ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Mtv3:n Tulosruutu paljastaa: Suomen suosituimpien naisjoukkuelajien sisällä seksuaalista häirintää

vaeltaja2006 • 30.03.2018 20:41 • 2 kommenttia. UUTISET: URHEILU

Onko jalkapallo rikki?
Torstaina 29.3.2018 Mtv3:n urheilutoimitus Tulosruutu paljasti, että naisten jalkapallossa ja jääkiekossa, esiintyy seksuaalista häirintää. Nuoria tyttöjä painostettiin suhteisiin vanhempien pelaajien kanssa.

Entinen naisten jalkapallomaajoukkueen pelaaja kertoi nimettömänä, että maajoukkue- ja SM-sarja-aikoina hän näki sellaista, että ”kun nuoret tytöt nostettiin naisten mestaruussarjaan, vanhemmat, kokeneemmat pelaajat yrittivät muodostaa suhteita nuorempien mimmien kanssa”. Nuoret pelaajat alkoivat seurustella vanhempien pelaajien kanssa. Entinen pelaaja näki näissä asioissa paljon painostusta. Porukoihin pääsi vain, kun oli fyysisesti suhteissa vanhempien pelaajien kanssa. Nykyisin monet näistä nuorista pelaajista seurustelevat miesten kanssa.

Painostus sai erilaisia muotoja. Esim. hotellihuoneiden jaossa vanhemmat pelaajat halusivat kämppiksekseen nuoren pelaajan.

Mtv:n tulosruutu oli kerännyt tietoja tästä ilmiöstä haastattelemalla lukuisia henkilöitä naisten jalkapallon ja jääkiekon piirissä. Haastattelujen mukaan ilmiö oli voimakkaimmillaan 1990- ja 2000-luvuilla, mutta sitä ilmenee edelleen. Ex-pelaaja sanoo, että hän sai pari vuotta vakuutella, ettei hän lähde kenenkään mukaan. Sitten häirintä loppui. Hän pelasi mestaruussarjassa yhteensä 15 vuotta.

Asiasta on kyllä puhuttu aikaisemminkin, mutta vaimeasti. Asian ääneen sanominen olisi ehkä leimattu homovihamielisyydeksi eli homofobiaksi. Se olisi homovihamielisyyttä, jos suhteita olisi solmittu omalla ajalla yksityisesti, mutta kun painostusta esiintyy pelimatkoilla ja harjotiusleireillä, kyse on seksuaalisesta häirinnästä.

Tulosruudun tutkiva urheilutoimittaja Timo Innanen kertoi kulleensa asiasta jo 2004, kun hän itse pelasi jalkapalloa Tampereen Ilveksen A-junioreissa. Asia hämmensi. Meetoo-kampanjan innoittamana hän lähti tutkimaan asiaa viime vuoden lopulla . Hän keskittyi naisten jalkapalloon ja jääkiekkoon. Häirintä on ollut niin yleistä, että monet pelaajat ovat lopettaneet ja toisille on jäänyt ikäviä henkisiä arpia. Vasta viimeisen kahdeksan vuoden aikana naisten jääkiekkomaajoukkueessa on ollut nollatoleranssi kiusaamisen suhteen. Nyt vastuu on pelaajilla, valmentajilla ja vanhemmilla.Naisten maajoukkueiden menestys on jääkiekossa ollut hyvä. Jalkapallossa odotetaan vielä. Jääkiekossa tuli talviolympialaisissa äskettäin pronssia. Medianäkyvyys on suurta, koska naisten jalkapallo on maailmalla suuressa suosiossa. Erona miesten joukkueisiin on se, että miehet ovat ammattilaisia ja naiset harrastajia. Toivottavasti tehdyt paljastukset eivät karkota naisurheilulta sponsoreita.

Asian käsittely on jatkunut perjantaina 30.3.2018 Mtv:nTulosruudussa.

www.mtv.fi


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Asian ääneen sanominen olisi ehkä leimattu homovihamielisyydeksi eli homofobiaksi."

Saakohan sanoa ääneen että mistä tuo homoiksi (lesboiksi) lokerointi uutisessa tulee. Siitäkö että biseksuaalit naiset eivät osaisi pelata jalkapalloa, vai mistä syystä heidän mainitsemisensa jon jätettu ihan pöheikön pimentoon?
  human • 01.04.2018 21:39
Yllä olevassa uutisessa ei ole kenestäkään pelaajasta puhuttu homona tai lesbona. Seksuaalinen suuntaus on heidän yksityisasiansa.
  vaeltaja2006 • 02.04.2018 20:08
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy