ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit teatteri tv-kalenteri televisio radio musiikki levyesittelyt artistiesittelyt listat euroviisut
internet ja seksuaalivähemmistöt novellit ja tarinat viihde, musiikki & kulttuuri -keskusteluviihde ja kulttuuri

Milk

Sami Mollgren • 25.07.2009 16:45 • 2 kommenttia. ELOKUVAT JA SARJAFILMIT • ULKOMAAT
Gus Van Santin ohjaama Milk-elokuva perustuu tositapahtumiin. Se kertoo 1978 murhatun Harvey Milkin tarinan. Pääosaa esittää Sean Penn.

Salailun ja kaapissa elämiseen kyllästynyt Harvey Milk jättää hyväpalkkaisen työnsä Wall Streetillä ja muuttaa San Franciscoon, Castron kaupunginosaan. Siellä hän perustaa kumppaninsa kanssa kameraliikkeen ja liikkeestä muotoutuu homojen kohtauspaikka. Milk lähtee mukaan politiikkaan ja kamppailemaan homofobisia vaikuttajia ja asenteita vastaan - ja työ tuottaakin tulosta. Hän oli ensimmäinen homopoliitikko USAssa, joka sai arvostusta ja poliittisen aseman. Vuonna 1977 hänet valittiin San Fransiscon kaupunginvaltuustoon. Milkin ampui vuotta myöhemmin ex-poliisi Dan White, hän myös kaupunginvaltuuston jäsen. Myös liberaali pormestari George Moscone joutui attentaatin uhriksi.

Elokuva keräsi kaikkiaan kahdeksan Oscar-ehdokkuutta. Milk sai lopulta pystit parhaasta käsikirjoituksesta ja parhaasta miespääosasta.

Rooleissa nähdään Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Victor Garber, Denis O'hare, Stephen Spinella, Eric Stoltz


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Loistava leffa. En ehtinyt katsomaan sitä teatteriin, vaan ostin nyt DVD:n.
  Tassu (ei rekisteröitynyt) • 12.08.2009 13:56
En tykännyt.
  Jape (ei rekisteröitynyt) • 20.08.2009 10:32
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy