ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Matkustusilmoituksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus

Sami Mollgren • 23.04.2018 12:26 • 4 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA

Matkustusilmoituksessa huomioidaan myös sukupuolen moninaisuus
Ulkoministeriön matkustusilmoituksessa huomioidaan sukupuolen moninaisuus. Ilmoittajalle tarjotaan vaihtoehdot mies, nainen ja muu. Sukupuolen voi jättää myös ilmoittamatta.

Palvelu on tarkoitettu ulkomaille matkustaville tai muuttaville. Ilmoituksen tehneet ovat ulkoministeriön helpommin tavoitettavissa hätätapauksissa tai kriisitilanteissa, kun matka- ja yhteystiedot ovat ulkoministeriön käytettävissä.

Ulkoministeriö ohjeistaa, että matkustusilmoitus kannattaa tehdä erityisesti silloin, jos matkustaa riskialttiille alueelle.

Ulkoministeriö julkaisee matkustussuositusten muodossa tietoa turvallisuusolosuhteista eri maissa. Matkustussuosituksissa on myös tietoa mahdollisista erityisesti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kohdistuvista uhkista.

Aito avioliitto ry:n piiristä kritiikkiä muunsukupuolisuuden huomioimisesta

Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien yhdenvertaista asemaa laaja-alaisesti vastustavan Aito avioliitto ry:n piiristä matkustusilmoituksen tarjoamia sukupuolivaihtoehtoja on sosiaalisen median kommenteissa ehditty kritisoimaan. Muunsukupuolisten huomioimisen suhteen on pyritty herättämään esimerkiksi ulkoministeri Timo Soinin huomiota.

Aito avioliitto ry:n aktiivien piirissä kyseenalaistetaan sukupuolen moninaisuus ja kritisoidaan sen tunnustamista.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Epäilen, että Timo Soini puuttuisi tällaiseen yksityiskohtaan. Jos niin kuitenkin sattuisi käymään, asiasta pitää nostaa isoa suurempi meteli julkisuudessa. Tällaiset vaihtoehdot ovat jo käytössä monessa maassa. Että Suomi peruuttaisi tässä kohtaa, on hyvin epätodennäköistä.

AA ry saa rauhassa narista. He ovat myöhässä tämän asian kanssa.

***

Maailmalla sattuu ja tapahtuu. Aina matkustaessani ilmoitan UM:n palveluun omat matkustustietoni. Se auttaa lähetystöä hahmottamaan suomalaisten tilannetta katastrofikohteessa ja antamaan mahdollisesti apua.
  JuhaniV • 23.04.2018 14:50
Kun vastausvaihtoehtoina on Mies/Nainen/Muu/En ilmoita, herää kysymys eikö koko kysymyksen olisi voinut jättää pois? Oletan että Suomen ulkoministeriö ei toimi eri tavalla eri sukupuolisia suomalaisia palvellessaan. Kysymys on kuitenkin tähdellä merkitty, eli joku mainituista on pakko valita, koska byrokratia. Jos kysymys olisi vaan kaikessa hiljaisuudessa jätetty pois, huomio olisi jäänyt saamatta sekä Ranneliikkeessä että AA:ssa.
  irednoW (ei rekisteröitynyt) • 24.04.2018 00:22
Miksi haukutte kaikissa paikoissa Aito avioliittoa?
  Vähän kunnioitusta! (ei rekisteröitynyt) • 24.04.2018 10:32
Edellä kirjoittanut voisi lukea seuraavan uutisen. Siinä on vastausta kylliksi.

ranneliike.net

Aa-porukka on innokkaasti toiminut myös saman linjan mukaisesti.

Syitä löytyy riittävästi pitää AA-porukan käytöstä näkyvillä ja sitä myöskin arvioida.
  JuhaniV • 25.04.2018 18:55
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy