ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Massachusetts: Alhaisin avioerojen määrä sitten 2. maailmansodan

JuhaniV • 07.09.2009 20:23 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Massachusetts oli ensimmäinen osavaltio, joka sai homoavioliitot USA:ssa. Liittoja vastustettiin voimakkaasti. Ennustettiin kaikkien mahdollisten kauheuksien lankeavan osavaltion päälle: avioliittoinstituution rapistuminen, lasten kärsivän kotien rikkoutuessa, moniavioisuuden tulevan lailliseksi ja paljon muuta pahaa.

Viitisen vuotta on ollut mahdollista seurata yhteiskunnallisen tilanteen kehittymistä tuossa osavaltiossa. Väestötilastoja pitävä kansallinen toimisto ilmoittaa Massachusettsissa avioerojen määrän laskeneen vuoden 2007 luvusta 2,3 eroa tuhatta henkeä kohden vuonna 2008 lukuun 2,0. Luku on nyt siinä missä se oli vuotta ennen, jolloin Yhdysvallat liittyi 2. maailmansotaan.

Vastustajat eivät lehtijutun mukaan ole pystyneet määrittelemään millä tavoin homoavioliitot ovat loppujen lopuksi yhteiskunnallisesti vahingollisia.

Tilastotoimiston luvuista voisi vetää johtopäätöksen, että homoavioliitot ovat todellisuudessa tukeneet heteroavioliittoinstituutiota. Muitakin selityksiä alhaiselle heteroavioliittoeroille voi ilmaantua. Esimerkiksi vaikkapa yleinen myönteinen ilmapiiri tuossa osavaltiossa. Odotellaan jatkokommentteja.

Lähde: The Huffington Post


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy