ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kysely: Saksassa kolme neljästä hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot

Sami Mollgren • 20.04.2017 18:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Saksassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on keskusteltu pitkään, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt. Syksyllä 2017 on luvassa vaalit.
Saksalaisista 75 prosenttia olisi valmiita antamaan samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden solmia avioliitto samoin oikeuksin kuin eri sukupuolta olevat parit.

Asia käy ilmi Bild an Sonntag -lehden teettämästä kyselystä, johon haastateltiin noin 500 henkilöä.

Vastaan yhtäläistä avioliitto-oikeutta oli 20 prosenttia vastaajista. Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa viisi prosenttia vastaajista.

Vuoden 2015 Eurobarometrin mukaan saksalaisista 66 prosenttia katsoo, että samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden pitäisi olla voimassa kaikkialla Euroopassa, kun 29 vastustaa ajatusta. Samana vuonna tehdyn toisen (YouGov) selvityksen mukaan yhdenvertaista avioliitto-oikeutta kannattaa 57 prosenttia ja vastustaa 35 prosenttia.

Yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden hyväksynnän tiellä ovat liittokansleri Angela Merkelin johtamat Kristillisdemokraatit (CDU) ja sen baijerilainen sisarpuolue Baijerin kristillissosiaalinen unioni (CSU). Liittokansleri Merkel on toistuvasti ilmaissut pitävänsä avioliittoa vain miehen ja naisen välisenä. Kristillisdemokraattien kanssa hallituksessa istuvat sosiaalidemokraatit (SPD) olisivat valmiita hyväksymään avioliittolain uudistamisen, kuten myös oppositiossa olevat vihreät ja vasemmisto.

Saksan seuraavat liittopäivävaalit pidetään syyskuussa 2017, ja samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden odotetaan nousevan yhdeksi vaaliteemoista.

Saksassa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2001 lähtien. Rekisteröidyn parisuhteen oikeusvaikutukset ovat pääosin samat kuin avioliitollakin, mutta esimerkiksi mahdollisuus yhdessä adoptoida lapsi puuttuu. Sisäinen adoptio sallittiin vuonna 2005.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy