ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kuopion hiippakunta kiistää sateenkaarimyönteisyyden syynä Konneveden irtosanomiseen

jnsto • 09.02.2018 18:13 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Irtisanottu kirkkoherra ja Kuopion tuomiokapituli ovat eri mieltä irtisanomisen todellisista perusteista

Kirkkoherra Olavi Virtanen näkee syynä satenkaarimyönteisyyden, mutta Kuopion tuomiokapituli ilmoitti perusteiksi laiminlyönnit ja hallinnolliset virheet.

Tuomiokapituli sanoi kirkkoherra Virtasen irti 8.2.18. Kirkkoherran mukaan kyseessä on vuosia jatkunut ajojahti, joka on kohdistunut häneen ja perheeseensä.

-Kun olin vuosi sitten lehtien sivuilla naamallani ja lausunnoillani, että vihin sateenkaaripareja seuraamuksia pelkäämättä, sain sen jälkeen puhelun, että "vaikeuksia tulee, jos et muuta kantaasi", lainaa Yle kirkkoherran Facebook-päivitystä.

Virtanen toteaa, että 19-vuotisen kirkkoherran uran aikana tekee väistämättä virheitä. Hän kuitenkin pitää tuomiokapitulin päätöstä kohtuuttomana ja aikoo valittaa hallinto-oikeuteen.

Kuopion tuomiokapituli torjuu sateenkaarimyönteisyyden irtisanomissyynä. Lakimiesasessori Riikka Ryökäs totesi Yleisradiolle, että väite siitä, että ongelmien taustalla olisi Olavi Virtasen toiminta sateenkaaripappina "ei missään nimessä pidä paikkaansa".

Virtaselta ei ole otettu pois hänen pappisoikeuksiaan. Kysymys on vain työsuhteen päättämisestä. Kahden kuukauden irtisanomisaikaa noudatetaan. Ylen mukaan tuomiokapituli oli yksimielinen.

Asessori Ryökäs vakuuttaa, että päätöksen taustalla ovat pelkästään kirkkoherran viranhoitoon liittyvät ongelmat. Kirkkoherra oli virantoimituksesta pidätettynä marraskuulta 2017.

Konnevesi sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa. Kirkolliset hiippakuntarajat eivät kuitenkaan noudata maakuntarajoja ja Konneveden seurakunta kuuluu Kuopion alaisuuteen. Konnevedellä oli viime vuoden lopussa runsaat 2700 asukasta. Seurakunnan sivuilta ei ilmene seurakunnan jäsenmäärä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ketään ei voi erottaa kirkkoherran virasta sillä perusteella, erttä on ilmoittanut olevansa valmis vihkimään sateenkaaripareja. Ei aikomukzsesta voi rangaista.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 12.02.2018 09:49
Jos ilmoittaa aikovansa toimia työnantajansa ohjeistuksen vastaisesti, toki pitää erottaa.

Ongelma on se, että ilmoittaessaan aikomuksestaan Olavi Virtanen toimii Suomen lakien velvoittamana. Suomen laissa seisoo, että seurakuntalaisella on oikeus kirkon toimituksiiin. Avioliittoon vihkiminen on yksi kirkon toimituksista. Tästä seuraa, että seurakuntalaisella on oikeus avioliittoon vihkimiseen. Esteellisyyttä ei ole ollut enää 1.3.2017 lähtien saman sukupuolisissa avioliitoissa.

Hyvä, että tämäkin episodi tulee hallinto-oikeuteen, nyt kun kirkolla ei ole ollut munaa joko alkaa noudattaa Suomen lakia tai irrottautua Suomen valtiosta kokonaan.
  Yesman • 12.02.2018 15:55
Tämän episodin lopputulos riippunee lähinnä siitä, miten painavia "virallisia" erottamisperusteita tuomiokapituli pystyy esittämään ja osoittamaan.
  Public eye • 12.02.2018 17:50
Kun lukee Ylen jutun, ymmärtää kyllä, että erottamisen syyt ovat aivan muualla kuin sateenkaarimyönteisyydessä. Olavi Virtasen toimista kirkkoherrana on pitkään puhuttu julkisuudessa. Hän on krouvisti ylittänyt toimivaltansa.

Kaikki tunnustus lupaukselle vihkiä sateenkaripareja. Mutta minusta kirkkoherra kyllä yrittää istua meidän pepulla muurahaispesään.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 13.02.2018 00:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy