ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Kreikassa kirkko pelkää: onko pyhälle Athosvuorelle tulevien turistien joukossa tulevaisuudessa myös naisia

vaeltaja2006 • 09.10.2017 18:11 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Kreikan ortodoksinen kirkko aikoo nostaa hälinän. Maanantaina 9.10.2017 Kreikan parlamentissa käynnistyy keskustelu sukupuoli-identiteetistä. Lakiehdotuksen mukaan kukin saa itse ilmoittaa sukupuolensa. Lain perusteluissa sanotaan, että jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa osana persoonallisuuttaan.

Jo 15-vuotias voi määritellä sukupuoli-identiteettinsä, mutta se vaatii yksimielisyyden vanhempien kanssa ja ateenalaisessa lastensairaalassa Aglaia Kyriakoussa toimivan työryhmän todistuksen.

Tukea lakiehdotukselle on saatu oikeusministeriöltä, jossa johtavassa asemassa on hallitseva Syriza-puolue. Tukea tulee myös hallituskoalition toisilta puolueilta ANELilta, Demokraattiselta allianssilta DISYlta ja liberaalilta To Potami -puolueelta.

Suurin oppositiopuolue ND ei ole vielä ottanut kantaa lakiesitykseen. Lakiesitystä vastustavat kommunistien KKE, fasistien Chryssi avgi ja Keskustaunioni.

Homo- ja transjärjestöt ovat keränneet lakiesityksen tueksi 24 000 allekirjoittajan adressin. Ortodoksinen kirkko yrittää nostaa myrskyn lakiesitystä vastaan. Halkidikin niemimaalla sijaitsevan Athosvuoren itsehallinnollisen munkkitasavallan pyhä synodi on lähettänyt hallitukselle vaatimuksen vetää lakiesitys pois. Munkkien mukaan parlamentilla on paljon tärkeämpiäkin asioita ratkottavanaan.

Athosvuorella on n. 20 luostaria. Alueella asuu n. 2300 munkkia ja he edustavat monia kansallisuuksia.. Munkkien mukaan sukupuolen vapaa määrittely on vastoin Jumalan lakia. Luostareihin naisilta on pääsy kielletty. Miesturistienkin määrää rajoitetaan, ja alueelle pääsee päivässä vain 10 ulkomaista vierasta. Kreikkalaisia ja eri maiden ortodokseja pääsee 100. Jos Kreikkaan tulisi vapaamielinen laki sukupuolesta, se saattaisi muodostua ongelmaksi vierailijoiden valinnassa. Siitä ei ole tietoa, hyväksyttäisiinkö luostariyhteisöön asukiksi tai vierailijaksi henkilö, joka on korjauttanut sukupuolensa.

griechenland.netMatkalla Mykonokseen voi olla mukana myös naisia.

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
"Lain perusteluissa sanotaan, että jokaisella on oikeus määritellä sukupuolensa osana persoonallisuuttaan."

Aikooko Kreikka tosiaan lakimuutoksessa toteuttaa tuota itsemäärittelyä, eli antaa ihmisten määritellä itse sukupuolensa, persoonallisesti, eikä rajoittua lokeroitumaan naiseksi tai mieheksi vain?

Tuolla huru-uskomuksen Athos-niemimaallahan on ollut ristiriitainen suhtautuminen naaraisiin muutenkin, sillä sinne on ollut kiellettyä päästää ihmiseläinten naaraiden lisäksi myöskään muutamien muiden eläinlajien naaraita - mutta rajoitus ei ole koskenut kaikkia eläinlajeja.
Eikä ortodoksien satu-jumala kykene estämään edes sitäkään että Athoksellakin lentelee naaras-lintuja ja inisee naarashyttysiäkin, jopa niin että umpiuskovaiset ukot ovat ihan pistoksissaankin ;)

Ja ilman naaraitahan athos-reppanat jäisivät ilman hunajaa, kananmunia, jogurtteja, lampaanlihaa jne. ja eiköhän siellä käytetä monia ihmisnaistenkin tekemiä tuotteitakin, ortoroksi-ihoja hyväileviä kankaita myöten.

Athoksellahan on venälisperäisiäkin luostareita, joten ortoroksien ongelma on tosiaan tuolla asian suhteen monikansallinen.

ortodoksien suhtautuminen transsukupuolisiinhan on heillä laajempikin dilemma, sillä mitenkähän suhtautuvat ortodoksipapiksi pyrkivää transsukupuolista kohtaan, tai ortodoksi-temppeleissä alttarialueelle pääsyssä? ordotoksisuudessa, kuten katolilaisuudessakin, pappis yms toimethan on rajattu vain miehille.

Kommenttia muokattu: 10.10.2017 klo 02:29
  human • 10.10.2017 02:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy