ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Kolmatta kertaa järjestettävä Ruka Ski Pride viikonloppuna Kuusamon Rukalla

Sami Mollgren • 11.04.2018 13:47 UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Tunnelmaa vuoden 2016 Ruka Ski Pride -tapahtumasta (kuva: Ömer Acar / Ruka Ski Pride)
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu Ruka Ski Pride -laskettelutapahtuma järjestetään Rukatunturilla sijaitsevassa hiihtokeskuksessa kolmatta kertaa 13.-15.4.2018. Lauantai-iltapäivän ohjelmaan kuuluu laskettelukulkue.

Kevään 2018 tapahtuman teemana on kansainvälistyminen.

- Tapahtuman ensimmäiset kansainväliset artistit ovat askel kansainvälistymisen suuntaan. Odotamme jo tälle keväällä kävijöitä naapurimaista, erityisesti Venäjältä ja suunnitelmat tapahtuman kansainvälistymisen edistämiseksi tulevina vuosina ovat jo suunnittelupöydällä. Tämän viikonlopun tapahtuma antaa varmasti hyvää suuntaa mihin meillä tulee keskittyä tapahtuman kehittämisessä, Ruka-Kuusamon Matkailu ry:n tapahtumatuottaja Jussi Saarinen sanoo.

Drag queenit Cristal Snow ja NikoLa huolehtivat tapahtuman komiikasta ja yökerho Kaarle XII Ski Rukan tanssilattialle tunnelmaa luo LCMDF:n dj-setillään. Viikonloppuna omat keikkansa Rukalla vetävät myös Eini, Jannika B sekä lauantain päätösjuhlan käynnistävä Pete Parkkonen. Bileiden lisäksi Pride-ohjelma näkyy myös rinteillä lauantaina kello 15 alkaen järjestettävässä Ski Pride -laskettelukulkueessa.

Tapahtuman verkkosivuilla kerrotaan, että DJ Daniela Sea on sairastunut keuhkokuumeeseen ja on lääkärien suosituksesta estynyt saapumaan tapahtumaan. Sean peruuntumisesta huolimatta hänen kanssaan Gunn Lundemo esiintyy tapahtumassa. Heidän piti alkuaan esiintyä yhdessä. Päätösjuhlissa esiintyvät Lundemonin lisäksi Israelista DJ Shaked Dudovich, The Voicesta tunnettu laulaja Vera Wejner sekä saksofonisti Andreas Ehmke.

Tapahtuman tiedotteen mukaan Ruka Ski Pride on Suomen ensimmäinen ja ainoa hlbtiq-yhteisön laskettelutapahtuma. Ensimmäisenä vuotena keväällä 2016 jo pelkästään Rukan Ski Pride -laskettelukulkueeseen osallistui reilut 200 festivaalivierasta, ja yhteensä viikonloppu kokosi yhteen noin 500 sateenkaariaatteen puolestapuhujaa. Keväällä 2017 tapahtumassa juhlistettiin uutta avioliittolakia ja vihittiin pari tunturin huipulla.

Vuoden 2018 pride-tapahtumia Suomessa

Vuoden 2018 ensimmäinen pride-tapahtuma järjestettiin maaliskuun alussa Rovaniemellä.

Tiedossa on Rukan huhtikuisen pride-tapahtuman lisäksi myös seuraavien suomalaisen pride-paikkakuntien päivämäärät:

Toukokuun pride-paikkakunta on Joensuu.

Kesäkuussa ovat vuorossa Tampere, Kokkola ja Helsinki.

Heinäkuussa järjestetään pride Kajaanissa, Lohjalla ja monen vuoden tauon jälkeen Oulussa.

Elokuussa pride on vuorossa Turussa, Ahvenanmaan pääkaupungissa Maarianhaminassa, Porvoossa ja Kouvolassa.

Syyskuussa pride järjestetään Torniossa ja Ruotsin puolella olevalla Haaparannalla sekä Raaseporissa Karjaalla.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy