Kokoomuksen tuki Räsäselle ei horjunutkaan

  • Näkökulma
  • Näkökulma
  • jnsto
  • 2

Päivi Räsäsen kannanotot ovat hallituksen piirissä "loppuun käsitelty asia", totesi pääministeri Jyrki Katainen Ylen haastattelussa 2.8. Kysyttäessä, onko hankkeilla ollut kehityskeskustelu käyty Katainen sanoi "soitelleensa" Räsäselle. Katainen totesi keskustelussa ilmenneen, ettei Räsänen suosita rikkomaan lakia ja että maallinen laki on aina uskonnollisen vakaumuksen yläpuolella.

Räsäsen puheet olisivat antaneet mahdollisuuden ainakin siihen, että kirkkoministerin tehtävät olisi otettu Räsäseltä pois. Menettely olisi yleisen keskustelun kautta tukenut evl-kirkon liberaaleja ja mm lopettanut evankelikaalikristillisen ajatuskirjon - mm homoudesta kipuna - propagoinnin valtion puheenvuoroissa kirkolliskokouksessa. Katainen pahoitteli sitä, että moni on Räsäsen puheenvuoron takia eronnut evl-kirkosta.

Kataisen linja heijastaa kokoomuksen vanhoillisen siiven vaikutusvallan kasvamista puolueessa. Vanhan kirkkopuolueen oikealla laidalla Räsäsen puheet toki koettiin vähän mauttomina, mutta ilmeisen oikeansuuntaisina.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Räsäsen puheet olisivat antaneet pääministerille mahdollisuuden liputtaa liberaaleja arvoja. Nyt lausunto oli mahdollisimman low key. Mahdollisuutta profiloitua liberaalina julkisuudessa yhtään enemmän kuin pakko oli Katainen ei tahtonut käyttää.

Uutinen yle.fi:ssä 2.8.13

2 kommenttia

Katainen totesi keskustelussa ilmenneen, ettei Räsänen suosita rikkomaan lakia ja että maallinen laki on aina uskonnollisen vakaumuksen yläpuolella.

No, laittaako Räsänen tuosta sitten korjaushuomion netissä jakamaansa puheeseensa, jossa hän esittää mielipiteenään että on olemassa jokin maallista lakia korkeampi voima?

Harmillista että nuo mediatoimittajat eivät osaa kysyä olennaisia kysymyksiä monestikaan noissa haastatteluissa.

- - -

Katainen pahoitteli sitä, että moni on Räsäsen puheenvuoron takia eronnut evl-kirkosta.

Kuinkas niin? Uskonnoista, kuten esim. stalinismi-uskonnostakin vapautuminenhan on ihan hyvä asia.

Kommenttia muokattu: 04.08.2013 klo 13:54
Kun on jo aikaa, kun Suomessa alalla olin, en oikein tiedä, kuinka säänneltyä politiikan toimittajien ja eliitin kanssakäymisen sopivaisuuspuoli on. Mutta vaikutelma on ikävä.