Kirkon rukousvapaus näkyy valintoina

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 2

Suomen evl-kirkon kirkolliskokouksen viime vuonna säätämä työntekijän vapaus joko rukoilla parisuhteensa rekisteröineiden kanssa tai ei on käytännössä toteutunut seurakunnissa. Helsingin Sanomat oli sunnuntain 29.5 lehteen (sivu A9) selvittänyt tilannetta. Rukoilemisen hyväksyneistä seurakunnista oli esimerkkinä espoolainen Leppävaara ja kielteisestä suhtautumisesta Jämsä Keski-Suomessa.

Leppävaarassa ratkaisusta oli äänestetty kirkkoherra Kalervo Salon aloitteesta seurakuntaneuvostossa. Äänestyksen tuloksena sekä kirkkoa että kappelia voi käyttää näihin rukoushetkiin. Jämsän kirkkoherra Pentti Leppänen kertoo tehneensä siellä kielteisen päätöksen itse, ilman hallintoelinten vaikutusta. Leppänen sanoi HS:lle, että toimitus kirkon tiloissa miellettäisiin liian helposti "rekisteröidyn parisuhteen siunaukseksi". Osa HS:n lähestymistä seurakunnista ei ole antanut suoraa vastausta. Esimerkiksi Tornion seurakunnan kirkkoherra Ari Juntunen oli pyöritellyt seurakunnassaan rukoiltavan "kaikkien ihmisten kanssa".

Helsingin Sanomat ei kerro ontantansa suuruutta tai jutun tekotapaa. Setan varapuheenjohtaja Elina Laavi oli antanut uutiseen lausunnon, jossa totesi "tuntuvan hullulta, että vähemmistöparia pidetään eriarvoisena".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

  • 1 / 2
  • vastanainut
  • 1.6.2011, 15.15
Onneksi muualtakin kuin pääkaupunkiseudulta lötyy suvaitsevaisuutta. Joensuussa ei nähty asiassa mitään ongelmaa, ja rukoushetki kirkossa järjestyi ongelmitta. Ja oli yksi elämäni koskettavimmista hetkistä.
^Tuosta voi olla iloinen ja onnellinen!

Kuka muuten osaa erottaa rukoilun ja siunauksen... Siunauksensa antaa Jumala omasta tahdostaan - olkoon ikuisesti ylistetty! - rukouksessa pyydämme sitä.
En näe mitään perusteita jättää pyytämättä hyvää.