ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Kino Lokakuu -elokuvafestivaali esittää venäläisiä homomiehiä kuvaavan Butterflies-elokuvan

Sami Mollgren • 08.02.2018 12:40 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Butterflies
Helsingissä järjestettävän Kino Lokakuu -elokuvatapahtuman ohjelmistoon kuuluu yksi ensimmäisistä venäläisistä homomiehiä kuvaavista elokuvista. Butterflies nähdään sunnuntaina 18. helmikuuta.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Dmitri Kubasov, yksi dokumentaristi Marina Razbežkinan oppilaista.

Draamadokumentti kertoo parikymppisestä Alekseista. Aleksei on avoimesti homoseksuaali. Hän on asiansa kanssa sujut, mutta äiti ei pysty hyväksymään tätä. Tarkovskin elokuvafestivaaleilla poika tapaa ihastuksen, Grishan, ja viettää kuuman rakkauden kesän tämän kanssa.

- Kamera riipii iholle ja rikkoo kiveen lyödyt käsitykset sukupuolesta. ”Elokuva provosoi, haastaa eikä jaa turhia anteeksipyyntöjä”.

Elokuvassa on tekstitys englanniksi.

Kino Lokakuu 13.-18. helmikuuta Helsingissä Andorrassa

Venäläisen elokuvan festivaali Kino Lokakuu järjestetään 13.-18. helmikuuta kulttuuri- ja viihdekeskus Andorrassa (Eerikinkatu 11, Helsinki).

Venäläisen elokuvan festivaali järjestetään tänä vuonna yhdettätoista kertaa. Vuosien aikana on esitetty sata nykyelokuvaa. Festivaalin yhteydessä on järjestetty kymmeniä keskusteluja Venäjän elokuva-alan tunnetuimpien ohjaajien ja tuottajien kanssa. Festivaalin järjestäjät kertovat, että Suomalaisten ja venäläisten katsojien lisäksi myös monet Helsingissä opiskelevat kansainväliset opiskelijat sekä turistit ovat löytäneet festivaalin.

Festivaalin järjestäjien mukaan venäläistä uutta elokuvaa ei juurikaan näe suomalaisten kaupunkien elokuvasaleissa, samoin tarjonta televisiossa on vähäistä.

- Suomi-Venäjä- Seura on omalta osaltaan pyrkinyt tekemään parhaansa tämän puutteen korjaamiseksi – eikä turhaan! Festivaalin katsojamäärien tasainen kasvu kertoo siitä, että venäläisestä elokuvasta ollaan kiinnostuneita kaikissa ikäluokissa. Venäläisen elokuvan ääreen kokoontuvat sekä nuoret että vanhat, suomalaiset ja venäläiset!

Järjestäjät kertovat vuonna 2017 tapahtumassa olleen 1 400 maksanutta katsojaa.Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy