ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Kauppalehti kertoo vapautuneesta Happy hour -mainonnasta ja Helsingin homoyökerhojen talousluvuista

Sami Mollgren • 05.01.2018 14:39 • 8 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA
Kauppalehden mukaan vuonna 1994 perustettu Herculeksen ja Mann's Streetin omistava Moek Trading on hyvin kannattava, mutta vuonna 2011 perustetun DTM:n omistavan Äkä Oy:n tulos on pakkasella, vaikka tase onkin kunnossa.

Moek Tradingin kahden ravintolan liikevaihto on ollut noin kaksi miljoonaa euroa ja Äkä Oy:n noin puolitoista miljoonaa euroa. Tulos on kuitenkin laskussa.

Kauppalehden analyytikon mukaan Moek Tradingin liiketulosmarginaali on noin kymmenen prosenttia, kun alan keskiarvo on runsas neljä prosenttia.

Moek Tradingin Erkki Koski arvioi lehdelle yrityksen pärjäämisen taustalla olevan asiakaslähtöisyyden. Kauppalehti kertoo myös ravintolan aloittaneen Happy hour -mainonnan vapautumisen myötä tarjoukset.

Helsinginkadun Fairy Tale vaihtanut omistajaa

Ranneliike.netin saamien tietojen mukaan Helsingin Alppiharjussa, Helsinginkadulla sijaitseva Fairy Tale -baari on myyty.

Tietojen mukaan 15 vuotta baaria pyörittänyt bangladeshiläistaustainen edellinen omistaja on myynyt liiketoiminnan kiinalaiselle suvulle, ja rahoitus kaupalle tulisi Ruotsista.

Saadun tiedon mukaan vuosituhannen alussa avatun Fairy Tale -baarin toiminta jatkuu pääosin entisellään, mutta aukioloajat saattavat pidentyä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Jutussa unohtunut kertoa että nuo tulosluvut koskevat 2017 helmikuulla päättynyttä tilikautta, eli pääosin vuoden 2016 toimintaa. Herculeksen osalta tuo tilikausi oli uuden paikan ensimmäinen vuosi ja toki tupa täynnä silloin, vaikkain siellä oli myös hulppeat avajaistarjoukset pitkäänkin.

Superhuono 2017-kesäsää taisi tuottaa sitten terassimyyntiin pettymyksen.

Demariahan tuolla 2016 tilikaudella rasitti taloudellisesti "perseelleen" mennyt kesän 2016 Hki Priden pääparty Kaapelilla.

Herculeksen osalta sellaista ennakkotietoa että Lähi-idän artistien modernin tanssimusan party Yalla Habibi on tulossa jälleen torstaina 18. taimmikuuta, Eli jo kolmatta kertaa. Omistajatkin ovat partyssä paikalla.
Samalla viikolla taitaa olla Mann's Streetillä merkkivuosijuhlat myös.
  human • 05.01.2018 20:16
Olen pitkään ollut siinä ymmärryksessä, että nimenomaan Mann's Street on yhtiön kahdesta paikasta se "kultakaivos".
  smo • 06.01.2018 12:33
"Superhuono 2017-kesäsää taisi tuottaa sitten terassimyyntiin pettymyksen."

Olisiko "pettymys" tullut jostain muualta kuin säästä..?
  xxxx (ei rekisteröitynyt) • 06.01.2018 16:51
Viimeisestä Mannsin käynnistä on jo vierähtänyt aikaa, mutta ymmärtääkseni sen asiakaskunta keskittyy selkeästi olennaiseen, eli kassakone laulaa.
Herkun nykyinen toimipaikka on katsastamatta, eikä myöskään erityisemmin houkuttele.
Kalliossa Porthaninkadun muinainen Terassibaari on nykyään Katmando, joka tarjoaa mm. elävää musiikkia ja nimensä mukaista atmosfääriä. Asiakaskunta lienee liikeidean myötä totaalisesti vaihtunut.
www.facebook.com
  Public eye • 06.01.2018 19:08
Yleinen trendi näyttää olevan muuallakin kuin Suomessa, että homobaarit eivät enää kiinnosta. Siinä missä homobaarit keskittyvät olemaan pelkästään homobaareja (lämmintä olutta ja sateenkaari deco jossain), väkeä vetävät viihtysämmät ja juomatarjoinnaltaan erikoistuneet baarit. Kallion suunnalla karhut näyttävät suunnistavan baariin baarimikkojen partojen perässä, ja queer henkisiä tapahtumia järjestetään yhä useammin muualla kuin homobaareissa. Helsingin clubiscene on kansainvälisine DJ vieraineen ajan tasalla jossain muualla kuin keskustan ns. kahdessa "vaihtoehdossa" Spotify playlistoineen. Jos haluaa tanssia, valinta on aika helppo.

Mutta hienoa jos Hercules pärjää tuloksellaan. Paikalla on toiminut aika monta vetävämpää klubia, kaikki kaatuneet muutaman vuoden sisällä. Osoite tunnetaan Kampin Bermudan kolmiona. Eikös Hercun decoraatioon ole aina kuuluneet Happy Hour mainokset?
  Judy (ei rekisteröitynyt) • 07.01.2018 15:53
Homobaarien merkitys "keitaana" on vähentynyt sitä mukaa, kun yhteiskunnassa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien hyväksyntä on lisääntynyt. Intiimimmän seuran etsintä taas on siirtynyt verkkoon.
  smo • 07.01.2018 16:44
Tuolla "uudessa", jo liki 2-vuotiaassa Hercussa suosituksi on tunnelmaltaan tullut viikonloppuisin sen kellaribaari-osa, sen musaltaankin.

Yläkerran iso sali ja isompi baaripuoli on kyllä viikonloppuisin edelleen kohtalaisen täynnä porukkaa ja musaahan siellä soittaa 3 eri vakkari-dj:tä ja vierailijoitakin on aina välillä.

Piipahdettiin perjantai-iltana ja siellä oli mm. venäläisiä turisteja tanssimassa ihan haltioissaan. Eikä se musa ollut mistään menneestä maailmasta. Tiettävästi Hercules voi edelleenkin ylpeillä sillä, ettei missään muualla Pohjolassa, eikä itäetelä-suunniltakaan löydy vastaavaa 3D-suuntautunutta valojärjestelmää. Eli samaa tarjoaa tuossa, kuin Dubain tai Ibizan mestatkin. Ja uuden Herculeksen äänentoistohan tanssilattialla on aivan toista luokkaa, kuin mitä se oli Lönnkalla.

Isolla mestalla on toki ne ongelmansa, alkuillasta, että paikka on suuren oloinen kun väkeä on vasta tuloillaan iltaa viettämään. Ja yleensäkin se haaste isolla paikalla, miten sovittaa interiöörin toimimaan sekä vilkkaampaan viikonloppuun ja party-iltoihin, että vähän rauhaisampiin muihin päiviin. Ehkäpä vaikka paritanssiharrastuskerhojen pitäisi hoksata että tarjolla olisi kenties jopa ilmaiseksi alkuillan muutaman tunnin vakkarimesta, jossa niitä jive-, lattari-, tango- yms. tanssikappalelistoja voi soitella vaikkapa sitten tosi kätevästi Spotifystä.
Töölössä kun tuo uusikin Herccu on, samoin kuin taannoin legendaarinen Ruusulankadun Sirkan tanssitkin, joka teki lähtemättömän vaikutuksen Jimmy Somervilleenkin.

Judy ei ole tainnut uskaltanut vielä suuressa uudessa Hercussa käydäkään, koska kirjoitteli "väkeä vetävät viihtysämmät ja juomatarjoinnaltaan erikoistuneet baarit", sillä tuolla on kyllä suurten baariensa tarjontavalikoima aika kattava ja baari"mikkoja"kin taitaa olla viikonloppuisin 6 palvelemassa.

Kommenttia muokattu: 07.01.2018 klo 23:24
  human • 07.01.2018 23:21
On uskaltanut. Retki oli sinänsä kiinnostava, vähän niinkuin aikamatka jonnekin 15-20 vuoden taakse. Kiinnostava sinänsä, mutta muutamaa kertaa avajaisten jälkeen paikka ei oikein kiinnosta. Jos Human ei nyt itse tiedä, juomatarjoinnaltaan erikoistuneet baarit viittaavat vaikkapa erityisin olueihin liittyvää tarjontaa, baarilla oma panimo tai erikoisoluita. Ja yhä useampi valitsee baarijakkaransa miljöön viihtyvyyden, ei sen takia että on homo ja homolla nyt ei ole vaan muuta vaihtoehtoa. Tätä tarkoitin myös aikaisemmin toisaalla keskustelussa että pää pois sieltä puskasta ja katselkaa ympärillenne. Kuten SMO jo totesi, yhteiskunnallinen muutos näkyy tässäkin. Oireellista on, miten oletit kritiikkini kohdistuvan pelkästään Herculekseen, ehkä pääsi on vain byörällä paikan 3D-valoista?

"Tanssikappalelistoja voi soitella vaikkapa sitten tosi kätevästi Spotifystä."

Toisaalta ehkä on parempi että Herkun kantikset pysyvät siellä Herkussa ja muistelevat Sirkan tansseja, kaikilla nyt vain ei ole voi olla ymmärrystä DJ lähtöisestä klubimusiikista ja siitä vuorovaikutuksesta, jonka DJ voi soittamallaan musiikillas luoda tasnssivan yleisön kanssa. Formaatti, millä musiikkia soitetaan on oleellinen osa DJ settiä, ei pelkästää snobismia.
  Judy (ei rekisteröitynyt) • 08.01.2018 11:40
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy