ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko linkit kaikki artikkelit

Kanadan Torontossa sarjamurhaajan jäljiltä löytynyt jo kuusi uhria

Sami Mollgren • 09.02.2018 12:28 UUTISET: YLEISET • ULKOMAAT
Kanadan Torontossa poliisi on pidättänyt miehen, jota epäillään useiden miesten katoamisesta ja surmaamisesta. Teoista epäilty on 66-vuotias vihersuunnittelija Bruce McArthur.

Poliisi käy parhaillaan läpi selvittämättömiä katoamistapauksia vuodesta 2010 lähtien. Vanhin esiin tullut tapaus on vuodelta 2012. Nyt löydetyt uhrit ovat olleet iältään neljänkymmenen ja kuudenkymmenen väliltä.

McArthur pidätettiin tammikuussa kahdesta murhasta epäiltynä. Hänen osuuttaan miesten katoamisessa oli tutkittu kuukausia ennen pidätystä. McArthurilla oli poliisin mukaan seksisuhde ainakin uhreista toisen kanssa. Kummankaan ruumiita ei ole löydetty.

Tammikuun lopulla poliisi ilmoitti kolmesta uudesta murhasyytteestä. Poliisin alettua tutkia McArthuriin työn puolesta liittyviä kymmeniä kiinteistöjä, löytyi kolmen ihmisen jäännökset kukkaruukuista tontilta, jota McArthur on käyttänyt työvälineidensä varastoimiseen. Torstaina poliisi löysi kuudennen uhrin kukkaruukkuun piilotetut jäännökset.

Ainakin yksi katoamistapaus vuodelta 2010 on nyt yhdistetty McArthurin uudempien tekojen kanssa. Hänen kanssaan työskennellyt ja häntä mahdollisesti myös romanttisessa mielessä tapaillut mies katosi Toronton Gay Villageksi kutsutulla alueella, eikä tapausta ole tähän mennessä selvitetty loppuun.

Vuonna 2003 McArthur sai pahoinpitelytuomion, koska hän oli hyökännyt miehen kimppuun. Tapausten tultua julki ovat jotkut McArthurin kohtaamat miehet kertoneet McArthurin toimineen väkivaltaisesti aiemminkin, mutta tapaukset ovat jääneet ilmoittamatta poliisille.

McArthurin epäillään löytäneen uhrejaan juuri Gay Villagen alueelta. Lisäksi hänellä oli profiileja miesten seuraa etsivien miesten suosimissa verkon deittipalveluissa.

Sunnuntai-iltana Torontossa järjestettiin muistotilaisuus McArthurin viidelle uhrille.

Uutistietojen mukaan McArthurilla on kaksi aikuista lasta avioliitosta 1980-luvulta. National Post kertoo hänen tulleen kaapista vuosituhannen vaihteen tienoilla. McArthurin pojan kerrotaan ajautuneen hakauksiin lain kanssa.

Korjaus: Poistettu jutun pääkuvaksi päätynyt uhrin kuva.


Bruce McArthurin viisi uhria (kuva: Toronto Police Service)

Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy