ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Jälleen uusi mister: Mister Bear Europe 2017

vaeltaja2006 • 03.05.2017 10:55 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Perjantaina 28.4.2017 valittiin Kölnissä uusi Mister Bear Europe. Voittaja on hollantilainen Henk Heijenka. Tiukassa kilpailussa toiseksi tuli itävaltalainen Gabriel Yalda. Voittajan facebook-sivulla kerrotaan, että hän on siviiliammatiltaan verotarkastaja. Kakkoseksi päässyt on itävaltalainen make-up -artisti ja hlbtiq-aktivisti.
Mister Bear Europe -kilpailu oli ”European Bear Weekendin” yhteydessä. Kilpailijoita tuli yhdeksästä maasta. Osa kilpailusta käytiin etukäteen internetissä. Kölnin finaalissa voittajaksi tuli „Mister Bear Belgium“ Kriss, syntyperäinen baski, mutta kun laskettiin yhteen internet-pisteet ja finaalin pisteet, hollantilainen voitti. Belgian edustaja jäi kolmanneksi.Pohjoismaista ei ollut mukana kilpailijoita. Meillä ei ole valittu kansallisia Mister Beareja. Heitä näkee yleensä vain Helsinki Priden aikaan ja pride-kulkueissa. Monet karhut ovat parrakkaita eikä aivan langanlaihoja. Heidän lipussaan näkyy karhun tassun jälki.

Pohjoisella Uudellamaalla on juuri nähty elävä, "oikea" karhu tallustelemassa Salpausselän rinteitä. Ilmeisesti se ehti ajoissa pois ihmisten ilmoilta, ennen kuin se ehdittiin teloittaa.

Ennen tulosten julistamista lavalla nähtiin söpö näytelmä. Itävallan edustaja toi lavalle Mister Bear Unkarin, Csaba Tothin, polvistui hänen eteensä ja kosi häntä. Unkarin mies hyväksyi kihlauspyynnön. Vain harva tiesi etukäteen tällaisesta ”ohjelmanumerosta”. Unkarin Csaba Toth on aktiivinen Unkarin homopiireissä. Hän on jo kaksitoista vuotta pitänyt Budapestissa homosaunaa ja hän on järjestänyt gaalatilaisuuksia, joissa kerätään rahaa Unkarin aids-tukikeskukselle.

Sekä Itävallassa että Unkarissa on mahdollista vain rekisteröity parisuhde, ei avioliitto. Äskettäin Unkarissa oikeus totesi, että ulkomailla solmittu samaa sukupuolta olevien avioliitto muutetaan Unkarissa rekisteröidyksi parisuhteeksi. EU ei ole ainakaan vielä pystynyt yhtenäistämään eri maiden avioliittokäytäntöjä niin, että samaa sukupuolta olevien avioliittoja kunnioitettaisiin avioliittoina kaikissa EU-maissa. Unkarin ainoa homolehti ei ole vielä mitenkään kommentoinut Mister Bear -kilpailun tapahtumia.

Uusi ilmiö: yhdistyksiltä ”varastetaan” oikeudet mister-kilpailuihin

Viime vuonna nousi esiin uusi ilmiö. Yksityishenkilöt joissakin maissa ovat rekisteröineet itselleen yksinoikeuden Mister Leather -kilpailuihin. Viime vuonna marraskuun alussa Espanjan Benidormissa järjestettiin Mr. Leather Spain -kilpailu, ja sen voitti Espanjassa pitkään asunut unkarilaissyntyinen János Martony. Kilpailijoita oli kuusi. www.mscfin.fi

Kun tänä vuonna helmikuussa János vieraili Helsingissä Suomen Mr. Fetish Finland -kilpailussa, hän kertoi olevansa entinen mister. Oli käynyt ilmi, että Espanjan kilpailu on yksityistetty. Hän ei suostunut allekirjoittamaan Espanjan kaupallistuneen mister-kilpailun sopimuspapereita, joissa hänelle olisi ”määrätty” kaupallisia edustustehtäviä ja menetti tittelinsä. Kaikki muut misterit ympäri Eurooppaa antoivat tukensa Jánosille. Mr Leather Spainin nettisivut eivät ole käytössä. Uutta kilpailua ei ole pidetty. Kerhot eri maissa alkoivat rekisteröidä kilpailuja omiin nimiinsä, jotta kilpailujen nimiä ei ”anastettaisi” yksityiskäyttöön. Suomesta esimerkkinä on Tampereen pride, joka on tiettävästi yhä yksityisomistuksessa. Sen vuoksi Tampereella järjestetään Pirkanmaan Pridejä. Kansainvälinen esimerkki on presidentti Trumpin ex-vaimo Ivana Trump, joka nosti kanteen suomalaista vaatemerkkiä vastaan. Vaatemerkki muutti nimensä Ivana Helsingiksi.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
tylsää että suomessa valitaan mr. fetish. sen sijaan pitäisi valita kukin fetissi erikseen, nahka- ja karhumiesten lisäksi mr. army, mr. workman, mr. foot, mr. golden shower....
saatais kissanristiäiset vaikka joka kuukaudelle! lisää bileitä ja mediajulkisuutta :-)
  mr. ano (ei rekisteröitynyt) • 12.05.2017 10:01
Missi, rhymes with fetissi...


Miksi lesbot eivät harrasta samanlaisia kilpailuja? Voisi valita vaikkapa Vuoden Minna, Vuoden Rekka/Femme...tai Vuoden Eksä ja Nyksä?
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 16.05.2017 14:57
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy