ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Jalkapallopeliin myös kaapista tulevia pelaajia


Football Manager on Sega-pelitalon tuottama peli.
Football Manager -jalkapallomanageripelin marraskuussa julkaistavassa versiossa jalkapallojoukkueen pelaaja voi osoittautua homoseksuaaliksi, kertoo BBC.

Pelaaja toimii jalkapalloseuran managerina ja tämän tarkoitus on edistää joukkueen menestystä sekä pelikentällä että sen ulkopuolellakin. Manageri huolehtii joukkueen pelaajista, juniorikehityksestä, raha-asioista ja fanien huomioon ottamisesta.

Hahmojen kaapistatulolla voi olla vaikutusta joukkueen suosioon ja pelaajien mielialaan. Managerin on huolehdittava eteen tulleesta tilanteesta. Kaapistatulo esimerkiksi johtaa myönteiseen huomioon joukkueen hlbti-kannattajayhteisön parissa.

Football Manager -pelissä osa pelin hahmoista on tunnistettavissa oikeiksi tunnetuiksi jalkapalloilijoiksi. He eivät kuitekaan tule kaapista, vaan ainoastaan pelin kuvitteelliset ns. akatemiapelaajat voivat kertoa seksuaalisen suuntautuneisuutensa olevan jotain muuta kuin hetero. Näin toimitaan, koska pelitalo haluaa välttää mahdolliset oikeustoimet.

Pelikehittäjä Miles Jacobson on kertonut BBC Sportille, että ominaisuus on lisätty peliin, koska homoseksuaaleja jalkapalloammattilaisia on todellisuudessa olemassa, eikä näiden ole vuonna 2017 vieläkään helppo tulla kaapista. Oikean jalkapallon piirissä on viime vuosina pyritty vähentämään homokielteisiä asenteita, puuttumalla esimerkiksi homotteluun sekä pelikentillä että katsomoissa.

Videopelijulkaisija Segan julkaisema Football Manager on maailman suosituin jalkapallopeli. Vuosittain julkaistavia uusia versioita myydään miljoonittain.

Muutkin videopelivalmistajat ovat tuoneet hlbti-teemaa peleihinsä.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy