ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Irlantiin kansallinen hlbti-nuorisostrategia

Sami Mollgren • 16.04.2017 21:40 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Irlanti on ottanut ensimmäisenä maana maailmassa käyttöön hlbti-nuorisostrategian, jolla on tarkoitus nujertaa homofobia ja ottaa esiin muita nuorten hlbti-vähemmistöihin kuuluvien kohtaamia haasteita.

Strategia on lajissaan ensimmäinen maailmassa ja se on osa laajempaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää hanketta.


Vahvasti katolinen Irlanti on ottanut merkittäviä harppauksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien tunnustamisessa lyhyen ajan sisällä. Toukokuussa 2015 samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliitot mahdollistava laki hyväksyttiin ylivoimaisesti kansanäänestyksessä. Syksyllä 2015 Irlannissa astui voimaan itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Tällainen Suomeenkin ja vähän äkkiä. Nyt Setalle huomio että vaikuttavat seuraavan SDP-johtoisen hallituksen päätöksenteossa tämän saamiseksi mukaan uuden translain ohella.
  ._. • 17.04.2017 02:40
Mainitaan sanat hyvinvointi ja taloudellinen turvallisuus. Valitettavaa, että koskee vain nuoria, mutta ehkä aikuiset ovat jo menetetty sukupolvi tulevaisuuden kannalta(?). Tässä halutaan rakentaa uudenlaista ja modernimpaa ( huom!) yhteiskuntamallia. Sinänsä tässä tunnustetaan, että pitää tehdä jotain, mitä ei skandinaviassa huolita tai piitata, kun kaikki on mukamas tehty, mikä on valhe. Paljon on jätetty tekemättä. Paljon on jätetty tekemättä myös monien muidenkin ihmisryhmien kohdalla, koska konservatiiviblokki haluaa pölliä rahat ja hyvinvoinnin itselleen. Syytän nimenomaan näitä rahakasan päällä istujia, jotka keräävät tarpeettomasti lisää rahaa itselleen muodossa tai toisessa ( vrt KOKOOMUS ). Minusta se on häpeällistä: hävetkää! Niitten paskamahat saisivat haljeta.
  Kolmoisritti • 17.04.2017 23:38
Identiteettiään vielä rakentavien nuorten kohdalla tulevaisuuden uskon valaminen ja konkreettisemman syrjäytymisvaaran kampittaminen ovat ensiarvoisen tärkeää toimintaa.

Irlannissa tehdään aivan oikein siinä, että hlbti-nuorten elämää ja kasvua koskettavat haasteet otetaan suurennuslasin alle ja niitä koetetaan pehmentää ja ratkoa.

Kyllä, meilläkin pitäisi tehdä enemmän hlbti- ja muihinkin vähemmistöihin kuuluvien nuorten hyväksi.

Tällä hetkellä julkisen sektorin toimet syrjäytymisen ehkäisemiseksi ovat hyvin hakuammuntaa, koska asiantuntemus syrjäytymisen syiden havaitsemiseksi ja täsmätoimenpiteiden rakentamiseksi ei ole kovin korkealla tasolla. Liian usein tehdään lähinnä "jotain", jotta tilastot kaunistuvat.

Toisaalta, hyvää kehitystä meillä on esimerkiksi koulujen uudessa opetussuunnitelmassa määritelty moninaisuus-tietoisuuden lisääminen. Meillä myös ns. kolmas sektori kartoittaa, tutkii, kouluttaa ja toteuttaa palveluja - myös hlbti-aihepiiriin liittyen.

Mutta enemmänkin olisi syytä tehdä.
  smo • 18.04.2017 09:15
Vapaaehtoissektori eli kolmas sektori tekee tänä päivänä hyvin merkittävää työtä yhteiskunnassa. Pääosin ilmaista. Sen pitäisi olla yhteiskunnan velvollisuus ja verovaroin hoidettu, mikä takaisi työn vakaamman jatkuvuuden.

Koska vapaaehtoistyö on ilmaista, arvostus on paljolti hintansa mukaista. Se on valitettavasti näkynyt myös sateenkaarikuvioissa.

Toisaalta vapaaehtoistyö antaa omalle elämälle merkitystä, sisältöä ja estää syrjäytymistä esimerkiksi silloin, kun on joutunut työelämästä sivuun tavalla taikka toisella.

Työttömien määrän arvellaan edelleen kasvavan mm. automaation seurauksena. Tämän vuoksi vapaaehtoistyön arvostukseen ja organisointiin pitäisi panostaa nykyistä paljon enemmän.
  JuhaniV • 18.04.2017 11:35
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy