ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Indonesia: samaa sukupuolta olevien ja avioliiton ulkopuolisista intiimeistä suhteista laittomia?

Sami Mollgren • 12.02.2018 11:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Indonesian suurimmat puolueet edistävät parhaillaan lakialoitetta, jolla kaikki avioliiton ulkopuoliset seksuaalisuhteet kiellettäisiin.

Avioliiton ulkopuolisia suhteita koskeva lainsäädäntö koskisi jo sinänsä kaikkia samaa sukupuolta olevien suhteita, sillä samaa sukupuolta olevat eivät voi avioitua maassa. Erityistä homosuhteiden kieltoa perustellaan uskonnollisilla normeilla.

Nykyisin samaa sukupuolta olevien suhteet ovat lailla kiellettyjä Acehin itsehallinnollisen maakunnan alueella. Miesten välisestä seksistä rangaistaan kepillä piiskaamisella.

Asenteet homosuhteita kohtaan eivät ole olleet sallivia muuallakaan maailman suurimmassa muslimimaassa. Lisäksi viime aikoina viranomaiset ja muut valtaa käyttävät ovat ajaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia entistä ahtaammalle. Poliisit ovat tehneet hlbti-vähemmistöihin kohdistuvia ratsioita. Uskonollis-konservatiiviset voimat ovat kampanjoineet näkyvästi hlbti-vähemmistöihin kuuluvia vastaan.

Ihmisoikeusaktivistit ja YK ovat kritisoineet Indonesian aikeita ihmisten perusoikeuksia rikkoviksi.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy