ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä vino aivopuolisko tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä

Homoseksuaalisuuden ympärille on syntynyt runsaasti erilaisia ilmiöitä - niin myönteisiä kuin kielteisiäkin. Puhutaan "Vaaleanpunaisesta rahasta" ja "Pridesta", musiikkibisneksessä pyörii homoja... Syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella on myös tosiasia. Näissä artikkeleissa ja kokonaisuuksissa tutkaillaan taustoja ilmiöistä homouden liepeillä.

Homorummutus tuli politiikan sanastoon vuonna 2001

Termin "homorummutus" toi politiikkaan Raimo Vistbacka (ps) eduskunnassa parisuhdelakiesityksen toisessa käsittelyssä 25.9.2001. Sittemmin termiä ovat käyttäneet poliittisissa ulostuloissaan esimerkiksi Timo Soini (PS) ja Vesa-Matti Saarakkala (PS).
ILMIÖITÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN YMPÄRILLÄ  KOTIMAA 26.04.2017 20:06
 

Straight Star Ally

Straight Star Ally on hetero ammattilaisurheilija, joka haluaa kohdella kaikkia ihmisiä tasapuolisesti riippumatta heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan.
 

Homo-ongelmaiset

Homo-ongelmaisuus kuvaa tilaa, jossa jollakin yksittäisellä ihmisellä tai jonkin instanssin piirissä on ongelma suhtautumisessa homoseksuaalisuuteen.
 

Karhut

Yksi homojen alakulttuureista on karhut (bears). Karhukulttuuri ihannoi miehisiksi miellettyjä ominaisuuksia, kuten partaisuutta. Samalla pyritään ottamaan etäisyyttä moniin ns. urbaania homokulttuuria edustaviin ilmiöihin.
ILMIÖITÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN YMPÄRILLÄ  18.08.2011 12:20 1 kommentti, viimeisin 27.07.2013
 

Tom of Finland

Tom of Finland eli Touko Laaksonen syntyi toukokuun 8. päivänä 1920 Kaarinassa Turun lähellä. Hän on yksi kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaistaiteilijoista. Hän kuvasi töissään miesvartaloita hyvin eroottisesti.
ILMIÖITÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN YMPÄRILLÄ  KOTIMAA 29.01.2011 09:18
 

Kaappi

Moni seksuaalivähemmistöihin kuuluva kätkee suuntautumisensa, koska tuntee asian olevan sellainen, josta on paras vaieta - syystä tai toisesta. Puhutaan kaapissa olemisesta.
 

Pinkki euro - vaaleanpunainen raha

Tutkimusten mukaan homot keskimäärin ovat valmiimpia omaksumaan valtaväestöä nopeammin uusia trendejä. Talouselämä on huomannut tämän, ja homojen ostovoimasta puhutaan vaaleanpunaisena tai pinkinä rahana.
 

Homoikonit

Homoikoni (englanniksi gay icon) tarkoittaa julkkista, joka on noussut erityisesti homojen suosioon.
ILMIÖITÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN YMPÄRILLÄ  24.05.2007 10:47 2 kommenttia, viimeisin 27.09.2013
 

Homofobia ja syrjintä

Homofobia tarkoittaa järkeen perustumatonta pelkoa, vastenmielisyyttä tai syrjintää homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia ihmisiä kohtaan.
 

Homohymnit

Homohymni (engl. gay anthem) on musiikkikappale, joka on saavuttanut ns. homoyhteisössä alakulttuurisen klassikon maineen.
 

Viihde-elämän tähtiä ja artisteja

Musiikki- ja yleisemminkin viihdebisneksessä liikkuu enemmän tai vähemmän vahvasti seksuaalisiin vähemmistöihin leimautuneita ihmisiä. On kaapista tulleita maailmantähtiä, on muuten vaan homomyönteisiä tähtiä, on ideoita homoudesta ammentavia taiteilijoit
 

Drag Queenit

Drag-esitykset ja drag queen -kilpailut koreine vaatteineen ja näyttävine lavaesiintymisineen ovat aina olleet osa homokulttuuria - ehkä samasta syystä, miksi voimakkaat naisartistit tulevat homoikoneiksi, homojen suosimiksi artisteiksi.
 

Teletapit

Teletapit (Teletubbies) on 90-luvun puolivälin paikkeilla luotu lastenohjelma, joista yksi hahmo on saanut kannettavakseen eräitä homoseksuaalisuuteen liittyviä symboleja; violetti, kolmio, käsilaukku...
 

Kaapista ulos -päivä - Coming Out day

11. lokakuuta etenkin USA:ssa, mutta myös muualla länsimaissa vietettävä ´Coming Out Day´ on päivä, jolloin voi ´paljastaa´ julkisesti seksuaalisen suuntautumisensa tai sukupuolivähemmistöön kuulumisensa.
ILMIÖITÄ HOMOSEKSUAALISUUDEN YMPÄRILLÄ  11.10.2006 00:12 2 kommenttia, viimeisin 07.10.2009
 

Pride ja vapautusliike

Pride on monille tuttu sana, mutta mitä se oikeastaan tarkoittaa? Suomenkielistä tarkkaa vastinetta sanalle on vaikea määritellä, mutta lähimmäksi päästään ajatuksella ylpeydestä - ei kuitenkaan ylimielisyydestä, vaan paremminkin itsetietoisuudesta.
 

Homojen nimitykset

Kukapa ei olisi elämänsä aikana kuullu kymmeniä, enemmän ja vähemmän herjaavia nimityksiä homoseksuaaleista ihmisistä. Ota selvää, mitä mikäkin nimitys tarkoittaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä!
 

Sateenkaarilippu ja muut symbolit

Mikä on sateenkaarilippu? Mitä muita symboleja seksuaalivähemmistöillä on? Mistä ne ovat peräisin?
 

Seksuaalivähemmistöön kuuluva puolustusvoimien palveluksessa

Puolustusvoimat ja avoimesti homona siellä työssä tai asepalvelusta suorittamassa ei perinteisesti ole kuulunut kirjaan, jonka kannessa on nimi "Luontevia yhdistelmiä".
 
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy