ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko keskustelufoorumi tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Sami Mollgren • 06.12.2011 00:00 • 4 kommenttia. NÄKÖKULMAT
Tänään on kulunut 94 vuotta siitä, kun Suomen eduskunta hyväksyi itsenäisyysjulistuksen. Joulukuun kuudentena vuonna 1917 tulevaisuus näytti kaikkea muuta kuin selvältä. Yhtä kaikki, itsenäisyysjulistuksen seurauksena on olemassa Suomen tasavalta ja 6.12. on Suomen itsenäisyyspäivä.

Suomessa itsenäisyyspäivä on muotoutunut hillityksi ja arvokkaaksi juhlaksi. Sotaveteraanit ovat tärkeässä asemassa itsenäisyyttä juhlittaessa. Ei ihmekään, sillä itsenäisyys ja vapaus olivat vaakalaudalla toisessa maailmansodassa. Suomi selvisi sodista itsenäisenä valtiona, koska kansa riittävän yksituumaisena katsoi valtion puolustamisen arvoiseksi. Puolustamiseen osallistuivat niin heterot kuin homotkin.

Ja nyt on kuulunut kommentteja, etteivät homot saisi tanssia Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla. Että homojen tanssiminen linnan juhlissa olisi loukkaavaa. Aiemminkin on isänmaallisuus, itsenäisyys ja sotaveteraanit pistetty vastakkain homoseksuaalisuuden ja homojen kanssa. Tämän itsenäisyyspäivän alla niin on tehty varsin äänekkäästi, kansanedustajan suulla. Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen homo-ongelmineen otti keppihevosekseen sotaveteraanin ja tämän päivittelyn siitä, että homot tanssivat linnassa. Ja päätyi ennenkuulumattomalla tavalla julistamaan juhlan henkilökohtaiseen boikottiin.

Muutenkin isänmaallisuutta on yritetty monopolisoida siten, että olisi yksi tapa olla oikeasti suomalainen. Pitäisi laittaa rajat kiinni, käpertyä, tavoitella jotain mennyttä onnelaa ja haikailla kadonnutta kuviteltua yhtenäiskulttuuria. Sotaveteraanitkin kuulemma taistelivat sellaisen sananvapauden puolesta, että homoista voisi sanoa surutta ihan mitä vain.

On kuitenkin ilahduttavaa huomata, että edellämainitulle kapean näkökulman "suomalaisuudelle" on vastapainokin. Sosiaalisessa mediassa levinnyt Homotanssit-ilmiö on esimerkki kyvystä nähdä suomalaisuus laajemmin. Sitä on ilmaissut tukevansa useampi kymmenen tuhatta ihmistä.
- Toisia presidentinlinnassa tanssivat homot kauhistuttavat, mutta me haluamme kaikkialle vain lisää tanssivia homoja. Itsenäisyyspäivänä saavat tanssia niin homot kuin sotaveteraanitkin - vastakkainasettelu on absurdia. Tanssikaamme itsenäisyyden ja ihmisyyden puolesta, kehoitetaan Homotanssien Facebook-sivulla. Homotanssit-otsikolla järjestetään eri puolilla maata ihan oikeita tapahtumia itsenäisyyspäivän iltana.

Meillä on hyvä maa, josta voi monella tapaa olla ylpeä. Tässäkään maassa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvat eivät kuitenkaan ole täysin yhdenvertaisessa asemassa ns. valtaväestön kanssa. Työtä on tehtävä paitsi tasa-arvon, myös monien muiden asioiden kanssa, jotta ihmisillä olisi parepi olla ja elää.

Vuoden 1917 tapaan tulevaisuus ei näytä erityisen selkeältä, mutta Suomi, suomalaisuus, suomalaiset ja suomen kieli voivat hyvin, jos niitä kohtelee hyvin. Parhaiten se onnistuu sopusoinnussa ja yhteisymmärryksessä muun maailman ja kaikkien tällä planeetalla elävien ihmisten kanssa. Ja ymmärtämällä yksilöllisyyden rikkautena.

Onnea ja menestystä Suomelle ja suomalaisille!


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Hear, Hear, SMO.

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää myös minulta (välillä vähän kärkevältä kirjoittajalta) kaikille Ranneliikkeen lukijoille ja ennen kaikkea tekstin ja uutisten tuottajille.

Petri Ålander, majuri evp.

(tässä yhteydessä katson sotilasarvon käytön korrektiksi ;-D)
  Pete • 06.12.2011 00:15
Hyvää itsenäisyyspäivää teille kaikille!

Puolustusvoimien valtakunnallinen paraati järjestetään tänä vuonna Tampereella, ja illalla on vuorossa kaupungin oma juhla ilotulituksineen.
Puolustusvoimilla on aamupäivällä kalustoesittely ja sen jälkeen klo 12 paraati, johon osallistuu 1100 sotilasta ja 60 ajoneuvoa panssarivaunut mukaan lukien. Hornet-hävittäjät ja sotilashelikopterit tekevät ylilennon.

yle.fi

Tammerkoski on saanut uuden valaistuksen Suomen väreissä:

www.aamulehti.fi

Kyllähän Suomi hyvä maa on, ja vielä parempi, kun saadaan kaikki kansalaisoikeudet. Sitä ennen kriittiset äänenpainot eivät lopu täältäkään. Haluan ainakin toivoa, että nyt alkanut Suomen 95. vuosi toisi mukanaan tasa-arvon.
Hannu Kaski
  Hannu, Tre (ei rekisteröitynyt) • 06.12.2011 02:45
SMO:n hienon itsenäisyyspäivän kirjoituksen jatkeeksi sopii katsoa A-studion Timo Harakan Itsenäisyyspäivän puhe, jonka keskeisenä sanomana on, että itsenäisyys ei ole seisova pöytä, josta jokin taho voisi omia itselleen ja määritellä mikä on oikeaa suomalaisuutta. Me emme nykypäivänä tässä maailmassa ole täysin itsenäisiä. Maailmassa on Hakkaraisen määritelmän mukaan vain yksi täysin itsenäinen valtio. Se on Pohjois-Korea.

Kansanedustaja Pentti Oinosta Harakka sivaltaa oikein kunnolla. Harakan mielestä on syvästi halveksittavaa, että Oinonen on itsenäisyyden asialla ryhtynyt ratsastamaan sotaveteraaneilla.

Videoklippi alkaa kohdasta 0:24:14
areena.yle.fi

Tyytyväisyyttä tuntien huomasin, ettei Hakkaraisen itsenäisyyden päivän puheessa homoista puhuta suoraan sanallakaan.
  JuhaniV • 06.12.2011 10:40
Itseensä ja menneisyyteen käpertyjien on hyvä muistaa, että ennen kaikki ei ollut paremmin. Maailma johon käpertyjät kaipaavat on Suomi, jota ei välttämättä ollut koskaan konkreettisesti olemassa. Mutta silloinkin haaveiltiin turvallisesta Pohjolan lintukodosta ja valoisasta tulevaisuudesta. Sellaista kannattaakin tavoitella. Pelottelulla ja dystopian maalailulla rapautetaan sitä, mitä on rakennettu ja puolustettu 94 vuotta itsenäisenä ja sitä ennen kansakuntana.

Kaikkeen tulevaan emme pysty vaikuttamaan, mutta aika moneen asiaan voimme. Yritetään tehdä paremmaksi se mitä voidaan ja hyväksyä asiat, joille emme mahda mitään. Ennen kaikkea yritetään oppia erottamaan nuo asiat toisistaan.

Hyvää itsenäisyyspäivää ja valoisaa tulevaisuutta kaikille.
  Ossi Halme • 06.12.2011 18:13
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy