ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Homojen puolesta USA:ssa toiminut lakimies teki polttoitsemurhan ja vetosi ympäristön puolesta

jnsto • 15.04.2018 22:28 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Homojen oikeuksien puolustajana tunnettu lakimies David S Buckel menehtyi sytytettyään itsensä tuleen puistossa New York Cityn Brooklynissä 14.4.18. Jättämässäään viestissä hän sanoi ennenaikaisen kuolemansa fossiilisten polttoaineiden kautta heijastavan, mitä olemme tekemässä itsellemme.

Viestimille toimittamassaan tiedotteessa hän totesi kunnioitettavien tarkoitusperien elämässä kutsuvan sellaisen läsnäoloa myös kuolemassa.

Avioliitto-oikeuksien jälkeen ympäristökysymyksiin keskittynyt lakimies viestitti, että ihmisten tulisi elää vähemmän itsekkäästi suojellakseen maapalloa. Han kirjoitti useimpien ihmisten nyt hengittävän fossiiilisten polttoaineiden pilaamaa ilmaa.

New York Timesin lauantaina aamuvarhaisella saamassa viestissä Buckel, 60, totesi, että maailman puolesta tarmokkaastikin toimivilla on vaikeaa saada muutosta aikaan. "Monet, jotka käyttävät elämänsä muiden auttamiseen, tajuavat, etteivät pysty muuttamaan heidän avuntarpeensa syitä", Buckel kirjoitti lisäten, ettei varojen lahjoittaminen organisaatioille riitä.

Buckel toimi aiemmin Lamda Legal -järjestön päälakimiehenä. Hän suunnitteli menettelyjä useisiin avioliittotasa-arvoa koskeneisiin oikeusjuttuihin mm New Jerseyssä ja Iowassa. Lähdettyään Lamdasta hän oli suuntautunut ympäristökysymyksiin.

Buckel oli päälakimies 90-luvun lopulla valmistuneen elokuvan "Boys Don't Cry" taustalla olleessa oikeudenkäynnissä Brandon vastaan Richardson County. Oikeus totesi paikallisen sheriffin jättäneen suojelematta Brandon Teenaa, kun tämä transsukupuolinen mies murhattiin Falls Cityssä, Nebraskassa. Teenaa filmissä esittänyt Hilary Swank sai Academy Awardin roolistaan.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
tosi kurjaa, että joku kokee näin vahvasti voimattomuutensa asioiden parantamisen edessä. respect & rip.

asiasta kuudenteen, olisi kiva tietää joltain ympäristöspesialistilta, millainen ekoteko polttohautaus on verrattanuna perinteiseen maahan kaivamiseen? luulisi, että Buckel valitsi ympäristöystävällisimmän tavan lähteä. löysin äkkiseltään vain puun polttamiseen liittyvän laskelman, jonka mukaan puun mätäneminen on 1,8 kertaa pahempi kuin sen polttaminen ( auvorouvinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi ). pitääkä tämä edes paikkaansa ja onko sama myös ihmisen kohdalla?
   (ei rekisteröitynyt) • 16.04.2018 13:58
Kovin surullinen tapahtuma. Hän ehti tehdä paljon homojen puolesta. Hän ehkä näki kuinka huonolla tolalla ympäristöasiat ovat USA:ssa ja muuallakin maailmassa.

***

Puun ja ihmisen vertaaminen ekologiselta kannalta tuntuu hiukan vaikealta. Ihmisessähän vettä on peräti 50-70%.

Wikipediassa ihmisen tuhkauksesta kerrotaan sen tapahtuvan nykyaikaisissa krematorioissa öljyä tai polttokaasuja polttaen 870-980 C kuumuudessa. Tuhkaukseen kuluu aikaa tunti per 50 painokiloa kohden. Polttoöljyä kuluu 110 litraa. Hiilidioksidia vapautuu ilmaan 240 kg.

Tuhkausta pidetään ympäristöystävällisenä siksi, että vaarallisia aineita, kuten elohopeaa, poistetaan paremmin nykyaikaisessa krematoriossa, kuin arkkuhautauksessa, jossa kaikki vaaralliset aineet päätyvät maaperään.
  JuhaniV • 16.04.2018 18:31
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy