ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Hivpointin johtaja patistaa Venäjältä sitoutumista HIV:n torjuntaan

jnsto • 25.07.2017 19:45 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Suomalaisen Hivpointin toiminnanjohtaja Jukka Keronen valittaa poliittisen sitoutumisen puutetta HIV-torjuntaan Venäjällä. Tilanne rajan takana oli esillä Kerosen haastattelussa Ylen Ajantasassa 25.6.17. Venäjällä kuoli viime vuonna runsaat 30 000 HIV-infektion seurauksiin, ilmenee tuoreesta UNAids-raportista.

Keronen arveli synkästi asenteen muuttumiselle olevan edellytyksiä, kun virusepidemia on Venäjällä nousemassa valtaväestöön. -Tämä ehkä saattaa vaikuttaa poliitikkojen haluun toimia, Keronen pohti. - Venäjällä tulisi ottaa tilanne vakavasti. Siellä on pitkään ajateltu HIV:n liittyvän marginaalissa eläviin eli huumeiden käyttäjiin sekä homo- ja bi-miehiin, joiden ihmisoikeustilanne Venäjällä on heikko.

- Venäjällä miljoona sairastunutta tietää tilanteensa, mutta maassa on arviolta puoli miljoonaa infektoitunutta, joilla ei ole tietoa tartunnastaan, Keronen taustoitti.

Afrikassa maanosan itäiset ja eteläiset maat ovat järjestelmällisesti toteuttaneet torjuntaa. Tartunnat ovat vähentyneet kolmanneksella, joissakin enemmän.

Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä,Itä-Euroopassa ja Keski-Aasiassa AIDS-kuolemat ovat lisääntyneet neljäkymmentä, jopa viisikymmentä prosenttia. - Tässä ollaan poliittisen sitoutumisen kysymyksessä. Itäisen Euroopan osalta suuri naapurimme on keskeinen tekijä, Keronen totesi.

Koko maailman tasolla yli puolet sairastuneista pääsee hoitoon. - Mutta kääntöpuolena on se, että saman verran ei ole lääkehoidon piirissä. Vaikka AIDSiin kuolleisuus on puolittunut, silti noin miljoona ihmistä kuolee tautiin, Keronen sanoi.

Suomessa viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut vuosittain 150-190 uutta tartuntaa. Keronen totesi kantasuomalaisten HIV-sairastuvuuden hieman laskeneen, mutta kokonaistilannetta on tasapainottanut maahanmuutto.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mitä nyt Putinstanin kaltaiselta kehitysmaadiktatuurilta voisi odottaakaan. Sama kuin olisi yrittänyt puhua edesmenneen Ugandan diktaattorin Idi Aminin päähän järkeä.
  ._. • 26.07.2017 16:01
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy