ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
ilmiöitä homoseksuaalisuuden ympärillä pride ja vapautusliike pride-kalenteri tuki- ja neuvontapalvelu homoFAQ seksuaalisuus ja sukupuoli perheet kaappi linkit kaikki artikkelit

Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema: Vapaus ja vastuu

Sami Mollgren • 11.04.2017 13:30 • 6 kommenttia. UUTISET: PRIDE • KOTIMAA

Helsinki Pride 2016 oli suurin tähänastisista kaupungissa järjestetyistä.
Juhannuksen jälkeisellä viikolla 26.6.-2.7. järjestettävän Helsinki Pride 2017 -tapahtuman teema on "Vapaus ja vastuu".

- Vuoden Helsinki Priden teemalla haluamme palauttaa keskusteluun ihmisoikeudet, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden niin yhteiskunnan, yhteisön kuin yksilönkin näkökulmista. Teemamme "Vapaus ja vastuu" on myös hatunnosto itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlalle.

Helsinki Pride -tapahtuman järjestää HeSeta ry.

Teeman julkistaminen tapahtuu keskiviikkona 12. huhtikuuta Helsingin Tavastialla järjestettävässä HeSetan Vapaus ja vastuu - Party for Pride -tukikonsertissa. Konsertissa esittäytyy ja pitää puheen Helsinki Priden suojelija 2017 Nasima Razmyar (sdp). Samoin puheen pitää kesän 2016 tapahtuman suojelija Silvia Modig. Esiintyjinä ovat Kaupungin Naiset, Iisa, Arto Tuunela (Pariisin Kevät -yhtyeestä), Jamie MacDonald (stand up), The band called iMi ja Paleface Official. Tapahtuman dj on Mr.A.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Ääh, mälsää että suojelijat tulevat lähes aina akselilta sdp-vasemmisto-vihreät. Olisi mukava saada joskus joku keskustalainen tai persu. Juuri sen takia, että noissa puolueissa avoimuus lisääntyisi.
  blaah (ei rekisteröitynyt) • 11.04.2017 20:19
Onhan noita ollut muistakin puolueista: 2010 Alexander Stubb (kok) ja 2013 Eva Biaudet (rkp). Keskustalaista ei näemmä ole ollut ( fi.wikipedia.org ).

Olisi kyllä tärkeää, että hlbti-organisaatioissa oltaisiin entistäkin aktiivimpia pyrkimyksissä kurotella "kuplan" reunoille ja jopa ulkopuolelle. Omien selkään taputtelun asemesta pitäisi aktiivisemmin tunnustella ja etsiä uusia ystäviä.

Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä ranneliike.netin taustayhdistys on nimittänyt homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilään. Heissäkin on ollut edustettuna puoluekirjo laajalti. Vuonna 2015 tehtävään nimitettiin juurikin keskustalainen, Annika Saarikko ( ranneliike.net ).

Perussuomalaisen nimittäminen tällaiseen tehtävään lienee ainakin toistaiseksi yhtä hankalaa kuin kristillisdemokraatinkin; nimitys vaatii nimittäin myös nimitettävän suostumuksen.
  smo • 11.04.2017 21:23
Vähän historiaa:

Jo 1970-luvulla Setan tavoitteena oli löytää ystäviä poliittisen kentän koko leveydeltä. Se näkyi muun muassa siinä, kun Seta pyrki yhteistyöhön kansanedustajien kanssa suojaikärajojen yhtenäistämistä ja kehotuskiellon kumoamista koskevien alioitteiden jättämisessä eduskunnan käsiteltäväksi.

Ystäviä eli siis aloitteiden allekirjoittajia löytyi Sdp:stä, Skdl:stä - siis
Vasemmistoliiton edeltäjästä - ja jo pois nukkuneesta Lkp:stä (Liberaalinen kansanpuolue) sekä muistaakseni myös Rkp:stä. Tähän se rajoittui.

Tänään kenttä on laveampi. Stubb oli kaiketi ensimmäinen kokoomuslainen suojelija, mutta jo aikaisemmin oli näkyvää kokoomuslaista lähestytty, tuloksetta. Kepusta varmaan löytyisi, siis sen liberaalisiiveltä. Eduskuntaryhmän puheenjohtajana toimiessaan Kimmo Tiilikainen äänesti yhtenä harvoista kepulaisista avioliittolain muuttamisen puolesta.
  Jorma Hentilä (ei rekisteröitynyt) • 14.04.2017 00:13
"Ääh, mälsää että suojelijat tulevat lähes aina akselilta sdp-vasemmisto-vihreät."

Ainahan sitä voi mennä Herkkuun bailaamaan, jos on vihervasemmalla mälsää ...
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 16.04.2017 15:51
Suomi ensin-rasistit suunnittelevat häiriköintiä Pride-kulkueeseen:

www.facebook.com
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 12.06.2017 19:04
Pride-vastustajien FB-tapahtumasivu: www.facebook.com
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 13.06.2017 11:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy