ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


vapaalla trendit matkakohteet ruoka- ja drinkkireseptit koti ja asuminen hyvinvointi ihonhoitovinkit
sateenkaaren värinen suomi -opas suomen homobaarit tapahtumakalenteri vapaa-aika & koti -keskustelu

Helsingin DTM kiinni pikkujoulukauden alkaessa

Sami Mollgren • 20.10.2017 07:15 • 7 kommenttia. UUTISET: VAPAALLA • KOTIMAA

Jonoa dtm-yökerhoon Mannerheimintiellä eräänä talvena.
Helsinkiläisyökerho DTM on remontissa 5.-23. marraskuuta, jonka ajan yökerho on suljettuna.

- DTM rempataan 5.-23.11! Ennen rempan alkamista sulla on kuitenkin vielä 3 viikkoa aikaa bailata kovaa! Uusi DTM avautuu marraskuun lopulla, kerrotaan ravintolan torstaina julkaisemassa twitter-viestissä.

Facebook-päivityksen perusteella yökerho on uudistamassa sisustuksensa kokonaan. Remontin etenemistä kerrotaan olevan mahdollista seurata yökerhon Facebook-sivuilla ja sen muissa sosiaalisen median kanavissa.

Sateenkaariväen suosimia baareja ympäri kaupunkia

DTM:n ollessa suljettuna, on kaupungissa kuitenkin tarjontaa sekä janoisemmalle ja bilehaluisemmalle että muullekin sateenkaariväelle.

DTM:n naapurikorttelissa Mannerheimintiellä toimii karaokestaan tunnettu Mann's Street ja Pohjoisella rautatiekadulla saman omistajan yökerho Hercules.

Bulevardilla sijaitseva Room BLVD vietti syksyllä 1-vuotissyntymäpäiviään.

Malminrinteessä sijaitseva Café Bar Cavalier vaihtoi alkusyksystä omistajaa, mutta jatkaa entiseen malliin. Sen naapurissa toimii homomiestenkin suosima videovuokraamo Keltainen Ruusu.

Sörnäisten metroaseman tuntumassa Helsinginkadun alkupäässä on pieni, vuosituhannen alussa toimintansa aloittanut Fairy Tale -baari.

Kallion kaupunginosassa Karhupuistossa toimivat vuonna 2009 perustettu KULMA-kahvio ja kesäisin auki oleva jo 15-vuoden ikään ehtinyt Bear Park Cafe -lippakioski terasseineen.

Kallio on tunnettu siitä, että suuri osa baareista on hlbti-myönteisiä, vaikka eivät leimallisesti sateenkaaribaareja olekaan; toisaalta esimerkiksi Kallion Oiva on laittanut sateenkaaritarran ovenpieleensä.

Töölössä, Kisahallin parkkipaikan ja mäntymäen kupeessa sijaitseva Freedom on talviteloillaan. Se on aloittanut kesäkautensa vapun tienoilla vuodesta 2014 lähtien, ja ollut avoinna syksyn alkuun asti.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Osan DTM:n asiakaskunnasta kannattaa huomioida (etnisesti syrjivästä ovipolitiikastaan kuuluisaksi tulleen) Hercules-yökerhon osalta marraskuulla se, että Herculekseen on korkeammat minimi-ikärajat, eli pe-la ikäminimi 24v ja muina päivinä 20v. (DTM:ssähän vähimmäisikä on ollut lauantaisin 20v ja muulloin 18v).

Herculekseen ei myöskään käytännössä voi mennä liikuntaesteiset, sillä sekä sen pikkubaari-alakertaan että etenkin päätila-yläkertaan on rappuset, eikä paikassa ole hissiä tms. Kummastakin noista em. kerroksista on lisäksi tultava wc-käyntiä varten rappusia takaisin narikka-sisäänmenoaulaan, jossa wc-tilat vain ovat. (DTM:hän on ollut liikuntaesteisillekin saavutettava).

Kommenttia muokattu: 20.10.2017 klo 18:11
  human • 20.10.2017 17:59
Ei ihan kauheeta vahinkoa pääse tapahtumaan jos demarin blondatut pikkupojat tyttökaveri-joukkoineen jäävät herkun oven ulkopuolelle...
Vesihän on näiden suosikkijuoma ja siitähän ei juuri ekuja jää kassaan, tämän voi havaita jo demarin aukioloajoissa.
Niin ja en ole herkussa töissä :D
  Niksu • 20.10.2017 18:35
Juu en mäkään demarin bissistouhusta ole ollut koskaan kiinnostunut, mutta huomautin vaan tuon asian, etteivät mene tappelemaan Hercun pokejen kanssa. Ja ei se Hercun musakaan varmaan bissiskaartia innosta - onha siihen osa Hercun vanhasta kävijäkunnastakin kyllästynyt. Vitsailivat tuossa juuri kun Hercussa on 80's party, vaikka siellähän soitetaan joka ilta 80-luvun kappaleita muutenkin :D

Kaupungin kannattais panostaa ja kustantaa 16-24 -vuotiaille oma mesta ja sinne sitten hlbt-iltoja ja täysin raitis paikka, niin ei opetettaisi nuorisoa niin alkoholiseksuaalisesti suuntautuneiksi. Vapaa-ajan paikkatarjontahan on toisaalta kieroutunut, kun muita urheilupaikkoja on ilmaisia tai puoli-ilmaisia, mutta tanssi-kulttuuri"urheilu"illanvietto on monopolisoitunut alkoholin tuputuksen ympärille.
Kaupungin kannattaisi luoda urheilluhallien lisäksi muutamia päihteettömiä musatanssi-clubejakin.

Kommenttia muokattu: 22.10.2017 klo 15:27
  human • 20.10.2017 23:31
Kaupungissa on tilaus entiselle ROOMIN kaltaiselle baarille, missä voi nauttia drinkkejä tai kaffetta ja paikassa soi taustalla mukava musiikki. Lisäksi paikka toimisi arkisin " mennään yhdelle" paikkana. Tilan ei tarvitse olla kovin suuri. Nyt ei ole kuin Bulevardin ylihinnoiteltu "hotellin aula" missä homoa vain asiakkaat.
  Sosiaalinen tilaus (ei rekisteröitynyt) • 21.10.2017 10:30
Eikös tuo Café Bar Cavalier ole vähän sentyylinen paikka? vaikka toki sen sijainti ihan bimiesten kansoittaman Keltaisen Ruusun vieressä voi olla turn off.

- - -
Hercules näköjään seuraa kommentteja, koskapa sieltä viestitettiin tänään näin: Tästä päivästä lähtien sisään pääsee myös 18-vuotta täyttäneet tutustumaan Herculekseen.

Joten kommentoinnit, demari-bissistenkin puolesta, näköjään vaikuttavat ;D

Joskin muissa asiakaskunnan huomioissa Herculeskin sitten on puritaanisempi, melkein kuin isis konsanaan, koska nuo molemmat karsastavat Lähi-idän homojen tanssi-iloitteluita.

Herculekselle ehdotettiin arki-iltojensa liiketoiminnan piristämiseen teemailtoja, esim. Lähi-itä-musapartya klo 09 - 24 , mutta ei ole vastakaikua sieltä kuulunut, vaikka noihin olisi luvassa ihan takuuvarmasti, ihan ilmaiseksi miehekkäitä napatanssieistyksiä yms eksoottista ja mukaansatempaavaa tanssimenoa.

Hercussahan ei soi juuri lainkaan latino-Amerikan, ei Afrikan, eikä Aasian tanssihitit - mikä on ihan ristiriidassa jo sinällään Hercussa harrastettavien Euroviisujenkin monikulttuurisuuden kanssa.

Lähi-idässäkin on paljon hyvää tanssimusaa ja tanssikulttuuria, ihan modernisti.
Sitä voi makustella muutamalla kappaleella Spotifystä soittolistasta NearEastClubSounds jossa lopussa myös muutamia napatanssikappaleitakin.

Lisäksi Lähi-idästä kurdien halparke- ja halay-piiritanssikulttuuri, mikä tunnetusti ainakin nykyisellään on sukupuolineutraalia, olisi täysin omiaan hlbt-tanssiclubeillekin. Katsokaa vaikkapa näistä kurdinuorison tanssivideoista

www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com

Kurdien tanssit (ja muutkin Lähi-idän tanssit) ovat tosi mukavia, koska niitä tanssitaan aika spontaanisti, kukin tyylillään ja kyvyillään, mutta yhdessä, käsikädessä - Kurditansseihin on siksi helppo mennä mukaan ja niitä tanssivat kaikki, pikkulapsista vanhuksiin, yhdessä. Kurdipapat ja kurdimummot ovat ihan villejäkin tanssimaan :)
www.youtube.com

Voisi melkein sanoa että kurdi-homona olisi kivaa olla
www.youtube.com
mutta heidänkin keskuudessaan silti on homofobiaakin.

Kurdimusaa löytyy Spotifystäkin esim. soittolistasta KurdishDaneClubSounds.
(Sinällään Spotifyssä on puutteena maailmanmusiikin puutteet, koska tietyillä alueilla musiikkia julkaisevat pienemmät levy-yhtilöt, jotka eivät ole Spotifystä, joten sieltä uupuu paljon hyviä uusia tanssihittikappaleita maailmalta).

Syyriassa ja Irakissa tanssitaan myöskin aika samantyylisesti, kuin kurditkin (Irakissa on tosin useita kansallistansseja, eri alueilla maata ja siellä yleensä miehet ja naisset tanssivat erillää, eli toisin kuin kurdeilla).
www.youtube.com
www.youtube.com
Erona se, ettei naisia näy mukana tanssimassa
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
www.youtube.com
Ja nuo ovat ihan perintteisiä tansseja
www.youtube.com

Maailmamme perinnetansseista ja niiden nykyversioista voi sivistyä vaikkapa tämän kansallistanssi-listauksen en.wikipedia.org ja youtuben avulla. Etenkin kun noissa on varsin monia mukavan "homoisiakin" tansseja.

Hitsi vie, miten mukavaa siedätys"hoitoa" olisikaan kun "seta-lesboista" valittaville umbimielisille miekkosille dabke-tanssiletkaa vetäisivät meilläkin kurdien malliin lesbotkin näin

www.youtube.com

Meillähän trans-ihmiset eivät ole vielä hoksanneet lainkaan että esityksiin voisi ottaa sisätlöäkin mukaan, vaikkapa afgaaninaisten mallin mukaan
www.youtube.com
ja muutakin tuolta Lähi-idästäkin
www.youtube.com
afrobeatia ja latinohuumaa unohtamatta - ja Aasiaa, jossa draq/transmaisuudella on ikiaikaisemmatkin perinteet.

Kommenttia muokattu: 22.10.2017 klo 16:07
  human • 21.10.2017 16:27
Erityisesti Sateenkaariväen suosima, harvoin herkkua -clubi Helsingissä on myös jo toista vuotta toiminut, vapaaehtoisten aktivistien järjestämä LGBT café, joka kuukauden viimeisenä torstaina (eli seuraavaksi 26.10. ja 30.11. ), Forumin takana Yrjönkatu 31:ssä (Verandan-tilassa), alkuillasta klo 18 - 21. Tuo on suunnattu sekä suomalaisille että lgbt-maahanmuuttajille ja tuolla myös tanssitaan, etenkin maahanmuuttajien lähtömaiden tanssimusaa. Tuo on ilmainen ja alkoholiton. Valokuvaaminen on kielletty, jotta ette somessa aiheuta mahdollisesti vakavia uhkia lgbt-maahanmuuttajille/pakolaisille.

Kahvila tuolla on ilmainen ja kävijäkunta on etupäässä 2/3kymppistä. Tuonne voi myös viedä itsekin pikkupurtavaa, eli clubin henki on lähellä samaa, kuin maakunta-hlbt-tanssien järjestämisessä talkoovoimin. Tila ei tosin ole suurensuuri ja kävijämäärä vaihtelee, mutta kyllä sinne jonkin verran kävijöitä vielä mahtuu, ja tuolla kahvittelujuttusseuraa kyllä löytyy ja tanssit vievät helposti mukaansa :)
Tuon hlbt-clubin erityinen hienous on myös ilonpito ilman viinaksia.

Tervetuloa!

p.s. Tuolla LGBT café:ssa voi myös ystävystyä maahanmuuttajie kanssa, avittaakseen heitä suomenkielen oppimisessa juttututtuina. Siellä on myös jaossa ilmaiseksi suomenkielen perusoppikirjanen hlbt-maahanmuuttajille, eli jos tuttavapiirissänne heitä on ja kyseisen kirjasen tarvitsevat.

Kommenttia muokattu: 21.10.2017 klo 18:36
  human • 21.10.2017 18:31
Hei! Missä tapaa parhaiten Bi-naisia Helsingissä siis ravintoloissa?
  Kristiina79 (ei rekisteröitynyt) • 14.02.2018 12:16
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
Katso myös nämä
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy