ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
harrastukset hyvinvointi olympialaiset 2014 HLBTI-kisat linkit kaikki artikkelit

Gus Kenworthy ja poikaystävänsä suudelma nähtiin livenä televisiossa - tapausta kuvattiin merkkipaaluksi

Sami Mollgren • 19.02.2018 10:02 UUTISET: URHEILU

Gus Kenworthy (kuva: Mike Blake / Reuters / Lehtikuva)
Freestylehiihtäjä Gus Kenworthy suuteli poikaystävänsä kanssa sunnuntaina slopestylen finaalin laskunsa jälkeen. Hetki nähtiin livenä NBC-televisiokanavalla. Kenworthy tuli finaalissa viimeiseksi, mutta kuva suudelmasta nousi sosiaalisen median viraali-ilmiöksi. Tapausta on kuvattu merkkipaaluksi.

En huomannut hetken tulleen kuvatuksi eilen, mutta olen hyvin iloinen, että niin tapahtui. Lapsuudessani en voinut edes unelmoida näkeväni samaa sukupuolta olevien suudelman olympialaisissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa kotona kisoja katsova lapsi voi! Rakkaus on rakkaus on rakkautta, kirjoitti Kenworthy twiitissään, josta on tykätty kymmeniä tuhansia kertoja.

Kenworthy kommentoi asiaa myöhemmin televisiohaastattelussa. Hän totesi asioiden muuttuneen, ja sanoi edustamisen ja esillä olemisen olevan ainoat tavat muuttaa käsityksiä sekä murtaa muureja ja homofobiaa. Hän viittasi omaan lapsuuteensa, ja kertoi, ettei nähnyt homourheilijaa suutelemassa poikaystäväänsä olympialaisissa.

- Sellaisen näkeminen olisi tehnyt asiat paljon helpommiksi minulle.


Gus Kenworthyn poikaystävä on näyttelijä Matthew Wilkas.

Kenworthy kilpaili peukalo murtuneena. Tapaturma sattui torstaina harjoituksissa.

Olympialaisissa kilpailee toistakymmentä avoimesti seksuaalivähemmistöön kuulumisesta urheilijaa. Vähemmistöjen näkymisen katsotaan yleisesti lisäävän tietoisuutta seksuaalivähemmistöistä ja lisäävän vähemmistöjen hyväksyntää.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy