ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Gay Pride -paraatit kiellettiin Moskovassa sadaksi vuodeksi

JuhaniV • 08.06.2012 00:07 UUTISET: PRIDE
Moskovan kaupunginoikeus pysytti voimassa paikallisoikeuden päätöksen, joka kieltää paraatit Moskovassa seuraavat sata vuotta, kertoi verkkosivusto Gayrussia.ru.

Kielto annettiin sen jälkeen kun homoaktivisti esitti kaupungille pyynnön luvasta gay-tapahtumille vuoden 2011 loppupuolelta aina vuoteen 2112 asti. Aktivistit käyttivät hyväksi laissa olevaa aukkoa. Laissa määrätään, että mielenosoitusten luvat pitää anoa 30-45 päivää ennen tapahtumaa. Laissa ei määritellä kuinka paljon aikaisemmin tilaisuuksista on ilmoitettava.

Homoaktivisti Nikolai Alexeyev aikoo viedä päätöksen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen Strasburgissa.

Neljässä Venäjän kaupungissa on kielto "homoseksuaalisen propagandan levittämisestä". Kiellon rikkomisesta saattaa saada puolen miljoonan ruplan (12.300 EUR) sakot. Useat poliitikot ja kirkonmiehet ovat vaatineet lain ulottamista liittovaltiotasolle asti koskemaan koko maata.

Homoseksuaaliset teot poistettiin rikoslaista vasta 1993. Venäjällä yhteiskunnassa on edelleen voimakas vastustus homoja kohtaan, mukaan lukien poliittiset vallanpitäjät.

Vuonna 2007 Moskovan pormestari kuvaili Gay Pride -paraatin pitämistä pääkaupungissa "saatanalliseksi" teoksi. Ainuttakaan kertaa Venäjällä ei ole annettu lupaa Gay Pride -paraatille.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy