ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat linkit kaikki artikkelit

Eugène Janssonin näyttely Tukholmassa

Ruotsissa Eugène Jansson tunnetaan hyvin, muualla maailmassa hän on vasta äskettäin herättänyt huomiota. Hän oli ehkä Ruotsin ensimmäinen homotaiteilija. Hänen töitään on lauantaista alkaen näyttelyssä Waldemarsuddessa Skanssenin eteläpuolella Djurgårdenilla.

Eugène Jansson eli vuosina 1862-1915. Hän oli suosittu taiteilija ja teki paljon kaupunkikuvia. Kuitenkin elämänsä viimeisen vuosikymmenen hän maalasi aivan erilaisia kuvia: nuoria miehiä, työläisiä, merimiehiä, urheilijoita - ja useimmat alastomina. Taiteilija loi hyvät suhteet moniin malleihinsa ja hän eli yhdessä Knut Nymanin kanssa vuodet 1907-1913. Tukholma oli jonkinlainen homokulttuurin eldorado 1900-luvun alussa.

Historiallisesti kiinnostavia ovat kuvat Flottans badhusista. Siinä kylpylässä käyskenneltiin alasti, ja paikka oli taiteilijoiden ja homojen suosiossa.

Vähän ennen Janssonin kuolemaa hänen nuorempi veljensä tuhosi Janssonin yksityisarkiston, koska hän pelkäsi homomateriaalien raunioittavan taiteilijan maineen.

On kulunut 150 vuotta taiteilijan syntymästä. Merkkivuoden kunniaksi myös Thielska Galleriet esittelee omaa Jansson-kokoelmaansa.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy