ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

EU vaatii Venäjältä selvitystä Tsetsenian homojahdista


Brliinissä osoitettiin mieltä Tsetsenian tilanteen takia.
EU:n ulkopolitiikasta vastaava edustaja Federica Mogherini vaatii Venäjältä selvitystä siitä, mitä Tsetseniassa homoille on tapahtumassa. Ainakin Berliinissä ja Münchenissä on ollut mielenilmaisuksia Tsetsenian tapahtumien takia.

Jos Tsetseniasta vuotaneet tiedot joukkopidätyksistä pitävät paikkansa, kyseessä on vakavat ihmisoikeusrikkomukset, sanoi Federica Mogherini Brysselissä tänään. Venäjä on kansainvälisesti velvoitettu suojelemaan ihmisiä, joita vainotaan heidän seksuaalisen suuntautumisensa perusteella.

EU reagoi median ja ihmisoikeusjärjestöjen julkaisemiin tietoihin. Novaja Gazeta -lehden mukaan poliisi ja turvallisuuskoneistö ovat vastuussa homoihin kohdistuvista hyökkäyksistä.

Tsetsenian presidentin tiedottaja on torjunut kaikki esitetyt syytökset valheina tai epäinformaationa. Tsetseniassa ei hänen mukaansa ole sellaisia ihmisiä, ja jos sattuisi olemaan, heidän perheensä hoitaisivat asian ja lähettäisivät tällaiset ihmiset paikkaan, josta ei ole paluuta.

Kremlin tiedottaja sanoi alkuviikosta, ettei asia kuulu heille vaan turvallisuusviranomaisille.

Tänään lauantaina on ainakin Berliinissä ollut mielenilmaus Tsetsenian tapahtumien johdosta. Useita satoja ihmisiä oli mukana marssimassa Saksan ulkoministeriöltä Venäjän suurlähetystölle. Saksan ulkoministeriö otti asiaan kantaa eilen. Moskova ja Grozny ovat kuitenkin hyvin välinpitämättömiä syytöksille.


Katso myös nämä
 

 

Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy