ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Espoossa liputetaan sateenkaarilipuin 17. toukokuuta

Sami Mollgren • 16.05.2018 13:04 • 2 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Espoossa liputetaan sateenkaarilipuin kansainvälisenä homofobian, transfobian ja bifobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta.

Asiasta kerrotaan Espoon kaupungin verkkosivuilla.

Espoon kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta, nuorisovaltuusto ja nuorisotila Kirjava ovat olleet aloitteellisia ja haastaneet julkisia toimijoita sekä espoolaisia yrityksiä ja espoolaisia sateenkaariliputukseen teemapäivänä. Liputus viestii kaikkien osallisuutta, tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta.

Verkkosivuilla kerrotan, että liputuksesta on tarkoitus tehdä jokavuotinen ja sen toivotaan käytäntönä yleistyvän eri puolilla Espoota ja myös laajemmin kaupungin toimipisteissä.

Verkkosivuilla julkaistussa tekstissa viitataan Espoon valtuuston vuonna 2008 hyväksymään eurooppalaisen tasa-arvon peruskirjaan, jossa todetaan, että kaupunki sitoutuu julkisesti tasa-arvon edistämiseen ja stereotypioiden torjumiseen. Julkinen sitoutuminen näkyy kaikessa toiminnassa kaupungin sisällä ja palveluissa kuntalaisille.

- Liputus on kunnianosoitus ja näkyväksi tekemisen teko. Olen erittäin iloinen ja hyvilläni, että perinne lähtee nyt liehumaan, toteaa tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunnan esittelijä Kaarina Salonen.

Sateenkaarilippujen on määrä liehua ainakin Tapiolan kulttuurikeskuksen, Sellon kirjaston ja Opinmäen koulukeskuksen edessä Suurpellossa.

Sellon kirjastossa järjestetään 17.5. tilaisuus, jossa keskustellaan yleisön ehdottamista, aihepiiriin liittyvistä kysymyksistä. Aiheiden kerääminen alkaa klo 16.30 ja varsinainen paneeli käynnistyy klo 17.30 – 19. Panelisteina ovat Juha Beurling, Panu Mäenpää, Hannu Heikkinen, Aleksi Vesala, Kim Forsman ja Malin Gustavsson. Paneelin juontaa Kaarina Salonen Espoon kaupungilta.

Kaupungin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustoimikunta on toiminut Espoossa vuodesta 1981.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
hienoa espoo!
näkyykös jossain hgin kaupungin lafkoissa sateenkaarilippuja liehumassa? edes kallion kirjastossa?
   (ei rekisteröitynyt) • 17.05.2018 11:26
Kesäkuu on Gay Pride kuukausi.

Vation televisio YLE ei siksi nosta sateenkaari lippuja salkoon.

Valtion televisio YLE ei siksi esitä maailman suurkaupunkien Gay Pride paraateja kanavillaan.
  Yleisputkiratio (ei rekisteröitynyt) • 17.05.2018 21:24
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy