ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Egypti kriminalisoimassa homoseksuaaliset suhteet

Sami Mollgren • 09.11.2017 10:48 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
Egyptin parlamentissa on valmisteltu lakiesitys, joka kriminalisoi miesten väliset seksuaalisuhteet. Egyptin nykylainsäädännön mukaan homosuhteet eivät ole rangaistavia, mutta käytännössä rangaistuksia on langetettu esimerkiksi irstailuun ja säädyttömään käytökseen vedoten.

Ehdotetun uuden lain mukaan homoseksuaalisista teoista annettaisiin 1-5 vuoden vankeusrangaistus. Rangaistuksen kovuuteen vaikuttaviin asioihin kuuluu se, onko teko tapahtunut yksityisissä oloissa vai julkisella paikalla ja aiemmat samanlaisesta teosta annetut tuomiot.

Amnesty Internationalin Pohjois-Afrikan kampanjoiden johtaja Najia Bounaim toteaa uutistoimisto AFP:n mukaan tällaisen syvästi syrjivän ja ennenkuulumattoman homofobisen lain olevan vakava takaisku ihmisoikeuksille Egyptissä.

Egyptissä homomiesten asema on viime kuukausina heikentynyt. Viranomaiset ovat lisänneet ratsioita ja pidätyksiä. Esimerkiksi seuranhakuun tarkoitetut mobiililaitteiden sovellukset ovat olleet tarkkailun kohteena. Monille homoseksuaalisesta toiminnasta epäillyille pidätetyille on tehty anaalitutkimus, jolla on pyritty selvittämään henkilön homoseksuaalisuutta.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Mitähän tapahtuu anaalitutkimuksessa?
  Anal (ei rekisteröitynyt) • 09.11.2017 20:19
Etenkin Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä tihkuneiden tietojen mukaan lääkäri sormin ja taknisin apuvälinein tutkii peräaukkoa sisältä ja ulkoa, ja pyrkii havaintojensa perusteella päättelemään, onko tutkittava ollut anaaliyhdynnässä ja niinmuodoin ”syyllistynyt” homoseksuaaliseen ”tekoon”.
  smo • 10.11.2017 07:15
Tuo anaaliseksitutkimus on varmasti ollut käytössä kaikkialla, missä uskonnollisista syistä "sodomia" on ollut tuomttua, eli varmaan ainakin "sodomia"-vihapuheen alunperin kirjanneet juutalaiset tms. aloittaneet.

En neuvoisi menemään Ugandaan tai Belizeen sanomaan viranomaisille että epäileen harrastaneensa miestenkesken anaaliseksiä ja että voisivatko varmistaa asian.

Mielenkiintoista nähdä, jos tuo lakiehdotus menee tosiaan Egyptin parlamenttiin, miten muslimit&kopti-kristityt äänestävät sen suhteen, eli kuinka yksimielisesti.

Egyptin parlamenttihan on ihan omanlaisensa, valintatavaltaankin: "The parliament is made up of 596 seats, with 448 seats elected through the individual candidacy system, 120 elected through winner-take-all party lists (with quotas for youth, women, christians, and workers) and 28 selected by the president."

Egyptin parlamentin nykykoostumus on tämmöinen, 2015 vaaleista:

en.wikipedia.org

Kommenttia muokattu: 10.11.2017 klo 23:19
  human • 10.11.2017 23:13
Egypti: 14 miehelle vankilatuomio homosuhteista

Egyptiläinen tuomioistuin on tuominnut 14 miestä kolmeksi vuodeksi vankilaan ”epänormaaleista” seksisuhteista. Kolmen muun miehen oikeudenkäyntiä on siirretty.
Miesten asianajaja Ishaq Wadie sanoo, että miehet pääsivät toistaiseksi vapaaksi takuita vastaan, koska tuomioista on valitettu ja ne käsitellään jossain vaiheessa ylemmässä oikeusasteessa.
www.svt.se
  Havainnoija • 02.12.2017 00:07
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy