ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
vino aivopuolisko trendit kirjat lehdet sähköinen glbt-kirjasto elokuvat ja sarjafilmit tv-kalenteri televisio radio levyesittelyt artistiesittelyt listat ooppera linkit kaikki artikkelit

Call Me by Your Name -elokuva sai neljä Oscar-ehdokkuutta

Sami Mollgren • 23.01.2018 18:15 • 5 kommenttia. UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI

Oscarit jaetaan 90. kerran 4. maaliskuuta.
Call Me by Your Name kilpailee parhaan elokuvan ja parhaan sovitetun käsikirjoituksen Oscareista. Lisäksi Timothée Chalamet tavoittelee parhaan miespääosan Oscaria ja laulu Mystery of Love parhaan laulun Ocaria.

James Ivoryn käsikirjoittama Call Me by Your Name -elokuva perustuu André Acimanin romaaniin, ja sen on ohjannut Luca Guadagnino. Elokuvan aiheena on 17-vuotiaan Elionin (Timothée Chalamet) ja 24-vuotiaan Oliverin (Armie Hammer) rakkaustarina.

Vuoden 2017 elokuvien Oscar-ehdokkuudet julkistettiin Los Angelesissa tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Oscar-palkinnot jaetaan 90. kerran 4. maaliskuuta 2018 ympäri maailman televisioitavassa gaalassa.

Trans-teeman sisältävä elokuva ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan palkinnolle

Ehdolla parhaan ulkomaisen elokuvan Oscarin saajaksi on chileläinen elokuva Una mujer fantástica (suom. Fantastinen nainen), jossa on transteema. Palkinnosta kilvoittelevat myös libanonilainen, venäläinen, unkarilainen ja ruotsalainen elokuva. Suomen Oscar-ehdokkaana oli Tom of Finland -elokuva, mutta se ei päässyt shortlistalle.

Kevään 2017 Oscar-gaalassa palkintoja kahmi Moonlight-elokuva.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
HS: Huumaava elokuva ensirakkaudesta muistuttaa, että kehomme ja sydämemme annetaan meille vain kerran – Call Me by Your Name on viiden tähden elokuva

Neljä Oscar­ehdokkuutta saanut Call Me By Your Name on unohtumaton elämys.

www.hs.fi
  Tomppa (ei rekisteröitynyt) • 25.01.2018 15:46
Elokuvasta Hesariin arvion kirjoittanut Jutta Sarhimaa antaa täydet viisi tähteä. HS Metro -lehteen (26.1.2018) arvion kirjoittanut Tero Toivanen on toista mieltä. Vain kolme tähteä.

Mietin, millainen merkitys kirjoittajan sukupuolella ja mahdollisesti omalla seksuaalisella identiteetillä on arvion laatuun. Voisiko heteromies antaa kahden miehen rakkaustarinasta täydet viisi tähteä. Epäilen.
  JuhaniV • 26.01.2018 08:34
Uskon, että oman itsensä (ja esimerkiksi homoseksuaalisuus-aihepiirin) kanssa täysin sinut oleva heteromies voi antaa kahden miehen rakkaustarinasta täydet pisteet.

Usein kuitenkin on niin, että heteromies ei ole koskaan joutunut mitenkään "työstämään" omaa seksuaalista suuntautuneisuuttaan; asia on tavallaan ollut itsestäänselvyys, jolloin omat (mahdolliset) menneisyyden asiaan liittyvät tuntemukset/kokemukset saattavat herättää epämukavuutta, eikä itse tarinasta voi nauttia. Ja onhan joku joskus sanonut, että naiset kiinnostuvat romantiikasta ja tunteista, kun taas miehet haluavat toimintaa.
  smo • 26.01.2018 10:10
Puhun tässä sanomassa tuntemisesta. Ihmisten kiinnostuksen kohteet vaihtelevat paljonkin. Koen itseni varsin romanttiseksi. Puolisoni on aivan toista maata. Äksöniä, please! Puolisoni on kuitenkin valmis keskustelemaan myös tunteista.

Menemme piakkoihin elokuviin yhdessä, mutta eri näytöksiin. Häntä ei saisi mitenkään katsomaan tämän uutisjutun elokuvaa, tuli sille miten monta Oscaria tahansa.

Myös miehet tuntevat ja puhuvat tunteistaan, kun on syntynyt turvallinen, luottamuksellinen ja muutenkin sopiva ympäristö. Suomalaiselle miehelle sellainen paikka on sauna. Tästä vakuuttava esimerkki on elokuva Miesten vuoro.

fi.wikipedia.org

Kaljalasin yli puretaan myös tunteita. Se toimii kuitenkin omien huomioitteni perusteella huonosti.
  JuhaniV • 26.01.2018 15:19
Niin, sellainenkin ilmiö on kuin positiivinen syrjintä. Korkeaan arvosanaan voivat riittää vaikkapa elokuvan ikä ja mustavalkoisuus, aihealue, tsempattavaksi tarkoitettu ihmisryhmä... Voihan olla, että siinä missä Jutta hurmaantuu homoteemasta, osaa Tero osaa arvioida objektiivisemmin elokuvan laatua. Täytyy katsoa elokuva itse.
  Yesman • 26.01.2018 16:02
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy