ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinissä ranskalainen homo imaami pitää perjantairukouksen

vaeltaja2006 • 28.07.2017 10:04 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Viime viikkoina kohua aiheuttaneessa liberaalissa Ibn-Rushd-Goethe -moskeijassa Berliinissä saarnaa tänään Pariisista tullut homo imaami Ludovic-Mohamed Zahed . Hän puhuu islamista ja homoseksuaalisuudesta. Hän kuvaa itseään ranskalaiseksi muslimiksi, joka on homo ja feministi. Hänen tavoitteenaan on, että näistä asioista voidaan puhua avoimesti.

Zahed avasi viisi vuotta sitten Pariisiin liberaalin moskeijan, johon myös homot ja lesbot olivat tervetulleita ja naiset ja miehet voivat tulla samaan saliin. Zahed itse on kotoisin Marokosta ja hän on naimisissa miehen kanssa. Hän kiertelee maailmalla esitelmöimässä liberaalista ajattelutavastaan, ja hän on usein noussut uutisotsikoihin. Vuonna 2014 hän oli Tukholman Pridessä vihkimässä homo- ja lesbopareja yhdessä kristillisten pappien kanssa.

Kesäkuussa Berliiniin avattiin uusi liberaali Ibn-Rushd-Goethe -moskeija ranskalaisen moskeijan malliin. Moskeijan perustaja sai kuitenkin heti tappouhkauksia ja hän on poliisin erityissuojeluksessa.

Saksan moskeijoissa suhtautuminen homoihin on ollut hyvin ristiriitaista. Jotkut moskeijat ovat avanneet oviaan homoille ja lesboille avointen ovien päivinä. Viime vuonna Hampurissa muslimien keskusjärjestö halusi tukea ihmisten omaa päätöstä omasta elämäntavastaan ja ilmoitti osallistuvansa Hampurin CSD-paraatiin. Samanaikaisesti joissakin moskeijoissa ympäri maata käy imaameja, jotka saarnaavat hyvin perinteisesti ja ovat homovihamielisiä.


Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Nyt kun keskustellaan siitä, pitäisikö Helsinkiin perustaa suurmoskeija niin sehän olisi oikein hyvä asia, jos ko. moskeija edustaisi yllämainittuja moskeijoita. Saataisiin Suomen muslimiyhteisöönkin taottua järkeä.

Kommenttia muokattu: 28.07.2017 klo 20:18
  ._. • 28.07.2017 20:17
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy