ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
internet ja seksuaalivähemmistöt homoseksuaalisuus ja uskonto linkit kaikki artikkelit

Berliinissä monet nuoret pakolaismiehet ovat hankkineet rahaa prostituutiolla

vaeltaja2006 • 11.04.2017 08:43 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Näkymä Rautatientorilta (kasvot peitetty)
Berliinin alueen yleisradio, rbb, kertoi eilen ajankohtaisohjelmassa, että nuoria pakolaismiehiä on päätynyt Tiergartenin cruising-alueelle hankkimaan rahaa. Joukossa on myös alaikäisiä. Rahaa hankkivat pakolaiset ovat heteroja.

Alue sijaitsee keskellä Berliiniä, muutaman sadan metrin päässä Siegessäuleusta länteen. Rbb:n toimittajat tapaavat lähistöllä nuoren huppariin pukeutuneen miehen, jonka lasinen katse ja kasvot paljastavat hänet varsin nuoreksi. Hän on Afganistsanista ja asuu isänsä kanssa pakolaiskeskuksessa. Tuli perheriita, kun nuori mies halusi vaihtaa uskontonsa kristinuskoksi. Nyt hän on isäänsä paossa. Muuhun perheeseen ei enää ole yhteyksiä.

Rbb:n kuvaus hieman hämmentää. Nuorukainen näyttää papereitaan. Hän tuli Slovenian kautta tammikuussa 2016. Hän on papereiden mukaan 18-vuotias. Hänellä on myös karkotuksen peruutuksesta kertova paperi. Nyt hän on häipynyt vastaanottokeskuksesta ja elää rahattomana Berliinissä ja ilman yösijaa. On pakko nukkua puiston penkillä.

Hän torjuu väitteen, että harrastaisi täällä puistossa prostituutiota, mutta hän sanoo tuntevansa niitä, jotka ovat prostituoituina. Seksiä vanhempien miesten kanssa. Hän itse aikoo vaihtaa maata, esim. Ranskaan. Ilman rahaa junan vessaan piiloon ja sitten matkaan.

Rbb:n tutkiva toimittajaryhmä näkee, miten kadunvarteen pysäköi autonsa vanhempi, lihavahko, kalju mies, juo yhden energiajuoman ja häipyy puistoon, viiden pakolaisen luo. Hän tarjoaa yhdelle tupakkaa ja sitten molemmat häiipyvät syvemmälle metsään. Kaksi muuta vanhempaa miestä puhuu pakolaisten kanssa. Muutaman metrin päässä kolme pakolaista istuskelee puiston käymälän vierellä. Heillä on risaiset vaatteet ja rasvainen tukka. Yksi 22-vuotias kertoo, että hän on Pakistanista. Hän ei enää voi mennä pakolaiskeskukseen, koska hän oli riitautunut muiden pakolaisten kanssa. Nyt on oltava ilman paikkaa ainakin viikko, pari. Kukaan ei täällä puistossa näytä alaikäiseltä.

Moabitin kaupunginosan avustusyhdistyksen ”Moabit hilft’in” toimihenkilö on kuitenkin ollut puheissa 16-17 -vuotiaiden afgaanien kanssa. He ovat harrastaneet prostituutiota eri puolilla Berliiniä. Paikkoina ovat Tiergarten, Pieni Tiergarten ja Fritz-Schloß -puisto Moabitissa.

Tiergartenissa on aloitettu projekti asunnottomille pakolaisille. Jotkut pakolaiset ovat muuttaneet tapaamiensa herrojen luo. Seksillä asunto ja ruoka.

”Moabit hilft” -yhdistykseen pakolaiset ottavat yhteyttä, kun he tarvitsevat vaatteita tai bussilippuja. Kun heihin saadaan pitempään kestävä kontakti, he kertovat elämästään. He vaikuttavat täysin voimattomilta – kuin lapset. Kun heitä halaa, he purskahtavat itkemään.

Yhdistys lähettää katutyöntekijöitään puistoon kertomaan pakolaisille HIVistä. Puistossa kohdatut nuoret eivät halua saksankielen kursseile, ei kouluun, ei edes töihin. Vaikea tehdä mitään heidän hyväkseen. Puisto on yksi harvoista paikoista, joissa voi ansaita rahaa. Pakolaiskeskuksissa muut pakolaiset ohjaavat rahattomia Tiergartenin puistoon.Rbb:n prostituoitumista koskeva artikkeli synnytti monia kommentteja. Kysytään mm., mitä tehdään kaikkien niiden naisten hyväksi, jotka vuosi vuoden jälkeen toimivat prostituoituina kaikkialla Saksassa. Tarjotaanko heille mahdollisuuksia irtautua prostituutiosta? Eivätkö naisten kohtalot herätä huomiota? Ilmeisesti aina on ollut ”sellaisia” naisia ja niin on hyvä!

Tätä aihetta on käsitelty jo aiemminkin mm. Tagesspiegel-lehdessä, joten aivan uutta tietoja artikkelissa ei ollut.


Poliisi ei ole havainnut prostituution lisääntymistä

Poliisi kertoo, että prostituution ei ole huomattu lisääntyneen. ”Moabit hilft” kertoo prostituution moninkertaistuneen, mutta poliisi ei vahvista asiaa. Inforadiossa Berliinin senaatin entinen ulkomaalaisvaltuutettu sanoi, että ilmiö ei ole uusi. Sitä oli jo 90-luvun alussa, kun Bosnian pakolaisia tuli Saksaan. Myös romanien vaellus läntisiin maihin johti siihen, että perheklaanien nuoria pakotettiin prostituutioon – myös nuoria miehiä. Kaakkois-Euroopan kylistä on tullut nuoria, jotka saamillaan rahoilla avustavat kotimaahan jääneitä perheitä.

Käytäviä Tiergartenin puistoalueella

Katso myös nämä
 

 

Lukijoiden kommentit (kommentit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä)
Berliinissä vanhat kaljut äijät käyttävät hyväkseen nuoria pakolaismiehiä. Seksiä maksua vastaan. Monet katsovat kummastuneina, kuinka esim- Pohjois-Euroopassa nuoret vaaleat tytöt lyöttäytyvät pakolaismiesten seuraksi. On hyvin vaikea sanoa, kuka käyttää ketä hyväksi.
  vaeltaja2006 • 11.04.2017 09:05
"Puistossa kohdatut nuoret eivät halua saksankielen kursseile, ei kouluun, ei edes töihin." Mitä ne sitten haluavat? Ilmaista sosiaalitukea? Seksiä vanhojen lihavien miesten kanssa? Jos ei halua kouluun tai töihin, niin kuvittelevatko he saavansa loputtomasti ylläpidon Saksalta? En ole rasisti, mutta hiukan ihmetyttää. Miksi lähteä kotiseudulta sotaa tms. pakoon Saksaan asti jos ei edes halua jäädä Saksaan? Eikö silloin olisi kannattanut olla maksamatta maltaita salakuljettajille ja jäädä vaikka pakolaisleireille heti sotarintamien taakse?

ps. jutussa sanotaan kundien olevan heteroita.... kyseenalastaisin kovasti. arvelisin että heillä on jonkinasteinen kiinnostus miehiä kohtaan, sillä heteromies ei todellakaan ala puuhata toisen miehen kanssa (mieti vaikka alkaisiko oma isäsi!?!), joten taitaa bi-puolelle noi kundit kuulua...

pps. vaeltajan kanssa samaa mieltä, vaikea sanoa kuka käyttää ketä hyväksi.... jos kundi naimalla, mitä luultavasti nuori bi-kundi joka tapauksessa tykkää tehdä, saa asunnon ja ruuan, niin melkein pitää vanhaa äijää hyväksikäytettynä.... ja ainakain joissakin fiction-elokuvissa, näistä 'pareista' on tullut ihan oikeita pareja. toivotaan sitä todellisuudessakin :-)
  whatuwannaget? (ei rekisteröitynyt) • 11.04.2017 12:14
Se voi olla elämäntapa. Kulkurielämää. Siinä saatetaan käyttää hyväuskoisia hyväksi: manipuloidaan ja valehdellaan. Kiertävät maasta toiseen. Ian kaiken tuollaista ollut. Sitten ajautuvat vankilaan, kun suutuspäissään tappava jnkun.
  Kolmoisritti • 14.04.2017 03:33
Kyllähän tuo sama, juurikin noille pakolaisnuorille todella haitallinen ja vaarallinenkin prostituutio näkyy myös Suomessa, valitettavasti.

Esim. Helsingissähän pakolaisnuorukaisia pyörii Kampissa, sen Keltsun liepelilläkin, sekä Kampin kauppakeskuksessa, Itiksessä, Päärautatieasemalla.
Ja heitä näyttää olevan ainakin grinder:ssä "I'm top" -rahatarjokkaina.

Joukossa saattaa olla ehkä heteroitakin, mutta ainakin noissa vaikuttaa olevan biseksuaaleja pakolaisia - tai sellaista ainakin homo-pakolaiset ovat kertoneet Together-tukiryhmässä ja lgbt-café:ssa.

Ongelma vaikuttaa olevan lisääntymään päin senkin surullisen asian vuoksi, että osa hlbt-pakolaisilsta ei ole syystä tai toisesta kertomaan asiaa turvapaikanhaussa ja on saanut sitten kielteisiä päätöksiä, jopa oikeusvalituksenkin jälkeen ja ovat sitten putoamassa / pudonneet pakolaistukien ulkopuolelle ja jäänee paperittomina maahan, koska tietenkin pelkäävät kuollakseen pakkopaluuta Afganistaniin tai Irakiin, ja yrittävät selvitä täällä jotenkuten ja siten myös pahansuopien ihmisten armoille. Heistä ongelmissa ovat erityisesti ne, jotka osaavat pääasiassa vain arabiaa tai daria (Afganistan), eivätkä juurikaan edes englantia.

Noita turvapaikansaantiongelmiin jääneitä hlbt-pakolaisia pitäisi tavoittaa jotenkin. Heissä on siis niitä, jotka eivät jostain syystä ole uskaltaneet, tienneet kertoa seksuaalisuuttaan turvapaikanhaussa.
Heitä pitäisi opastaa sen kertomiseen lakimiehelleen, jos vielä ovat kielteisen päätlksen valitusvaiheessa. Tai mahdollistahan heillä on vielä hakea turvappaikkaa uudelleen, seksuaalisuusvainon vuoksi, jos he eivät istä ole alunperin kertoneet lainkaan - tuolloin heillä on mahdollisuus uuteen turvapaikkakäsittelyyn. Heidät tulee ohjata esim. Pakolaisneuvonta -järjestön tai vielä mahdollisesti vireillä olevaa turvapaikanhakua hoitavan tahon pakeille avautumaan rohkeasti asiasta.
  human • 14.04.2017 04:08
"Ongelmalliseksi" määritelmät muodostuvat, kun joissain kulttuureissa määritellään homoseksuaaliksi seksissä ottava (bottom) osapuoli. Määritelmää biseksuaali ei edes välttämättä tiedosteta (ja aika usein tämän sisältäminen aiheuttaa myös "länkkäreissä" päänvaivaa).
  xxx (ei rekisteröitynyt) • 14.04.2017 16:22
Seksuaalisuus on oma asia sinänsä.
Se että haluu hankkia toimeen tulon sillä on jo toinen asia.
Hetsku bi tai homo nainen tai mies voi tehdä sen valinnan.
He hankkiutuvan siihen osaan minkä ovat päättäneet.
Todella harvoin se on pakonsanelemaa.Aina on muita vaihto ehtoja.
Eihän nämä pakolaisetkaan nälkään kuolis vaikka eivät itseään myis.
Monelle arabi miehelle kokeilla rajojaan urhrina koska sisäinen hyväksyminen on jopa länsimaissa kasvaneelle bi miehelle monesti vuosikymmenien prosessi.
Miehen kielletyt tunteet toista miestä kohtaan voivat patoutua suureksi haluksi jota ei voi mikään estää.
Ei edes auttavat järjestöt. Elämä on täynnä kohtaloita ja tarinoita mutta sitten on olemassa sisäiset vietit ja motivaatiot.
Miten me tiedämme miten paljon hyvää koko homma voi heille antaa.
Se on taas saatu kuulostaan niin väärältä.
  Kyseenalaistaja (ei rekisteröitynyt) • 30.04.2017 11:21
Kommentoi juttua:

Kommentti näytetään vasta ylläpidon hyväksyttyä sen - mikä ei välttämättä tapahdu ensi tilassa. Rekisteröityneiden käyttäjien kommentit julkaistaan automaattisesti.
Keskity kommentissasi jutun aiheeseen. Sivuston keskustelufoorumi on "sivupolkuja" varten. Kirjoita tiiviisti. Älä jankkaa, vaan etsi uusia näkökulmia. Kunnioita muita, vaikka olisitte eri mieltä - asiat riitelevät, eivät ihmiset. Vältä tahallista provosoimista. Älä provosoidu, äläkä anna "samalla mitalla takaisin". Ylläpito pidättää oikeuden päättää kommenttien julkaisusta.

Nimimerkki
Roskapostisuoja: mikä päivä tänään on? (suomeksi, pikkukirjaimin) 
SINUIKSI - Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu

Palvelu on tarkoitettu kaikille, joiden mieltä askarruttaa oma tai läheisen seksuaalinen suuntautuminen (mm. bi-, homo- ja panseksuaalisuus tai lesbous) ja sukupuolen moninaisuus (mm. inter-, muun-, ja transsukupuolisuus, transvestisuus, gender- tai queer-identiteetit) tai muut aihepiiriin kuluvat kysymykset.

Palvelu on osoitteessa www.sinuiksi.fi

Yhteistyössä
Uusimmat jutut
Uutisista on olemassa RSS-syöte. Jos olet Twitterin käyttäjä, löydät otsikot osoitteessta twitter.com/ranneliike. Ranneliike.net löytyy myös Facebookista.
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy