ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukanaGuinot-kasvohoidot, aromaterapia, jalkahoidot, intialainen päänhieronta, kasvolymfa, manikyyrit, ehostukset, karvanpoistot, kestovärjäykset jne... .Guinot-kotihoitotuotteiden myynti.

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta

Jutut viimeisen seitsemän vuorokauden ajalta, yhdellä sivulla. Saat luettavaksesi haluamasi viikon arkiston valitsemalla vuoden ja viikon oikean reunan valikosta.

Saksan äärioikeisto vallitsi lesbon kasvoikseen

jnsto • 23.04.2017 21:56 YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Saksan äärioikeisto nosti Kölnin puoluekokouksessa avoimesti homoseksuaalin Alice Widelin kärkihahmokseen iäkkään Alexander Gaulandin ohella. Nykyinen puoluejohtaja Fauke Petri ei tätä kirjoitettaessa ole eronnut, mutta Widel ja Gauland ovat kärkihahmoja syksyn vaaleissa. AdD oli koolla Kölnissä. Äärioikeistovastaiset mielenosoitukset olivat laajoja ja Saksan poliisi joutui suojelemaan puoluekokouspaikalle meneviä delegaatteja.

Weidel on paitsi avoimesti homoseksuaali, myös nuori ja talousliberaali. "Vaihtoehto Saksalle" on Kölnin kokouksen jälkeen yhtä äärioikeistolainen kuin tähänkin saakka, mutta homofobia on väistynyt arsenaalissa taaemmalle. Mustassa housupuvussa Kölnin puoluekokouksen lavalla esiintynyt vaaleatukkainen Widel, 38, edustaa puolueelle uutta profilointia. Syksyn toinen AfD-kärikihahmo Alexander Gauland on 76-vuotias.

AfD:n puoluekokousta on varmaan seurattu Suomen perussuomalaisten piirissä tarkasti. Suomessa homofobian koti lienee poliittisessa kannatuspohjassa yhä keskeisimmin kristillisdemokraatit, joskin heidän nykyinen puheenjohtajansa on aiheen keskeisyyttä häivyttänyt. Perussuomalaisissa ennakkoluuloinen suhtautuminen homoseksuaaleihin on ollut sydämen asia väistyvälle puheenjohtaja Timo Soinille, mutta uutta puheenjohtajaa kanta ei välttämättä sido.

AfD ei ole suoranaisesti ollut PS:n aateveli, ja puolue on viime vuosina halunnut korostaa läheisyyttä esimerkiksi Britannian konservatiiveihin. Mutta kesän ratkaisuissa Jyväskylässä PS voi mahdollisesti läheistyy manner-Euroopan oikeistolaisia mm maahanmuuttokriittisyydessään ja samalla voi jättää homofobian liputtamisen vähemmälle.


» Jutun oma sivu
Ruotsissa Venäjän suurlähettiläs kutsuttiin ulkoministeriöön puhutteluun


Wienissä perjantai-iltana mielenosoituskulkue kiersi ydinkeskustaa.
Ruotsi toimii aktiivisesti Tsetsenian homovainoja koskevassa asiassa. Venäjän suurlähettiläs Viktor Tatarintsev kutsuttiin torstaina ulkoministeriöön, koska on saatu tietoja hlbtiq-ihmisiin kohdistuvasta vainosta Tsetseniassa.

Venäjän suurlähettiläs on Ruotsin ulkoministeriöstä saatujen tietojen mukaan luovuttanut ulkoministeriöön venäläisten näkemyksen tapahtumista. Suurlähettiläs oli sanonut ymmärtävänsä huolet ja kertovansa Moskovaan, että Ruotsi toivoo Venäjältä toimenpiteitä asiassa. Tällä hetkellä Ruotsi yrittää saada EU:n kiinnostumaan Tsetsenian tilanteesta.

(lähde: Svenska Dagbladet)

Jo aikaisemmin on kerrottu, että homoja on pidätetty, viety pidästyskeskuksiin ja pahoinpidelty kuulustelujen yhteydessä ympäri Tsetseniaa.


Wienissä iso mielenosoitus

Lähes tuhat ihmistä oli perjantaina solidaarisuusmarssilla Wienin keskustassa. Marssi kulki ohi valtionoopperan, Hofburgiin, sieltä Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestön päämajalle ja parlamenttitalon luo.

Marssin lopputilaisuuteen tuotiin viesti liittokansleri Christian Kerniltä (SPÖ-puolue, sosialidemokraatit). Hän piti mielenosoitusmarssia tärkeänä.

Konservatiiveja edustaville ulkoministeri Sebastian Kurzille ja sisäministeri Wolfgang Sobotkalle lähetettiin avoin kirje, jossa vaadittiin kansainvälisellä tasolla Venäjän painostamista toimenpiteisiin. Sisäministeri Sobotkaa vaadittiin ryhtymään toimiin, jotta Tsetseniasta paenneet voisivat saada turvapaikkoja Itävallasta.

Youtube-video kahdesta Moskovaan paenneesta tsetseeninuoresta

Ranskalainen uutistoimisto AFP etsi yhden Moskovassa sijaitsevan hätämajoitushuoneiston ja teki siitä lyhyen videon Youtubeen. Video on päivätty 21.4.2017.

www.youtube.com

Videon sisältö:
Miehet kertovat, että he joutuvat koko ajan pelkäämään, koska ovat homoja. He haluavat pysyä tuntemattomina. He ovat paennneet Tsetseniasta Moskovaan. Toista miestä pahoinpideltiin pidätyskeskuksessa. On pelättävä univormumiehiä, mutta myös sukulaisia, sanoo toinen. Oma perhe voi tappaa, jos saa tietää. On mahdoton olla avoimesti homona. Moskovassa heillä on salainen turva-asunto. He eivät ole ainoita paenneita. Novaja Gazetan mukaan satoja homoja on pidätetty. Ainakin kolme on kuollut, monet ovat saaneet vaikeita vammoja. Viranomaiset pitävät uutisia panetteluna ja lupaavat kostoa.

Journalisti kertoo, että heidän nettisvunsa on hakkeroitu. Tiedetään kuka se oli. Viranomaiset ovat hyvin pidättyväisiä toimenpiteissään. Kadyrov on hyvää pataa Moskovan kanssa.

Turva-asunnossa miehet pelkäävät tulevansa paljastetuiksi. Tavoitteena on pääsy ulkomaille.


Venäläinen GLBT-Network yrittää auttaa maanpakoon lähteneitä homomiehiä. Se toimii niin, että saamillaan lahjoitusrahoilla se hankkii Tsetseniasta pakeneville matkalippuja ja perillä Venäjän alueella tarjoaa jonkinlaista hätämajoitusta ja jokapäiväistä elantoa. Tähän toimitnaan järjestö on pyytänyt ulkomaista tukea. Kolmen eurooppalaisen maan lähetystöt ovat helpottaneet viisumisääntöjään tsetseenipakolaisten osalta.


Tsetsenian presidentti jyrkkänä

Englannissa ovat herättäneet tyrmistystä Tsetsenian presidentin Kadyrovin puheet. Pink Newsin mukaan Kadyrov on lausunut, että hän haluaisi eliminoida koko homoyhteisön ramadanin alkuun mennessä. Asia nousi torstaina puheenaiheeksi mös Lontoossa, parlamentissa.

www.pinknews.co.uk

Tsetsenian valtionmediassa Kadyrov on torjunut sellaiset puheet, että Novaja Gazeta -lehdelle ja Echo Moscow-radioasemalle kostettaisiin se, että ne ovat julkaisseet uutisia homojen pidätyksistä. Lauantaina 23.4. Kadyrov puhui kansainvälisessä juhlassa Groznyssa ja vaati, että journalistien on pyydettävä anteeksi tsetsenialaisilta niitä kunnianloukkauksia, joita mediassa on esitetty Tsetsenian viranomaisia kohtaan. Kadyrov sanoi, että Tsetsenian ihmisoikeusneuvosto on käynyt niissä pidätyskeskuksissa, joita uutisissa on mainittu. Sieltä ei löytynyt mitään. Kadyrovin mukaan kukaan ei ole myöskään paennut maasta. Maa on pieni ja pako huomattaisiin.

Saksan parlamentissa vihreät vievät Tsetsenian asian hallituksen kyselytunnille alkavalla viikolla. Asian kertoi sunnuntaina 23.4.2017 vihreiden kansanedustahja Volker Beck.


» Jutun oma sivu
Putinin poliittinen teoreetikko vieraili Suomessa ja löi lyttyyn liberaalit arvot

vaeltaja2006 • 23.04.2017 15:54 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Siperian juna on pysähtynyt Uralin takaiselle rautatieasemalle. Kaupunkilaiset myyvät kukkia ja syötävää turisteille. Täällä ehkä elää vahvana kaipuu menneeseen.
Ylen Radio 1:n Horisontti-ohjelmassa 23.4.2017 haastatltiin Putinin lähipiiriin kuuluvaa Alexander Duginia, joka on politologi, sosiologi ja Putinin ideologinen pääarkkitehti. Hänen näkemyksensä läntisestä liberalismista hieman hätkähdyttivät.

Alexander Dugin kävi luennoimassa kohudosentti Johan Bäckmanin seminaarissa hotelli Kämpin kansallissalissa. Samaan aikaan Helsingissä juhlittiin Euroopan hybridiosaamiskeskuksen perustamista.

Ylen Radio 1:n haastattelussa Dugin kertoi 23.4.2017 neljästä poliittisesta ideologiasta. Jo Ranskan vallankumouksessa ja USAssa syntynyt länsimainen liberalismi on ensimmäinen ideologia. Sen kanssa on kilpaillut kommunistinen idologia. Kolmas ideologia on fasistinen tai nationalistinen ideologia.

Kylmän sodan päätyttyä Venäjä romahti ja maailma muuttui yksinapaiseksi. USA oli ehdoton johtajavaltio. Jotta Venäjä voisi nousta USAn rinnalle suurvaltapolitiikassa, Venäjän pitää löytää oma rinnakkainen, kilpaileva ideolologia. Vain sillä tavoi Venäjän arvo nousee ja maailmasta tulee jälleen kaksinapainen.

Läntinen liberalismi on Duginin mukaan mennyt pilalle. Liberalismi toimi silloin, kun vastapuolena oli Neuvostoliitto. Nyt liberalismin vihollisena on se osa maailmaa, jossa vallitsevat konservatiiviset arvot. ”Järkevästä liberalismista” on tullut ”järjetöntä liberalismia”. Järjettömäksi se muuttui alkaessaan puolustaa seksuaalivähemmistöjä, oikeutta aborttiin ja turvapaikanhakijoita.

Venäjä valitsee neljännen poliittisen ideologian ja se kumpuaa iäisyydestä. Uskonnolla on siinä olennainen osa. Uskonto tekee meistä ihmisistä historiallisia olentoja. Se on Duginille tärkein asia. Venäjä löytää uudelleen identiteettinsä, kun se nyt palaa uskontoon.

Duginin mukaan venäläisillä on ja oli ortodoksinen ajattelutapa – myös kommunismin aikana. Nyt Venäjä on avoimen ortodoksinen. Se ei ole nationalistinen maa vaan monien kansallisuuksien yhteenliittymä.

Valtiolla tulee olla missio ja missio tulee uskonnosta. Näin on ollut Rooman valtakunnassa, Bysantissa ja keskiajalla. Dugin haluaa uuden keskiajan.

Neuvostoliiton aikana siellä rajoitettiin uskonnon harjoittamista. Venäläiset ihailivat länttä. Kun Neuvostoliitto romahti, ihmiset kokivat järkytyksen ja shokin: länsimaat olivat kokonaan hukanneet vapauden arvot. Sananvapaus oli korvattu poliittisella korrektiudella ja sitten tuli gender-ideologia (sukupuolen hämärtäminen, monta sukupuolta, jne). Lännessä on Duginin mukaan kadotettu ihmiskuva. Luonnollisten sukupuolten tilalla on ideologia, jonka mukaan jokainen voi valita oman sukupuolensa. Lännessä feministi voi toimia jopa piispana. Kaikki uskonnot ovat ristiriidassa tällaista ihmiskuvaa vastaan.

Duginille ja eurooppalaisille oikeistopopulisteille tärkeitä asioita ovat seksuaalivähemmistöt ja pakolaiset. Miksi? Tässä ollaan liberalismin ytimessä. Liberalismi käsittelee ihmisiä yksilöinä. Tällainen yksilön korostaminen on suurin uhka Euroopan turvallisuudelle. Duginin mukaan ihmiset eivät ole vain yksilöitä vaan yhteisönsä, kulttuurinsa ja sivilisaationsa osia. Kansallisuutta ei voi vaihtaa, ei myöskään sukupuolta. Maahanmuutttajia pitää kohdella maahanmuuttajina – ryhmänä – ei yksilöinä. Euroopassa kansa on Duginin mukaan samaa mieltä. Vain poliittinen eliittti on yksilöiden lumoissa. Demokratiasta on tullut liberaalin vähemmistön valtaa.

Tähän päättyi Duginin haastattelu. Voi kysyä, mitä merkitsevät vaalien tulokset ja gallupien mielipidemittaukset. Populistipuolueiden kannatus länsimaissa ei sittenkään yllä korvin korkealle ja gallupeissa useissa maissa homoavioliitoilla menee erittäin hyvin.

Haastattelun voi kuunnella Areenasta, alkaa n. 30 minuutin kohdalta. Haastattelijana Samuli Suonpää.

areena.yle.fi


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Valeuutisia Venäjältä: Presidenttiehdokas Macron on poikkeava

Venäjältä tulvii valeuutisia. Niillä yritetään horjuttaa EU:n perustaa. Maaliskuussa levisi uutinen siitä, että Ranskan presidenttiehdokas Macron on homo ja hänellä on rakkaussuhde mieheen. Uutista levitti Venäjän tv. Macron on ollut Venäjä-kriittinen ja sen takia hän on venäläisen median silmätikkuna.

Helmikuussa Venäjän tv kertoi, että Europarlamentti edistää Ranskassa homoseksuaalisuutta, jotta saataisiin tasoitettua miesten ja naisten eroja. Venäläinen media on jo pitkään kertonut vääristeltyjä uutisia Saksassa ja Ranskassa tapahtuneista raiskauksista, pedofilia-tapauksista, insestistä ja sodomiasta. Niillä uutisilla yritetään synnyttää vastenmielisyyden tunteita pakolaisia kohtaan, ja poliitikot saadaan näyttämään narreilta, kun he tarjoavat suojaa pakolaisille.


Lisan tapaus

Yksi valeuutinen on Saksassa aiheuttanut paljon kirjoittelua. Siinä 13-vuotias Lisa häipyi kotoa pariksi päiväksi ja palattuaan kertoi, että arabimiehet olivat vietelleet ja raiskanneet hänet. Poliisin mukaan tarina ei pidä paikkaansa. Myöhemmin venäläistaustainen tyttö kertoi keksineensä tarinan. Kuitenkin Venäjän media kertoi laajasti arabien tekemästä raiskauksesta ja ulkoministeri vahvisti asian.

Tarinaa levitettiin kuukausien ajan venäläismielisessä mediassa kaikkialla Euroopassa ja lisämausteita antoivat venäläiset trollit sosiaalisessa mediassa. Samalla käytiin mielipidetaistelua Merkeliä vastaan. Merkel oli poliittisesti ajanut pakotteita Venäjää vastaan. Varoiteltiiin, että Merkelin pakolaispolitiikka ajaa saksalaiset suureen vaaraan. Venäläissyntyiset maahanmuuttajaryhmät järjestivät Saksassa katuprotesteja, joiden tarkoituksena oli levittää rotuvihaa saksalaiseen yhteiskuntaan.

Europpalainen nettilehti "EUobserver" on tutkinut lähes 3000 Venäjältä peräisin olevaa valeuutista, jotka on julkaistu lokakuun 2015 jälkeen. Valtaosa näistä valeuutisista pyrkii laillistamaan Venäjän ulkopoliittiset toimet. Krimin valtaus ja Syyrian konflikti ovat siinä mukana. Myös Putinin valta-asemaa puolustellaan.


Seksi on hyvä propaganda-ase

Kymmenet valeuutiset koskivat länsimaissa olevien pakolaisten seksirikoksia ja hlbtiq-yhteisöjä länsimaissa. Seksiä käytetään häpeilemättä propaganda-aseena länttä vastaan. Se ei ole sattumaa. Eurooppalainen diplomaatti sanoo "EUobserver" -lehdelle, että seksi säilyy muistissa, se herättää tunteita, tekee juopaa erilaisten ihmisten välille, ahdistaa ja raivostuttaa.

Prahassa toimivan ajatuspajan Thinktank European Values asiantuntijat sanovat, että seksi on paras propaganda-ase. Sen avulla länsimaat saadaan näyttämään heikoilta ja kykenemättömiltä puolustamaan asukkaitaan.


Tavoitteena Merkelin ja EU:n heikentäminen

Kölnin uudenvuoden tapahtumat 2016 nousivat myös venäläisessä mediassa esille. Venäjällä kerrottiin, että Merkel ei halunnut tuomita tapahtumia ja sen vuoksi poliisi ei halunnut puuttua asiaan.

Tavallisia ovat tapahtumat, joissa väitetään pakolaisen tehneen jotain rikollista. Kesäkuussa 2016 venäläinen media kertoi, että pakolainen työnsi naisen ulos liikkuvasta junasta. Todellisuudessa työntäjä ei ollut pakolainen. Samantyyppisiä muunneltuja uutisia on ollut Suomessakin. Joko väkivaltatapausta ei ole lainkaan ollut tai tekijät eivät olekaan pakolaisia. Mutta tilastot ovat viime aikoina kertoneet, että pakolaisten osuus seksirikoksissa on ollut aika korkea. Tuskin poliisi salailee tilastojaan.

Venäläislähteet ovat toistelleet pakolaisten syyksi esitettyjä seksirikosjuttuja Itävallasta, Belgiasta, Tanskasta, Suomesta, Italiasta, Norjasta ja Ruotsista. Esim. Milanossa nunnat päästivät pakolaisia suojaan luostariin. Miehet raiskasivat nunnat. Uutinen oli valeuutinen.


Venäläinen uutisruletti

Tammikuussa venäläismielinen media kertoi, että Saksa on tuonut Tsekistä prostituoituja. Heitä tarjotaan pakolaismiesten käyttöön. Kun naiset saavat sukupuolitautitartunnan, he palaavat takaisin Tsekkiin tartuttamaan valtaväestöä. Se on Merkelin kosto siitä, että Tsekki ei suostu EU:n pakolaiskiintiösopimukseen. Jotkut uskoivat näinkin uskomattoman väitteen.

Helmikuussa kerrottiin, että Saksassa sodomia lisääntyy vauhdilla, kun maahan tulee pakolaisia Afrikasta. Marraskuussa 2015 tsekkiläinen Venäjä-mielinen nettisivusto kertoi, että Saksa haluaa pedofilian lailliseksi koko EU:n alueella. Huhtikuussa viime vuonna venäläinen bloggaaja kertoi, että läntiset maat haluavat lailllistaa insestin, kannibalismin ja nekrofilian. Toukokuussa Pravda kertoi, että Merkel on lesbo ja haluaa pedofilian lailliseksi. Lokakuussa Ren TV Venäjällä kertoi, että länsimaissa miehet ovat kateellisia maahanmuuttajille, koska näillä on monta vaimoa. Nyt halutaan laillistaa moniavioisuus.

Valeuutisten ympärille on kehittynyt oma kannattajajoukko, joka edelleen levittää Venäjältä saatuja valeuutisia blogeissaan ja fb-päivityksissään. Toimitaan eräänlaisina Kremlin agentteina. Pienetkin valeuutiset moninkertaistuvat levittäjien käsissä. Tällaisista eri maissa toimivista ”ekosysteemeistä” on aika vähän tietoa.

Euroopassa ne puolueet, jotka ihailevat Putinia, ovat yleensä äärikonservatiivisia. Niissä puolueissa kerrotaan mielellän uutisia pakolaistsen tekemistä raiskauksista. Siellä myös levitetään homovihamielisiä valeuutisia, ja niillä ammutaan liberaalien länsimaiden arvoja vastaan, Merkeliä vastaan, Macronia vastaan ja homo-oikeuksia puolustavia EU-instituutioita vastaan.

Valeuutisten aalto on ollut liikkeellä 2-3 vuotta. Ensiaskelia oli tammikuussa 2015, kun terroristit hyökkäsivät "Charlie Hebdo" -lehden toimitukseen. Valeuutisissa kerrottiin, että viranomaiset olivat teon takana, ja sillä teolla olisi oikeutettu rajoituksia Marine Le Penin ja hänen puolueensa Front Nationalin toimintaan.

(Tässä artikkelissa on tiivistettynä pääkohtia EU Observer -lehden toimittajan Andrew Rettmanin artikkelista itävaltalaisessa Der Standard-lehdessä tänään 23.4.2017.)
derstandard.at
Helsingin Sanomien mukaan Facebook täyttää tänään 10 vuotta. Se on mullistanut hyvin paljon monien ihmisten elämää. Kun mennään uuteen paikkaan , otetaan aina kuva facebookia varten. Ihmiset levittävät elämänsä muiden näkyville. Mutta kuten äskettäisessä hercules-kohussa nähtiin, siellä käydään vihaisia keskusteluja ja osa argumenteista saattaa tulla Venäjän fake-uutislähteistä.


» Jutun oma sivu
YouTube: "rajoitettu tila" ei enää estä hlbti-sisältöä - suomalaisteinin kaapistatulovideo yhä estetty


Esimerkiksi Tuure Boeliuksen kaapistatulovideo jää YouTube-palvelun ´rajoitetussa tilassa´ edelleen suodatetuksi 23.4..
YouTube-videopalvelu on perjantaina ilmoittanut korjanneensa sisällön suodatustaan, eikä sen ns. rajoitettu tila enää estä hlbti-aiheista sisältöä näkymästä, kunhan se ei ole avoimesti seksuaalista, käsittele vain aikuisille tarkoitettuja aiheita tai sisällä kiroilua.

YouTuben suodatus päätyi maaliskuussa suurennuslasin alle, sillä suodatetuksi näytti joutuvan runsaasti sellaistakin hlbti-aihepiiriin liittyvää sisältöä, jossa ei ollut mitään avoimen seksuaalista tai muuten lasten silmille tai korville sopimatonta.

Aiheesta syntynyt keskustelu nousi Twitterissä kuumaksi puheenaiheeksi.

YouTube-palvelu pahoitteli aluksi suodatuksesta aiheutuvaa hämmennystä ja lupasi tutkia asiaa. Lisäksi palvelusta kerrottiin, että rajoitetun tilan käyttö on hyvin vähäistä. YouTuben kommenttia pidettiin liian ympäripyöreänä. Eräs käyttäjä vastasi YouTuben kommenttiin GayStarNews-sivuston mukaan kiittämällä siitä, että palvelu kertoo sadoille tuhansille homonuorille, että heidän olemassaolonsa on sopimatonta ja loukkaavaa.

YouTuben toimintaa kritisoineisiin on kuulunut myös kanadalaisyhtye Tegan and Sara, identtiset kaksoset, jotka molemmat ovat avoimesti homoja. Heidän musiikkivideoitaan oli joutunut suodatetuksi "mahdollisesti sopimattomana" sisältönä.

Aiheen tultua näkyvästi esille, päätyi YouTube selvemmin pahoittelemaan asiaa ja joitain videoita todettiin luokitellun virheellisesti. YouTuben perjantaisen ilmoituksen mukaan se on korjannut ongelman, joka virheellisesti suodatti videoita.

YouTuben mukaan rajoitetun tilan ei pitäisi suodattaa sisältö sukupuolisuuden, sukupuoli-identiteetin, poliittisen näkemyksen, rodun, uskonnon tai seksuaalisen suuntautuneisuuden perusteella. YouTuben mukaan rajoitetun tilan on tarkoitus suodattaa huumeisiin, alkoholiin, seksiin, väkivaltaan, kiroiluun sekä aikuisille tarkoitettuihin aiheisiin liittyvää sisältöä.

YouTube on myös avannut palautelomakkeen, jolla voi viestiä palvelulle rajoitettuun tilaan ja sen toimintaan liittyvistä kysymyksistä.

- Rajoitettu tila on valinnainen asetus, jolla voi suodattaa pois vain aikuisille tarkoitettua sisältöä, jota et itse halua nähdä tai jota et halua perheenjäsentesi näkevän, kuvaa YouTube "rajoitetun tilan" tarkoitusta.

- Vain aikuisille tarkoitetun sisällön tunnistus perustuu erilaisiin suodatuskeinoihin, kuten videon nimeen, kuvaukseen ja sisällönkuvaustietoihin, yhteisön sääntöihin pohjautuviin tarkistuksiin ja ikärajoituksiin. Rajoitettu tila on saatavilla kaikilla kielillä, mutta kulttuurillisten erojen vuoksi toiminnon tehokkuus voi vaihdella.

YouTuben rajoitettua tilaa käytetään esimerkiksi kirjastoissa ja muissa julkisissa tiloissa olevissa selaimissa, samoin joissain kodeissa, joissa lasten ei haluta pääsevän käsiksi palvelun kaikkeen sisältöön.

Lisäksi YouTube tekee ratkaisuja palvelun käyttäjien sisältöön liittyvien ilmiantojen ja sen jälkeisen videon tarkastuksen perusteella.

Toistaiseksi ei ole täysin selvää, onko "rajoitetun tilan" luokittelu- ja suodatuskäytännössä tapahtunut muutoksia vai onko hlbti-aihepiiriin liittyvä suodatus vain nyt päätynyt päivänvaloon.

Suomalaistubettajan kaapistatulovideo ei näy "rajoitetussa tilassa"

Suomessa porilainen tubettaja ja sittemmin Vuoden homo -tunnustuksella palkittu Tuure Boelius julkaisi loppuvuodesta 2016 kaapistatulovideonsa YouTubessa. Otsikolla Olen homo. julkaistulla videolla Boelius käsittelee tunteitaan ennen ja jälkeen sen, kun hän oli kertonut ystävilleen ja läheisilleen homoseksuaalisuude myöhemminstaan.

Päivää julkaisua myöhemmin hän huomasi YouTuben poistaneen videon kokonaan. Video saatiin palautettua esille Boeliuksen ja tämän ystävien valitusten jälkeen. Boelius arveli YleX-radiokanavalle videon poistamisen taustalla olleen käyttäjien ilmiannot. Tuolloin Boelius kritisoi sitä, että "trollilauma" voi saada poistatetuksi muutakin kuin asiatonta sisältöä.

Boelius on todennut YleX:lle pitävänsä tärkeänä sitä, että nuorille on tarjolla muitakin esikuvia kuin heteroita. Hänen mukaansa rohkeasti homoudestaan puhuvan esikuvan merkitys voi olla valtava.

Boeliuksen video ei ole edelleenkään nähtävillä rajoitetussa tilassa, vaan käyttäjä saa nähtäväkseen tekstin Tämä video ei ole saatavilla, koska se on rajoitetussa tilassa. Rajoitettu tila on poistettava käytöstä, jotta video voidaan katsoa.


» Jutun oma sivu
Hurts-yhtyeen Beautiful Ones -musiikkivideolla perinteisen sukupuolirajan rikkomiseen liittyvä tragedia

Sami Mollgren • 23.04.2017 08:42 LEVYT

Hurts (kuva: Britta Pedersen / DPA / Lehtikuva)
Englantilainen syntikkapop-duo Hurts on julkaissut tulevan neljännen albuminsa ensimmäisen singlen ja siihen liittyvän videon. Kappaleen Beautiful Ones kerrotaan olevan ylistyslaulun yksilöllisyydelle.

Videossa esitetään erään illan tapahtumat käänteisessä järjestyksessä; traagisesta lopusta aiemman illan, tapahtumaketjun käynnistäneisiin hetkiin. Päähenkilön roolissa on yhtyeen laulaja Theo Hutchcraft.

Manchesterilaislähtöisen Hurtsin esikoisalbumi Happiness julkaistiin syksyllä 2010, ja sen tunnetuimmat singlet ovat Better Than Love ja Wonderful Life. Seuraavat albumit olivat Exile (2013) ja Surrender (2015). Hurts-duon osapuolet ovat laulaja Theo Hutchcraft ja kosketinsoittaja Adam Anderson.


Kesällä 2017 yhtye nähdään Turussa The Tall Ship Races Music –festivaaleilla.


» Jutun oma sivu
Tutkimus: Miesten seksistisen ja homokielteisen vitsailun taustalla epävarmuutta omasta miehisyydestä

Sami Mollgren • 22.04.2017 11:20 • 21 kommenttia. UUTISET: TERVEYS JA TUTKIMUS
Miesten seksistinen ja homoille naureskeleva vitsailu liittyy pyrkimykseen vahvistaa omaa itsetuntoa, ja taustalla on epävarmuutta omasta miehisyydestä. Tämä ilmenee yhdysvaltalaisen Western Carolina Universityn tutkimuksesta.

The Independent-julkaisun uutisoimasta tutkimuksesta kertoo Suomessa Me Naiset.

Yliopisto kartoitti 387 heteromiehen persoonallisuutta, sosiaalisia asenteita sekä näiden naisia ja homomiehiä kohtaan tuntemia ennakkoluuloja.

Seksististä ja homokielteistä vitsailua harjoittava miestyyppi kokee hauskaksi esimerkiksi näkemykset naisten paikasta keittiössä tai heitot kuukautisista jostain ärtyneelle naiselle.

Tällaisen vitsailun tarkoituksena on miehisemmän vaikutelman antaminen ja sen kautta pyrkimys oman aseman vahvistamiseen, sanoo tutkimusta johtanut Emma O’Connor. Erityisesti silloin, kun maskuliinisuus on uhattuna, on turvautuminen seksistiseen ja homokielteiseen vitsailuun yleisempää. O’Connor katsoo, että huumorin keinoin nämä miehet yrittävät ottaa etäisyyttä kielteisiksi näkemiinsä ominaisuuksiin.

Huumorin kautta esitettynä seksististen ja homokielteisten asenteiden esiintuominen nähdään usein hyväksyttävämpänä ja "turvallisena" tapana uhatuksi koetun miehisyyden vahvistamisessa. O’Connor kuitenkin sanoo, että seksistiset vitsit ja kiusaaminen ovat työpaikoilla yleisimmän seksuaalisen häirinnän muodot.

Tutkijat toivovat tutkimuksen löytöjen auttavan tällaisen huumorin muodon ehkäisemisessä, erityisesti työpaikoilla.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Pariisin terrori-iskussa kuollut poliisi oli hlbtiq-aktiivi

vaeltaja2006 • 22.04.2017 07:59 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Pariisin terrori-iskussa kuollut Xavier Jugelé toimi hlbtiq-oikeuksien puolesta ja auttoi pakolaisia Kreikassa. Terroristi ampui kadulla keskellä Pariisia torstaina tämän 37-vuotiaan poliisin.

Xavier Jugelé toimi aktiivisesti hlbt-poliisijärjestössä Flagissa. Twitterissä järjestö julkaisi perjantaina, kuolleen jäsenensä kuvan. Hän oli ranskalaisessa PACS-siviililiitossa elämänkumppaninsa kanssa.

twitter.com

Jugelé istui torstaina poliisiautossa Champs-Élysées kadun varrella, kun terroristi pysäyttiautonsa ja ampui poliiseja. Jugelé kuoli ja kaksi hänen kolleegaansa sai ampumavammoja. Myös yksi turisti sai vammoja.


Jugelé istui torstaina poliisiautossa Champs-Élysées kadun varrella, kun terroristi pysäytti autonsa ja ampui poliiseja. Jugelé kuoli ja kaksi hänen kolleegaansa sai ampumavammoja. Myös yksi turisti sai vammoja.

Xavier Jugelé liittyi ranskalaisiin Gendarmerie -poliisijoukkoihin vuonna 2010. Flag-järjestön puheenjohtaja Mickaël Bucheron kertoo, että Jugelé oli hyvin aktiivinen hlbtiq-asioissa. Hän oli mukana protestoimassa Venäjän homopropagandalakeja vastaan Sotsin olypmpiakisojen aikaan. Kun terroristit iskivät Bataclan-konserttihalliin vuonna 2015, Jugelé oli kolleegoidensa kanssa lähistöllä varmistamassa turvallisuutta.

Kun pakolaiskriisi alkoi, Jugelé matkusti Kreikkaan auttaakseen pakolaisia.

www.nytimes.com

Presidentti Hollande on ilmoittanut, että lähipäivinä pidetään virallinen muistohetki Jugelén kunniaksi.

Päivitys klo 9:

Ylen uutisissa kerrottiin, että Pariisin ampuminen ei ilmeisesti liity terrorismiin, vaan ampuja oli pitkään vankilassa ollut, vihasi poliiseja ja uhkaili tappavansa poliiseja. Mikään ei viittaa siihen, että mies olisi radikalisoitunut.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Radiokanava etsii radiohäihin myös sateenkaariparia

Sami Mollgren • 21.04.2017 19:10 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

´Suomen suurimpiin häihin´ voivat nyt päästä myös samaa sukupuolta olevat parit. (Kuvakaappaus Instagramista)
Myös samaa sukupuolta olevat voivat ilmoittautua halukkaaksi pääsemään vihille neljän radiokanavan järjestämissä "Suomen suurimmissa häissä".

Radiohäiden takana ovat Radio Nova, Radio City, Iskelmä ja SuomiRock.

Vihkimisen on määrä tapahtua perjantaiaamuna 16. kesäkuuta 2017 radiokanavien suorassa lähetyksessä. Vastaavanlainen tapahtuma järjestettiin myös vuotta aiemmin.

- Suomen suurimmat häät tulee taas ja me haetaan jälleen paria, joka olisi valmis menemään naimisiin suorassa radiolähetyksessä, kertovat Radio Cityn aamujuontajat Mikko Honkanen ja Ville Kinaret videolla.

- Nyt kun on tasa-arvoinen avioliittolaki, me voidaan vihkiä ketä tahansa, toteavat Honkanen ja Kinaret.

Ilmoittautuminen on käynnissä 7. toukokuuta asti.» Jutun oma sivu
Ranskan presidentinvaalit 2017: Marine Le Pen – ystävä vai vihollinen?

vaeltaja2006 • 21.04.2017 09:49 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Musta hamo oikealla kuuluu Notre Damen tornin koristepatsaisiin. Liekö paholainen?
Viikonloppuna, 23.4.2017, Ranskassa on presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Ehdokkaita on esitelty laajasti, mutta suhdetta hlbtiq-ihmisiin on sivuttu vain lyhyesti. Mitä tiedetään Front Nationalen johtajasta Marine Le Penistä?

Tv-dokumentti torstaina 20.4.2017 kuvasi mainiosti sen, miten sujuvasti Marine Le Pen vaihtaa suhtautumistaan asioihin, joihin puolue aikaisemmin on suhtautunut kuin ”pyhiin asioihin” ja joihin ei saisi koskea. Kun gallup osoittaa, että kansan enemmistö kannattaa jotain asiaa, pian käy ilmi, että myös Marine Le Pen kannattaa samaa asiaa. Abortti on yksi niistä asioista. Kun valtaosa ranskalaisista on vapaan abortin kannalla, yllättäen Marine Le Pen on samalla kannalla.

areena.yle.fi


Front Nationalin homovihamielinen perinne

Juutalaisvastaisuus on ollut hänen puolueessaan Front Nationalessa selkeää ja vallitsevaa. Se juontaa juurensa jo Marine Le Penin isän ajoilta 2000-luvun alusta. Isä ei uskonut keskitysleireihin tai ainakin vähätteli niitä. Marine Le Pen käänsi kelkan uuteen suuntaan 2011 alkaen, kun hänestä tuli puolueen johtaja. Marine Le Pen kertoi viikkolehti Le Pointissa helmikuussa 2011, että kansallissosialistien pystyttämät keskitysleirit olivat ”pahinta mahdollista barbariaa”. Se oli iso uutinen lehdistölle. Marine Le Pen oli muuttanut puolueen suuntaa. Juutalaisia on Ranskassa 0,6% kaikista äänestysikäisistä ja 18% heistä ilmoitti pari vuotta sitten äänestävänsä Marine Le Peniä.Äärioikeistolaisissa piireissä on vallinnut vahva homokielteisyys. Isä Le Pen vertasi aikanaan aidsiin sairastuneita lepratautisiin. Homokielteisyyttä nähtiin suurissa mielenosoituksissa vuosina 2012-13, kun Ranskan parlamentissa käsiteltiin avioliiton avaamista homo- ja lesbopareille. Sadat tuhannet ihmiset olivat Pariisin keskustassa vastustamassa ”kaikkien avioliittoa”. Front National suhtautui mielenosoituksiin kaksijakoisesti. Osa puoluejohdosta oli mukana eturivissä, mutta Marine Le Pen pysyi poissa. Marine Le Penin mukaan siinä oli kyse ”pehmeästä”, ”postmateriaalisesta” pikku asiasta. Hänen mukaansa oli kiinnitettävä huomio suuriin taloudellisiin ja sosiaalisiin teemoihin. Marine Le Pen ei halunnut, että hänen puolueensa leimautuisi äkäisten nurkkakuntalaisten puolueeksi.


Marine Le Pen haluaa uudenlaisia kannattajia

Marine Le Pen halusi laajentaa kannattajakuntaansa. Kannattajiksi haluttiin naisia, nuoria ja enemmän koulutettuja. Näihin ryhmiin hänellä oli ollut hyvin vähän kontakteja. Hän ei ilmaantunut homoavioliittoja vastustaviin mielenosoituksiin, koska ne eivät edistäneet hänen omia suunnitelmiaan.

Samanlainen homokielteisyydestä pidättäytyvä asenne oli Hollannissa äärikonservatiivisten Pim Fortuynin ja Geert Wildersin menestysresepti 2000-luvun alusta lähtien. Naisten ja homojen oikeuksia vastaan ei pidä hyökätä, vaan pitää siirtyä ”puolustamaan” naisia ja homoja. Homojen ja naisten ”todellisia” vihollisia olivat maahan pyrkivät muslimit.

Marine Le Pen ei kokonaan ottanut käyttöön hollantilaisten mallia, mutta osittain otti. Hän ei osoittanut mieltä homojen oikeuksia vastaan vaan alkoi etsiä yhteistä vihollista (muslimeja). Front National -puolueessa uusi linja oli hyvin kiistelty. Isä Le Pen kannatti laajoja mielenosoituksia homoavioliittoja vastaan, mutta hänkään ei henkilökohtaisesti mennyt paikalle (selitys: korkean iän vuoksi).

Marine Le Pen nimitti pari vuotta sitten kulttuurineuvonantajakseen Sébastien Chenun, joka perusti ranskalaisen GayLib-liikkeen. Vähän myöhemmin eräs lehti paljasti puoluetoverin, Florian Philippon homoksi. Puolueessa alettiin puhua, että Marine Le Pen on "homoikoni".

Front National -puolue muutettiin äärilaidan puolueesta hovikelpoiseksi keskitien puolueeksi. Marine le Pen on onnistunut melko hyvin julkisen imagon uusimisessa. Nyt seurustellaan jo sujuvasti juutalaisten, muslimien ja homojen kanssa, mutta ei pakolaisten ja maahanmuuttajien kanssa. Jos puolueen vastustaja syyttää heitä rasisteiksi, se alkaa kuulostaa vähän liian yksinkertaiselta panettelulta.

On tehty pesäero skinheadeihin, uusnatseihin ja homovihaajiin sekä muihin ääriliikkeisiin, joilla on vähäinen kannatus kansan keskuudessa.
Vaaliohjelma: tasa-arvoinen avioliitto kumotaan

Helmikuussa 2017 mediaan nousi uutinen: Marine Le Pen haluaa kaataa Ranskan tasa-arvoisen avioliiton. Hän julkaisi 144 kohdan puolueohjelman ja siellä on mukana ”kaikkien avioliiton” lopettaminen. Kohdassa 87 luvataan, että tilalle tulee paranneltu siviililiitto PACS. Jo solmitut avioliitot jäisivät voimaan. PACSin voivat solmia sekä homo- että heteroparit.

Vaaliohjelmassa sateenkaariperheiden oikeuksia vähennettäisiin. Lesbot eivät saisi enää keinohedelmöitystä eikä samaa sukupuolta oleville pareille annettaisi mitään apua lasten hankinnan edistämiseksi.

Vaikka Marine Le Pen heikentäisi hlbtiq-ihmisten oikeuksia, Guardian-lehti arvioi, että kolmasosa lesboista ja homoista äänestäisi Marine le Peniä. Paikallisvaaleissa 2015 avioliitossa olevista gay-pareista 32% äänesti Front Nationalia. Vuonna 2012 luku oli vain 19%. Onko pakolaisvihamielinen kampanja se, jonka avulla tavoitetaan ihmiset erittäin hyvin? Vai houkutteleeko näitä äänestäjiä ero EU:sta ja lupaus uudesta Ranskan suuruuden ajasta?


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Kreml kiistää jälleen homojen vainon Tsetseniassa

Torstaina 20.4. Kremlin tiedottaja Dimitri Peskov jälleen kiisti, että Tsetseniassa olisi käynnissä homovaino. Uutistoimisto AFP:n mukaan Peskov sanoi, että kaikki tiedot ovat epämääräisiä ja anonyymejä.

AFP julkaisi ensi kerran alueelta paenneiden silminnäkijäkuvauksia. Heidän kertomuksensa ovat samanlaisia, joita on ollut esim. ranneliike.netissä.

Saksassa homojärjestö LSVD on vaatinut Merkeliä aktivoitumaan tässä asiassa. Merkeliä vaaditaan painostamaan Kremlin ja Groznyn poliitikkoja, jotta Tsetsenian homojen ihmisoikeudet turvattaisiin. Saksa on kuitenkin vahva vaikuttaja EU-alueella.

derstandard.at

Itävallassa vihreä parlamentaarikko Ewa Dziedzic vaatii ulkominister Sebastian Kurzilta, että Itävalta ottaisi pakolaisiksi Tsetsenian vainottuja homoja. Huomiseksi on Wieniin suunniteltu suuri sateenkaarimarssi Tsetsenian tilanteen takia.

Euroopan neuvosto tuomitsee Novaja Gazeta -lehteen mahdollisesti kohdistuvat rangaistusiskut. Euroopan neuvosto kritisoi, että maalliset ja uskonnolliset johtajat Tsetseniassa uhkailevat journalisteja. (Deutschlandfunk)

Suomessa on Setan antaman tiedon mukaan kerätty 5 800 euroa Tsetsenian pakolaisten hyväksi. Mielenosoitus Venäjän suurlähetystöllä on tiistaina 25.4.2017 klo 17. Paikka on Silja Linen Tukholman laivojen terminaalin vieressä, osoite Tehtaankatu 1


» Jutun oma sivu
Kysely: Saksassa kolme neljästä hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot

Sami Mollgren • 20.04.2017 18:20 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU

Saksassa samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeudesta on keskusteltu pitkään, mutta toistaiseksi asia ei ole edennyt. Syksyllä 2017 on luvassa vaalit.
Saksalaisista 75 prosenttia olisi valmiita antamaan samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden solmia avioliitto samoin oikeuksin kuin eri sukupuolta olevat parit.

Asia käy ilmi Bild an Sonntag -lehden teettämästä kyselystä, johon haastateltiin noin 500 henkilöä.

Vastaan yhtäläistä avioliitto-oikeutta oli 20 prosenttia vastaajista. Kantaansa ei osannut tai halunnut sanoa viisi prosenttia vastaajista.

Vuoden 2015 Eurobarometrin mukaan saksalaisista 66 prosenttia katsoo, että samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden pitäisi olla voimassa kaikkialla Euroopassa, kun 29 vastustaa ajatusta. Samana vuonna tehdyn toisen (YouGov) selvityksen mukaan yhdenvertaista avioliitto-oikeutta kannattaa 57 prosenttia ja vastustaa 35 prosenttia.

Yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden hyväksynnän tiellä ovat liittokansleri Angela Merkelin johtamat Kristillisdemokraatit (CDU) ja sen baijerilainen sisarpuolue Baijerin kristillissosiaalinen unioni (CSU). Liittokansleri Merkel on toistuvasti ilmaissut pitävänsä avioliittoa vain miehen ja naisen välisenä. Kristillisdemokraattien kanssa hallituksessa istuvat sosiaalidemokraatit (SPD) olisivat valmiita hyväksymään avioliittolain uudistamisen, kuten myös oppositiossa olevat vihreät ja vasemmisto.

Saksan seuraavat liittopäivävaalit pidetään syyskuussa 2017, ja samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeuden odotetaan nousevan yhdeksi vaaliteemoista.

Saksassa samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2001 lähtien. Rekisteröidyn parisuhteen oikeusvaikutukset ovat pääosin samat kuin avioliitollakin, mutta esimerkiksi mahdollisuus yhdessä adoptoida lapsi puuttuu. Sisäinen adoptio sallittiin vuonna 2005.


» Jutun oma sivu
Iranissa on otettu kiinni 30 homoa

vaeltaja2006 • 20.04.2017 14:32 • 6 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kuva iranilaisten pakolaisten nettisivulta
Kanadassa toimiva hlbtiq-järjestö IRQR (Iranian Railroad for Queer Refugees) kertoo nettisivuillaan: Viime torstaina maakunnan pääkaupungissa Isfahanissa on pidätetty yli 30 homomiestä bileiden yhteydessä.


Poliisi tunkeutui juhiin Isfanain esikaupunigssa ja otti kaikki kiinni väkivaltaisesti. Oli alkuilta, klo 20 jälkeen. Miehet olivat 16-30-vuotiaita. He joutuivat vankilaan ja heille tehtiin sairaalassa anaalitestejä. Anaalitesti on tehtävä, jotta voisi käyttää kuolemanrangaistusta. Jotku onnistuivat pakenemaan poliisin yllätyshyökkäyksessä. Juhlissa oli myös heteromiehiä. Heidätkin pidätettiin.

Vallankumouskaarti on kertonut pidätettyjen perheille tilanteen. Erikoisvaltionsyyttäjä tutkii asiaa. On sodomiaa, alkoholinkäyttöä ja huumeita. Tutkinnan yhteydessä on kerätty ystäväpiirin nimiä. Isfahanin hlbti-piireissä pelätään laajempaa pidätysaaltoa.

irqr.ca

Päivitys: Torstaina kerrottiin myös Nigeriasta. Siellä poliisi pidätti AP:n mukaan viime lauantaina 53 miestä, jotka osallistuivat "samaa sukupuolta olevien häihin". Tieto on tullut maan pohjoisosasta, Zarian kaupungista. Osanottajien vankeusrangaistus voi olla jopa 10 vuotta.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Vähän uutta tietoa Tsetsenian homojahdista

vaeltaja2006 • 20.04.2017 14:06 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA

Kuva CNN:n uutisjutusta Youtubessa
Uutta tietoa Tsetseniasta on niukasti. Lehdet toistavat samoja asioita, joista kerrottiin jo huhtikuun kahden ensimmäisen viikon aikana. Venäläinen LGBT-Network kertoi kolme päivää sitten, että he ovat saaneet 60 yhteydenottoa. Venäjä pitää kohua ”valeuutisena”.


Venäjän presidentillä Putinilla ja Tsetsenian presidentillä Kadyrovilla oli työtapaaminen keskiviikkona. Kadyrov torjui sellaiset puheet, että turvallisuusjoukot jahtaisivat homoja Tsetseniassa. Kremlin julkaisemassa videossa ihmetellään näitä paljastuksia. Huhtikuun alussa kerrottiin teologista, joka lehtitietojen mukaan olisi kadonnut ja sitten surmattu. Kadyrovin mukana hän on kotonaan ja voi hyvin. Sunnuntaina Tsetsenian valtion tv lähetti Kadyrovin vierailun tämän kirkonmiehen kotona. Hän antoi haastattelun ja huhut torjuttiin. Putinilla ei Kadyrovin tapaamisen yhteydessä ollut tähän aiheeseen muuta sanottavaa.

Lehtijutuissa kerrottiin kuitenkin jostain tunnetusta teologista, nimeä ei ole mainittu.

Putinin tiedottaja Dimitri Peskov kerto viime perjantaina, ettei hänellä ole tietoja tästä aihepiiristä. Hänen mukaansa tässä ei ole kysymys politiikasta, vaan rikosoikeudellisista asioista, joita ratkoo oikeuslaitos.

Maanantaina Tsetsenian valtionsyyttäjä ilmoitti tutkivansa huhuja. Mitään tutkimustuloksia ei ehkä odoteta. Kadyrov oli jo sosiaalisessa mediassa kirjoittanut valheista, panettelusta ja ihmisoikeusjärjestöistä, jotka haluavat, että Tsetsenia nähtäisiin huonossa valossa. Myös Tsetsenian ihmisoikeusneuvosto on kritisoinut lehtikirjoittelua, kun todisteita ei ole.


CNN on haastatellut kahta nimetöntä silminnäkijää. Haastattelu tuli Youtubeen tiistaina. Videon voi katsoa tästä
Venäläinen ihmisoikeusjärjestö LGBT-Network kertoi tiistaina, että sillä on ollut kontakti 60 tsetsenialaismieheen. On autettu 30 miestä. Pari yhteydenottajaa ei ole ottanut uudelleen kontaktia.

LGBT-Networkin toiminnasta ja ihmisistä on tiistainen nettiartikkeli. Siinä kuvataan käytännön tasolla, millaiset ihmiset ovat pakenemassa vainoja. Nyt yritetään löytää keinoja, joilla Tsetsenian pakolaisia voitaisiin lähettää muihin maihin. On jo käyty keskusteluja läntisten lähetystöjen kanssa. Venäjällä, mm. Moskovassa, pakolaisten uhkana ovat Tsetsenian turvallisuuspoliisi ja mahdolliset kadulla kohdatut suvun jäsenet. Myös uudelle paikkakunnalle muutto Venäjällä voi olla vaarallista, koska paikallisviranomaiset lähettävät tiedot Tsetseniaan.

meduza.io

Haastattelussa LGBT-Networkin aktivisti kertoo, että kolmen henkilön osalta ulkomaiset suurlähetystöt ovat väljentäneet viisumivaatimuksiaan, ja pako länteen on ollut mahdollista. On vaikea arvioida, paljonko näitä ulkomaille pakoa toivovia on, ehkä 150-200.

Nyt on saatu ensimmäiset avunpyynnöt Dagestanista ja Ingusiasta. Se huolestuttaa LGBT-Networkin työntekijöitä.

Keskiviikkona Toimittajat yli rajojen -järjestö vaati Venäjän viranomaisia turvaamaan journalisti Elena Milashinan ja hänen kollegoidensa turvallisuuden. Vaaditaan myös uhkailujen tutkimista. Nämä journalistit ovat kirjoittaneet Tsetsenian tilanteesta Novaja Gazeta -lehteen. Tsetsenian poliitikot ja uskonnolliset johtajat ovat esittäneet Novaja Gazetan toimittajille uhkauksiksi ymmärrettyjä lausuntoja. Myös radioasema Echo Moskown päätoimittaja on saanut uhkauksia, kun he ovat kertoneet Tsetsenian vainoista. Keskiviikkona toimitukselle tuli Groznysta jauhekirje, mutta se osoittautui vaarattomaksi.

Moskovan Pride -tapahtumien organisoija Nikolai Aleksejev kertoi keskiviikkona nostavansa syytteen Novaja Gazetaa vastaan, koska lehti leimasi hänet syylliseksi Tsetsenian vainoihin. Myös Helsingin Sanomissa toistettiin muutama päivä sitten samaa: Nikolai Aleksejev on tehnyt viranomaisille ilmoituksen eri puolilla maata pidettävistä pride-marsseista. Hänellä on lehden mukaan aikomus ansaita rahaa valittamalla viranomaisten pride-kielloista ihmisoikeustuomioistuimeen ja sieltä määrätään hänelle mukavia vahingonkorvauksia. Novaja Gazetan mukaan Aleksejevin toiminta ehkä käynnisti homovihamielisen homojahdin. Aleksejev pitää homojahti-uutisia ”valeuutisina”.

Saksassa venäläinen (trolli?)media RT Deutch leimaa Tsetsenia-uutiset ”valeuutistehtaan” luomukseksi. Läntinen media ja kansalaisjärjestöt ovat kasanneet kokoon tarinan keskitysleireistä. RT Deutschin mukaan edes Tsetsenian gay-väki ei tiedä pidätyksistä mitään.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Vuonna 2016 parisuhteita rekisteröitiin 251

Sami Mollgren • 20.04.2017 09:23 UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Tilastokeskuksen siviilisäädyn muutoksia koskevien tilastojen mukaan vuonna 2016 Suomessa rekisteröitiin yhteensä 251 parisuhdetta. Pareista 97 oli miespareja ja 157 naispareja.

Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2016 parisuhteiden rekisteröintien määrä väheni 21 prosenttia edellisestä vuodesta. Todennäköiseksi syyksi rekisteröintien vähenemiseen arvioidaan vuoden 2017 maaliskuun alussa voimaan tullut avioliittolain uudistus, joka toi mukanaan myös samaa sukupuolta oleville pareille oikeuden solmia avioliiton.

- Voikin olla, että osa pareista on päättänyt odottaa tulossa ollutta lain muutosta maaliskuuhun 2017, todetaan tilastokeskuksen tiedotteessa.

Miesparien rekisteröintien määrä väheni kolmella edellisvuodesta. Sen sijaan naisparien rekisteröintien määrä väheni 64:llä, mikä vastaa 29 prosenttia. Parisuhteiden rekisteröintien määrän väheneminen johtui lähes täysin naisparien rekisteröintien vähenemisestä.

Rekisteröityjen parien eroja oli 127. Myös erojen määrä laski hieman edellisvuodesta.

Samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet Suomessa rekisteröidä parisuhteensa vuodesta 2002 lähtien. Ensimmäisenä vuonna rekisteröitymisiä oli 446. Sen jälkeen parisuhteita rekisteröitiin vuosittain noin 200. Vuonna 2008 määrä nousi noin 250:een ja vuodesta 2010 lukien uusien rekisteröityjen parisuhteiden määrä on ollut runsas 300. Vuonna 2015 parisuhteita rekisteröitiin 318 ja eroja oli 133.

Avioliittolain uudistuksen myötä samaa sukupuolta olevat parit ovat voineet solmia avioliiton 1. maaliskuuta 2017 lähtien, eikä parisuhdetta ole ollut siitä lukien enää mahdollista rekisteröidä. Rekisteröidyt parisuhteet eivät automaattisesti muutu avioliitoiksi, mutta rekisteröidyn parisuhteen voi pariskunnan yhteisellä ilmoituksella muuttaa avioliitoksi. Lakiuudistuksen voimaantulon jälkeen sadat pariskunnat ovat muuttaneet rekisteröidyn parisuhteensa avioliitoksi ja kymmenet uudet samaa sukupuolta olevat parit ovat solmineet avioliiton.

Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan vuonna 2016 solmittiin 24 464 avioliittoa, mikä oli 244 vähemmän kuin edellisenä vuonna. Avioeroon päättyi 13 541 avioliittoa, mikä oli 398 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Tilastokeskus julkaisi siviilisäädyn muutoksia käsittelevän tilastonsa torstaina 20. huhtikuuta.


» Jutun oma sivu
Seta järjestää mielenosoituksen 25.4. Tšetšenian tapahtumien vuoksi Venäjän suurlähetystöllä

Sami Mollgren • 20.04.2017 07:21 • 1 kommentti. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • KOTIMAA
Seta vaatii Venäjän suurlähetystön edessä Helsingin Tehtaankadulla tiistaina 25.4. kello 17 alkaen järjestettävällä mielenosoituksella Tšetšenian homovainojen lopettamista.

Tšetšeniassa on käynnissä laaja homo- ja bimiesten vaino, jossa heitä pahoinpidellään, pidätetään ja suljetaan epävirallisiin vankiloihin kidutettaviksi, kerrotaan Setan keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa. Venäjän hlbt-verkosto on uutistietojen mukaan pystynyt vahvistamaan 3 raportoidusta 20 murhasta.

- Viranomaiset kieltävät tapahtumat eivätkä ole puuttuneet tilanteeseen. Seta vaatii mielenosoituksessa, että Venäjän valtio tuomitsee homo- ja bimiehiin kohdistuvan vainon, väkivallan ja kidutuksen ja että viranomaiset toimivat viipymättä tämän lopettamiseksi, todetaan tiedotteessa.

Seta kertoo lähettäneensä myös ulkoministeri Timo Soinille kirjeen ja pyytänyt, että myös Suomi toimii yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa, jotta tämä brutaali vaino saadaan loppumaan.

Seta kerää huhtikuun ajan varoja Tšetšenian vainojen uhrien auttamiseksi pois alueelta. Järjertöstä kerrotaan, että tähän mennessä lahjoituksia ovat tehneet yli 170 henkilöä 5800 euron edestä. Varat ohjataan Venäjän hlbt-verkoston (Russian LGBT Network) kautta käytettäväksi matkakustannusten, majoituksen, mahdollisten viisumikulujen, psykologisen avun ja lääkärikulujen kattamiseen. Ihmiset voivat myös allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen ja lahjoittaa ulkomailta ILGA-Euroopan välityksellä.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Venäjältä saapunut Suomeen sateenkaariperheitä

vaeltaja2006 • 19.04.2017 11:10 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA
Suomeen on saapunut Venäjältä joitakin naispareja hakemaan turvapaikkaa maassa vallitsevan jyrkän ilmapiirin takia. Korkein hallinto-oikeus on juuri päättänyt yhden perheen käännytyksestä.

Ylen verkkosivulla kerrotaan sateenkaariperheiden tilanteesta. Venäjällä homopropagandalaki kieltää esimerkiksi lapsille homoseksuaalisuudesta puhumisen. Lain perusteena on, että alaikäisiä on suojeltava "ei-perinteisestä seksuaalisuudesta". Tilanne on ongelmallinen, jos oma perhe perustuu samaa sukupuolta oleviin äiteihin.

Ylen uutisissa haastateltiin Olgaa, joka on juuri saanut lopullisen käännytyspäätöksen. Perheessä on kuusivuotias poika. Olga uskoi vielä viisi vuotta sitten, että kun Putin saa kuulla homopropagandalakiaikeista, hän tyrmää koko lakihankkeen. Toisin kävi. Putin on ilmaissut vastemielisyytensä vahvasti.

Lain voimaantulon jälkeen sateenkaariperheissä on pelätty. Lakiesitys huostaanottojen sallimisesta vanhempien seksuaalisen suuntautumisen perusteella onneksi kaatui. Venäläisen LGBT-Networkin mukaan uhka huostaanotoista on kuitenkin edelleen olemassa. Olga ja hänen naispuolisonsa ovat välttäneet puhumasta parisuhteestaan, mutta tilanne tulee monimutkaisemmaksi, kun poika kasvaa ja osaa itsekin kertoa kotiasioistaan. Lasta alettiin päiväkodissa kiusata ja siihen osallistuivat myös hoitajat.

Perhe päätti hakea turvapaikkaa Suomesta. Hakemus on torjuttu eri asteissa. Pariskuntaa harmittaa se, että täällä Suomessa asioista voi puhua vapaasti: koulussa, terveyskeskuksessa, sosiaaliviranomaisten luona.

Pakolaisneuvonnassa sanotaan, että lapsen etu pitää huomioida kaikissa tilanteissa. Anna Smallenburg Pakolaisneuvonnasta sanoo:

Maahanmuuttoviraston maatiedon mukaan seksuaalivähemmistöihin kuuluvat henkilöt voivat olla vainon vaarassa Venäjällä. Sikäli on erikoista, että päätöksissä kuitenkin usein nostetaan esiin se, ettei varsinaista vainoa ole aikaisemmin tapahtunut. Tällä ei pitäisi olla merkitystä, kun arvioidaan tulevaisuuden vainon vaaraa.

Seksuaalivähemmistöjen syrjinnän perusteella venäläisten turvapaikkahakemuksia tulee maahanmuuttovirastoon noin 10–20 vuodessa. Määrä ei ole kasvanut homopropagandalain säätämisen jälkeen.

Koko artikkeli Ylen nettisivulla
yle.fi

Uutislähetys Areenassa, alkaa kohdasta 6 min 30 sek
areena.yle.fi


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Berliini: Epäonnistuiko pommi-iskuaikomus Venäjän suurlähetystöllä hlbtiq-mielenosoituksessa


Venäjän suurlähetystö on Unter den Lindenillä lähellä Brandenburgin porttia
Pommi-iskuaikomus kariutui Berliinissä viikko sitten

Ainakin saksalaiset Welt-lehti ja Bild am Sonntag kertovat, että Leipzigissa pakolaiskeskuksessa asunut marokkolaismies olisi suunnitellut iskua Venäjän suurlähetystöllä Tsetsenian tilanteen takia pidettyyn mielenosoitukseen viikko sitten. Poliisi esti pommiaikeet edeltävänä yönä.

Bild am Sonntagin mukaan mies oli sosiaalisessa mediassa useilla salanimillä kertonut aikeistaan. Viranomaiset pääsivät miehen jäljille näiden kirjoitusten perusteella.

Miehellä oli tarkoituksena sekoittua mielenosoittajien joukkoon 8.4.2017 Venäjän suurlähetystön edessä. Suurlähetystö on Unter den Lindenillä. Viranomaiset iskivät pakolaiskeskukseen aamuyöllä klo 5, vain joitakin tunteja ennen hlbtiq-mielenosoitusta. Kyseessä on kontteihin rakennettu ”pakolaiskylä”, jossa asuu 8 000 ihmistä. Marokkolaismies yritti paeta, mutta jäi kiinni. Mies oli tullut Saksaan 2015, mutta vuonna 2016 hänen turvapaikkahakemuksensa oli hylätty. Hän oli tehnyt aikaisemmin pommiuhkauksen Leipzigin alueella sijaitsevaan ammattikouluun

Tämä artikkeli perustuu Welt-lehden uutiseen. Alun perin tiedot ovat Bild am Sonntagista. Berliinin päälehdistä ei nopealla etsinnällä vielä löytynyt tätä uutista, joten sen luotettavuus on epävarma. Asia tarkentunee lähipäivinä

Welt-lehden juttu
www.welt.de

Leipzigin alueen lehti Leipziger Volkszeitung kertoi poliisin kiinniotto-operaatiosta jo viime viikon tiistaina. Uutisessa mainitaan, että terroriteon kohteena olisi ollut Venäjän suurlähetystö. Miehen henkilöllisyyden selvittäminen on ollut vaikeaa, koska hän on esiintynyt monilla nimillä. Hänet on otettu kiinni uhkailupuheiden takia, mutta ne eivät ole niin raskas rikos, että mies voitaisiin pysyvämmin panna telkien taa. Luultavasti hänet vapautetaan pian - ellei ole jo vapautettu.

www.lvz.de

Päivitys tiistaina 18.4.2017 klo 20.30


Uutinen on iltapäivällä levinnyt gay-uutismediaan

Uutinen terrori-isku -suunnitelmasta hlbti-mielenosoitukseen Venäjän suurlähetystöllä on nyt alkanut levitä gay-uutismediaan. Mielenosoituksen järjestäjä, berliiniläinen kansanliike "Enough is Enough" julkaisi tiistaina iltapäivällä tiedotteen, jossa se kertoo, että poliisin mukaan lauantaina 8. huhtikuuta pidetty mielenosoitus oli mahdollisesti terrori-iskun tavoitteena. Mielenosoitukseen osallistui satoja ihmisiä, mukana mm. vihreiden kansanedustaja Volker Beck. Tiedotteessa korostetaan, ettei pelolle saa antaa valtaa. www.facebook.com

Poliisi oli ilmoittanut mielenosoituksen järjestäjille, että mielenosoitus voidaan pitää, mutta kukaan ei voi olla kasvot peitettynä. Muutama päivä aikaisemmin oli tapahtunut Tukholman terroriteko.

Mielenosoituksen järjestäjät ovat nyt kiitelleet poliisin toimintaa ja yhteistyötä.

Valtionsyyttäjä Leipzigissa kertoi tänään mediallle, että terroriteon kohteena eivät olisi olleet mielenosoituksen osanottajat. Valtionsyyttäjän mukana tutkimukset ovat yhä käynnissä.

Päivitys 19.4.2017 klo 9

Seta on järjestämässä mielenosoitusta Helsingissä Venäjän suurlähetystölle

Seta valmistelee mielenosoitusta Venäjän suurlähetystön eteen, koska Venäjän viranomaiset eivät ole reagoineet Tsetsenian tilanteen vaatimalla tavalla. Päivämäärää ei vielä ole. Asiasta kertoi Setan varapuheenjohtaja Aleksi Koivisto blogissaan Setan nettisivulla.

seta.fi

Misterien mielenilmaus Venäjän suurlähetystöllä

Pääsiäisviikonloppuna Venäjän suurlähetystöllä oli Mistereiden mielenosoitus, aiheena Tsetsenian tilanne.» Jutun oma sivu
HS: Kari Lempinen eli Walter de Camp on kuollut

Sami Mollgren • 17.04.2017 08:40 UUTISET: VIIHDE JA KULTTUURI • KOTIMAA

Kari Lempinen Lumoavat lehmät -kirjansa julkistamistilaisuudessa Helsingissä 8. helmikuuta (kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva)
Kirjailija, toimittaja ja helsinkiläisen citykulttuurin asiantuntija Kari Lempinen eli nimimerkki Walter de Camp on kuollut. Asiasta kertoo Helsingin Sanomat, jolle asian vahvisti Lempisen tytär.

Lempinen kuoli lauantaina sairauskohtaukseen 70-vuotiaana.

Helsingin Sanomat kuvaa Lempistä 1980-luvulla Helsingissä heränneen citykulttuurin näkyväksi hahmoksi.

Lempisen kirjallisessa tuotannossa merkittäviä teemoja ovat olleet populaarikulttuuri, muoti, julkisuuden henkilöt ja yöelämä. Hän esitteli useita kertoja myös Helsingin sateenkaaren väristä yöelämää ns. suurelle yleisölle. Erityisesti City-lehden Sisäpiiri-palstalla hän käsitteli runsaasti myös muita hlbti-vähemmistöihin liittyviä aiheita asiallisesti, mutta omintakeiseen, humoristiseen tyyliinsä. Sisäpiiri-palstan kommenteissa Walter de Campin viimeiseksi jääneet päivitykset ovat hänen kuolinpäivältään, lauantailta.

- Walter de Camp on kaikkien kaupunkitieteiden kunniatohtori. Hän on julkaissut Cityssä valtakunnan suosituinta Sisäpiiri-kysymysvastauspalstaa vuodesta 1998, on kuulunut City-lehden Sisäpiiri-palstan kuvaus Walter de Campista.

Vuonna 2015 Lempinen julkaisi kirjan Ja homot loivat naisen, jossa hän käsittelee muodin maailman homoseksuaaleja ja heidän rooliaan "naisen jokapäiväsen teatterin puvustajina". Lempisen tuorein kirja oli tammikuussa julkaistu Lumoavat lehmät. Hän on myös ehtinyt toimittaa viimeisen käsikirjoituksensa Like-kustantamoon, eikä sitä ole vielä edes avattu.Walter de Camp oli hyvin konkreettinen, kun hän Kallion kirjastossa marraskuussa 2015 esitteli, miten naisen helma nousi vuosikymmenien kuluessa. Mukana oli tietenkin puinen mittatikku. Hänen väitteensä oli, että homot loivat naisen. (kuva: Vaeltaja2006)
Kallion kirjastossa vuonna 2015 järjestetyn tilaisuuden juliste. (kuva: Vaeltaja2006)

» Jutun oma sivu
Pohjois-Carolinan lakialoite samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisestä ei käsittelyyn

Sami Mollgren • 16.04.2017 22:20 • 5 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • ULKOMAAT
USA:n Pohjois-Carolinassa republikaanien ajama aloite samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämiseksi ei ole päätymässä osavaltion edustajainhuoneen käsiteltäväksi. Asian vahvisti puhemies Tim Moore.

Lakiehdotuksen mukaan USA:n korkein oikeus ylitti perustuslailliset oikeutensa kumotessaan Pohjois-Carolinan kiellon samaa sukupuolta olevien avioliitoille, ja että avioliittokysymys kuuluisi osavaltion päätäntävallan piiriin.

Mooren mukaan aloitteessa on vakavia perustuslaillisia ongelmia.

Keväällä 2012 Pohjois-Carolinassa runsas 60 prosenttia äänesti samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisen puolesta.

Kesäkuussa 2015 USA:n korkein oikeus teki äänin 5-4 päätöksen, joka johti samaa sukupuolta olevien avioliittojen sallimiseen kaikkialla liittovaltiossa.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
Irlantiin kansallinen hlbti-nuorisostrategia

Sami Mollgren • 16.04.2017 21:40 • 4 kommenttia. UUTISET: YHTEISKUNTA JA POLITIIKKA • EU
Irlanti on ottanut ensimmäisenä maana maailmassa käyttöön hlbti-nuorisostrategian, jolla on tarkoitus nujertaa homofobia ja ottaa esiin muita nuorten hlbti-vähemmistöihin kuuluvien kohtaamia haasteita.

Strategia on lajissaan ensimmäinen maailmassa ja se on osa laajempaa lasten ja nuorten hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävää hanketta.


Vahvasti katolinen Irlanti on ottanut merkittäviä harppauksia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksien tunnustamisessa lyhyen ajan sisällä. Toukokuussa 2015 samaa sukupuolta olevien parien siviiliavioliitot mahdollistava laki hyväksyttiin ylivoimaisesti kansanäänestyksessä. Syksyllä 2015 Irlannissa astui voimaan itsemääräämisoikeuteen perustuva translaki.


» Jutun oma sivu ja lukijakommentit
 

Arkisto

Valitse vuosi ja viikko


vain uutiset | kaikki
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy