Helene Schjerfbeck -näyttely

  • Taidenäyttely
  • 13:50
  • Kaivokatu 2, Helsinki

Olemme varanneet paikkoja näyttelyintroon, jossa esitellään Maailmalta löysin itseni - Helene Schjerfbeck sekä Taiteilijoiden Ruovesi-näyttelyt.
Museon sisäänpääsyn hoitaa jokainen itse. Mainitse pääsylippua lunastaessasi, että olet tulossa Mummolaakson varaamaan introon klo 14.
Kokoontuminen on museon sisäpihalla klo 13.50.
Pääsymaksu 17€/15€/Museokortti
Maailmalta löysin itseni kertoo, kuinka Helenestä tuli Helene. Näyttely keskittyy erityisesti Schjerfbeckin matkoihin Pohjois-Ranskan Pont-Aveniin, Italian Fiesoleen sekä Iso-Britannian St Ivesiin 1800-lopussa.
Esimerkiksi Schjerfbeckin tunnetuimpiin kuuluva teos Toipilas (1888) on maalattu St Ivesissä. Millainen merkitys matkoilla oli taiteilijan tuotantoon - ja kuinka hän inspiroitui näkemästään? Esillä on noin 130 maalausta, piirustusta ja luonnoskirjaa. Mukana on myös teoksia, joita ei ole aikaisemmin nähty Suomessa.
Halukkaat voivat tutustua myös Taiteilijoiden Ruovesi -näyttelyyn.
Antti J. Jokisen elokuva HELENE saa ensi-iltansa 17.1.2020. Museokäynnin jälkeen pysymme Schjerfbeck-tunnelmissa ja menemme katsomaan elokuvaa. Lisätiedot lähempänä Mummiksen fb-ryhmässä.

Viralliset sivut
Sijainti
Kaivokatu 2, Kaivokatu 2, Helsinki
Hintatiedot
15,00 € – 17,00 €

Huom! Ranneliike.net ei vastaa tapahtumatietojen mahdollisista virheistä. Tarkista tapahtuman ajantasaiset tiedot aina tapahtuman/järjestäjän omilta sivuilta.