ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


1705 - Olavi Uusivirta homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi

Tekijät: Sateenkaariyhteisöt ry, Kesto: 11 min 11 s
Julkaistu 16.5.2012, Arkistossa 19.5.2012

Muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta nimitettiin vuoden 2012 homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettilääksi.

- Mitä seksuaalivähemmistöihin tulee, Suomi on tunnetusti maailman muutamanneksi suvaitsevin maa. Suomi on aina suvainnut gallupeissa, juhlapuheissa, tilastoissa ja laatulehtien feature-jutuissa. Katutason todellisuus on liian usein toisenlainen. Suurin haasteemme onkin tuoda näkyväksi ja omalta osaltamme asettaa kyseenalaiseen valoon se piiloteltu, asenteissa elävä ennakkoluuloisuuden aave, joka elää rivien väleissä, katseissa ja äänenpainoissa. Suvaitsevaisen Suomen tehtävänä on nyt myös olla suvaitsematta itäisen naapurimme kestämätöntä ihmisoikeuksien alasajoa., Uusivirta sanoi.

- Olavi Uusivirta on osoittanut sanoillaan ja teoillaan olevansa aidosti yhdenvertaisuuden aktiivinen puolestapuhuja ja maailmanparantaja, eikä myöskään poliittinen toiminta tai yhteiskunnallinen kommentaari ole hänelle vieraita ajatuksia, kertoo valintaperusteista Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen.

Kivinen arvioi puheessaan, että vaikka Uusivirta itse on epäillyt eräässä haastattelussaan, että "valkoisella heteromiehellä oikein ole kosketuspintaa erilaisuuteen", hänellä on silti hämmästyttävän hyvin kiteytetty tapa ilmaista koko tämänkin tilaisuutemme tarkoitus: "Jos ihmisillä vain olisi enemmän halua käsitellä pelkojaan ja yritystä ymmärtää erilaisuutta, välttyisimme monilta turhilta ristiriidoilta ja konflikteilta."

- Sateenkaariyhteisöt ry pyrkii tällä nimityksellään kannustamaan myös muita viihdealan artisteja tärkeinä mielipidevaikuttajina Suomessa huomaamaan omat mahdollisuutensa tuoda esille ja keskusteluun yhteiskunnassamme piilevää suvaitsemattomuutta. Olavin kaltaisia aktiivisia tekijöitä tarvitaan paljon, sanoo Kivinen.

Uusivirta on seitsemäs homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettiläs. Lähettilään kunniatehtävänä on pyrkiä vähentämään suomalaisessa yhteiskunnassa esiintyvää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamaa syrjintää ja eriarvoisuutta, joka ilmenee homo- ja transfobiana.

» Sateenkaariyhteisöt ry:n ja Seta ry:n puheenjohtajien avauspuheenvuorot
» Ulkoministeri Erkki Tuomiojan puhe 2012
» Ulkoministeri Erkki Tuomioja vastasi yleisökysymyksiin
» Olavi Uusivirta homofobian vastaisen työn Hyvän tahdon lähettilääksi
» Amnestyn hlbti-ryhmän RainbowFlash-tempaus
» Audiotallenne koko tilaisuudesta

» 1705 vuonna 2012 -pääsivu media-arkistossa
» Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asema Venäjällä huolestuttava
» Muusikko Olavi Uusivirta homofobian vastaisen työn hyvän tahdon lähettiläs

Lisätietoa: ranneliike.net/teema/seksuaali-ja-sukupuolivahemmistojen-asema-venajalla-huolestuttava?cid=10&aid=8373

Kategoriat

   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy