ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Seuranhaku ja flirttailu netissä - pettämistä vai ei?

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Happi Vastaa1 / 2 
09.01.2011, 15:52 Moi, olin kirjoittamassa tätä viestiä aluksi aiemmin aloitettuun keskusteluun "pettäminen", mutta koin lopulta, että tässä on kyse eri asiasta, joten päätin aloittaa uuden ketjun. Taustaa: elän parisuhteessa miehen kanssa. Muutaman vuoden yhteiselon jälkeen työkuviot ja elämäntilanteet ajoivat meidät asumaan eri kaupunkeihin (eri maihin), mistä huolimatta jatkamme suhdetta matkustaen toinen toisemme luo parin viikon välein.

Juuri ennen elämänmuutosta (ja itse asiassa ensimmäistä kertaa jo yli vuotta aiemminkin) sain muutaman mutkan kautta selville paloja toisen osapuolen puuhailusta kaikille tutuissa koodi/iskuri/gayromeo -ympäristöissä, enkä luonnollisesti ollut kauhean tyytyväinen löytööni. Todisteita varsinaisesta fyysisestä kanssakäymisesä en ole saanut, mutta en toisaalta todistetta sen olemattomuudestakaan (paitsi tietysti vakuuttelua uskollisuudesta kun aiheesta puhuttiin). Varmasti moni täällä on sitä mieltä, että jos fyysistä kontaktia ei ole tapahtunut, kaikki on ok. Kuitenkin, itse koen luottamukseni kadonneen paljastumisten myötä, mutta nyt asia on suurelta osin lakaistu maton alle. Itseäni se kuitenkin vaivaa jatkuvasti. Olisin hyvin kiinnostunut kuulemaan muiden mielipiteitä onko seksuaalisuuden toteuttaminen anonyyminä mainittujen foorumien kautta uskottomuutta vai ei. Kuinka pitkä matka mielestänne on virtuaalisesta deittailusta todelliseen uskottomuuteen? Ja jos muut ovat kohdanneet samanlaisia ongelmia, kiinnostaisi tietää miten niistä on päästy yli, jos on päästy.

Aiheesta lisää: luin juuri mielenkiintoisen paperin otsikolla "Online Infidelity in Internet Chat Rooms" [1]. Se avasi itselleni hiukan puolisoni maailmaa. Sama paperi on osittain referoituna wikipediassa englanninkielisessä artikkelissa "Infidelity" [2]. Saman aiheen parissa painiville tai sitä epäileville kyseinen teksti saattaa antaa uusia näkökulmia, vaikka se onkin kirjoitettu hetero-näkökulmasta.

-H

1: english112ubc.pbworks.com
2: en.wikipedia.org
Ylös
martin Vastaa2 / 2 
24.01.2011, 15:57 Kahden ihmisen yhteinen elämä -suhde perustuu heidän keskinäiseen tahtoonsa olla keskenään yhdessä. Molemmat osapuolet luottavat tähän perustaan ja sen tuomiin rajoihin. Niinpä jokainen senvastainen tahdonilmaus, oli se mitä laatua tahansa, on suhteen pettämistä. Pettäminen lähtee jo ajatuksesta. Jos toinen, petetty, käsittää näin tapahtuneen, häviää luottamus, perusta murentuu ja suhteen rajat eivät enää päde. Koska suhde perustuu luottamukselle, merkitsee luottamuksen katoaminen suhteen häviämistä. Se on joko rakennettava uudestaan eli luottamus on palautettava tai suhde sovittava (katsottava) päättyneeksi.
Jatkuva epäileminen murentaa suhteen yhtä varmasti kuin todisteiden saaminen pettämisestä. Kannattaa mielestäni pohtia tapauksessasi, oletko oikeasti suhteessa. Jatkuva riittämättömyys, jonka edes vihjaaminen loukkaa, tuo esille kysymyksen toisen sitoutumisesta; siitä ymmärtääkö sen, että on suhteessa.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy