ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Lapsellisilla sateenkaariperheillä haasteita

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 4 
04.08.2008, 10:08 Hesarin sunnuntaiosiossa (3.8.2008/sivu D5) on toimittaja Anu Silfverbergin erinomainen kirjoitus lapsellisten sateenkaariperheiden oikeusvajeesta senkin jälkeen kun perheen sisäinen adoptio on tullut lakiin.

Ero tai kuolema sateenkaariperheessä voi tehdä asioista erittäin monimutkaisia. Ingressissä todetaan: "Samaa sukupuolta olevilla vanhemmilla ei ole samoja oikeuksia kuin heterovanhemmilla, mutta ei samoja velvollisuuksiakaan. Se voi tehdä erosta sekä vanhemmille että lapsille erittäin hankalan".

Juttu löytyy seuraavan linkin takaa, mutta voi vaatia sähkölehden lukuoikeudet:

www.hs.fi
Ylös
Resander Vastaa2 / 4 
04.08.2008, 22:24 Tuohon kun vielä lisää sitten ongelmat, jotka syntyvät isän/luovuttajan/miesmallin jne. roolista ja siihen liittyvistä juridisista seikoista, niin jo onkin valmis soppa. Nyt jo on paljon esimerkkejä siitä, kuinka sateenkaariperheiden ja varsinkin ns. kolmi- ja neliapilaperheiden olallisten rooli- ja asemaodotukset ovatkin käyneet ihan erilaisiksi kuin mitä alunpitäen on suunniteltu.
Ylös
Napalmia Vastaa3 / 4 
04.08.2008, 22:58 Minusta se oli juttu siitä, miten kajahtaneita akat ovat. En ymmärrä, että noita pentuja pitää vääntää, jos on vanhemmuudesta asiat auki.
Ylös
peter Vastaa4 / 4 
05.08.2008, 14:39 No olipahan taas pläjäys napalmialta. Lapsia nyt on tehty maailman sivu milloin minkäkinlaisiin konstellaatioihin ihan heteroiden toimesta. Seksuaalisella suuntautumisella tuskin on kovinkaan paljoa tekemistä sen kanssa, haluaako vanhemmaksi vai ei, ja jos se vietti on tarpeeksi voimakas niin siinäpä ei lain kirjain paljon paina.

Napalmia, jos lauselmaasi vähän kärjistää niin yhtä hyvin voi sanoa että on Egyptin homojen oma vika jos joutuvat raipan eteen. Tiesivät varmasti ettei touhu ole laillista.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy