ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Ylenmääräinen hellyys

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
vaeltaja2006 Vastaa1 / 7 
10.02.2008, 12:30
Viestiä on muokattu
Olen suomalainen enkä parisuhteessa yritä sanoin tai hellyydenosoituksin todistaa kiintymystä. Runsaat sanalliset hellyttelyt vaikuttavat ärsyttäviltä. En ota mielelläni edes vastaan hellyydenosoituksia. Kiintymyksen ja pitämisen pitää näkyä arjen elämisessä, tekoina.

======

Kun taannoin kävin Berliinin Zoossa, minusta tuli kerralla eläintarhojen vastustaja. Ihmisapinoiden häkkien joukosta ei löytynyt "ihminen"-nimisen lajin häkkiä. Orankeja ja gorilloita oli. Mieleen jäi lähtemättömästi gorillauros Ivo, joka sai naaraansa kanssa olla ulkona pienessä saaressa. Ivo pysytteli kaukana naaraastaan, mutta seurasi kaiken aikaa sivusilmällä naaraan tekemisiä. Heidän välillään oli jatkuva näkymätön, henkinen yhdysside. Ei tarvittu vihan- eikä hellyydenilmauksia.

======

Nyt Ivo on herättänyt huomiota. Se on rikkonut puunkarahkalla sisätilojensa lasisen ikkunan. Oliko se vihaa, pakoyritys,kyllästymisen ilmaus vai mitä? Siitä keskustellaan, samoin siitä, miten pitää käyttäytyä, jos gorilla pääsee irti. Perjantaina lasi ei mennyt säpäleiksi, joten Ivo on edelleen vangittuna. Rotterdamissa Ivon edeltäjä pakeni, ja pääsi 4-metrisen vesikaivannon yli. Se puri yhtä naista, joka joutui sairaalalahoitoon.

Gorillaa ei pitäisi tuijottaa silmiin. Gorillauros hyväksyy vain naaraan syvät tuijotukset. Jos kohtaat gorillan kadulla, katso nöyrästi maahan.

Eläintenhoitaja sanoo, ettei se ikkunan rikkominen ollut aggressiota, vaan talven pitkäveteisyyttä. Ivo tuli Berliiniin kolme vuotta sitten Amsterdamista. Se kuuluu tasankogorilloihin, ja ne ovat tällä hetkellä suuressa vaarassa kuolla sukupuuttoon. Sademetsä vähenee ja Kongon sota-alue on lähellä.

Kolme viikkoa sitten Ivolla oli lähikontakti Bibiin ja Djambalaan. Lehtiuutisesa sanottiin, että Ivo "peitti heidät suojaansa". Oliko se seksikontakti ja tuliko jompikumpi raskaaksi, selviää myöhemmin raskaustestillä.
Ivon kuva
www.morgenpost.de
Ylös
nonconformist Vastaa2 / 7 
16.03.2008, 13:55 Anteeksi kuinka? Että katsoa saa, mutta älä perkele mene mua lääppimään tai ainakaan suutelemaan?
Ylös
raaste Vastaa3 / 7 
24.03.2008, 00:19 Niin no, kuinkahan kauan mahdoit siellä katsella Ivoa. Kädellisethän on hyvinkin sosiaalisia tapauksia, mikäs on sen mukavampaa, kuin kaveri sukimassa niskaa ja nyppimässä ylimääräisiä matkustajia kyydistä? Itestäni voisi tuntuu aika ikävältä, jos toinen ei osoittas kiintymystään mitenkään. Kun kaveritkin sitä tekee, niin mitä, jos ei sit parempi puolisko? Että mikskäs tässä sit ollaankaan yhdessä, jos ei inhoa edes koskea? Ei se vaadi kovin paljon sanoa aina joskus välillä, että oot aika tärkeä mulle. Mutta, pakko kai se on sit myöntää, että poikkeuksia löytyy.
Ylös
vekaranhiekka Vastaa4 / 7 
24.03.2008, 08:30 Hyvä homma että Vaeltaja toi kantansa esille, en ole yksin "outolintu". Sijoitun johonkin välimaastoon kaikkien edellisten kirjoittajien kanssa mitä hellyyden osoituksiin tulee. Paljon riippuu varmasti siitä, minkäläiset mallit käyttäytymiseen olemme saaneet. Parisuhteessa tällä on varmasti merkitystä sen onnistumisen kannalta, kokisin vaivaksi kaverin alituisen hellyden janon, mut nää molemmat ilmiöt ovat seurausta jostakin ja olkoon niin ainakin mun kohdalta, ihmisen muuttaminen toiseksi voi joksikin aikaa onnistua mutta ei pitemmän päälle. Mut siedetään toisiamme...
Ylös
pesimist Vastaa5 / 7 
30.03.2008, 13:32 Joo, eläköön erilliset vuoteet! Asuttakoon yhdessä vain taloudellisten syitten takia!
Ylös
Ilopilleri Vastaa6 / 7 
30.03.2008, 14:19 Jonkinlaista tunnevammaisuuttahan se varmaankin on jos ei kykene läheisyyteen toisen ihmisen kanssa. Meidän parisuhteessa ainakin halitaan ja suukotellaan ja kiehnätään toisen kyljessä päivittäin, vaikka suhteella on kohta ikää jo runsaat kymmenisen vuotta. Mikään ei mielestäni ole ihanampaa kuin kultani, joka tulee halailemaan ja hyväilemään. Koskettaminen vapauttaa kehossa endorfiineja ja kohottaa mielialaa. En voisi kuvitella sellaista tilannetta, että mennessäni halaamaan kumppaniani, ja yrittäessäni suukottaa häntä, tämä tönäisisi minut tuohtuneena kauemmas ja murisisi jotain gorillojen katsekontaktien välttelystä. Silloin olisi kyllä pahasti jotain vialla. Ehkä meitä sitten tosiaan vain on niin moneksi.
Ylös
Ilopilleri Vastaa7 / 7 
30.03.2008, 14:27 Piti vielä lisätä, että jos haluaa kädellisistä hakea esikuvaa ihmisen sosiaaliselle käyttäytymiselle niin bonobot (kääpiösimpanssit) ovat paljon osuvampi valinta kuin gorilllat.

en.wikipedia.org
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy