ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Disney sallii satuhomohäät teemapuistoissaan

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
JuhaniV Vastaa1 / 4 
07.04.2007, 09:32 Heteroparit ovat jo kauan voineet juhlia häitään Disneyn teemapuistoissaan. Yhtiö on tehnyt päätöksen sallia saman myös lesbo- ja homopareille.

Amerikkalaiseen tapaan kaiken pitää olla komeaa ja vielä komeampaa kuin kaverilla. Aloitushintalappu tuollaiselle tapahtumalle on noin 6 000 euroa.

Amerikkalainen äärioikeisto ja ääriuskovaiset ryhmittymät ovat olleet Disney-yhtiöiden kimpussa, näiden homomyönteisen politiikan vuoksi. Joku uskonnollinen yhteisö julisti aikanaan boikotin, josta lopulta heille ei ollut mitään hyötyä. Kaikessa hiljaisuudessa se lopulta purettiin. Ehkä heidän kersansa eivät pitäneet boikotista. Muistan aina Disneyn tiedottajan kommentit boikotin alussa. TV-toimittaja kysyi häneltä mitä mieltä hän on julkistetusta boikotista. "Haluatteko virallisen mielipiteen vai henkilökohtaisen? No, kerron ne molemmat. Virallisesti Disney on sitä mieltä, että jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Minun mielestäni ne ovat täysiä kaheleita (nuts)!"

Vuosittain Disneyn teemapuistoissa pidetään nk Gay Days, jolloin yli 100 000 sateenkaari-ihmistä vierailee siellä. Ääriuskovaiset ovat käyneet videokameroineen filmaamassa hellyydenosoituksia ja vaativat niiden perusteella homoille porttikieltoa, koska perheen pienokaiset saattavat järkyttyä.

Lähde: Guardian Unlimited
www.guardian.co.uk

Yllä kirjoitettu sisältää siis sekä Guardianin aineistoa, että omia mielipiteitäni.
Ylös
JuhaniV Vastaa2 / 4 
08.04.2007, 09:40 Olen jo odotellut, että minkälaisen mekkalan tällä kerralla USA:n ääriuskovaiset ja äärioikeisto nostavat Disneyn päätöksestä sallia satuhomohäät. Uutista on kuitenkin toistettu lähes sellaisenaan varsin laajalti USA:ssa. Verkkojulkaisu TheCelebrityCafe.com otsikoi: "Disney sallii homoparien 'Elää onnellisina yhdessä elämänsä loppuun asti', myöskin". Jutun alkuun todetaan shokkiuutisen tulleen perjantaina Disneyltä, "Maapallon onnellisimmasta paikasta". Juttu etenee uutistoimisto Associated Press:in uutista siteeraten.

Yksi kirkollinen kommentti on jo saatu. Baptistikirkon pappi totesi uutisesta, että he ovat pettyneitä, vaikkakaan eivät yllättyneitä taikka raivoissaan. "Viime kädessä he [Disney] tekevät businesta rahaa vastaan. Heille tämä on koskematon markkina-alue, mitä ilmeisimmin. En ole täysin yllättynyt, että Disney asettaa moraalikysymysten edelle nämä asiat."

On selvää, että jotkut näkevät Disneyn päätöksen uhkana traditionaaliselle avioliitolle.
Ylös
ChowS Vastaa3 / 4 
08.04.2007, 13:01 On varmasti sellaisia ihmisiä, jotka näkevät liiton solmimisen Disneylandissa uhkana traditionaaliselle avioliitolle.
Ylös
Irokeesi Vastaa4 / 4 
08.04.2007, 15:55 Eikös koko Ankkalinna ole uhkana traditionaaliselle avioliitolle? Siellähän ei kukaan ole naimisissa ja Aku ja Mikki asuvat alaikäisten poikien kanssa.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy