ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > sukulaisille kertominen pakon edessä?!

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
roni Vastaa1 / 4 
04.03.2006, 21:32 sain tänään kuulla, että tätini perheineen on tulossa kylään - ensimmäistä kertaa ja toiselta puolelta suomea. ongelma on se, että asun poikakaverini kanssa enkä ole kertonut heille homoudestani. vain "kämppiksestä" tietävät. ongelma on se, että kämppikset harvoin nukkuvat samassa sängyssä...

en tiedä onko heillä sitten ollut omia aavistuksiaan minusta, mutta silti. mitä minä teen? onpa hauskaa istua kahvipöydässä kun sukulaiset tuijottavat parisänkyä viereisessä huoneessa. elleivät sitten ole kääntyneet kannoillaan jo eteisessä.

olen kyllä aikonut tulla heille ulos kaapista, mutta pirulaiset ehtivät ensin. nyt on vähän liian myöhäistä varoitella. eniten harmittaa perheen teini-ikäinen poika - olisin mieluummin kertonut sille vähän opettavaisempaan tyyliin kuin kerta repäisyllä. miten voisin pehmentää tilannetta? muuten meillä on hyvät välit, enkä olisi halunnut järkyttää niitä tällä tavalla.

onko kukaan ikinä ollut samankaltaisessa tilanteessa?
Ylös
martin Vastaa2 / 4 
04.03.2006, 22:17 Roni hyvä!

Kohtaa omat pelkosi. Sinulla ei ole velvollisuutta kertoa elämästäsi kenellekään. Jos elämäsi ei sukulaisillesi kelpaa, niin silloin ei. He eivät tuolloin hyväksy SINUA! Ei Sinun kuulu "pehmentää" tilannetta etkä sinä poikaystäväsi kanssa "järkytä"!
Sinun ei mielestäni tarvitse kertoa homoudestasi "opettavaan" tyyliin. Jos "coming out" on tarpeen, on vain hienoa, jos se tapahtuu pakottamatta.
Ylös
JuhaniV Vastaa3 / 4 
04.03.2006, 23:04 Roni, tämähän on suorastaan klassinen tilanne, josta on tehty jopa joskus komediaa.

Sukulaisesi tulevat vierailulle sinun ja kumppanisi kotiin. Te määräätte silloin tahdin. Jos olet aikonut kaapista tulla ulos, niin tämäpä on oiva tilaisuus. Esittele kumppanisi juuri sillä tavalla kuin se on sinulle luontevaa, kumppaninansi/miehenäsi/puolisonasi, niin ettei väärinkäsityksille jää mitään sijaa. Joskus ihmisille pitää asiat sanoa selkeästi. Hienovaraiset vihjailut eivät aina tuota toivottua tulosta. Luultavasti sukulaisesi osaavat käyttäytyä ja pikku nikottelun jälkeen kaikki sujuu aivan kuin millä tahansa visiitillä. En näe minkäänlaista syytä pehmentää tilannetta. Asiat asiana. Jos he jotenkin tällaisesta heille mahdollisesti uudesta seikasta järkyttyisivät, niin anna vapaasti järkyttyä. Oppivathan silloin elämästä jotakin uutta.

Haluaisin olla kärpäsenä katossanne. Kerropa täällä, kuinka vierailu lopulta sujui.

Juhani
Ylös
Gaysha Vastaa4 / 4 
04.03.2006, 23:25 Wau, mikä tilanne...

Katsoin äsken Häivähdys pinkkiä elokuvan, ja voin vakuuttaa, että tilanne varmasti olisi paljon pahempi jos sukulaisesi olisivat vielä muslimeja. Hyvin se sujuu. :) Älä todistele mitään, ole vain oma itsesi. Onnea!
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy