ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Hyvää Joulua!

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
imagination Vastaa1 / 6 
23.12.2004, 14:15
Viestiä on muokattu
Hyvää Joulua kaikille ja onnellista alkavaa vuotta 2005 :)
Ylös
biman Vastaa2 / 6 
23.12.2004, 23:50
Viestiä on muokattu
Joulurauhaa kaikille armon vuonna 2004!
Ylös
arkadas Vastaa3 / 6 
24.12.2004, 00:03
Viestiä on muokattu
Hyvää Joulua ja Suvaitsevaa Vuotta 2005!
Ylös
jormah @ Vastaa4 / 6 
24.12.2004, 08:10
Viestiä on muokattu
"...suvaitsevaa vuotta..."(?)

Suvaitseminen tarkoittaa ensisijaisesti sietämistä. Se tuskin meille riittää. Julistetaan pannaan koko sana.

Haluan siis toivottaa hyvää joulua ja ihmisten moninaisuuden hyväksyvää vuotta 2005.
Ylös
arkadas Vastaa5 / 6 
24.12.2004, 10:40
Viestiä on muokattu
"Savolainen kun suunsa avaa, vastuu siirtyy kuulijalle..."

Suvaitsevaisuus on UNESCO:n määritelmän mukaan "meidän maailmamme kulttuureiden, ilmaisutapojemme ja inhimillisten elämänmuotojen rikkaan moninaisuuden kunnioittamista, hyväksymistä ja arvostamista. - - - Ihmisoikeuksien kunnioittamisen periaatteen mukaisesti suvaitsevaisuuden osoittaminen ei merkitse yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden sietämistä eikä omasta vakaumuksesta luopumista eikä sen heikentämistä. Se merkitsee, että ihminen saa vapaasti pitää kiinni vakaumuksestaan ja hyväksyy sen, että toiset pitävät kiinni omastaan. Se merkitsee sen tosiasian hyväksymistä, että ihmisillä, jotka ovat luonnostaan erilaisia ulkomuotonsa, asemansa, puhetapansa, käyttäytymismuotojensa ja arvojensa puolesta, on oikeus elää rauhassa ja olla sellaisia kuin ovat. Se merkitsee myös, ettei kukaan saa väkisin tyrkyttää näkemyksiään toisille." (UNESCOn yleiskokouksen 16.11.1995 hyväksymä Julistus suvaitsevaisuuden periaatteista)
Suvaitsemattomuus on sitä, ettei hyväksy, siedä tai suvaitse tapoja tai uskomuksia, joita muilla ihmisillä on. Suvaitsemattomuus ilmenee esimerkiksi siinä, ettei anneta muiden toimia tai ajatella eri tavalla, kuin itse toimii tai ajattelee. Suvaitsemattomuus voi johtaa siihen, että ihmisiä kohdellaan epäreilusti heidän uskontonsa, seksuaalisuutensa tai jopa vaatetuksensa takia. Suvaitsevaisuus on taas sitä, että kunnioittaa muiden ihmisten mielipiteitä ja tapoja -- vaikka ne olisivat erilaisia kuin omat.

Nykyaikana suvaitsevaisuus käsitetään joskus ironisena vastoin alkuperäistä merkitystä myös ahtaana ajatusmallina, jollaiseksi esittäytyvä ihminen suvaitsee vain muita, samaan suvaitsevaisten viiteryhmään katsomiaan ihmisiä.

Katso myös: rasismi - moniarvoisuus
(Lähde: Wikipedia)

se siitä hiuksien halkomisesta .
Ylös
faery Vastaa6 / 6 
24.12.2004, 14:42
Viestiä on muokattu
Hyvää joulua minunkin puolestani! Suvaitaan toisiamme, ei kun siis... :)
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy