ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Oma elämä > Homoille oma vanhainkoti

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
Andy Oldhole Vastaa1 / 40 
02.09.2004, 09:24
Viestiä on muokattu
Niin, koskas me vanhat hintit saadaan oma vanhainkoti?
Olisiko kysyntää moiselle?
Kuka/ketkä se perustaisivat? Millainen?
Nyt kommentoimaan...Aiih, lonkkaproteesi rusahti.
Ylös
Armon Enkeli Vastaa2 / 40 
02.09.2004, 09:52
Viestiä on muokattu
Ei taida olla ketään niin itseensä kyllästynyttä henkilöä joka sellaisessa paikassa suostuisi työskentelemään!
Ylös
NiinPikkuinen Vastaa3 / 40 
02.09.2004, 09:57
Viestiä on muokattu
no empäs tiedä tuosta. Saattaisihan se olla aika veikeäkin työpaikka:)
Ylös
mies Vastaa4 / 40 
02.09.2004, 11:05
Viestiä on muokattu
Tulevaisuudessa maahanmuuttajille tullee olemaan omia vanhainkoteja kuten Saksassa jo on. Tietenkin homomiehille tarvitaan oma vanhainkoti ja sitä ei kyllä lahjoitusvaroin saada aikaiseksi. Sitäpaitsi voihan hiv-positiivinen nuorehko mies tarvita vastaavan laitoksen apua, vaikka ei olekaan kovin vanha. Palvelutalo olisi parempi nimitys. Nykyinen terveydenhuolto ei anna riittävän ihmisarvoista hoitoa kenellekään eikä varsinkaan vanhuksille saati homoille. Ihmisarvoisen kohtelun vuoksi se tarvitaan.
Ylös
mies Vastaa5 / 40 
02.09.2004, 11:14
Viestiä on muokattu
Asialla olisi jo kiire tai voi olla, että on jo myöhäistä, koska nyt tehdään päätökset, joissa kuntien palvelut karsitaan minimiin. Tämä on tehty selväksi.
Ylös
Public eye Vastaa6 / 40 
02.09.2004, 11:19
Viestiä on muokattu
Kunnallisena palveluna tällaisen erityislaitoksen perustamista millekään (ainakaan "terveelle") erityisryhmälle on turha haaveilla.

Kaikki on kiinni kansalaisaktiivisuudesta, esimerkiksi säätiömuotoinen yhteisö voisi sellaisen hyvin perustaa, ja saada sitten yhteiskunnalta tukea sillä perusteella, että se vapauttaa kunnan vastaavien palvelujen tuottamisesta.
Ylös
Teroboy Vastaa7 / 40 
02.09.2004, 11:26
Viestiä on muokattu
Eikös kannattaisi perustaa vaikka yhdistys kehittelemään asiaa? Halukkuutta toimia asian hyväksi olisi varmasti. Minä ainakin olen valmis tekemään tuollaisen toiminnan hyväksi testamentin - mutta olisi tietysti hienoa saada nauttia ko. palvelutalosta itsekin eläessään.
Ylös
Xius Vastaa8 / 40 
02.09.2004, 12:14
Viestiä on muokattu
Pienenä anekdoottina tuon esille sen, että yhteiskunta ohjaa valtionperinnöt jo nyt suoraan yksinäisten vanhusten hoivapalveluihin. Valtio perii, jos sukulaissuhteen perusteella periviä lähiomaisia ei ole elossa eikä vainaja ole jättänyt jälkeensä testamenttia.
Ylös
weccy Vastaa9 / 40 
02.09.2004, 19:53
Viestiä on muokattu
... ja vähentää samalla sitä osuutta, jonka muutoin olisi kyseiseen asiaan verotuloista varannut. Eli hölmöläisten peitonjatkoa.
Ylös
Joksis Vastaa10 / 40 
02.09.2004, 20:03
Viestiä on muokattu
Turussahan lesboilla on ollut jo vuosia Mummolaakso ry, jonka tavoitteena on aikanaan laittaa pystyyn lesboille oma vanhainkoti. Ja näitä mummolaaksoja on ilmeisesti suunnitteilla muuallekin Suomessa. Siitä sitten homotkin perustamaan omaa Pappalaaksoa..
Ylös
Pojotor Vastaa11 / 40 
02.09.2004, 21:18
Viestiä on muokattu
Ei Mummolaakso pelkästään Turussa toimi - niillähän on Hesassa (Kaisaniemessä kai useimmiten) bileitä tuon tuosta.

Minä kannatan ehdottomasti homovaarien kiitorataa ja olen valmis jollain tavalla kantamaan hintinkorteni kekoonkin - ja joka tapauksessa muuttamaan sisään heti kun siltä tuntuu ja maksamaan viuluni.

Eiköhän lähdetä perustamaan säätiötä tms?
Ylös
arkadas Vastaa12 / 40 
03.09.2004, 17:18
Viestiä on muokattu
Jaa että eläkeläisghetto... voi ei! Miksi sitä muista (lue: heteroista) eristäytymään eläkkeellä, jos sitä ei aikaisemminkaan ole tehnyt?
Ylös
Shady Pines Vastaa13 / 40 
07.09.2004, 12:11
Viestiä on muokattu
Ja sitten ne hoitokotihomot kärrätään kerran viikossa tiistai-iltana uimahalliin seisomaan suihkuun ja vemputtamaan. Muuten päivät menevät hoitokodissa sivari- ja tet-pojuille lirkutellessa.

Ehkä joku voisi oikeasti tykätä moisesta iltarauhasta, jos koko elämä on mennyt heteroyhteiskunnassa kärsiessä. Saisipahan ainakin päiviensä päätteeksi elää yhteisönsä valtaväestössä.

Onneksi Suomessa on suhtkoht vapaa markkinatalous, joten jollekin yrittäjälle on liikeidea valmiina.
Ylös
opska Vastaa14 / 40 
08.09.2004, 19:52
Viestiä on muokattu
Innostuin tosta viestistä todella kun luin sen ekaa kertaa. Harmi että Shady Pine otti tollaisen kannan. Uskon todella että ko. vanhainkotia tarvittaisiin. itse en ole vielä siinä iässä, mutta kaikkihan me tässä samaan suuntaan kuljetaan. Miettikääpä itseänne 20-30 vuoden kuluttua. harvalla puolisoa, ei lapsia tai lapsenlapsia jotka käyvät katsomassa yms. yms. Ja muutenkin, itse viettäisin mieluummin vanhuudenpäiväni yksityisessä vanhainkodissa kuin jossain kunnallisessa laitoksessa... huh... hirvittää palkkä ajatuskin. Mutta homothan eivät vanhene vaan ovat ikinuoria... tai ainakin yrittävät näyttää siltä :-).
Jos joku alkaa todella puuhaamaan asiaa, ilmoittaudun heti vapaaehtoistyöhön!!!!
Ylös
Teroboy Vastaa15 / 40 
08.09.2004, 21:28
Viestiä on muokattu
Kyllä minäkin lähden mukaan, jos tätä oikeasti aletaan puuhata - siis muutenkin kuin testamenttilahjoittajana. Kun on eläkeikään ainakin yli 20 vuotta vielä, niin nyt sitä voisi jaksaa tehdä asian hyväksi jotakin.
Ylös
Shady Pines Vastaa16 / 40 
09.09.2004, 08:45
Viestiä on muokattu
Opska, luehan kirjoitukseni ensimmäistä kappaletta pidemmälle. Vaikka alkuun heitinkin sarkastisen ensi ajatukseni, olen täysin sitä mieltä, että vain homoille suunnattu palvelutalo voisi olla hyvä joillekin. Kuten sanoin, jos on koko ikänsä joutunut kärsimään vähemmistöseksuaalisuudestaan, voi olla helpottavaa päästä edes elämänsä ehtoossa nauttimaan hoitolayhteisön enemmistöseksuaalisuudesta. (Ja tällä en siis tarkoita sitä, että yrittävät naida siellä kuin kanit!)

Itseäni ajatus kuitenkin karmii. En ainakaan tällä hetkellä olisi halukas karsinoitumaan vain homoyhteisöön elämäni viimeisiksi ajoiksi, vaan haluaisin nauttia myös heteroihmisten seurasta. Homohoitolasta tulee mieleen ajatus Munaristeilystä, jolta evätään pääsy mihinkään satamaan.

Hienoa olisi, että jokainen saa mahdollisuuden juuri sellaiseen palvelutaloon, minkä parhaakseen kokee. Onhan kaikilla periaatteessa oikeus juuri omanlaiseensa elämään.
Ylös
tapani Vastaa17 / 40 
09.09.2004, 10:12
Viestiä on muokattu
Vanhainkoti/palvelutalo -asiasta puhutaan jatkuvasti mm. karhupiireissä ja varmaan monissa muissakin porukoissa. Ainakin olisi syytä. On aika kauhea ajatus joutua tavalliseen vanhainkotiin, jossa joutuu pahimmassa tapauksessa takaisin kaappiin - eihän muiden asukkaiden mielipiteistä voi tietää etukäteen.

Tilanne on kuitenkin käytännössä aika toivoton. Rahaa pitäisi jostain löytyä rutosti. Jos vielä rahat löytyisivätkin jollain ihmeellä, niin minne tämä koti sijoitettaisiin? Tuskin kovin moni haluaa muuttaa kovin kauaksi kotoa ja kavereiden luota vanhuudenpäivinä.
Ylös
Public eye Vastaa18 / 40 
09.09.2004, 11:22
Viestiä on muokattu
Tapani, yksityiset vanhusten hoitokodit voivat olla myös aika pieniä, alle kymmenenkin asiakaspaikkaa. Kyseessä voisi olla esimerkiksi asuinkommuunia vastaava yhteisö, jossa pätevää hoitohenkilökuntaa olisi kuitenkin ympäri vuorokauden paikalla.

Ei olisi edes mielekästä perustaa monen sadan huoneen hiltonia, johon kaikki Suomen homot kerättäisiin kuolemaa odottamaan. Hoito on paljon yksilöllisempää ja inhimillisempää kohtuullisen kokoisissa yksiköissä. Myös ihmisten vaatimustaso ja maksukyky vaihtelevat paljon, joten ilman muuta paikkoja jouduttaisiin eriyttämään itse kullekin sopiviksi.

Ja tietysti nahkahomoille pitää olla eri paikka kuin drag queeneille, samoin kuin top-/bottom-jakauma olisi pidettävä tasapainossa. Tosin joukko tuossa vaiheessa todennäköisesti alkaa kallistua enemmän bottom-henkiseksi ;-)

Mutta ensin pitäisi saada aikaan edes se ensimmäinen...
Ylös
e-vils Vastaa19 / 40 
09.09.2004, 13:12
Viestiä on muokattu
Mulle kyllä riittäisi homoystävällinen vanhainkoti!Aikamoinen kauhuskenaario virua vanhuutensa homojen keskuudessa, kun en nytkään sitä halua!

Sitä paitsi - mulla ainakin on tavoite, että vanhainkotipalveluja en tule tarvitsemaan ;-)
Ylös
mies Vastaa20 / 40 
09.09.2004, 15:23
Viestiä on muokattu
Nythän vanhuksilta otetaan rahat pois oli se sitten palvelutalo tai vanhainkoti. Vanhukselle voi jäädä vain 100 euroa omaan käyttöön tai mennä "miinukselle"! Minusta tämä vanhainkoti/palvelutalo on itse asiassa aika vakava asia. Miten ja kenen toimesta haluat, että sinua hoidetaan, kun olet jo vanhuudenheikko ja puolustuskyvytön? Minusta on ihan varteenotettava asia, että homot hoitavat homoja.
Ylös
mies Vastaa21 / 40 
09.09.2004, 15:29
Viestiä on muokattu
Olisi mielenkiintoista tietää, mihin nuorehko hiv-positiivinen mies joutuu, kun hän ei enää kykene huolehtimaan itsestään. Minkälaisessa seurassa hän joutuu elämään viimeisiä vuosiaan? Kysymys on elämänlaadusta.
Ylös
DKNY Vastaa22 / 40 
09.09.2004, 16:01
Viestiä on muokattu
Vakava asia ja meille suuremalle osalle kumminkin edessä, ennemmin tai myöhemmin mutta silti sain makeat naurut Public eye:n kirjoituksesta.
Näin jo sielujen silmin kaikki nämä jotka ottavan tämän seksualisen erikoistumisensa hyvin vakavasti vanhoilla päivillään....vaeltavat pitkin vahainkodin käytäviä.
Nahkahomot pakarat paljastavissan housuissan sillä erotuksella että siinä kohtaa missä oli ennen pakarat on sitten kaksi tyhjää `teepussia´. Vanhat Dragit ja ne muut `rännit´(apua ihan peloittaa nyt menikö nimitys oikein ettei vaan kukaan pahoita mieltään...) köpöttelevät korkokengissään ja muissa juhlatamineissaan.Ja joku on hajamielisyyttään iskenyt tekarinsa päähän tiaran asemasta.Ehdottomasti on oltava minihame ja sitten kun teippaus pettää paljastuvat perhekalleudet jotka heiluvat sitten povien korkeudella.
S/M eivät enää tarvitse kives painoja kun ne muutenkin roikkuvat jo nilkoissa. Sekä tavalliset Tenat eivät edes tule kysymyksenkään, ellei kyseessä ole koko paketti.
Sekä alakerran kanttiinissa myydän xxxxxl dildoja ja 2 litran liukastinaine purkkeja. Sekä alakerrassa on valtava kauneushoitola johon on monen viikon jonotuslista, ellei sitten tule yllätäviä peruutuksia....
Puhettakaan ei ole että paikassa olisi normaali sauna vaan...
Ja jos paikalle erehtyy nuori komea lääkäri päivystämään kaikki ilmottautuvat välittömästi vastaanotolle housut nilkoissaan, valittaen eturauhas vaivaansa. :)
Ylös
arkadas Vastaa23 / 40 
09.09.2004, 17:47
Viestiä on muokattu
jatkoksi DKNYn aloittamalle listalle:

- Viagrat ja vastaavat tuodaan tilausten perusteella huoneeseen,
- samoin kuin dementialääkkeet,
- jokaisella, jolla on Parkinsonin tauti ja reunan runtelemat ( koukistuneet sormet) on oven takana jono nuoria ja vanhoja "hoitoja" odottamassa käden vapautumista =D
- dementikot tapaavat joka päivä uusia ihastuttavan ihania homoja
- hoivakodin lobbybar tarjoaa luumumehudrinksun jokaiselle asiakkaalleen ilmaiseksi (täytyyhän vatsan toimia)
- kanttiinissa on myytävänä jeesusteippiä niille, joilla ei ole varaa käydä venyttämässä naamaansa plastiikkakirurgilla, joka kyllä antaa ( homona) -25% alennuksen jokaisesta operaatiosta ( mikäli a. saa vapaan leikkausalin b. veitsi pysyy kädessä)
Ylös
Andy Oldhole Vastaa24 / 40 
10.09.2004, 09:41
Viestiä on muokattu
Jeee, palstaan tuli viimeinkin eloa. Aloittaessani keskustelun meno oli vaisuhkoa...Lisää löylyä kiukaalle.
JIIIHAAA!
Ylös
Kilttipoika Vastaa25 / 40 
10.09.2004, 10:00
Viestiä on muokattu
Aluksi vakavasti: aiemmin mainittiin nuoret/nuorehkot aids-potilaat ja heidän hoitopaikkansa. Ongelma on laajempi ja esimerkiksi alkoholidementoituneet nelikymppiset alkavat olla iso ongelma. Vanhainkoti on aivan väärä paikka heille, samoin terveyskeskuksen vuodeosasto. Eikä kukaan oikeasti edes ole kiinnostunut.

No sitten kevyemmin. Voin jo mielessäni nähdä nuo DKNY:n kuvailemat asukit. Itse ehkä haluaisin vähän eri tyylisessä asua, mutta olisi hienoa, jos vanhempanakin kaikki kukat saisivat kukkia.
Ylös
DKNY Vastaa26 / 40 
10.09.2004, 10:15
Viestiä on muokattu
Ok...täältä pesee:
Vuoden kohokohtana on Pride viikot ja esiintymään saadaan comebacia tekevä Porno keisari Henry Saari ja kaikkien rakastama ilopilleri Kikka. Tässä vaiheessa osa asukeista harkitsee vakavasti vaihtoehtonaan armomurhaa..... minä itse mukaan lukien.
Ylös
e-vils Vastaa27 / 40 
10.09.2004, 10:41
Viestiä on muokattu
Henkilökohtaiseseti mä olen vakuuttunut siitä, että ainakin Helsinkiin perustettava yksikkö olisi täynnä tuttuja kasvoja.

Vanhainkodissa olisi taatusti yksi kunniahetero eli yksinoikeudella Ritu. Ritun luona olisi parhaat pirskeet harvoille ja valituille...

Paljon juoruilua riittäisi siitä kuka antoi kenellekin silloin ja silloin ja millaista kyytiä siltä-ja-siltä sai silloin. Ja kuka sai parasta.

Entäs kaiken maailman ristiriidat sitten! Katalia viime hetken kostoiskuja niille, jotka tuhosivat parisuhteen. Ja sille joka lähti toisen matkaan... jopa sille, joka ei koskaan antanut, vaan oli aina niin olevinaan...
Ylös
arkadas Vastaa28 / 40 
10.09.2004, 20:05
Viestiä on muokattu
e-vils... mitkä ihmeen kostoiskut? mikä ihmeen parisuhde ? **räps räps** (joko minä unohdin ne =D)
Ylös
mies Vastaa29 / 40 
10.09.2004, 21:47
Viestiä on muokattu
Kilttipoika, tarkoititko alkoholisoituneita ja dementoituneita nelikymppisiä homomiehiä?

Palvelutalolla voisi olla kysyntää jo nyt?
Ylös
Teroboy Vastaa30 / 40 
11.09.2004, 08:02
Viestiä on muokattu
On se vaan hyvä, että tuo huumori säilyy, vaikka dementia uhkaisikin! No joo, en kyllä ajatellut haluta mihinkään kanalaan tai eläintarhaan vanhanakaan. Toisaalta olisi kyllä kuitenkin mukavaa, että kaikenmoiset leinikit ja ruusut saisivat vanhoinakin rehotella rauhassa.
Ylös
DKNY Vastaa31 / 40 
11.09.2004, 10:38
Viestiä on muokattu
Täällä Saksassa on jo muutama vanhainkoti yksinomaan meille homoille. Yksi Hampurissa, Berliinissä ja ehkä yksi Münchenissä
....mutta siitä en ole ihan varma. Mutta kyllä täällä on sitten sitä populaakin toisella tavalla kuin siellä Suomessa.
Enkä usko niiden olevan sen rasittavimpia kuin heteroiden vastaavat, jokaisella on ne oman juttunsa...joidenkin `levy´ on juuttunut paikalleen ja joidenkin ei. Aina voi seuransa valita, tärkeintä on että ON mistä valita.
Ylös
e-vils Vastaa32 / 40 
11.09.2004, 14:01
Viestiä on muokattu
Niinpä, on hyvä jos voi valita! Markkinarako voisi ainakin löytyä! Onkohan moista muuten Ruotsissa(kaan)?
Ylös
pappa @ Vastaa33 / 40 
11.09.2004, 15:10
Viestiä on muokattu
Pappalaakos tulee!
Suomi on jälkijättöinen tässäkin asiassa. Keskustelu tästä asiasta laineilee myös tällä sivulla ja kertoo siitä, että asia on uusi ja vaikea.

Pappalaaksolle on kysyntää ja jos joku sellaisen perustaisi, olisi myös tälläisiä kokeiluja rahoittavan Raha-automaattiyhdistyksen otettava vakavasti hanke ja mietittävä tarkkaan miksi se antaisi tai kieltäisi antamasta projektille rahoitusta, samaan aikaan kun se on tukenut satoja erilaisten yhdistysten perustamia vanhainkoteja.

Sitten kun hankkeen taakse lähtee riittävän tasapainoinen, ammattimainen ja hyvä tiimi, voitte olla varmoja, että homma liikahtaa tälläisestä jossittelusta, kaakkattamisesta ja tyhjänpäiväisestä napinasta liikkeelle ja jonakin päivänä jossain päätä maatamme kuolee vanhuuttaan homoja turvallisesti omassa homoystävällisessä ympäristössä diskreetisti.

Ajatelkaapa sitä.
Ylös
mies Vastaa34 / 40 
11.09.2004, 15:42
Viestiä on muokattu
DKNY, löytyykö netti-osoitteita niistä vanhaninkodeista? Kuka niitä ylläpitää tai on perustanut ne?
Ylös
Pojotor Vastaa35 / 40 
12.09.2004, 22:40
Viestiä on muokattu
Toistan tässä nyt vielä mitä sanoin jo tuossa ylempänä: minä olen ainakin kiinnostunut ajatuksesta ja olen valmis hiukan toimimaankin asiassa. En asu Suomessa, joten en pääse mihinkään viikottaisiin kokouksiin tms, mutta mielelläni harkitsisin jonkinlaista sijoitusta tai jatkuvaa rahastosäästämistä tms, kunhan vain olisi järkevä ja sijoituksena kiinnostava paketti.

Olisiko täällä kiinnostusta perustavaan kokoukseen? Ehkä joku Saksan tilannetta tunteva voisi hiukan selvittää perusteita?
Ylös
JuhaniV Vastaa36 / 40 
13.09.2004, 08:43
Viestiä on muokattu
Olen pitkään pohtinut tätä mallia.

Minulle ei ole tässä keskustelussa, eikä muutenkaan selvinnyt mihin nimenomaiseen ongelmaan ukkokoti Iltarusko toisi ratkaisun tai mikä lisäarvo sillä saataisiin jo tarjolla oleviin palveluihin nähden.

Olisiko se vain yksi "kaappi" lisää, kun on elämänsä siihenkin saakka kaapissa viettänyt?
Ylös
DKNY Vastaa37 / 40 
13.09.2004, 09:51
Viestiä on muokattu
Nopea kysely lähi ympäristössä ei ole tuottanut vielä tulosta, mutta kun jotain ilmaantuu...ilmoitan.
Ylös
juham Vastaa38 / 40 
13.09.2004, 16:54
Viestiä on muokattu
Mä kyllä luulisin, että tälläiselle löytyy kysyntää. Kun ikäpolveni tulee siihen ikään, niin nykyisenlaista hyvinvointisuomea ei ole jäljellä, vaan joudumme ihan itse järjestämään saattohoitomme. Toivoakseni olen siihen mennessä saanut kerättyä tarpeeksi varallisuutta. Toisaalta olen kyllä vakaasti päättänyt viettää ehtoopuolen lämpöisemmissä maissa.
Ylös
Pojotor Vastaa39 / 40 
13.09.2004, 22:12
Viestiä on muokattu
Minusta on hyvin ymmärrettävää, miksi tällainen vanhainkoti tarvitaan. Minä olen elänyt suurimman osan elämästäni täysin out enkä enää eläkkeellä suostu menemään takaisin kaappiin. Niinpä edellytän, että voin muuttaa asialliseen vanhainkotiin, kun en enää kykene itsestäni itse pitämään huolta (ja kun [toistaiseksi vielä löytymätön] puoliso ei jaksa ja [syntymättömät] lapsemme eivät viitsi). Mielestäni "asiallisuus" tässä kontekstissa tarkoittaa mm sitä, että koko henkilökunta tietää ja ymmärtää minun olevan homo ja sellaisena vanhuksenakin seksuaalinen mies. Yhtä lailla asiallisuuteen kuulu, että saan säilyttää itsemääräämisoikeuteni konjakin ja punaviinin suhteen :)
Ylös
Pojotor Vastaa40 / 40 
16.09.2004, 13:37
Viestiä on muokattu
Jos joku on kiinnostunut aiheesta, mielelläni keskustelisin enemmänkin ihan vaikka nokatusten joskus.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy