ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Keskustelu > Yhteiskunta ja politiikka > Kielteisiä turvapaikkapäätöksiä hlbt-ihmisille

  OhjeetUusi viesti
KeskustelutAlueet
human Vastaa1 / 85 
16.01.2017, 22:35
Viestiä on muokattu
Ainakin viime aikona on kantautunut korviin useitakin tapauksia, lähinnä irakilaisten hlbt-pakolaisten osalta, joissa he ovat saaneet kielteisiä turvapaikkapäätöksiä, vaikka ovat alusta alkaen kertoneet olevansa hlbt-ihmisiä ja hengenvaarassa maassaan. Jotenkin tuntuisi että päätökset noissa ovat kiristyneet.

Eräskin irakilainen homomies kertoi että sai viikko sitten kielteisen turvapaikkapäätöksen Migriltä, ikävästi juuri syntymäpäivänään ja kertoi että Migri ei jostain syystä usko että hän on homo. Hän kertoi että pelkää että hänet tapetaan Irakissa, jos hän sinne joutuu palaamaan, mutta että hän on nyt fiiliksissä että hän ehkä haluaa mieluiten kuolla sitten Suomessa oman käden kautta. Hänelle esim. HeSetan Together-ryhmä oli jo tuttu.

Kuulin myös että HeSetan maahanmuuttaja- ja pakolais-hlbt-ihmisten tukiryhmä Togetherissä käyneistä muutama on tehnty itsemurhan, juurikin ilmeisesti kielteisten turvapaikkapäätösten vuoksi.

Eräs irakilainen oli ajatellut että koska hänen vanhempansa ja kaikki läheisensä oli surmattu Irakissa, että hän voisi saada Suomesta turvapaikan sen takia. (Itse toki ymmärsin heti, että noin ei ole.) Hän oli kertonut tuota syynä Migrille, eikä ollut maininnut että hän on myös homo - hän on vähän yli 3kymppinen, joten Irakin viranomaisten ja yhteiskunnan kanssa oppinut visusti salaamaan sitä puolta. Sitten hän sai - tietenkin - kielteisen turvapaikkapäätöksen ja pelkää nyt sitten kuollakseen Irakiin paluuta ja on masentunut. Neuvoin hänelle Pakolaisapu-järjestöä ja ainakin nyt kertomaan avoimesti homoseksuaalisuudestaan, vaikkakin pelkään että kun hän ei sitä aluksi ole maininnut, hänen tilanteenssa voi olla tosi huono saada turvapaikkaa.
update: soitin kyseiseen vok:iin (kun kyseinen mies antoi minulle siihen luvan ja vok on SPR:n ylläpitämä, toisin kuin esim Luona-yhtiön Espoo vokit) ja selitin tuon miehen tilannetta ja vok oli yllättynyt että hän on homo ja kiittivät tiedosta ja välittämisestä, sekä sanoivat että kertovat asiasta sosiaaliohjaajalle, jonka mies sitten tapasikin ja kävivät asiaa läpi ja sosiaaliohjaaja kertoi sopivansa lakimiehen kanssa hänelle tapaamista.

Ymmärrän toki Suomen taloudellisen tilanteen ja ettemme voi ottaa tänne kaikkia maailman hlbt-ihmisiä yms, mutta silti aika ikävältä tuntuu tuo asia että ihmiset joutuvat varsin lohduttomaan tilanteeseen ja jopa itsemurhiin täällä sitten lopulta.
Kismittää aiempaakin enempi se republikaani-ristiretki Irakiin, eli kun valtiosuhteita ratkottiin vain asein, niin pitkään tulee kärsimystä ja ruumiita. Kuulemma jopa diktaattori Saddamin aikaan homojen asema oli helpompi ja parempi, ainakin Bagdadissa, kuin sen jälkeen on ollut.

Stten taas toisaalta on kuullut viime vuoden loppupuoliskolta joistakin Irakinkin homoista, jotka ovat saaneet turvapaikan täältä ja ainakin parista turvapaikan saaneesta biseksuaalistakin olen kuullut.

Viime kesänä törmäsin Bagdadista tulleeseen armenialais-kristittyyn homoon, joka oli saanut turvapaikan, mutta vanhempansa Bagdadissa. Hän sätti muslimeita, joten kysyin häneltä että tietävätkö hänen kristityt vanhempansa että hän on homo. Hän vastasi että eivät tietenkään, koska hehän voisivat vaikka tappaa hänet.

Toki monet meistä varmaan ovat huomanneet että tuolla pyörii myös ei niin homojen turvapaikanhakijoiden seksipalveluiden kauppaamisen yritystä yms ikävämmänluontoista. Ja se puoili varmaan kasvaa, mikäli maahan jääviä paperittomia, kielteisen turvapaikan saaneita tulee lisää.

Mitäs te muut olette noista asioista huomanneet, kuulleet, ajatelleet?
Ylös
human Vastaa2 / 85 
16.01.2017, 22:46
Viestiä on muokattu
Uutisistakin on huomattu, miten hankalaa noissa vastaanottokeskuksissa hlbt-pakolaisillakin on. Ahdistelu, pahoinpitelyt ja raiskaukset ovat seksuaalivähemmistöihin kuuluvien turvapaikanhakijoiden todellisuutta.

Kirkkonummella viime vuonna homo juotettiin, huumattiin ja sitten miesjoukolla raiskattiin. Hän sai sitten kerrottua sosiaalityöntekijälle asiasta ja pääsi parempiin turviin, mutta kokemus ja muutenkin pelottaa.

yle.fi

Pystyisiköhän Ranneliike-toimitus vähän kuulostelemaan, millaista tukea HeSetan Together-ryhmä ja Treen tukipalvelu ehkä ovat saaneet aikaan Migrin kanssa, vai onko siihen ollut mahdollisuuksia.

Toki olen sitten myös itse noille ihmisilel kertonut ihan näitä faktojakin että Suomessa on 5.5 miljoonaa asukasta, oikeisto-keskusta -hallitus, isohko valtionvelka, 9% työttömyys yms. Ja kun Irakissa yksistään Bagdadissa on 8 miljoonaa asukasta, niin yhtälö turvapaikoissakin on vaikea.

Turvapaikanhakumenettelyhän on tämä www.pakolaisneuvonta.fi

Viime vuonna hallitus taisi tehdä myös päätöksen, että suomalaisella, joka haluaisi pariutua täällä työttömän maahanmuuttajan kanssa, pitää olla jotain yli 3600 € kk-tulot. Ja 1. maaliskuuta voimaan astuva avioliittolaki ja sen myötä avosuhdetulkinnankin yhdenvertaistuminen vaikuttavat sitten muutenkin asioihin. Lisäksi kielteisen turvapaikkapäätökse saanut on muutenkin laiton maassaolija, joka saa olla jonkin aikaa vastaanottokeskuksessa, mutta sitten hänet heitetään sieltä ulos ja ne pienet kk-rahat loppuvat.
Turvapaikanhakijoillahan tuet siis 300€/kk, jos hankkii itse ruoan tai 90€/kk, jos vok tarjoaa ruoan.

Bagdadista on tullut mm. hyvin päteviä hlbt-ihmisiä, esim. sairaanhoitajia, jotka ovat olleet tosi innokkaita töihin "maksamaan turapaikkaansa"; mutta heilläkin sitten kestää pitkä aika suomen kielen oppimiseen, sairaanhoitotyössä asiakkaiden, kollegoiden ja it-järjestelmien, byrokratian vaatimalla tasolla. Eli siellä voidaan päätyä ihan muihin töihinkin, joista on vaikeaa sitten ehkä palata siihen pätevämpään enään pidemmän ajan jälkeen.
Joten se turapaikkakaan ei autuutta niin tuo, paitsi ehkä juurikin sen surmatuksi tulemisen pelon osalta.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa3 / 85 
16.01.2017, 23:44
Viestiä on muokattu
Minä olen luullut että he ovat jollakin tavalla verkostoituneita omassa maassaan.
Minä en ole koskaan kuullutkaan että maahanmuuttajilta kysytään henkilötodistusta kapakkaan mennessä. Ei sitä kysytä edes kantasuomalaisilta. Onko tämä joku uusi käytäntö?
Ylös
KT Vastaa4 / 85 
17.01.2017, 00:41
Viestiä on muokattu
Kerrotakoon heti alkuun taustaksi, että olen maahanmuutto- ja islamkriitikko mm. sen homoihin kohdistaman äärimmäisen vainon vuoksi. Sen lisäksi on minusta syytä muistaa, että runsas maahanmuutto takoittaa sitä, että sosiaaliturvajärjestelmä lakkaa, kun rahat eivät yksinkertaisesti riitä, joten on pakko valita jompi kumpi. Minä valitsen mieluummin sosiaaliturvajärjestelmän säilyttämisen ja yhteiskuntarauhan vakauden. Toisaalta kuitenkin paras ystäväni on muslimitaustainen (käytännössä tosin uskonnoton) humanitaarinen maahanmuuttaja, jonka takia myös tunnen sekä pakolaisiin että islamiin liittyviä asioita paremmin kuin keskivertokansalainen Suomessa, mukaan lukien erilaisten turvapaikkahuijausten yleisyyden.

Tuon sanottuani, mielestäni monista muslimimaista tulevat homot ovat kuitenkin juuri niiden joukossa, joille helpoiten myöntäisin turvapaikan, jos se olisi minun päätettävissäni. Monessa näissä maissa homot ovat todellisessa vaarassa tulla tapetuiksi toinen toistaan julmemmilla tavoilla, joita voi netissäkin nähdä. Sen sijaan minusta sotaa pakoon lähteville ei pitäisi myöntää turvapaikkaa - ei ainakaan pysyvää sellaista, vaan korkeintaan jotkut tilapäiset pakolaisleiriolot, joista haluaakin palata aikanaan kotimaahansa. Sodathan menevät kuitenkin aikanaan ohitse. Lisäksi minusta on vähän kyseenalaista muutenkin myöntää turvapaikkoja sodan takia. Mitä Euroopassakin olisi käynyt, jos natseja vastaan sotimisen sijasta kaikki olisivat vain lähteneet karkuun? Samoin ISIS vain laajenisi loputtomasti, jos sitä vastaan ei hyökätä voimalla. Tässä asiassa pitäisi priorisoida turvapaikkaa paljon kipeämmin tarvitsevat homot niiden ohi, jotka ovat vain sotaa paossa. Lisäksi oma näppituntumani maahanmuuttokriittisistä piireistä on se, että homouden takia turvapaikkaa hakeviin suhtaudutaan yleisestikin suopeammin kuin sodan tai lähinnä paremman elintason perässä tuleviin. Homot harvemmin ovat myöskään ääri-islamilaisia, eivätkä myöskään muodosta demografista uhkaa. Samoin muuten maahanmuuttokriittisissäkin piireissä Saddamin (sekä Gaddafin ja Assadin mahdollista) syrjäyttämistä pidetään yleisesti suurena virheenä, vaikkei toki Saddamia minään pyhimyksenä pidetä.

Mitä tulee tuohon Together-ryhmään, niin olen miettinyt pitkään sitä, että voi olla suuri virhe, että se on vain turvapaikanhakijoille. Minusta voisi olla monestakin syystä hyvä tarjota järjestettyä tutustumista suomalaisten homojen ja turvapaikkaa hakevien homojen välillä. Suomalaiset homot voisivat auttaa integroitumaan maahan opettamalla kieltä ja erilaisia käytäntöjä, mitä olisi järkevää tehdä opintojen, työpaikkojen yms suhteen jne. Lisäksi voisi tapahtua myös suomalaisten ja turvapaikanhakijoiden välisiä avioitumisia, mitä kautta joillekin kielteisen päätöksenkin saaneille voisi tulla oleskelulupa.

Mitä tulee sitten siihen, ettei Migri usko olevan homo, niin minusta pitäisi selvittää millaisten seikkojen perusteella tämä käsitys muodostuu Migrissä. Joitain vuosia sittenhän ainakin yhdessä Itä-Euroopan maassa oli homoseksuaalisuuden perusteella turvapaikkaa hakeville jonkinlainen homotesti. EU:n oikeusjärjestelmä sitten suuressa viisaudessa kielsi tämän käyttämisen, käsittääkseni myös tilanteissa, joissa kyse olisi vapaaehtoisuudesta, ihmisoikeuksiin vedoten. Mietin jo silloiin, että tämä ihmisoikeuksien näennäinen edistäminen saattaa tosiasiassa heikentää ihmisoikeuksia, kun homojen on entistä vaikeampi todistaa olevansa homoja.

Itse en ole törmännyt turvapaikanhakijoiden taholta seksikauppaan, mutta eräs ulkomaalainen tuttavani kertoi, että hänelle oli tehty tällaisia tarjouksia. Jotain ilmaistarjouksia on toki tullut.
Ylös
KT Vastaa5 / 85 
17.01.2017, 00:45 En ole vuosiin käynyt juuri missään juottoloissa, mutta kyllä ainakin ennen nuorilta ja nuorehkon näköisiltä on kysytty henkkareita iän tarkastamiseksi.
Ylös
KT Vastaa6 / 85 
17.01.2017, 00:55 Käsittääkseni olet ymmärtänyt tuon tulorajajutun vähän väärin. Ensinnäkin muistaakseni noin korkea tuloraja koskee vain tapauksia, joissa on lapsiakin (en muista ulkoa tarkkoja euromääriä, mutta usein nuo julkisuudessa pyörineet euromäärät ovat tosiasiassa olleet määriä, joita edellytettäisiin lapsiperheiden perheenyhdistämisissä toissijaisen suojelun perusteella turvapaikan saaneilta mitä lukuja esittäneet lehdetkään eivät ole usein tajunneet tai sitten ovat tarkoituksella vääristelleet, mikä on myös aika yleistä). Toisekseen, vaikka alunperin tulorajat aiottiin ulottaa myös suomalaisten avioliittoihin ulkomaisten kanssa, niin Perussuomalaisten Sampo Terhon vaatimuksesta sitä ei ulotettu Suomen kansalaisiin, mitä on maahanmuuttokriittisissä piireissä aika paljon manattu, koska turvapaikan saaneet saavat melko lyhyessä ajassa joka tapauksessa kansalaisuuden lähes automaattisesti.

Eli käsittääkseni nykylakikaan ei estä vaikka pelkän toimeentulotuen varassa olevaa Suomen kansalaista menemästä naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Tosin, viranomaiset voivat joissain tapauksissa katsoa, että kyseessä olisi valeavioliitto, jos on esimerkiksi suuri ikäero, eikä ole kunnon näyttöä avioelämästä yms - ja sen perusteella olla myöntämättä oleskelulupaa.
Ylös
TonTon Vastaa7 / 85 
17.01.2017, 08:26
Viestiä on muokattu
Eiköhän Migri lähde siitä, että homous tulisi todistaa.
Juuri eilen oikeudessa tuomittiin vankeuteen näitä "homoja" tänne kuskanneita rikollisia ja pöytäkirjassa lukee, kuinka salakuljettajat neuvoivat laittomia tulijoita valehtelemaan vainoista ja ihan kaikesta.

"Salakuljettajat neuvoivat valehtelemaan turvapaikkapuhuttelussa esimerkiksi kertomalla uhkailusta kotimaassa."

Eli se, että kertoo tarinoita uhkailusta, ei vielä oikeuta turvapaikkaan. Eikä se, että väittää olevansa homo. Väitteiden todenperäisyys pyritään selvittämään.
Ylös
smo Vastaa8 / 85 
17.01.2017, 09:27 Homous on luonteeltaan asia, jota ei (läheskään aukottomasti) voi todistaa muuta kuin kertomalla olevansa homo. Asian "objektiivinen" selvittäminen on hankalaa jos ei jopa mahdotonta. Esimerkiksi kikulin päähän solmitun kulkusen kilahdus homoeroottista materiaalia katsoessa ei ole kovin luotettava mittari (eikä silmien liikkeiden tai aivosähkökäyrän analysointikaan), ja joissain maissa homoseksistä kiinni saamisen vuoksi tehdyt peräaukkotutkimukset ( ranneliike.net ) on todettu epätieteellisiksi. Lähtömaasta ei useinkaan ole saatavissa tietoa mahdollisista parisuhteista tai muustakaan homoaktiivisuudesta. Ehkä asenteista homoseksuaalisuutta kohtaan voi päätellä jotain? Monissa noiden vaikeiden alueiden kulttuureissa homous on häpeä ja sisäistetty homofobia yleistä - joten reaktioiden tulkinta esimerkiksi miehen läheisyyteen (tai mihin hyvänsä "homoisaan" liittyen on arpapeliä. Yleisesti ottaen "homoustestit" ja asiaan liittyvät kuulustelutkin ovat eettisyydeltään erittäin kyseenalaisia.
Ylös
TonTon Vastaa9 / 85 
17.01.2017, 09:45
Viestiä on muokattu
Ihan samoin vaino tai muu on vaikea todistaa aukottomasti aiheettomaksi tai aiheelliseksi. Suomessa 20.000 yritti sitä viime vuonna turhaan. Saivat kielteisen päätöksen. Suurimmassa osassa tapauksista todettiin, että selkeää varaa ei ole -> pois täältä.
Aivan samoin voi todeta, että jos selkeää homoutta ei havaita -> pois täältä.
Tietysti mikään päätös ei ole varma. Ne on jonkun tekemiä arvioita.
Ylös
smo Vastaa10 / 85 
17.01.2017, 12:34 Minua kiinnostaa käsite "selkeä homous". Millaista se on ja miten se ilmenee?
Ylös
TonTon Vastaa11 / 85 
17.01.2017, 12:58 Sitä pitänee kysyä Migrin asiantuntijoilta.
Mutta joka tapauksessa pelkkä vaite, että on homo, ei varmaan riitä. Ei ainakaan pitäisi riittää.
Ylös
human Vastaa12 / 85 
17.01.2017, 13:16
Viestiä on muokattu
KT: "Mitä tulee tuohon Together-ryhmään, niin olen miettinyt pitkään sitä, että voi olla suuri virhe, että se on vain turvapaikanhakijoille. Minusta voisi olla monestakin syystä hyvä tarjota järjestettyä tutustumista suomalaisten homojen ja turvapaikkaa hakevien homojen välillä. "

Tuossa olen ihan samaa mieltä, sillä koska tunnen itse erään kristittyjen Ugandassa vainoaman ja liki surmaaman, tänne päässeen turvapaikanhakijan, joka on kertonut että Together-ryhmässä käydään liikaa läpi niitä traumaattisia menneitä tapahtumia koko porukalla, eikä paneuduta riittävästi tulevaisuuteen. Lisäksi Together-ryhmässä on koetettu agitoida turvapaikanhakijoita ihmisoikeus-aktivisteiksi, mikä on aika älytöntä toimintapainotusta, koska kysessä ovat ihmiset, jotka etsivät elämälleen, vainojen jälkeen uutta perussuuntaa ja -pohjaa. Toiminnan pitäisi olla sitä tukevaa ja juurikin yhteyksien ja valmiuksien rakentamista tukevaa. Tärkeäähän on suomen kielen oppiminen ja siihen kieliopintojen lisäksi tärkeää on päästä kommunikoimaan suomenkielisten ihmisten kanssa. jotta se aktiivinen kielitaito kehittyy.

Turvapaikan saaneita hlbt-ihmisiä (ja muitakin) sosiaalitoimi asuttaa isompiin yheisasuntoihin, jolloin jos siellä asuu vain vieraskielisiä ihmmisiä yhdessä, ei se ole omiaan avittamaan suomenkielen oppimista ja aktiivista käyttöä. Setan ja HeSetan toiminnassa on toki monia tarvealueita, mutta nyt olisi kyllä syytä siellä panostaa tukitoimintaan ja hlbt-ystävälliseen kotoutumisapuun hlbt-turvapaikan saaneille. Tuo Migrin tilannekin kaipaisi järjestötoiminnallista yhteydenottoa varmasti lisää. Migriin ja ao. ministereihin yms voimme toki olla yhteyksissä itse kukin ja ainakin omasta mielestäni se tuntuisi olevan nyt tarpeellista, jotta voisimme ehkä avittaa hädässä olevia hlbt-kanssaihmisiä ja toivottavasti ehkäistä heillä itsemurhia täällä, myös hlbt-turvapaikanhakijoiden osalta. Heillähän paineet ovat varmasti kovat, elää vok:ssa muiden keskelleä piilotelleen, pienillä tuilla, osin vieraassa kulttuurissa, ilman läheisiä, epävarmuudessa päätöksistä ja tulevaisuudesta.

Ja koska Migrissä kuulemma turvapaikkoja annetaan herkästi, jos pakolainen ilmoittaa olevansa "vainottu kristitty" Lähi-idästä, mutta jos turvapaikkaa ei saakaan, kun on homo, jota kristitytkin tapppojen uhalla vainoavat Lähi-idässäkin, ovat Migrin linjaulset kyllä pahasti pielessä.

Itsea asiassa koska Badgadista tulleet kaksi sairaanoitaja hlbt-miestä käyttivät kaulallaan ristejä (vaikka ovatkin maallistuneita muslimeitä), on käynyt mielessä että annettiinko heille turvapaikka Migristä enempikin sen takia että he esittivät kristittyjä, eli oliko se enempikin peruste, kuin että he ovat hlbt-ihmisiä. Tänäänhän Migri tiedottaa taas uusista näkemyksistä turvapaikanhakijoiden lähtöimaiden tilanteen suhteen.
Ylös
human Vastaa13 / 85 
17.01.2017, 16:03 Toki tuo HeSetan Together-ryhmän toimintakin on vointu kehittyä siitä, mitä siihen liittyen taannoin olen kuullut siellä kävijöiltä.

Together-ryhmällähän näyttää olevan facebook-sivukin www.facebook.com
ja tuolla tietoa toiminnasta ja miten heitä voi rahallisestikin tukea.

Maahanmuuttaja hlbt-ihmisten kanssa voi hakeutua tuttaviksi tämän ryhmänkin toiminnan kautta
www.facebook.com
Ylös
smo Vastaa14 / 85 
17.01.2017, 16:49 Olen hyvin vakuuttunut, että Migrillä (tai muuallakaan) ei ole asiantuntijoita, joilla olisi keinoja päätellä jonkun yksilön "selkeää homoutta" - tai edes määritellä asiaa.

Homoudessa - jos kohta muissakin asioissa - lisämausteen tuo se, että vakaviin ongelmiin voi johtaa pelkkä epäilys homoudesta.
Ylös
human Vastaa15 / 85 
17.01.2017, 16:55
Viestiä on muokattu
Laitoin itse juuri viestin Migriin, sen johtaja Jaana Vuoriolle ja turvapaikka-yksikön johtajalle Esko Repolle, sekä myös oikeus- ja maatieto-päällikkö Hanna Helinkolle ( @migri.fi ) noista kuulemistani hlbt-turvapaikkahakija -tapauksista ja kielteisistä päätöksistä.

Lähestyin asiassa myös Sisäministeriötä, kun ajattelin että jotainhan tässä on tehtävä, eikä jäätävä tumput suorina ihmettelemään, jos tilanne on se, että hlbt-turvapaikanhakijat on torjuttu ja he ovat lähtömaissaan tai itsemurha-epätoivossaan kuolemanuhassa.

Esitin myös Setalle huolemin asiasta ja Seta vastaili että jotain ovat yrittäneet, mutta että rahoitus toimintaan on kohdennettu muuhun sosiaalityöhön, eli näihin perinteisiin juttuihin.

Tuonne Migriin viestitin että kait he edes voisivat tiedustella hlbt-järjestöjen mahdollista apua varmistumisissa ja esim. tiedustella onko henkilö hakutunut esim. HeSetan Together-ryhmän toimintaan.

Kerroin Migrille nuo tietooni tulleet kielteisen päätöksen tapaukset myös niillä tiedoin, kuin mitä niistä olen asianomaisilta kuullut.

Ei varmsti haittaisi jos Migriin ja muillekin tahoille esittäisivät muutkin mahdollisen huolensa asian suhteen. Sitä kautta voisi saada myös ehkä Migriltä kommentteja ja tietoa, miten hlbt-turvapaikanhakija-pakolaisten kanssa menettelevät käsittely-käytännöissään.

Kuulemani mukaan Pääkaupunkiseudulla ilmeisesti Kilossa, Nihtisillan vastaanottokeskuksessa (Luoman ylläpitämä vok) on jokin dedikoitu osasto homo-turvapaikanhakijoille, siis isossa vastaanottokeskuksessa muiden turvapaikanhakijoiden joukossa. Mutta ihan varma tuosta sijainnista en ole, eli se voi olla muuallakin.
- Jokin anonyymi uutisjuttu tuosta voisi olla toki paikallaan myös.
Ylös
human Vastaa16 / 85 
17.01.2017, 17:21
Viestiä on muokattu
Kulttuurihan eroaa Lähi-idässä miesten kesken siinä, että siellä sukulaismiehet ja hyvät ystävät miehinä koskevat toisiaan, jopa voivat kävellä käsi kädessä. Ja itse asiassa, jos miehet eivät koske toisiaan, se on merkki siitä että he eivät ole läheisiä tai eivät ole väleissä.
- meillähän taas miehet eivät niinkään koskettele, tai voi herätä homo-epäilys jos kosketellaan

Saudi-Arabiassakin on ihan normaalia että sukulais/tuttava-miehet voivat kävellä näin www.youtube.com
Tuostahan Suomessa voi, ainakin jossian päin, tulla homo-huutelua.

Mutta sitten taas Lähi-idässä selvät hellyyden osoitukset ovat jyrkkä tabu. Ja miehet eivät missään nimessä saa yhteisvuoteessa nukkua saman ison peiton alla, vaan kullakin on oltava oma peitto. Yms. Yhteiselämä saman katon alla on tuolla erittäin vaikeaa ja mahdotontakin.

Mutta slti tuollakin arabimaissa näyttää olevan jopa grinder:ssä aika vilkasta ja omilla kasvokuvillakin jopa isommissa kaupungeissa. Eli siitä elämää kuitenkin on, kunhan sen vain joutuu pitämään visusti yksityisenä. grinder:ssä voi katsoa (jonkin fake gps -appsin avulla) vaikkapa Pakistanista etelärannikon Karachia tai pohjoissen Islamabadiakin, niin miehiä kyllä on aika paljonkin. (grindr piilottaa noissa maissa etäisyystiedon, mutta käyttäjäthän tulevat kuitenkin näkyviin etäisyyden mukaan järjestyksessä). Mutta se vaara aina sitten vaanii, ilmiannosta tai viranomaisiskusta ja edessä voi olla kuolemantuomiokin. 4 todistajaa pitää olla ja joissain "voi selvitä" ensimmäisistä kerroista julkisella ruoskintarangaistuksella; mutta jatko-elä sitten sen kanssa. Tiedä sitten miten turisteihin tuolla viranomaiset suhtautuvat, mutta ainakin se paikallinen ihminen on suuressa vaarassa. Vaikka kuitenkin homoja, biseksuaaleja ja trans-ihmisiä on kaikkialla.

Sitten myös asenteet joissainpäin kristinuskomus-vaikutusalueita ovat yhtä jyrkät, eli eräillä päin latinalaista Amerikkaa, Venäjällä nykyään ja moninpaikoin Afrikassa, jossa julksesti ei voi olla homo ja naapurustokin voi olla vaarallista ja lynkkauksen uhriksi voi joutua ja virnaomaiset katselevat tapahtumaa sivusta, eli kun biseksuaali, trans tai homo hakataan kadulla, valellaan bensiinillä tai laitetaan autonrengaskumin sisään ja poltetaan elävältä. Afrikastaha on tullut paljon pakolaisia myös Eurooppaan, joskaan ei niin paljon tänne asti ja tuoreissa uutisissa on kerrottu afrikkalaispakolaisvirtojen lisäntyneen taas. Suuret määrät viime vuosina on pakolaisia tullut Eritreasta, jossa sikäläoinen katolis-kristitty diktaattori pitää kaameaa diktatuurivaltaa, vankilatyöleirikidiutuskeskuksineen yms. liki koko monimiljonaista kansaa kohtaan.
Ylös
JAMPPA Vastaa17 / 85 
17.01.2017, 21:30 Kiitos humanille kirjoituksistasi tässä ketjussa. Huolesi turvapaikanhakijoista tässä ketjussa on mielestäni hyvin artikuloitu ja argumentoitu. Arvostan suuresti, että olet ollut asiasta yhteydessä eri tahoihin (kuten Migrit itse). Saamasi vastaus Setalta myös laittoi itseni vakavasti harkitsemaan, haluanko itse olla ko. järjestön jäsen tänä vuonna. Taidan jättää liittymättä, jos heillä tosiaan ei löydy mielenkiintoa poliittiseen vaikuttamiseen homopakolaisten tilanteen parantamiseksi.

Moni täällä on varmaan allerginen kirjoituksillesi, joissa palaat toistuvaan retoriikkaasi Jeesuksesta ja hänen biologisesta isästään jne jne.

Pidä kirjoituksesi tällä tasolla, niin varmasti saat kannatusta. Ymmärrän toki, jos et juuri kannatuksesta piittaa.
Ylös
human Vastaa18 / 85 
18.01.2017, 00:56
Viestiä on muokattu
Tänks Jamppa viestistä.

Sen lopun osalta kylläkin tulen jatkossakin puhumaan suorat sanat uskomuksista, koska ne ovat valitettavasti se pääsyy nykyajanlaskunkin koko ajalta, miksi meitä hlbt-ihmisiä on vainottu, tuomittu, surmattu - ja sitä tehdään yhä.

Olen tietenkin laupias ja armollinen hölynpöly-jumaliin ja fantasia-profeettojen sekavan ristiriitaisiin juttuihin uskomisia kohtaan sitten kun nuo uskonnot pyytävät anteeksi pahoja tekojaan ja kun ne siivoavat pois uskomuskirjoistaan saatanalliset säkeensä, eli kaiken pahan alun ja juuren, tuomiot meitä ja muitakin hyviä ihmisiä ja asioita kohtaan.
- Sellaista ei kuitenkaan vaikuta olevan ainakaa lähinäköpiirissä, joten niin kauan kritiikkiä pahansuopia uskontoja kohtaan on syytä ja hyvä jatkaa.
uskontojen likaperseitä en ala nuoleskelemaan kannatuksen toivossa - kyllä niitten pitää perseensä sonnat sivota itse ;)

uskomukset eivät ole ihmiskunnan hyvinvoinnissa lainkaan kärkisijoilla, vaan päinvastoin.

Täysin käsittämätöntä juuri sekin että Bagdadissa on kirkkoja kuin raatokärpäsiä, mutta silti sieltä otetaan nimenomaan kristittyjä tänne,
kun taas seksuaalivähemmistöille näytetään punaista, vaikka Bagdadissa ei ole ainuttakaan hlbt-ihmisten paikkaa.

Itse kannatan silti Setaa, vaikkei se aina ihan parhaimpaansa pystykään. Se on sentään tehnyt paljon arvokkaampaa ja laupiaampaa työtä, kuin kirkot konsanaan. Mutta setalaisiahan, ainakin mieleltämme, olemme toki me kaikki ja ihmisten aito hätä saa uskonnoista vapaat ihmiset ainakin toimimaan, eikä hyödyttömästi rukoilemaan ainakaan.

Toivottavasti saadaan pelastettua ihmisiä elämään, sillä kuoleman jälkeenhän ei elämää yhtään kenellekään heru. jessekin haihtui savuna ilmaan ja katosi kuin pieru saharaan.
Ylös
human Vastaa19 / 85 
18.01.2017, 12:43
Viestiä on muokattu
Lähi-idässä ja maailmalla muutenkin abrahamikot ovat koko uskomushistoriansa kaivaneet kuoppia hlbt-ihmisille ja muille uskonnoille ja uskonnoista vapaina olla haluaville.

usis-hallintoseurakunta George W. Bushin julistama ristiretki Irakiin vielä sitten pahensi tilannetta entisestään

76crimes.com

Aivan turha väittää että kristityt muka olisivat eritysen vainottuja Irakissa, koska esim. HS uutisoi kuvien kera, miten Irakin hallituksen joukoissa on kristittyjäkin ja HS:n uutisessa oli kuvia, miten nuo kritityt pystyttelivät ristejä Mosuliin vievän tien keskikaistalle - eli eivät järin vainottuja ole, mutta julistavat uskomustaan ihan avoimesti ja tuomitsevat seksuaalivähemmistöjen ihmisiä ja myös kristityt heitä jopa surmaavatkin.

Mikä siinä on ettei niitä kamalan vanhoja ja kamalan ilkeäsanaisia uskomuskirjoja voida siivota teksteiltään, vaikka niiden säkeissä ja niihin uskovien passiivisella tuellakin on levitetty vihaa jo 1800 tai 1400 vuotta, tai 3000 vuottakin.
Olemattomat jumalat eivät tarvitse palvontaa - vaan kiitos kuuluu niille oikeille tahoille, jotka kaikkea hyvää oikeasti antavat ja tekevät.
Pahoja tekoja syntejä ei missään nimessä pidä anoa anteeksi olemattomilta jumalilta, vaan olla tekemättä syntiä joka päivä ja jos pahantekoihin sortuu, ne voi saada anteeksi tai sovittaa vain pahojen tekojen kohteiksi joutuneiden kanssa.
Eli raamatun ja koraanin "moraali" on täysin päälaellaan kiero.

Melko todennäköistä että miesomakuvajumalat keksivät, satuilivat miehet, joita naiset komensivat tekemään töitä ja joitain hyödyllistä, mutta nuo miehet julistivat että heidän miesjumalansa käskee kaikkia olla möllöttämään ja uskomaan niihin miesjumaliin ja julistamaan uskomusta, mitä niihin olemattomiin miesjumaliin uskottelevat ukot päähänpälkähdyksissään keksivätkään. Kuten vaikkapa tehdä puutelinekidutusmurhasta kaikkien tulevienkin syntien (vain usiksille itselleen) anteeksiantamuksen keskeiseksi jutuksi.

Ei mitään syntiinlankeemusta tullut eevoista, eikä aatameista, vaan kyllä ne syntiinlankeemukset tulivat siitä, kun uskomuksia alettiin sepustaa uskomuskirjasiin "kiveenkirjoitettuina". Noiden syystä maailma tuntuu abrahamisessa vaikutuspiirissä pyörivät samoissa uskontoperäisissä ongelmissa, kuin nykyajanlaskun ajan ja kauemminkin. uskontoterva on aika paha astuinloukku.

Mutta koitetaan päästää uskontoja tukehtumaan omaan mahdottomuuteensa ja osoitetaan todellista rakkautta tässä ainukaisessa elämässämme.

Ja ihan kysymys: mitäs lähimmäisenrakasta te usikset olette tehneet? uskontojen vainoamien hlbtiq-ihmisten(kin) hyväksi?
Ainakaan rukoilemiset tms eivät tunnetusti auta yhtikäsmitään, vaan päinvastoin useimmitenkin.
Ylös
jokuvaan Vastaa20 / 85 
18.01.2017, 17:48 Kyllähän se sitä tarkoittaa, että on niin selkeästi ulkoiselta olemukseltaan homoseksuaali, ettei kukaan voi asiasta erehtyä mitenkään. Eli henkilö omaa ns. yleisesti tunnetut homoseksuaaliset käyttäytymis manööverit. Kuten: löysät ranteet, viuhtoo käsillään runsaasti puhuessaan, puheessa on tietty nuotti, kävelee "tyylillä", asusteet muodikkaat mutta erona heteroihin joku tai jotkut yksityiskohdat pukeutumisessa lyövät överiksi. Hyvin harvat homot itse asiassa ovat näin tunnistettavissa ulkoisesta olemuksesta.
Ylös
human Vastaa21 / 85 
18.01.2017, 20:09
Viestiä on muokattu
Niinpä. Ja monet noista kliseistä korostavista eivät itse asiassa ole homoja lainkaan, vaan esim. biseksuaaleja, kun ne luulevat että tuollainen pitäisi muka olla. Noissa neitimiäis-sterotypioissa on myös mukana transihmisiä. Mutta yhtä kaikki tässä turvapaikka-asiassa.

Tuo edellä aiemmin kertomani, Kirkkonummella vok:ssa oleva homomieskin on miehekäs, parrakas, urheilullinen, pelannut jalkapalloa yms ja heteromiehen perikuvan oloinen muutekin.

Tiedän myös että eräässä vok:ssa on turvapaikanhakijana homomies, joka on ollut Irakissa erityisjoukkojen sotilas, mutta joutui sitten pakenemaan, koska on homomies.

HeSeta:n Together-tukiryhmä valittelee etteivät ole saaneet rahoitusta toiminnalleen ja että siellä olevat setalaiset ovat väsyneitä.
Ei siis kovin hyvä pohja tukiorganisaation toiminnnalle. Ja hlbtiq-pakolaiset tietenkin ovat isoin toivein apua hakemassa sieltäkin.
(Tuota HeSetan Together-ryhmän toimintaa voi tukea rahallisestikin lahjoituksella; tiedot löytyvät mm. HeSetan ja ko. ryhmän facebookista)

Heillä tuntuu olevan se ongelma, että ovat unohtaneet että yleistä tietoisuutta pitää hankki, etenkin meidän hlbt-ihmisten keskuudessa, jotta esim. tukirahoittajia löytyisi ja etenkin saada hlbt-mediaan ja muutenkin tietoa siitä, mitä tärkeää tuo ryhmä puuhaa ja hlbtiq-turvapaikanhakijat vok:ssa joutuvat kokemaan (siellä on kuulemma aika hirveyksiä sattunut) muiden pakolaisten, henkilökunnankin ja tulkkienkin tahoilta.

Ei auta kunnolla se, jos HeSetasta vain muutama ihminen valittaa Migrille, vaan sinne Migriin pitää saada media kyselemään tilanteesta ja satoja, tuhansia viestejä sinne hlbt-kansalaisilta ja ystäviltämme. Sekä päättäjille myös. Ei yhdenvertaista avioliittoakaan saatu, kunnes 165 000 ihmistä viestitti ja media kertoi kansalaiskyselyistä yms. että se Tahdotaan.

Kyllä Suomessakin pitäisi kyetä järjestämään yksi oma vok seksuaalivähemmistö-turvapaikanhakijoille, eikä pitää heitä pitkin poikin vokeissa muiden joukossa. Heille on kuulemma ohjeistettu vain Migristä että koettakaa olla kuten muutkin, heterosti, ettei teitä häiritä siellä.

Tosin pitää sanoa, ettei ole kyllä Ranneliikkeessäkään tuota hlbtiq-pakolaisten ongelmavyyhteä mitenkään liian kanssa käsitelty, muistaakseni.

"suivaannuin" noista asioista tänään lisää niin että laitoin joukolle kansanedustajia viestiä, Amnestylle, muutamille viranomaisille ja medioille.
Toki Suomessa on muitakin ongelmia ja kunnallisvaalien tulo saa taas poliitikot varpailleen, mutta kun ongelmia tulee tietoisuuteen, niin pitäähän niille jotain yrittää tehdä.

Tietenkin myös esim. syrjäytyneet biseksuaalit, homot, lesbot, sateenkaariperheet tarvitsevat tukea.
Ja yksien auttaminen ei ole toisilta pois.
Ylös
human Vastaa22 / 85 
18.01.2017, 20:34
Viestiä on muokattu
SPR:n kauttahan voi tarjoutua tukihenkilöksi turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajillekin, sekä muillekin heidän toimintansa kohderyhmien ihmisille ja SPR:lle voi kertoa, jos haluaa nimenomaan tukea hlbt-ihmisiä.
SPR:n osalta ensin on käytävä ystävä- ja vapaaehtoistoiminnan kurssi.
Ja sitten vaikkapa www.espoonvapaaehtoisverkosto.fi
ja yleisemminkin www.punainenristi.fi

Perään itse teiltä kaikila vastuullisuutta siitä, ettei haavoittuvassa asemassa olevia pakolaisia houkutella, eikä johdatella huonoihin asioihin, eli ei esim. prostitutioon, eikä alkoholin tms käyttöön!!! HeSetan Together-ryhmä välttää ainakin toiminnassaan alkoholikulttuuria.

Jokin hyvä tekeminen, keskuselu-kuunteluapu ja eritoten suomenkielenkin opiettamis- ja keskusteluapu on hyvää ystävätoimintaa.
(turvapaikan saaneita pakolaisia saatetaan esim. asuttaa kimppa-asuntohin keskenään, jolloin tulee helposti hankaluutta kielen oppimisessä, koska he puhuvat keskenään lähtömaansa kieltä; ja sitten hyvin koulutettuinakin työnsaanti hankaloituu, kun suomen oppiminen hidastuu - eli he tarvitsevat kipeästi suomemikielistä puheseuraa ).
Riippuen siitä pakolaistilanteesta, onko turvapaikan hakijana vasta, vaiko turvapaikan saanut.
Ehkä voi kysellä ja jutella, että ovatko ymmärtäneet sosiaaliohjaajilta yms viranomaisilta, mikä rooli milläkin viranomaisella on ja muutenkin kysellä ja kertoa Suomen käytännöistä ja asioista, jos kun niistä tietää.
Ylös
human Vastaa23 / 85 
19.01.2017, 12:02
Viestiä on muokattu
Migri vastasi huolestumistiedusteluuni tänään näin:

Hei

Viestisi välitettiin minulle turvapaikkayksikköön vastattavaksi. Sekä kristinuskoa että seksuaalivähemmistöön kuulumista pyritään selvittämään turvapaikkapuhuttelussa hakijan sisäisen vakaumuksen kautta; pelkkä ulkoa opittu tieto tai kirjalliset todistukset eivät riitä. Etenkin ns. vaarallisista maista tulevien henkilöiden oletetaan osaavan kertoa omasta sisäisestä maailmastaan ja ajatuksistaan siinä vaiheessa kun huomasi poikkeavansa heteronormista ja tiesi mitä se kyseisessä maassa merkitsee.

Maahanmuuttoviraston henkilöstöä on koulutettu (Seta ry) sekä haavoittuvien ryhmien tunnistamiseen että seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluvien erityisaseman huomioimiseen. Virastossa työskentelee myös ylitarkastajia, jotka ovat saaneet Euroopan Unionin turvapaikka-asioiden tukiviraston EASO:n kouluttajakoulutuksen haavoittuvien ryhmien puhuttelusta ja kouluttajakoulutuksen naisten sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen kohtaamisesta.

Kaikki turvapaikkahakemukset tutkitaan yksilöllisesti, riippumatta kansalaisuudesta tai perusteesta, jolla turvapaikkaa haetaan. Kansainvälisen suojelun saamiseen ei siten riitä pelkästään se, että turvapaikanhakija ilmoittaa olevansa seksuaalivähemmistöön kuuluva henkilö maasta, jossa homoseksuaalisuus on säädetty lailla rangaistavaksi tai jossa identiteetin mukainen käyttäytyminen käytännössä estetään. Hakijan kertomus seksuaalisesta suuntautumisesta ja siitä seuranneista ongelmista on oltava uskottava. Kenenkään ei voida vaatia turvallisuutensa vuoksi salaavan seksuaalista suuntautumistaan kotimaansa viranomaisilta. Toisaalta, jos sen salaa Suomen viranomaisilta, ei sitä voida ottaa huomioon päätöstä tehtäessä.

Turvapaikkapäätöksenteossa käytetään pohjana EU-tuomioistuimen ja KHO:n oikeuskäytäntöä, UNHCR:n ohjeistusta, aihetta käsitteleviä kansainvälisiä raportteja ja tutkimuksia sekä ajantasaista maatietoa. KHO:n vuosikirjapäätöksen KHO:2012:1 mukaan viranomaisen on ensin otettava kantaa siihen, onko hakija osoittanut uskottavasti olevansa homoseksuaali. Tämän jälkeen hakijan on kyettävä osoittamaan, että hänellä on seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi perustellusti aihetta pelätä vainon vaaraa kotimaahan palattuaan. Seuraavaksi on yksilöllisesti arvioitava, miten henkilö käyttäytyisi kotimaassaan tulevaisuudessa sekä miten viranomaiset ja yksityiset henkilöt suhtautuisivat häneen. Jos tämän arvioinnin tuloksena on, että hakijalla on aihetta kotimaassaan pelätä vainoa ja pelko on myös objektiivisesti tarkasteltuna perusteltua, hakija on oikeutettu turvapaikkaan, vaikka hän salaamalla seksuaalisen suuntautumisensa voisi ehkä välttää vainon.

Suomeen tuli 2015-2016 ennätysmäärä hakijoita ja turvapaikkayksikössä tehtiin paineen alla töitä hakemusruuhkan purkamiseksi. Puhutteluihin on käytettävissä rajattu aika hakijaa kohden, tarvittaessa on kuitenkin järjestetty jatkopuhutteluja sen varmistamiseksi, että hakijan perusteet tulevat riittävästi selvitetyiksi. Kaikilta hakijoilta ei automaattisesti kysytä heidän seksuaalista suuntautumistaan, hakijoiden odotetaan itse tuovan perusteensa esiin, minkä jälkeen puhuttelija pyrkii selvittämään kertomuksen aitoutta ja kerrotun mahdollisia seurauksia hakijan lähtömaassa. Päätöksentekovaiheessa kertomuksen uskottavuutta arvioidaan myös lähtömaata koskevan maatiedon valossa. Hakijalla on aina valitusoikeus Maahanmuuttoviraston päätöksestä ja hallinto-oikeus voi niin harkitessaan palauttaa asian Maahanmuuttovirastolle tarkempaan selvitykseen tai poikkeustapauksissa järjestää itse suullisen käsittelyn.

Tilanteissa, joissa hakija kokee, ettei ole pystynyt kertomaan perusteitaan puhuttelussa, hän voi toimittaa asiasta lisäselvitystä esimerkiksi lakimiehen avustuksella. Mikäli päätös on jo tehty, valitus on ainoa keino päästä asiassa eteenpäin.

Toivottavasti tämä vastaus avaa tapaa, jolla turvapaikkayksikössä seksuaali- ja sukupuolivähemmistön kuuluvien henkilöiden turvapaikkaperusteita tutkitaan.

Ystävällisin terveisin

Hanne Rimpiläinen
Ylitarkastaja
Turvapaikkayksikkö
Oikeus- ja tukipalvelut

- - -

Eli tuollaiselta pohjalta käsittelyä ja päätöksiä on tehty.
Itselleni on tullut noista tapauksista kuva että seksuaalivähemmistöön kuuluvat ovat saaneet kieltäeisiä päätöksiä myös, vaikka ovat kertoneet alusta alkaen haastattelussa kuuluvansa seksuaalivähemmistöö ja pelkäävänsä lähtömaassaan vaino.
Eikö sitten Mirgri ole em. käsittelytavan perusteella uskonut tai onko ongelmia ollut esim. tulkkipalveluissa, jää mietityttämään.

Sitten taas osa ei ole ymmärtänyt / uskaltanut kertoa seksuaalivähemmistön kuulumistaan haastatteluissa (ja em. mukaan Migri ei sitä kysy, eli asia on henkilön oman kerronnan varassa), vaan on kertonut muita syitä turvapaikkahakuunsa.
Siten asia on jäänyt kokonaan käsittelemättä ja tuon mukaisia henkilöitä saanut kielteisiä päätöksiä. Heille on ehkä tullut tietoon sitten että seksuaaliseen vähemmistöönkin kuulumisen perusteella voisivat turvapaikkaa anoa, tai sitten eivät siitä tiedä, ikävä kyllä ... Kun "kaapista ulostulo" on vaikeaa joillekin täällä Suomessakin, on se varmasti hirmuisen vaikeaa monille ihmisille, jotka tulevat vainomaista. Tai miten heidät tavoittaisi infolla niin, ettei "nokkelammille" muille tule liikaa vinkkiapua "huijausyritykseen teeskennellä seksuaalivähemmistöön kuulumista". Dilemma.

Tietääkseni ainakin Espoon Keran lähellä olevassa Nihtisillan vastaanottokeskuksessa on irakilainen 21 v turvapaikanhakija, joka on haastatteluissa alusta alkaen kertonut kuuluvansa seksuaalivähemmistöön ja hakenut turvapaikkaa sillä perusteella, mutta saanut kielteisen päätöksen Migriltä. Mitenkähän siinä itsestään ja vainoista Irakissa kertomisessa voi sitten Migrin vakuuttaa tarpeeksi? Tuo henkilö on kuulemani mukaan lakimiehen kautta valittamassa päätöksestä ...
Ylös
TonTon Vastaa24 / 85 
19.01.2017, 12:15
Viestiä on muokattu
Jos haastateltavan on kuultu/nähty ahdistelleen naisia tai vaikka vilkuilevan kuola valuen naishaastattelijan muotoja.
Ylös
human Vastaa25 / 85 
19.01.2017, 13:53
Viestiä on muokattu
TonTon, nyt ei ole kyse kd-persu aviopettäjä-akkam. Toimi Kankaanniemestä, eikä pippelikuvajakomo-persu-Hakkaraisesta.
Ylös
TonTon Vastaa26 / 85 
20.01.2017, 07:09 Vastasin vain, kuinka se on mahdollista..
Ylös
Terhola Vastaa27 / 85 
21.01.2017, 12:12 Elämme ratkaisevia aikoja sillä pian ensimmäiset päätökset hallinto-oikeudesta tulevat. Oikeus ottaa kantaa Migrin tekemiin kielteisiin turvapaikkapäätöksiin tilanteissa joissa vainon syyksi on kerrottu seksuaalinen suuntautuminen tai sukupuoli-identiteetti.

Sinuiksi-palvelu on antanut muutamien tuntemiensa asiakkaidensa kohdalla asiantuntijalausuntoja kielteisten päätösten sisällöstä riippuen.
Teemme myös yhteistyötä Migrin kanssa mm. vokeissa, joihin sateenkaaritaustaisia tp-hakijoita on siirretty.

Sinuiksi-palvelu on yleispalvelu, joka tarjoaa tukea kaikenikäisille eri puolilla Suomea asuville jotka miettivät seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuoli-identiteettiin liittyviä kysymyksiä. Tp-hakijoiden tilanne kuvastaa kohtuuttomia kohtaloita joita on seurannut yrityksestä olla oma itsensä tai elää toivotunlaista elämää. Valitettavasti, suhteutettuna Suomen oloihin (lakien edistymiseen ja mielipideilmaston vaihteluihin), yhä edelleen myös kantasuomalaiset sateenkaari-ihmiset joutuvat kokemaan järkyttäviä asioita. Arki on radikaalia.

Mikko, tj
Sinuiksi-palvelu
Ylös
Kolmoisritti Vastaa28 / 85 
21.01.2017, 20:32
Viestiä on muokattu
"Kansainvälisen suojelun saamiseen ei siten riitä pelkästään se, että turvapaikanhakija ilmoittaa olevansa seksuaalivähemmistöön kuuluva henkilö maasta, jossa homoseksuaalisuus on säädetty lailla rangaistavaksi tai jossa identiteetin mukainen käyttäytyminen käytännössä estetään. Hakijan kertomus seksuaalisesta suuntautumisesta ja siitä seuranneista ongelmista on oltava uskottava"

Minusta tämä on kummallinen ja syrjivä sinällään. Miksi tämä oma ilmoitus ei voisi riittää? Miten "todistaa uskottavasti" että on gay? Voi olla kaapissa eikä sitten se tuo ongelmia arkipäivään. Moni osaa kätkeä asian uskottavasti. Tässä tarkoitetaan, että on kohdannut väkivaltaa ja sen uhkaa. Tai on kohdannut kiusaamista. On selvää juttu, että Suomessa, kun on ollut näitä kiusaamistapauksia työpaikoilla, niin nekin aletaan vesittämään. Kun joku väittää vastaan, niin on vaikea aina todistaa, että on kiusattu. Tässä on aina tämä että olisi joku dokumentti esittää.

Sitten on nämä bi-miehet, jotka sössii näitä juttuja. Tarkoitan tätä identiteetti asiaa. Ihminen voi kokea tai tuntea, mutta juuri "kokea" tai "tuntea" sanat ovat vaikeita ja ne voidaan mitätöidä.

Homomiehillä seksisuhteet voivat alkaa myöhemmin aikuisiällä, koska on tämä vaikeus löytää ja aloittaa, koska on stigmatisoitu. Tämä on asia, jota ei oteta huomioon. Voi olla pitkään sinkku KOSKA on HOMO.

Minusta maahanmuutossa on selvästi heteronormatiiviset oletukset ja painotukset. Voi olla että SETAa on kielletty ottamasta kantaa( ei saa tukia enää?) : jollakin tavallahan maahanmuuttajia pitää karsia- ei homon kuolema liikuta ketään! Tämä on tosi asia. Olen kaksi kertaa kuullut, miten homomiehen kuolemia vähätellään ja mitätöidään heterojen taholla tyylliin: se on sen oma vika!

Estetäänkö turvapaikkahakijoita löytämästä ihmissuhteita ts. miessuhteita hakijamaassa? Jos niin miksi?

Sitten kun tietää, miten homo-sana on halveksittu ja pilkkasana ja mitä se merkitsee heteromiehelle, niin en usko, että yksikään heteromies menisi leikillään sanomaan, että on hintti. Suomalainen mies kammoaa homo-sanaa, niin miten esim. joku arabi olisi toisenlainen tai afrikkalainen mies. En voi uskoa, että tyyppi menisi valehtelemaan, että on gay. Ei se varmaan ensimmäisenä tule edes mieleen. Tai sama kuin sanoisi, että on juutalainen( arabille)?

Minä voisin heti kysyä, että millaiset miehet viehättää tai mikä miehissä viehättää. Miten käytännössä toteutat seksuaalisuuttasi? Mitä muuta voisi kysyä, vaikka se on hyvin intiimiä ja tunkeilevaa.
Ylös
TonTon Vastaa29 / 85 
23.01.2017, 08:49
Viestiä on muokattu
Vähän hassua, että tänne rahdataan uskontoa, jota homot pelkää. Homot saavat jopa turvapaikan, koska pakenevat omaa uskontoaan.
Samalla homoille vaarallisen uskonnon kannattajien määrä lisääntyy täällä. Ja homot hengailee täälläkin mielellään alueella, jossa tuo kamala uskonto on valtauskontoa. Eikö enää olekaan vaarallista olla heidän seurassaan?
Moni tänne "paennut" homo meneekin naimisiin ja tekee lapsia, siis naisen kanssa. Yllättäen seksi naisen kanssa onnistuukin.. eikä oma uskontokaan pelota ;)
Ylös
human Vastaa30 / 85 
23.01.2017, 12:21 TonTon, noissa ei kyse olekaan homoista, vaan bi- tms tapauksista, ja juuri ne akanat pitäisi voida karsia oikeista homo-jyvistä.

Täysin käsittämätöntähän ja perusteetonta on se että turvapaikka voidaan myöntää esim. kristinuskomuksen perusteella, etenkin maasta, jossa homofobisen ja naisia alistavan kristinuskomuksen harrastaminen on täysin sallittua ja jossa on kymmenittäin, sadoittain kirkkoja.

Lisäksihän kristinuskomus on omaksuttu, eikä syntyperäistä ja uskontoahan voi helposti vaihtaakin, etenkin abrahamisten uskomusten kesken, koska niissähän ei juurikaan isompia eroja abrahamissa ideologianyansseissa edes ole.
Ylös
human Vastaa31 / 85 
23.01.2017, 12:30 Viikonloppuna tuli todettua ystävien kanssa, erään 28-vuotiaan karhumaisen miehekkään hlbt-turvapaikkamiehen kanssa täkäläinen rasismi ihan hlbt-gay-yökerhoksi itseään mainostavan paikan osalta, eli Hercules ei päästänyt ystäväämme sisään, kun hän oli unohtanut ottaa passinsa kotoa mukaan.
Meille ei kenellekään tulisi mieleenkään että hän olisi alle 24-vuotias (Herculeksen ikäraja nykyään, kun se nosti ikärajaa viimevuotisesta 22-vuodesta), saatika alle 18-vuotias (anniskeluikäraja Suomessa). Herculekseen ei siis ystäväämme päästetty, joten emme tietenkään menneet mekään ja emme varmasti mene pitkään aikaan jatkossakaan, sillä rasismia ei voi hyväksyä (Herculeksen rasistisesta ovipolitiikasta on kuultu viime vuodestakin jo).

Ystävällemme ja meille koko porukalle tuo em. oli erittäin vastenmielinen kokemus, koska ystävämme oli tulossa kanssamme ensimmäistä kertaa elämässään gay-yökerhoon ja halusimme päästä porukalla tanssimaan ja viettämään hlbt-ystävällistä viikonloppuilta. Ystävämme on joutunut itse näkemään, miten sekä kristityt että muslimit ovat sumanneet homoja, joten täkäläisen hlbt-gay-paikan vihamielisyys on erittäin ikävä asia.

Ilmeisesti Herculeksen omistajalla, pokeilla on persumaisia dispatioita parrakkaita, miehekkäitä turvapaikkaihmisiä vastaan. Samaa ko. paikan dispatiaa on tosi kuultu myös muita ihmisryhmiä kohtaan harrastettavan.
Ylös
human Vastaa32 / 85 
23.01.2017, 12:34 Terholalle sen verran kommenttia, kuten olen kommentoinut myös HeSetan Together-ryhmälle, että hyssyttelemällä, piilottelemalla, vaikenemalle eivät ne koetut ongelmat ainakaan parane, vaan päinvastoin. Niitä olisi syytä nostaa esiin yleiseen julkisuuteen. Ongelmistahan voi kertoa julkisuudessa ihan anonyymistikin, ongelmien uhreiksi joutuneita henkilöitä tai asuinpaikkojaan tms. mainitsematta.
Ylös
TonTon Vastaa33 / 85 
23.01.2017, 14:32
Viestiä on muokattu
Enpä ole kuullut, että Lähi-Idän tai Afrikan kristityt vainoaisivat homoja.
Jos valkoinen ihminen on sellaisen kristinuskon sinne vienyt, niin mistä se on sinne viety?
Ilmeisesti siellä koulussa opetetaan lapsille, ettei homoilu kuulu Afrikkaan?
Eipä siitä tosin ole kauaa, kun Suomessakin homoutta yritettiin poistaa kehosta sähköshokein ja million mitenkin..
Ylös
Public eye Vastaa34 / 85 
23.01.2017, 16:05 TonTon, ei se mitään, jos on tietämätön mutta myöntää sen.
Afrikan kristittyjen suhtautumisesta homoseksuaalisuuteen voisit aloittaa tutustumalla vaikkapa Nigerian tilanteeseen.
Ylös
smo Vastaa35 / 85 
23.01.2017, 16:26 Afrikan homo-ongelmien taustalla on erittäin suurilta osin länsimaiden harjoittama siirtomaavalta. Siirtomaavallat juurruttivat nautinta-alueille omat lakinsa ja moraalikäsityksensä. Erityisesti siirtomaakaudella siirtomaaisäntien lait ja tavat ankkuroituivat vahvasti uskontoon (l. kristinuskoon). Viime vuosisadalla siirtomaaisännät lähtivät, mutta tuotu uskonnollistaustainen homo-ongelma jäi.
Ylös
vetti Vastaa36 / 85 
24.01.2017, 06:10 Aiheestahan löytyy parikin dokkaria, linkistä yksi niistä youtu.be
Ylös
Kolmoisritti Vastaa37 / 85 
24.01.2017, 11:02
Viestiä on muokattu
Tässä pelataan hetero-oletuksella ja estetään homojen maahanpääsy ja haku turvapaikanhakijoiksi olettamalla, että hakijoissa ei ole homoja ollenkaan.

Tämä on syrjimistä. Homoja ei ole yksilöinä. Sama asia näissä valtion sosiaalituissa: homoja ei ole yksilöinä olemassa, vaikka tarve on selvästi olemassa.

lainaus:

"Homo- ja biseksuaaleilla on enemmän terveysongelmia ja riskitekijöitä kuin heteroseksuaalisella väestöllä, tuore yhdysvaltalaistutkimus vahvistaa. Terveyserot voivat selittyä syrjinnällä ja stressillä, jota seksuaalivähemmistöt kokevat, tutkijat kirjoittavat.

Samansuuntaisia tuloksia on saatu aiemminkin, mutta yhdysvaltalaisten havainnot perustuvat kansallisesti kattavaan kyselyaineistoon ja ovat siksi luotettavampia kuin aikaisemmat tutkimukset.

Tulosten perusteella homomiehet kokevat vakavaa psyykkistä ahdinkoa kolme kertaa todennäköisemmin kuin heteromiehet. Heillä on myös alkoholiongelmia ja he tupakoivat enemmän. Sama koskee lesbonaisia, mutta verrattuna heteronaisiin, heillä on myös heikompi terveydentila ja enemmän kroonisia terveysongelmia.

Kaikkein heikoimmassa tilanteessa ovat biseksuaalit ja varsinkin biseksuaalimiehet. Tutkimuksen perusteella vakava psyykkinen ahdinko on biseksuaalimiehillä viisi kertaa yleisempää, alkoholiongelmat kolme kertaa yleisempää ja tupakointi kaksi kertaa yleisempää kuin heteromiehillä.

Tulokset eivät paljasta, mistä terveyserot johtuvat, mutta ne voivat liittyä ns. vähemmistöstressiin, joka kumpuaa seksuaalivähemmistöjen elämän hankaluuksista sekä rakenteellisesta ja suorasta syrjinnästä. Huomionarvoista on, että terveyserot näkyvät, vaikka seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat keskimäärin korkeammin koulutettuja ja parempituloisia kuin samanikäiset heterot.

Tutkimus julkaistiin Yhdysvaltojen lääkäriliiton Jama Internal Medicine -lehdessä. Tutkimukseen vastasi 525 lesbonaista, 625 homomiestä, 515 biseksuaalia ja 67 000 heteroseksuaalia. Vastaajat olivat keskimäärin 47-vuotiaita."

Tähän on olemassa nopea ja suora ratkaisu. Valtiot tunnustavat homojen olemassaolon yksilöina ja oikeutuksen sosiaalitukiin. Nyt jänkätään samaa paskaa vuosikymmenestä tosieen eikä päästä sillä mihinkään( asenteet ja oikeudet). Seta saa raha-automaatiiyhdistykseltä rahaa. Homot yksilöinä eivät saa mitään eikä tarvittavaa suoraa rahallista tukea kuten asuntotuki, opintotuki, ilmainen terveydenhuolto, kiintiöitä opiskelupaikkoihin kuten yliopistot. Kaikilla näillä tuilla ongelma poistuis nopeasti ja heti. Vaikutus olisi suoraan arkipäivään ja tukien saanti on oikeutettua. Tarve on olemassa.
Ylös
human Vastaa38 / 85 
24.01.2017, 13:47 No johan on! 21-vuotiaalta irakilaiselta homomies-turvapaikanhakijalta (joka sai Migrilti kielteisen päätöksen ja nyt hakee Helsingin hallinto-oikeudesta valituksella muutosta päätökseen) oli asianajaja kysynyt (kun irakilainen oli kertontu että hänellä on ollut seksiä jonkun ikäisensä suomalaisen kanssa täällä) että onko heillä jotain seksivideota, jota voisi käyttää oikeudessa todisteena että hän on homo?

Kysytäänköhän huoltajuus-avioriita-tms-oikeudenkäynteihinkin heteroilta seksivideoita todisteiksi?
Ylös
human Vastaa39 / 85 
24.01.2017, 14:18
Viestiä on muokattu
Jos joku epäilee etteivät kristitytkin tietyillä seuduilla (lähi-itä-naapurimme Venäjän lisäksi) vainoa homoja ja muita seksuaalivähemmistöjä, niin kannattaa tutustua esim. ILGA:n uusimpaan katsaukseen

ilga.org
ilga.org
Tämän raportin lopussa maakohtaisia ihmisten asenteita ilga.org

Lakien osaltahan nykytilanne tämä ilga.org
(mutta käytännöt sitten vielä eroavat tuosta, eli esim. Irakissa ei tuomiolakia ole, mutta käytännössä viranomaisia myöten homoja ja muita seksuaalivähemmistöjen ihmisiä vainotaan ja surmataan siellä, rangaistuksetta, eli lgbt-fobia/vaino on laeista huolimatta "kansallistettu" käytäntö; samoin monissa muissakin maissa - Venäjälläkään ei kannata mennä poliisille valittamaan )

Syyriassa on ortodoksi-kristittyjä, joiden hengellisenä johtajana on Istanbulin patriarkka, kuten Suomenkin ortodoksien. Istanbulin patriarkka on kovin sanoin tuominnut homot ja muut seksuaalivähemmistöt ja on vieraillut monet kerrat nyky-Venäjällä ja on "hyvää pataa" Putinin hallinnon ja Moskovan homofobi-patriarkka Kirillin kanssa. Tuo Istanbulin ortodoksi-patriarkka on siis Suomenkin ortodoksikirkon hengellinen johtaja.
Lähi-idän useissa muissakin maissa kristityt ovat suurelta osin ortodoksi-kristittyjä ja "sodomia" ei ole heillä hyvässä huudossa. Mainitaanhan vt-Sodoma-tarinan Loot koraanissakin homotuomiokohdassa, eli se on sinnekin kulkeutunut vt:stä ja noilla on yhteinen tuomiopohja. (koraani: 27.55-56 "Entä Loot, kun hän sanoi kansalleen: Harjoittaisitteko törkeyksiä ehdoin tahdoin? Menisittekö tosiaankin miehiin naisten sijaan irstaudessa? Niin, te olette mielettömiä ihmisiä.")

Irakissakin kristityt ovat tuota samaa ortodoksisuuntausta pääosin tai roomalaiskatolilaisia. Etiopiassahan pääuskonto on kristinuskomus, samoin kuin Eritreassakin ja niissä seksuaalivähemmistöjä vainotaan. Tuonne ovat pitkään jo jenkkiläiset evankelistat kohdentaneet homofobia-agitointiaan. Etiopiassahan kristityt ovat ehdotelleet jo myös kuolemantuomioita lakiin seksuaalivähemmistöille.

Lisäksihän Ranneliikekin uutisoi nyt alkuviikosta Helsingissä menossa olevasta DocPoint -dokumenttielokuvatapahtumasta, jossa on mukana Ugandankin tilannetta käsittelevä elokuva.

kristitythän ovat tosiaan vieneet sekä katolilaisen homoviha- ja inkvisitio-perinteen (jonka nojalla Ranskassakin vielä 1750-luvulla poltettiin homomiehiä toreilla elävältä) että protestanttisen viktoriaanisen britti-homofobian (britanniassa oli laeissa vielä 1800-luvun jopa kuoleman tuomio sodomiasta, eli anaaliseksistä ja ne tuomiot ovat jääneet brittien entisiin siirtomaihin) entisiin siirtomaihinsa.
Ranskan suuri vallankumous tosin paransi tilannetta Ranskan siirtomaissa ja nykyiselläänkin Afrikassa näkyy se että brittein entisissä siirtomaissa (Uganda, Kenia, Nigeria, Ghana) on pahaa homofobiaa (brittilakien perintönä ja homofobi-evankelistojen nykyajan saarnaamisten lisääminä), mutta Ranskan entisissä siirtomaissa (esim. Benin) on liberaalimpi asenne (tosin evankelistat puuhastelevat niissäkin).

Amerikoissakin Karibian alueen eräissä valtioissa on aika kovaa homofobiaa ja trans-ihmisillä kovat elinolot, etenkin trans-seksityöläisinä elävillä. kristillistetyssä Kolumbiassahan naisia raiskataan yleisestikin ja alaikäisiin tyttöihin kohdistuva seksi on yleistä. Teiniraskaudet ovat yleisiä useissakin Latinalaisen Amerikan maassa ja niistä 80% on raiskausten tekemiä. Ja abortti on täysin kielletty useissa noista maista; ei hyväksyttyä mistään syystä. Lesbo- tai bi-naisten kohtaama väkivalta on yleistä.
Kolumbiastahan tuli tietoon nuorten "eheyttämis"keskuksia, joita kristilliset suuntaukset ovat pitäneet. Niihin on viety vanhemmilleen hangoittelevia lapsia ja seksuaalivähemmistöön kuuluvia ja niissä on mm. harjoitettu sellaista että tyttöjä on ripustettu kattoon käsistään tai jaloistaan tai sidottu vuoteeseen ... ja sitten piiskattu ja raiskattu, joukollakin, "eheyttämis"mielessä ja iskostamalla kristilliseen kuriin ja nuhteeseen. Samaa muuallakin, Afrikassakin.
Ylös
TonTon Vastaa40 / 85 
24.01.2017, 15:25
Viestiä on muokattu
Pikaisen googletuksen jälkeen Nigeriassa muslimipoliisit jahtaavat homoja.
BBC kertoo, että etenkin maan pohjoisosissa on homoilla huonot oltavat. Siellä muslimeja on 99% väestöstä.

In northern Nigeria, gay men are being hunted down.
Most states in the predominantly Muslim north of Nigeria have adopted Islamic law, known as Sharia, since the end of military rule in 1999.
www.bbc.com
Ylös
Public eye Vastaa41 / 85 
24.01.2017, 16:46 Totta, mutta jos haluaa tietoja afrikkalaisten homojen kohtelusta kristittyjen taholta, ei hyödytä lukea mitä muslimialueilla tapahtuu.
Tässä TonTonille lisää opiskeltavaa.
www.thenation.com
Ylös
human Vastaa42 / 85 
24.01.2017, 18:46
Viestiä on muokattu
TonTonin mielestä ilmeisestikin lähi-itä -naapuri Venäjälläkään eivät seksuaalivähemmistöjä vainoa kristityt, vaikka Venäjän hallinto onkin kristittyjä ja ortodoksi- yms kristityt ovat Venäjän nykyiset hlbt-fobia -lait ajaneet.

Nigeriassa enemmistö on kristittyjä ja valta on maan etelän kristityillä, tarkemmin Nigeriassa valtaa pitävällä pienryhmällä, joka on kaupannut maan luonnonvarat kansainvälisille suuryhtiöille, lahjusten kera ja elelee luksusmaisesti ... samalla, kun hallintopiiri antaa maan väestön pääosan elellä köyhemmästi (ja purkaa närkästystään hlbt-ihmisiin).

Maassa nuo kristityt enemmistöpiirit ajoivat ja säätivät nimenomaan nykyisen 14 vuoden vankilatuomion seksuaalivähemmistöille, heitä tukevillekin

en.wikipedia.org

Nigeriassa ovat ahkeroineet kovasti yhdysvaltalaiset kristilliset hlbt-vihajärjestöt.
Noille kristityille tietysti hengellistä herkkuaan se että Pohjois-Nigerian muslimiväestökin on yhtynyt noitten hlbt-vihaan.
Tuomiolait ovat Nigeriassa peräisin jo viktoriaaniselta britti-siirtomaa-ajalta.

Ugandahan on samaa luokkaa Nigerian kanssa, samoista syistäkin. Etiopian ja Kenian tilanne on huonontunut.

Täältäkin voi sivistää itseään ihmisoikeusloukkausten tilanteella:
en.wikipedia.org

Trumpin ääri-kristillisen hallintoseurakunnan valtaannousu tulee tekemään, ikävä kyllä, entistäkin enemmän pahaa seksuaalivähemmistöille juuri Afrikassa. Taannoin, kun Ugandan kristityt koettivat säätää maahan jopa kuoleman tuomion hlbt-ihmisille, uhkasivat Yhdysvallat, Britannia ja muut Ugandaa vakavilla seuraamuksilla ... ja Ugandan kristitty hallinto taipui säätämään vain 14 vuoden vankeustuomion ja katselemaan läpi sormien hlbt-ihmisten katulynkkauksia. Hengissä selvinneitähän on paennut Keniaan ja maailmalle, vaikka Keniassakin voi tulla 14 vuoden vankeustuomio. Kumpi sitten on kauhempi elämänkokemus, kuolemantuomio, vaiko 14 vuotta yrittää sinnitellä Nigerian, Ugandan, Kenian vankiloissa - sitä voi tietenkin miettiä.

en.wikipedia.org

Pääosin kristityssä Etiopiassahan on vähintään 10 vuoden vankilatuomio. Somaliassa ja Suomalimaassa on enintään 3 vuoden tuomio (Sudanissa vankilatuomiot tai toistuvasti hlbt-ihmisenä olosta jopa kuoleman tuomio).
en.wikipedia.org
Ylös
human Vastaa43 / 85 
24.01.2017, 19:20
Viestiä on muokattu
TonTonille lueskeltavaa

www.motherjones.com

religiondispatches.org

www.latimes.com

www.huffingtonpost.com

www.thedailybeast.com

www.theguardian.com

Tässä näitä kristittyjä viha-agitoijia

www.motherjones.com

Englannissa Canterburyn arkkipiispa pelotteli tälläisillä jutuillaan Afrikasta siitä, jos Englannissa hyväksytään yhdenvertainen avioliitto

www.theguardian.com

mutta todellisuus on sitten ollut Lounais-Nigeriassa tälläistä www.youtube.com

ääri-muslimimaissahan on ihan samaa uskontovihaa hlbt-ihmisiä vastaan, mutta onkos media kertonut yhtään noista kristittyjen vainotekosista, kun se on kertonut (sinällään aiheesta) vastaavista Iranissa tai isiksen osalta. Miten voidaan lakaista maton alle kristittyjen ääritahojen vastaavat tekoset.
Ylös
human Vastaa44 / 85 
24.01.2017, 19:44
Viestiä on muokattu
Hyväntahdon kipinöitä ovat tietenkin ne, miten apartheid-rotusortoa vastaankin taistellut etelä-afrikkalainen piispa Desmond Tutu tuomitsi Ugandan ja yleisemminkin Afrikan kristittyjen homo-vihat.

Ja miten Irakissa uskonoppinut asettui viime vuonna ainakin osittain puolustamaan hlbt-ihmisiä ja trans-sukupuolisia ja tuomitsi heidän väkivaltaisen vainoamisensa - vaikkakin pitää heitä (meitä) mentaalisesti sairaina

www.hrw.org

Irakissa on kuitenkin nykyisissäkin laeissa ristiriitainen kuoppa hlbt-ihmisille: "Iraq’s Penal Code does not directly criminalize same-sex intimacy, article 394 criminalizes extra-marital sexual relations. That provision effectively criminalizes all same-sex relations, since the law does not provide for same-sex marriage."

- - -

Tässä yhden miesparin vaikeaa parisuhdetarinaa Irakista www.bbc.com
Ylös
human Vastaa45 / 85 
25.01.2017, 01:13 Irakissa surmataan homoja koko ajan. Irakilainen tuttavani, joka sai viime vuonna turvapaikan, kertoi että viime viikonloppunakin surmattiin muutama homomies tai transihminen Baghdadissa.
Ylös
TonTon Vastaa46 / 85 
25.01.2017, 09:01 Taas amerikkalaiset asialla. Nyt ne tapattaa homojakin. Mitähän ne tostakin hyötyy, kun lähtevät toiseen maanosaan huutamaan homocaustia?
Eikö tuollaista homovastaisuutta saa estettyä?
Ylös
TonTon Vastaa47 / 85 
25.01.2017, 09:04
Viestiä on muokattu
Kyllä minäkin voin kertoa, että monta suomalaisnaista ja -lasta on taas raiskattu viime viikkoina. Siis Suomessa! Ihan vain siksi, kun olivat (valkoisia) naisia.
Ehkä raiskaus ei ole sama kuin surma tai tappo, mutta aikamoinen elämän tuhoaminen silti. Moni nainen on myös tapettu. Melkein joka viikko joku.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa48 / 85 
25.01.2017, 21:09 Tässä on juuri se, että homojen lynkkauksista ei kukaan välitä eikä se ole tärkeä ihmisoikeuskysymys, mutta " naisen euro " on.....se että kuka sitä heppiään johonkin pillunreikään pökkii oikeuttaa tällaisiin. Eikö ole absurdia! Pillun reikä määrittelee ihmisoikeuskysymyksiä ja arvottaa ne eri luokkiin.
Ylös
TonTon Vastaa49 / 85 
26.01.2017, 13:20 Tässä on juuri se, että suomalaisten naisten raiskauksista ei kukaan välitä, eikä se ole tärkeä ihmisoikeuskysymys.. lisää raiskaajia vain tuodaan. Monia raiskauksia jo vastaanottokeskuksissa ja niiden lähistöillä. Jopa suomalaisten murhia. Mutta jos haukkuu muhammedia, saa heti sakkoja jollei vankeuttakin vihapuheesta.
Ylös
Public eye Vastaa50 / 85 
26.01.2017, 13:51 Eipäs nyt vedetä niitä mutkia aivan näis suoriksi.
Kuka on saanut "muhammedin" haukkumisesta sakkoja tai vankeutta? Tieääkseni ne vihapuhetuomiot ovat tulleet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, ei ketään "muhammedia".
Ylös
TonTon Vastaa51 / 85 
27.01.2017, 08:00
Viestiä on muokattu
Eikös useampikin ole saanut sakon nimittäessään muhammedia pedofiiliksi? Googlella löysin ainakin Halla-ahon ja Markus Janssonin sekä Suzanne Winter (Itävallassa). He saivat sanoistaan syytteen uskonrauhan rikkomisesta. Halla-aho nimenomaan vapautui syytteistä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, mutta sai siis sakot uskonrauhan rikkomisesta pedofiilikommentillaan.
Mutta ihan samaa pedofiiliasiaa sanoneet toiset henkilöt taas eivät ole saaneet edes syytettä..
Nii, ja Tynkkynen myös! "Kirjoituksissaan Tynkkynen lisäksi kutsui islamin profeetta Muhammadia ”pedofiiliprofeetaksi”." Ja oikeus ei tykännyt, kun Tynkkynen pikkasi pyhänä pidettyjä kohteita faktoilla.
Ylös
human Vastaa52 / 85 
27.01.2017, 15:07
Viestiä on muokattu
Suomessahan vuosikymmenet poliisille tulee ilmoituksia ainakin 1050 naisen raiskautapauksesta ja niitä sattuu paljon enemmän, eli ihan kantasuomalaisten toimesta.

Mutta persut ja maahanmuuttorasistit eivät välittäneet asian suhteen yhtään, kunnes ottivat maahanmuuttajat silmätikuikseen, ristiriitaisuuteensa.

Lehdissähän uutisoidaan jokainen maahanmuuttajan syyllistymä raiskautapaus, mutta ei juuri lainkaan niitä kantausuomalaisten tekemiä raiskaustapauksia - joten uutisointikin vääristyy.

Lisäksi samat nettikommentoijat, jotka syyttelevät maahanmuuttjia, ovat myös sitten haukkumassa aina kaikissa naisten yhdenvertaisuus-uutisissa naisia. Eli täysin mulkeroita naisvihaaja-rasisteja ovat.

Itse kannatan yhdenvertaisuuttaa naisille ja miehille, tosin se huomioiden että naiset kantavat vastuun 9 kk raskaudesta, joten sille on hyvä jotain vastavuoroista miestenkin kyetä tekemään. Mutta muuten
- työpaikkapukeutumisessa pitäisi säärten saada näkyä myös miehiltä, eli siistit polvishortsit pitäisi olla sallittu
- armeija ja sotiminen on kimurantimpi juttu, sillä sotimisilla ei asioita ratkaista, eikä hyvää tehdä
- kohteliaisuudessa ja ovien avauksissa naisetkin voivat yhdevertaistua ja olen todennut että niin tekevätkin, esim. kun itse olen tullut jollekin ovelle kahden kauppakassin kanssa - eli kiitos naisille yhdenvertaisuuden sisäistämisestä
- toki koulutuksessa pitäisi keksiä, miten poikien jälkeenjääneisyyttä voisi petrata - tosin yritysmaailma ja talous ovat miesten johtamia, miesten valintojen ja päätösten ohjaamia pääasiassa; Eduskunnassakin taitaa olla yhä enemmistö miehiä

Mutta, miesten sepustamat, miehiä jumaloivat uskomukset ovat perisynti kyllä. Mikä niitä mies-jumalaa ja mies-allahia vaivaa, kun ovat jääneet ikisinkkuiksi levittämään kitkeränkatkeria mulkero-ukkoja maailmaamme?

Samoin asetehtaat ovat miesten päsmäröimiä. Kiinaa lukuunottamatta asetehtaat ovat ns "rakkaus-uskomus kristillisyyden" vaikutuspiirin maissa.
Sodat ovat miesten aloittamia ja miesten käymiä - Mikä sotaisia ukkoja vaivaa, kun eivät voi vaikkapa painimalla ottaa miehestä mittaa? Pelkäävätkö että vastapuolella on painijoukkueessa joku vahva ja näppärä naispainija, joka selättää ukon kuin ukon ; )
Ylös
human Vastaa53 / 85 
27.01.2017, 15:19
Viestiä on muokattu
@TonTon: "Eikös useampikin ole saanut sakon nimittäessään muhammedia pedofiiliksi?"

Ensinnäkin historiallisesti on mahdollista se että maria oli nuorempi kuin aysha, oikeasti.
Siitä ayshan iästä ensimmäisessä seksissä nimittäin on eri versioita ja se nuorin ikä on vain yksi uskomus ja eniten on vanhoja kirjoituksia siitä että ayasha oli puberteetti-iässä, kuukautisensa jo alkaneet - mikä on muutenkin tuolla ja koraanissakin ohje.
kristinuskomuksen puolella teologitutkijat ovat sitä mieltä pääsääntöisesti että maria puolestaan oli myös puberteetti-iässä, kuukautisensa vasta alkeeneet, kun häntä pantiin profeetta-jessen tekemiseksi. Saattaa siis olla mahdollista jopa se että maria oli ayshaa nuorempi ... joten kukas silloin onkaan pedofiili? Se jumalako, joosef vai joku muu, joku roomalaiskenturioko, vai ?
Onko Tynkkysessä yhtään miestä sanomaan että jessen siittänyt ukko (tai jumala) oli myös ehkä pedofiili? Miksei ole?

Nuo abrahamisten heimokuntien riitapukarithan ovat lisäksi tehtailleet vinon pinon solvauksia toisitaan. Levittiväthän protestantitkin suuret määrät ilkijuttuja katolilaisista etenkin 30-vuositen uskonsodan riehuessa. Mm. tarinaa naispaavista ja vaikka mistä.

Mitä sitten uskovaiseen ja yhdenvertaista avioliittoa vastustavaan persu Sebastian Tynkkyseen tulee, niin hän ei ole korviaan lotkauttanut lestadiolaisten keskuudessa harrastetulle nuorten tyttöjen seksuaaliselle pahaksikäytölle, eikä naisten laittamiselle lisääntymistehtaiksi, eli kun lestadiolaisten parissahan on käytäntö panna vaimoa paksuksi 10-15 kertaakin, jotta nainen on nuoresta pitäen koko ajan raskaana.

Muutenkin pedofilia-tapauksia on Suomessakin kristinuskovaisten eri lahkojen piirissä korostuneen paljon - raamattu kun ei sitä kielläkään. Ja katolilaisten keskuudessahan pedofilia on vähintään tai enemmänkin yleistä, kuin muslimien keskuudessa.

Nuo kommentiksi uskomuksiin. Mutta nuo TonTon:n jutut eivät taas sitten liity keskusteluun, joten koetetaanpa pysyä siinä.
Ylös
Zephyr Vastaa54 / 85 
27.01.2017, 16:39 "TonTon:n jutut eivät taas sitten liity keskusteluun, joten koetetaanpa pysyä siinä."

Hah! Sekopää-Human ei itse osaa pysyä aiheessa missään sotkematta uskovaisia tai bi-seksuaaleja aiheeseen. Vedäpä taas lääkityksesi ettei homokapakoissa tarvitse kuunnella taas länkytystäsi viiknloppuna.
Ylös
AfrikastaAlunperin Vastaa55 / 85 
02.02.2017, 00:47 Kyllä ne kaikenlaiset uskomukset ikisinkku jumalolennosta ovat naurettavia ;)
Ylös
TonTon Vastaa56 / 85 
02.02.2017, 09:07 Kyllä Joosefia saa sanoa pedofiiliksi. Siihen aikaan oli siellä päin ihan normaalia sekstailla nuorten naisten kanssa (kuten yhä on). Suomessakin moni alle 16-vuotias tyttö on jo seksiä harrastanut. Monissa maissa seksi alle 16-vuotiaan kanssa on ihan laillista (suojaikäraja 13v tai 14v).
Ero vain on se, että et saa syytettä, vaikka julistat Joosefin olleen pedofiili. Sehän se pointti tässä onkin!

Kyllä Tynkkynen on korvansa lotkauttanut. Sinulla vain on ennakkoluuloja.
Tynkkynen: "Pitäisikö meidän ottaa oppia tuoreesta tapauksesta, joka ei ole laatuaan ainoa – puhumattakaan perheensisäisistä seksuaalisista hyväksikäytöistä, joita tietyissä herätysliikkeissä on tullut esille. Seurakunnan toiminta voi olla monelle seksuaalisesti rikkinäiselle ihmiselle liian helppo paikka langeta, sillä vastuunkantajiin luotetaan. Vielä kun toimintaympäristö on kristillinen, oletetaan, että seksuaaliset ohjenuorat ovat tiukimmillaan."
sebastiantynkkynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi
Ylös
Haaleaa satiinia Vastaa57 / 85 
03.02.2017, 09:29 Onhan se vähän ongelmallista, jos pelkkä oma ilmoitus riittää, koska ennen pitkää se luo kulttuurin, jossa kaikki ilmoittautuvat homoiksi. Pelko homo-leimasta katoaa, koska yhteisö ymmärtää homoksi ilmoittautumisen olevan vain taktikointia.
Ylös
Pete Vastaa58 / 85 
03.02.2017, 20:24 Onkohan "TonTon" Sebastian?
Ylös
human Vastaa59 / 85 
07.02.2017, 03:25
Viestiä on muokattu
haalea satiinille voi sen verran todeta että koska Lähi-idässäkin sekä kristityt että muslimitkin jopa surmaavat lapsiaan, jos he paljastuvat homoiksi (tai bisseiksi), niin siihen feikkaamiseen ei tuostakaan syystä Lähi-idän ihmisillä ainakaan ole ylenmääräistä hinkua.

Toki asia pitää tietenkin varmistaa keskusteluilla ja niissä pitää tuntea jonkin verran sitä ihmisen lähtömaan kulttuuria, eikä olettaa että pakolainen esim. julistaisi yhtä innokkaasti olevansa bisse ja uskovainen, kuin mitä sebastian tynkkynen on toitottanut.

Ja koska Irakissakin kristittyjen ja muslimien karmivan sairas viha homoja kohtaan tuottaa viikottain useita tälläisiä ihmiskohtaloita, ei asiaan voi suhtautua huolettomasti:

picsit.fi

: ( maailman pahin pahuus on ikävä kyllä uskontoperäistä, erityisesti abrahamisten uskontojen syytä. tooran+raamatun+koraanin saatanalliset säkeet ovat pahimmista pahinta, mitä ihmiiskunta on sepustanut ja pahuus asustaa noissa "kiveen kijoitetuissa" kirjapahasissa.
Ylös
TonTon Vastaa60 / 85 
07.02.2017, 07:31
Viestiä on muokattu
Ei ole. Oletko sinä Tero?
Moni tänne tullut luonnollisesti feikkaa homoa, jos sillä irtoaa turvapaikka helpommin. Se on selviö. Aivan yhtä selviö kuin se, että moni tulee väärällä nimellä ja ilmoitaa väärän iän.
Ikäkin tarkistetaan lääketieteellisesti, miksei myös homous?

Siihen feikkaamiseen ei juuri mitenkään liity se, että lähtömaassa tapetaan homoja.

Toisaalta, pianhan täälläkin halutaan tappaa homot, koska täällä alkaa olla paljon homojen tappajia. Johan sitä TV:ssä mainostettiin imaamin suulla pari vuotta sitten, että homot tulee tappaa. Se on muslimin velvollisuus. Tuon "TV-mainoksen" jälkeen tänne on tullu 50.000 homontappajaa lisää.
Ylös
JAMPPA Vastaa61 / 85 
08.02.2017, 17:37 Maahanmuuttoviraston toimintaan PITÄÄ saada muutos. Aika pöyristyttävää toimintaa:

yle.fi
Ylös
TonTon Vastaa62 / 85 
09.02.2017, 07:35
Viestiä on muokattu
Lukion Terveystiedon tunnilla noista keskusteltiin ja ehkäisyvälineiden käytöstä kerrottiin. Onko ne nykyään liian intiimejä asioita?
Mutta ei homo voi saada turvapaikkaa homouden takia silloin, jos ei edes uskalla sanoa poliisille olevansa homo.
Ei me kaikkia etelän homoja kuitenkaan voida ottaa tänne. Euroopassa on muitakin maita, joissa homot voi olla turvallisesti.

Suurin osa eurooppalaisista kuitenkin on sitä mieltä, että ei enää ainoatakaan, ei etenkään valehomoja!
www.hs.fi
www.iltalehti.fi
Ylös
human Vastaa63 / 85 
09.02.2017, 14:24 TonTon, Suomeenhan tuli jo 1200-luvulla Lähi-itäperäisen radikaaliuskomuksen sotajoukko, joka kuoleman uhalla asein ja väkivalloin pakotti, tuon pakkouskomuksen mielestä "vääräuskoiset" Suomalaiset, Suomenuskoiset pakkokääntymään tuohon Lähi-itäperäiseen, luonnottomuuksiin uskottelevan uskomuksen uskontoon.

Ja tuo luonnoton uskonto on hirttänyt Suomessa homoja, on tuominnut Suomessa rakastamista ja rakkautta yli 750 vuotta. Tuon uskomuksen säkeet ja julistukset ovat liki ainoa syy ja pääsyylllinen Suomessa pahantekoihin seksuaalivähemmistöjen ihmisiä kohtaan.
Tuon äärimielisen uskomuksen harrastajat ovat viimekin vuosina heilutelleet Eduskuntaa myöten satu-uskomuskirjaansa ja julistaneet sieltä saatanallisia uskomussäkeitään, joissa tuomitaan biseksuaalit, lesbot, trans-ihmiset ja homotkin - sekä sorretaan heteroitakin, etenkin naisia.

Itse olen kuluneen vuoden aikana törmännyt, jutellut kahden Lähi-idästä tulleen kristityn kanssa. Kummankin kanssa on käynyt keskustelussa samoin. Eli he kumpikin haukkuivat muslimeita, että ne sortavat kristittyjä ja homoja Lähi-idässä. Kummaltakin kysyin sitten että ovatko heidän vanhempansa tai läheisensä kristittyjä vai muslimeita ja miten he suhtautuvat homoihin ja ovatko he kertoneet heille että ovat homoja?
Kumpikin kertoi että ovat kristityistä perheistä ja etteivät tietenkään ole voineet kertoa perheilleen että ovat homoja, koska siitä tulisi pahoja ongelmia ja perheet voisivat jopa tappaa heidät ...
Sitten kerroin heille että itse en usko, en halua uskoa abrahaisiin uskomuksiin, koska ne kaikki ovat paljolti samanlaisia ja kaikki yhtä pahoja ihmisiä kohtaan. Ja minä haluan arvostaa sisartani, naisia täysin yhdenvertaisina - enkä halua jumaloida tai palvoa miehiä, etenkään olemattomia miehiä, vaan "tyydyn" rakastamaan miestä oikeasti, todellista miestä.
Nuo kristityt eivät ole sen koommin olleet yhteyksissä.

Toisaalta sitten olen tavannut ja jutellut Lähi-idästä tulleiden useammankin muslimimiehen kanssa, jotka ovat tuntuneet paljon maallistuneemmilta. Olen jutellut heidän kanssaan noista em. samoista asioista ja olen heidän kanssaan edelleenkin puheväleissä ystävinä.

Viime kesänähän Helsinki Priden rakkaus-kulkueen varrella oli vain ainoastaan kristittyjen ryhmä, jossa oli kristittyjä maahanmuuttajiakin saarnaamassa tuomioitaan.

Eduskuntaa myöten puuhaavat radikaaliuskovaiset ovat koko lailla samanmielisiä, kuin vastaavat Riadissa, Teheranissa, Abujassa, Moskovassa, Mobilessa yms.
Ylös
human Vastaa64 / 85 
09.02.2017, 14:33
Viestiä on muokattu
@TonTon: "Lukion Terveystiedon tunnilla noista keskusteltiin ja ehkäisyvälineiden käytöstä kerrottiin. Onko ne nykyään liian intiimejä asioita?"

Siis Suomessa puhutaan terveystideon tunnilla koulussa, mutta ei puhuta umpikristityissä tai umpi-islamin maissa.
Niissä opetus on samaa, kuin oli Suomessakin vielä (kristinuskomuksen takia) aina 1980-luvulle saakka, johon asti ei kouluissa puhuttu muusta kuin heteroseksuaalisesta suuntautumisesta.

@TonTon: "Mutta ei homo voi saada turvapaikkaa homouden takia silloin, jos ei edes uskalla sanoa poliisille olevansa homo."

Mikäs ymmärryksen esto sinulla yhä on, vaikka kerroin aiemmin keskustelussa jo, useampaankin kertaan, että jos kristillisen&islamistisen homofobian maassa kertoo poliisille olevansa biseksuaali, trans-ihminen, lesbo tai homo, niin poliisilta tulee naurua, haukkuja, väkivaltaa - ainoastaan.
Jos tuon kuvan on joutunut saamaan poliisista(kin). niin ei ole ihme, eikä kumma, jos poliisille ei asiaa uskalla täälläkään heti kertoa - etenkin jos nähnyt että täälläkin on minareetti-kirkkoja samoin kuin muualla minareetti-kirkkoja/moskeijoita on.

Valtaosa pakolaisista on heteroutta harrastavia, joten seksuaalivähemmistöjen ihmisten tunnistaminen pakolaisista ei maata kaada, ei milloinkaan.

Toki olen sitä mieltä että maailmamme pitäisi toimia tarmokkaammin naisten eriarvoistamisen ja sortamisen poiskitkemisessä ja humpuuki-jumalien olemattoman rakkauden palvonnan sijaan pitäisi uskomisista tervehenkistyä arvostamaan todellista rakkautta, kaikkien rakkautta - kuten itseasiassa aiemmin luonnonmulaisempien uskontojen aikana tehtiinkin.

Pahat uskonnothan ovat pahoja ennen kaikkea ideologiansa syystä, eli kristinuskomuksen ja islamin pahuus ei siivoudu ennen kuin raamattu ja koraani ja toora siivotaan, tervehenkistetään. Maailmassammehan ei ole muita uskomuskirjoja, kuin nuo, joissa on fobioita ja vihaa ja tuomioita seksuaaivähemmistöille ja sortoa naisia kohtaan sekä keskiössä ihan täyttä turhanpäiväistä humpuukia läjäpäin. (mormonien ja jehovien kirjasethan ovat raamattu-pohjaisia).
Ylös
human Vastaa65 / 85 
09.02.2017, 14:57
Viestiä on muokattu
Nimimerkki JAMPPA, noin se juuri Migrissä on, eli vaativat jopa ihan pornokuvia tai seksivideoita yms.,
jotta SuomiJellonat -turvapaikka heltiäisi

sheltonlindsay.files.wordpress.com

Itse hoidin äskettäin kansalais-akti-vismivelvollisuuksia niin että lupauduin avittamaan tekemään rakasteluvideon erään turvapaikanhakija-tuttuni kanssa, koska hän on saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen, häntä ei uskota homoksi ja hänen juristinsa oli kysynyt, onko hänellä kuvia tai videoita miesten kesken seksistä (no niitähän ei tietenkään hänen lähtömaassaan liiemmin kuvata).

Me sitten rakastelimme kännykkä-videolle, suutelimme - myös silmät aukikin toisiamme katsoen ja halailimme kasvotusten pitkään, puhuimme rakastelun sanoin, riisuimme toisiltamme vaatteitamme ja videolla näkyy että molemmat olemme miehisen kovakankisina, hyväilemme toisiamme miehisesti ja imemme toistemme kankia ja nuolemme palleja, rintaa, kroppaa yms, ja lopuksi panemme, kumpikin ... ja videon lopuksi näkyy että kumit ovat pullollaan "maitoa". Kun katsoimme videon läpi, panimme vielä merkille, että kumpikaan ei katso kertaakaan kameraan, vaan olemme uppotuneet toisiimme täysin.
Jos ei Migri vakuutu hänestä homona, niin siellä on kyllä sitten ihan umpiheteroita tai umpiaseksuaaleja tai umpiuskovaisia.

Tein tuon omakohtaisen avittamispäätöksen, koska tuntemaani ihmistä uhkaa palautus maahan, jossa hän olisi elämässään kuolemanvaarassa sekä kristittyjen että muslimien taholta - ja koska hän on vaikuttanut hyvältä kunnon ihmiseltä, joka ansaitsee elämän ja rakastamisen.

Todellinen rakkaus lisääntyköön ja täyttäköön maailmamme!
Ylös
human Vastaa66 / 85 
10.02.2017, 00:45 Lisäksihän Migrin kanssa on ollut ongelmia siinäkin, että Pääkaupunkiseudulle tai Tampereelle jo asettuneita turvapaikanhakijoita tai turvapaikan saaneita on siirretty muualle, pienemmille paikkakunnille, joissa Hlbtiq-järjestöjen tukitoimintaa tai Hlbtiq-tapaamispaikkoja ei ole tarjolla. Migri on tehnyt noita siirtompäätöksiä tietoisena että kyseessä on seksuaalivähemmistö-turvapaikanhakija.

Siirto pois pääkaupunkiseudulta tarkoittaa monille luopumista jo luoduista sosiaalisista verkostoista ja tukitoiminnasta, jota Setan jäsenjärjestö HeSeta mm. Together-toiminnan kautta tarjoaa.

Seta esitti Migrille kannanoton, ettei seksuaalivähemmistöjen turvapaikanhakijoita tai maahanmuuttajia pakkosiirrettäisi pois Pääkaupunkiseudulta tai Tampereelta.
Ylös
TonTon Vastaa67 / 85 
10.02.2017, 07:32
Viestiä on muokattu
Ihan hyvä vastine :)
Kristinusko on tehnyt paljjon pahaa, mutta nykyään se ei ainakaan täällä meilläpäin ketään tapa. En lähtisi vertaamaan eri aikakausien välillä juuri mitään. Muutoinhan voi sanoa, että suomalaiset on umpityhmiä, kun eihän täällä ollut edes sivistystä muutama sata vuosi sitten.
Vähän kuin sanoisi, että tuli, meri ja myrskyt ovat tappanut miljoonia ihmisiä. Ne on kaikki siten vaarallisia ja kiellettävä?
Liikenteessäkin kuolee yli miljoona ihmistä joka vuosi. Autot on pahoja! Kielletään autot?

Myös Suomessa on vanhempia, jotka eivät hyväksy homolapsiaan. Onko Suomi siten maa, josta homojen tulee paeta vaikka Ruotsiin ja anoa turvapaikkaa sieltä, koska Suomessa on joitakin homovastaisia ihmisiä?
Homovastaisten ihmisten määrä lisääntyy jatkuvasti Suomessa, mutta vielä enemmän Ruotsissa. Pian täälläkin on yhtä vaarallista olla homo. Ihan turha tulla tänne, jos turvassa haluaa olla.

Jos turvapaikanhakijoita pakkosiirretään pois pääkaupunkiseuduilta, ei homoille tule antaa erioikeuksia. Muutoin ei tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteudu.
Ylös
smo Vastaa68 / 85 
10.02.2017, 08:15 Itse asiassa toteutuu. Yhdenvertaisuus ei synny siitä, että jätetään huolehtimatta henkilön X kohdalla asiasta Y, koska henkilön Z kohdalla ei tarvitse huolehtia asiasta Y. Muuallakin maassa kyetään huolehtimaan katosta pään päälle, ruoasta ja monista muista tarpeista, mutta vain pääkaupunkiseudulla on kapasiteettia turvata hlbti-vähemmistöihin kuuluvien tuki ja turvallisuus.
Ylös
TonTon Vastaa69 / 85 
10.02.2017, 09:42 Tuo on eräs teoria, mutta ei välttämättä totta.
Pääkaupunkiseudulla on paljon homovastaisia. Siellä on useita tuhansia, jotka huutavat kuolemaa homoille. Jos homot sirrettäis Lappiin, saisi ne olla rauhassa siellä. Turva olis taattu.
Ylös
smo Vastaa70 / 85 
10.02.2017, 10:10 Ai että homot kyörättäisiin reservaattiin; tulkoot toimeen omillaan, kärvistelköön siellä "rauhassa" keskenään? Välttämättä totta on se, että parhaat resurssit hlbti-vähemmistöihin kuuluvien tukemisessa on keskittynyt pääkaupunkiseudulle. Turvapaikkaa hlbti-vähemmistöönsä kuulumiseen liittyvistä syistä hakevat ovat joutuneet peittämään identiteettiään hyvin keskeisiltä osiltaan. Heillä on tarvetta saada tukea niiden solmujen selvittelyssä. Heille on tarpeen saada konkreettinen kosketus avoimuuteen hlbti-asioissa. Se ei ole mahdollista jossain reservaatissa tiettömien taipaleiden takana. Toki pääkaupunkiseudulla on enemmän kaikenlaisia näkemyksiä edustavia ihmisiä, mutta pääkaupunkiseudulla myös kantaväestön asenteet ovat muuta maata hlbti-myönteisempiä.
Ylös
TonTon Vastaa71 / 85 
10.02.2017, 12:04 Ei, vaan kyse oli siitä, että jos turvapaikanhakijoita pakkosijoitetaan pohjoisemmaksi, niin siirtoa väitettiin aiemmin huonoksi erityisesti homoille.
Luonnollisesti kaupungeissa ja diskoissa pyörimään tottuneet turvikset (ja homot) eivät halua pois pääkaupunkiseudulta. He haluavat pääkaupunkiseudulle omat alueet, joissa on sharia-laki eikä Suomen poliisit uskalla sinne tulla.

Kantaväestön homovastaisuutta enemmän olisin huolissani näiden maahantulijoiden homovastaisuudesta ;)
He nimenomaan mainostavat, että homot tulee tappaa! Kantaväestön en ole viime vuosina sellaista kuullut huudelleen...
Ylös
smo Vastaa72 / 85 
10.02.2017, 12:27 Tässä keskusteluketjussa aiheena kuitenkin ovat nimenomaan hlbti-vähemmistöihin kuuluvat turvapaikanhakijat ja näitä koskevat turvapaikkapäätökset - eivät vähemmistöihin kuulumattomat turvapaikanhakijat yleisesti.
Ylös
Pete Vastaa73 / 85 
13.02.2017, 01:03 Olen jo aiemmin huomauttanut, että nimimerkki "TonTon" on trolli.
Saattaa olla jopa venäläinen trolli.
Poistakaa.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa74 / 85 
13.02.2017, 03:06 Human. Samalla kun näytätte videon, niin tehkää valitus niistä jälkikäteen et niin joutui tekemään ja vaaditte korvauksia.
Ylös
TonTon Vastaa75 / 85 
13.02.2017, 07:21 Olet höpöteus. Miksei vähemmistökansalainen voi mielestäsi olla PS:n puolella? Pitääkö mielestäsi olla venäläinen trolli, jos on ihan samaa mieltä mitä mieltä suurin osa eurooppalaisistakin on??
Ylös
Kolmoisritti Vastaa76 / 85 
18.02.2017, 03:17 www.expressen.se
Ylös
Sanrus Vastaa77 / 85 
18.02.2017, 13:23 Juurikin näin!
Ylös
Kolmoisritti Vastaa78 / 85 
19.02.2017, 19:32 Toinen asia, mistä ei olla paljon keskusteltu on tämä feminismi. Feminismi ei aja sellaista demokratiaa, johon minä voisin yhtyä: he ajavat viime kädessä naisvaltaa yhteiskunnassa, joka sortaa mm. homomiehiä käytännössä esim. sosiaalituissa. Nämä kovan luokan femakot eivät salaa tätä tavoitettaan. Tämä on sellaista arkipäivän fasismia, mihin homot eivät voi yhtyä, koska ainoastaan homomiehet haluavat todellista tasa-arvoa yhteiskunnassa. Muslimi väestö ei ole tajunnut tätä seikkaa. Jos he sen todella ymmärtäisivät, niin homofobiaa ei olisi.
Ylös
TonTon Vastaa79 / 85 
20.02.2017, 07:51 Nyt olet jäljillä, mutta että ainoastaan homomiehet haluaa todellista tasa-arvoa :D
Homot on ihan samanlaisia kuin muutkin: he haluavat ajaa omia etujaan.
Ylös
Kolmoisritti Vastaa80 / 85 
21.02.2017, 16:01 Olen tehnyt oman osani näissä asioissa ja yrittänyt saada oikeasti muutosta. Olen onnistunut joissakin. En kerro missä ja miten. Olen saanut läpi vietyä joitakin juttuja, joista tekin nyt saatte nauttia.

Olen aivan vakuuttunut siitä, että nämä rahalliset jutut olisivat tärkeimpiä, mutta niitten kanssa on kuin taistelisi tuulimyllyjä vastaan. Homomiesten sosiaalinen asema on kurja. Jos kerran eurooppalaiset yhteiskunnat haluavat maksaa miljoonaluokan laskuja esimerkiksi hiv-hoidosita, niin on kyllä tyhmää, kun halvempi tie olisi kanavoida korvamerkittyjä rahoja (ns. sateenkaariraita sosiaali-ja terveydenhuoltoon). Mutta jos ette tekään tätä ymmärrä, niin mitä halua kellään muullakaan olis mitään tehdä tai yrittää.

Työelämässä on paljon työtä. Se on viidakkoa.

Yhteiskunnan keskiössä ei voi olla enää lapsiperheet. Tämäkin on yksi tosiasia. Yksineläjien määrä sen kuin kasvaa. Yksinelävillä miehillä pitää olla mahdollisuus saada kunnallinen asunto. Miehiä on syrjitty näissä asuntojonoissa iän kaiken ja se otetaan selviönä.

Tietenkin jos on kasvatettu lampaaksi ja itsetunto on lattianrajassa, niin tulos on nolla.
Ylös
human Vastaa81 / 85 
14.03.2017, 04:21
Viestiä on muokattu
Viime perjantaina iloittiin kahden turvapaikanhakijan kanssa, jotka saivat Migrin aiempaan kielteiseen päätökseen muutoksen ja turvapaikan nyt Suomesta. Molempia heistä olin itsekin preppaamassa päätösmuutoksen ajamisen apuna.

Sitten toisaalta on alkanut olemaan todella pettynyt Hercules-yökerhon toiminnasta, joka on alkanut tuntumaan suorastaan rasismilta turvapaikanhakija-homoja kohtaan. Viime viikolla kuulin että Hercules ei ole päästänty sisään 34-vuotiasta turvapaikanhakijaa, koska häneln passinsa on poliisilla (joka ne ottaa kun turvapaikkahaku on kesken) ja koska hänellä on päätökseen asti vain kuvallinen vastaanottokeskuksen kortti, jossa hänen henkilötietonsa (mutta se ei ole virallinen henkilöllisyystodistus). Mutta tuo tilanne on ikävä, joutua odottamaan jopa vuoden passia takaisin. Tuo kyseinen turvapaikanhakija-mies on lisäksi miehekäs karhu-mies, joten alkaa tuntumaan kohta jo boikotin paikalta Herculesta vastaan, kun se selvästi talon politiikalla torppaa turvapaikanhakija-karhu-homomiehiltäkin sisäänpääsyn. 34-vuotias on jo 16 vuotta vanhempi, kuin alkoholin anniskeluikäraja 18 vuotta. Herculeksesta ja sen omistajasta on kantautunut korviin tietoiseen rasismiin viittaavia juttuja - paikkahan nosti viikonloppuikärajaansakin alkuvuodesta 24 vuoteen, viime vuoden 22 vuodesta, joten ilmeisesti sen varjolla se torppailee nimenomaan maahanuuttajien pääsyä paikkaan, mikä on häpeällistä tomintaa gay-yökerholta.

Ehkä koestamme suomalaistuttavien ja jonkun rohkean maahanmuuttajan kanssa Herculeksen osalta sitä että jos ovelle maahanmuuttaja torpataan, kutsumme poliisin paikalle vahvsitamaan hänen ikänsä ja jos Hercules nikottelee edelleen, alkaa olla boikotti-kampanja paikka todellakin. Järkyttävää sorsia ihmisiä, jotka ovat ehkä lähtömaissaan kokeneet kidutustakin yms ja tulleet tänne hakemaan turvapaikkaa, eivätkä sitten pääse suomalaisystäviensäkään kanssa gay-yökerhoon viettämään viikonloppuiltaa, ensimmäistä kertaa elämässään.

Hercules voi toki valita asiakkaansa, mutta yhtä lailla voidaan alkaa valitsemaan ettei Hercules ansaitse siellä käymistä.
Ensi vuoden Gay-gaalassa Hercules pitänee valita vuoden persulaksi, ellei sen syrjintäasenne petraannu.
Ylös
vetti Vastaa82 / 85 
14.03.2017, 13:50 Mitään en Hercun sisäänpäästöpolitiikasta tiedä - jos sellaista on pl alaikäiset - mutta ainakin viime perjantaina kävelin sisään ilman ongelmia tai papereiden kysymisiä yön mustan miehen kanssa käytännössä käsi kädessä. Ja näytti siellä muitakin olevan.
Ylös
human Vastaa83 / 85 
21.05.2017, 14:55
Viestiä on muokattu
Helmikuulta Yle:n uutisen hlbt-turvapaikanhakija-aiheesta

yle.fi

- - -

Äskettäin julkaistiin ilmainen suomenkilen perusoppipaketti Hauska tavata, jonka pdf-tekstikirjaa ja äänitiedostoja voi vapaasti käyttää, sekä myös vapasti ladata käyttönsä ja myös jakaa niitä oppipakettia tarvitseville (lisäksi tuo jaetaan kirjana SPR:n ylläpitämin vok:hin ja muutkin sitä voivat tilata kirjana; äänitiedostot tuolla netissä vain).

hauskatavata.fi

Vastaanottokeskuksissahan suomenkielen opetus on pakollista, mutta opetuksen taso vaihtelee ja sitä on kovin vähän, vain 2 tuntia viikossa. Turvapakanhakijoiden tullessa maahan heillä oli kova motivaatio oppia kieltä, mutta sitten kun kielteisiä turvapaikkapäätöksiä alkoi tulla, masentuivat he ja opiskeluinto monilla laimeni. Miksi opetella vaikeaa kieltä, jota puhutaan vain täällä, jos turvapaikkaa ei saakaan, ajatteli myös osa lgbt-pakolaisista. Siksi osalla heistäkin suomenkielen oppiminen ja opiskelu turvapaikan hakuprosessin aikana (mikä osalla on kestänyt kaksi vuottakin!) on heikkoa. Osa taas on oppinut suomenkielen tosi hyvinkin jopa vuodessa. Suomenkielen oppiminen on kuitenkin heille erittäin tärkeää täällä elämiseen, työllistymiseen, tekstien ymmärtänisen ja tuottamisen, sekä työelämän kielitarpeiden ja monipuolisempien mahdollisuuksien kannalta, eli heitä kannattaa patistaa ja tukea suomenkielen oppimisessa.

Pakolaisissa, turvapaikanhakijoissa on yhä henkilöitä, jotka eivät lähtömaansa taustan (tietopuutteet ja asenteet siellä), sekä esim. nuorehko ikänsä ja identiteettinsä rakentumisen "keskeneräisyyden" vuoksi ole kyenneet, uskaltaneet, tienneet kertoa asiasta turvapaikanhakuhaastatteluissa, eiväktä sosiaaliohjaajille jne. Lisäksi vok:ssa asiasta infoaminen turvapaikanhakijoille ja asian esille ottaminen siellä sosiaaliohjaajienkin toimesta on ollut puutteellista ja passiivvistakin. Heitä yritetään tavoittaa ja heitä putkahtelee esiin satunnaisesti eri puolilta maata.

Kannustetaan myös lgbt-pakolaisiin yhteydesttä taikka toisessa törmääviä aina tiedustelemaan, mikä heillä on turvapaikkaprosessin tilanne, eli ovatko saaneet 1. päätöksen, ovatko valitusvaiheessa 2. päätöstä hakemassa, vai ovatko jopa jo joutuneet karkoituspäätöksen kohteiksi.
Sitten pitää keksustella heidän kanssaan, miten tuntevat, rakastavatko mitä sukupuolia, mitä haluavat elämältään, millaiset kokemukset heillä on (juttelu onnistuu helposti myös englati <-> arabia, persia (afganistan farsi, iran dari) avulla ... ja ovatko kertoneet asiasta turvapaikanhaussaan.
Jos eivät ole kertoneet, sitten pitää infota että täällä voi ja pitää kertoa. Heille pitää kertoa myös että jos saavat turvapaikan tuolla perusteella, niin asia EI MENE tiedoksi keillekään ulkopuolisille, ei heidän lähtömaahansa, ei heidän sukulaisilleen, ei tuttavilleen, ei kenellekään muille, kuin vain maahanmuuttoviranomaisten tiedoksi turvapaikan haun käsittelyssä. Turvapaikan saadessaankin heidän saamassa kortissa näkyy vain nrokoodi, joka tarkoittaa turvapaikan saantia humanitäärisin perustein, mikä kattaa isomman joukon syitä, eli nrokoodi ei paljasta seksuaalista identiteettiä turvapaikkaperusteena.

Jos heillä on identiteettinsä rakentumisessa ongelmia, tukivatarvetta tai vok:ssa tullut mielenterveysongelmia tai sosiaalisia ongelmia kanssa-turvapaikanhakijoista tms, heitä kannattaa neuvoa puhumaan asiasta sosiaaliohjaajan kanssa. Heille on syytä infota HeSetan Together-tukiryhmästä, jossa käynnissä Pks vok:t antavat sosiaaliohjaajan kautta matkaliput. Together-ryhmään ei voi mennä suoraan, vaan ensin on otettavat yhteyttä sen vetäjään ja sovittava henkilökohtainen alkuhaastattelu. Yhteydenotto käy pakolaisilta yleensä helpoiten whatsapilla (tai sitten vaikka myös esim. sosiaaliohjaajan avustuksellakin) Together-ryhmän vetäjän numeroon 045 121 0026

www.heseta.fi

Together-tukiryhmä ei valitettavasti toimi muualla maassa, kuin vain Helsingissä, joten jos muualla maassa olevia hlbt-turvapaikanhakija-ihmisiä tavoittaa ja jos he kokevat olonsa siellä muualla sietämättömäksi, voi heille kertoa että heidän kannattaa jutella asiasta sosiaaliohjaajansaa kanssa ja kertoa tuosta ryhmästä ja että tarvitsevat sen vertaistukea, jolloin heidän siirtämisensä Pks-alueen vok:hin saattaa olla mahdollista. Tosin takeita siitäkään ei ole, sillä valitettavasti Together-ryhmässä olleitakin on siirretty muutamia pois Pks-alueelta muualle maahan, vetoomuksista huolimatta.

Hlbt-pakolaisille, -maahanmuuttajille ja -kantaporukoille yhteinen LGBT café -tanssipaikkakahvilatpahtuma, kuukauden viimeisenä torstaina on myös hyvä sosiaalisen yhdessäolon ja kohtaamisen paikka, Yrjönkatu 31:ssä. Toukokuun jälkeen tuo jää tosin kesälomalle, kesä- ja heinäkuuksi ja on sitten seuraavan kerran vasta elokuun lopulla. www.facebook.com

Mikäli turvapaikanhakija on saanut 1. kielteisen päätöksen, on heitä siis syytä infota oikeuksistaan ja mahdollisuuksistaan hlbt-perusteiseen turvapaikkaan, sen kertomiseen, kertomiseen tunteistaan ja kokemastaan vok:ssa lakimiehelleen ja ehkä sosiaaliohjaajallekin. Sitten jos ovat jotuneet jo 2. negatiivisen päätöksen uhreiksi, eivätkä ole kertoneet vielä siihen mennessä identiteetistään, on heillä mahdollisuus hakea uudestaan turvapaikkaa hlbt-perustein. Se vaatii sitten kyllä laikimiesapua ja erittäin hyvät perustelut ja todella avointa kertomista. Haku alkaa poliisin haastattelusta, jossa tehdään päätös turvapaikkahakuprosessin aloittamisesta tai hylkäämisestä. poliisi kysyy siinä, tarvittaessa tulkin välityksellä, myös epäselvästi kysymyksen, haluaako jäädä tänne maahan ja siiihen turvapaikanhakijat saattavat, kysymyksen tai sen tulkkauksen epäselvyydenkin vuoksi vastata väärin - ja se on sitten siinä, tyssäys turvapaikan hakuun, eli tuotakin kannattaa neuvoa, varoittaa ja korostaa heille.

Eräistä lähtömaista tulijoile, kuten vaikkapa irakilaisille on syytä kertoa kulttuurieroistakin mm. että Suomessa seksi enne avioliittoa tai avioliiton ulkopuolella ei ole laitonta. kuten nuo molemmat ovat laittomia Irakissa. Turvapaikanhakijat voivat siis täällä kertoa noista, oikeudessakin, eikä niistä ole heille haittaa. Pitää myös tähdentää että sekä juristeissa että tuomareisa on täällä naisia yhtä lailla ja heille voi kertoa täällä asioista yhtä lailla, kuin miehellekin.

- - -

Olin itse mukana lauantai-iltana Helsingin Rautatientorilla pakolaisprotesti-teltalla järjestetyssä tanssi-illassa, jossa soitettiin lähi-itätanssimusaa ja tanssipiirimeno oli hienoa. Mukana oli myös suomalaisia ja muitakin maahanmuuttajia. Siellä oli mukana useitakin hlbt-pakolaismiehiä, tanssimassa muiden mukana. Vakuttaa että ainakin tuolla käyvät kanssapakolaiset suhtautuvat heihin melko suvaitsevasti. Hellä nimittäin oli tuollakin esillä sateenkaari-nauhoja yms. Toisaalta on vaikuttanut siltä että tuolla protestissa olevat pakolaiset eivät ole järin uskonnollisia, mutta uskonnollisempia varmasti vok:ssa sitten onkin myös.

Aiemmin viikolla ihailtiin afgaanimiestä, joka oli paljolti omatoimisesti opetellut vuodessa suomenkielen erittäin hyvin ja keskusteli vaativalla suomenkielellä tosi hienosti. Ei ollut jäänyt ollamöllöttämään masentumaan vok:ssa, vaan oli hoitanut mielenterveyttään ja stressiä paneutumalla sikavaikean, suorastaan paskamaisen vaikean kielen oppimiseen.
Ylös
Havainnoija Vastaa84 / 85 
25.01.2018, 15:50
Viestiä on muokattu
Euroopan unionin tuomioistuin: Homoustestit kielletty

Homoilla on oikeus turvapaikkaan EU:n alueella, mikäli heitä uhkaa kotimaassaan vankeusrangaistus. Tuomioistuimen tänään tekemän päätöksen mukaan viranomaisten teettämät psykologiset testit seksuaalisen suuntautumisen ”varmistamiseksi” on kielletty, sillä niiden katsotaan olevan epäluotettavia ja ne rikkovat yksityisyyden-/intimiteettisuojaa.
Päätöksen pohjana on nigerialaismiehen saama kielteinen turvapaikkapäätös Unkarissa, jossa sikäläisten psykologisten testien mukaan miehen homoseksuaalisuutta ei pidetty uskottavana.
Luin uutiset pikaisesti, joten näissä tarkemmin.
Saksan yleisradioyhtiön uutinen
www.tagesschau.de
Deutsche Wellen englanninkielinen uutinen
www.dw.com
Sateenkaarilehden uutinen
www.queer.de
Ylös
human Vastaa85 / 85 
29.01.2018, 00:26 Suomessakin hovioikeudet alkavat olla, harjoitusta saaneina, paremmin perillä pakolaismaiden lainsäädännöistä ja käytännöistä.
Tietävät päätöksissään kertoa esim. tilanteesta Irakissa, jossa homoseksuaalisuus ei ole laitonta, mutta avioliittoa edeltävä (esiaviollinen) ja myös avioliiton ulkopuolinen seksi, sekä anaaliseksi ovat laittomia, lainsäädännössä rikoksiksi tuomittuja asioita.
Ehkä tiettyä tietopuutetta on vielä siitä, että perhesuku-kunniamurhat ovat Irakissakin myös kristittyjenkin harjoittamaa kulttuuria.

Migrin puhutteluissa ja päätöksissä sen sijaan on yhä täysin käsittämätöntä toimintaa ja perusteluita. Sekä vaatimus-odotuksia että vainomaiden pakolaisen kerrontakyky olisi samaa, kuin täällä, jossa ei enään tarvitse pelätä hengenmenoa, jos viranomaisille puhuu seksuaalisuudestaan. Lisäksi Mirgi ei tunnu hallitsevan sitä että eri kulttuureissa seksuaalisuudesta ja ihmissuhteista puhutaan eri tavoin.
Ylös

AlueetKeskustelutUusi viestiOhjeet
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2018 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy