ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
Hyötypyörä
Hyötypyörä on 2007 perustettu kuormapyörällä toimiva lähettipalvelu. Kuljetamme kaikki lähetykset 0 - 50kg Helsingin kantakaupungissa hintaan 7,70 € (sis. alv 22%). Arvomme ovat ekologisuus, hyvä ekonomia ja luotettavuus. Tutustu palveluumme sivuillamme!
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

25. syyskuuta

 • 2001: Kansanedustaja Raimo Vistbacka (ps) käytti parisuhdelaista käydyn eduskuntakeskustelun toisessa käsittelyssä termiä "homorummutus".


26. syyskuuta27. syyskuuta28. syyskuuta

 • 1573: Italialainen taidemaalari Caravaggio - oikealta nimeltään Michelangelo Merisi - syntyi Caravaggion kylässä Lombardiassa. Hänen töissään on toisinaan katsottu olevan homoerotiikkaa, mutta käsitys on kiistanalainen. Caravaggio kuoli 18.7.1610.
 • 2001: Laki samaa sukupuolta olevien rekisteröidystä parisuhteesta hyväksyttiin Suomen eduskunnassa. Lain mukaan kaksi samaa sukupuolta olevaa henkilöä voi rekisteröidä parisuhteensa ja saada pääosin samat oikeudet ja velvollisuudet kuin avioliiton solmivat mies ja nainen. Laki astui voimaan 1.3.2002.


29. syyskuuta

 • 1974: Setan ensimmäinen julkinen esiintyminen järjestettiin Helsingissä Koiton juhlasalissa. Paneelikeskustelun aiheena olivat mm. työsyrjintäasiat, sananvapaus ja psykiatrisen sairausleiman kritiikki. Ne olivat myös olivat Setan ensi vuosien toiminnan keskeinen sisältö.


30. syyskuuta

 • 1924: Amerikkalainen kirjailija Truman Capote syntyi New Orleansissa. Hänen teoksistaan tunnetaan hyvin mm. Aamiainen Tiffanylla (1958). Hän kuoli 25.8.1984 Los Angelesissa.
 • 1955: Maailmankuulu näyttelijä James Dean kuoli auto-onnettomuudessa 30.9.1955 Salinasissa Kaliforniassa. Hänen sanotaan aktiivisesti luoneen uraansa homoseksuaalisuutensa avulla. Hän syntyi Fairmontissa Indianassa 8.2.1931.
 • 2001: Ranneliike.net näki päivänvalon.


1. lokakuuta

 • 1953: Klaus Wowereit syntyi Berliinissä. Hän on toiminut Berliinin pormestarina vuodesta 2001 alkaen. Ennen vaaleja hän päätti tulla kaapista ulos, ennen kuin kohulehdet alkavat revitellä hänen seksuaalisesta suuntautumisestaan otsikoita. Hän totesi "Ich bin schwul, und das ist auch gut so". Fraasi on hyvin tunnettu Saksassa nykyään.
 • 1959: Runoilija Helvi Juvonen kuoli Helsingissä. Vuonna 1951 hän matkusteli Italiassa Mirjam Polkusen kanssa. Hän asui Sirkka Meriluodon kanssa. Hän syntyi 5.11.1919 Iisalmessa.
 • 1989: Tanskassa rekisteröitiin ensimmäinen samaa sukupuolta oleva pariskunta 7. kesäkuuta hyväksytyn parisuhdelain nojalla. Axel ja Eigil Axgil olivat maailman ensimmäinen homopari, joka virallisesti sai toisensa.
 • 1991: Suomessa ensimmäinen tuomio HI-viruksen tartuttamisesta.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy