ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukanaOlemme piha- ja puutarharakentamiseen erikoistunut yritys. Suunnittelemme ja rakennamme toimivan pihan juuri omalle asumistavallesi ja tarvittaville toiminnoille räätälöitynä. -Viihtyvyyttä ja ulkonäköä unohtamatta. Tutustu myös kotisivuihimme tai soita!
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

24. huhtikuuta25. huhtikuuta

 • 1284: Englannin kuningas Edward II syntyi Caernarvonissa.
 • 1964: Andrew Ivan "Andy" Bell syntyi Peterboroughissa, Englannissa. Hänet tunnetaan brittiläisen syntikkapoppiyhtye Erasuren laulusolistina. Hän on osallistunut myös lukuisiin hiv- ja aids-tutkimusta tukeviin kampanjoihin. 14. joulukuuta 2004 hän tiedotti olleensa vuodesta 1998 tietoinen omasta hiv-positiivisuudestaan.
 • 1969: "96"-lehti ilmestyi ensimmäisen kerran. Sen edeltäjä oli Ihminen ja yhteiskunta -lehti, jota ilmestyi kaksi numeroa (1968 ja 1969). Keskusteluseura Psyke julkaisi 96-lehteä 1980-luvun loppupuolelle saakka.
 • 1993: Suuri kansallinen gay-marssi Washintoniin HLBTI-väestön tasavertaisten oikeuksien puolesta. Osanottajia oli satoja tuhansia. CNN lähetti kuvia marssista suorana lähetyksenä. Mm. BBC ei kertonut tapahtumasta mitään. YLEn uutisissa oli CNN:n kuvaa. BBC:llä oli vaikeuksia myös Lontoon Priden suhteen. Vaikka Pride-marssiin osallistui 100 000 ihmistä, BBC vaikeni tapahtumasta.


26. huhtikuuta

 • 1895: Englannissa käynnistyi oikeudenkäynti Oscar Wildeä vastaan.
 • 2005: Uuden-Seelannin parisuhdelaki (Civil Union Bill) astui voimaan samaa ja eri sukupuolta oleville pareille. Laki hyväksyttiin 9.12.2004. Tämän lain myötä kaikki parit (avioliitto, rekisteröidyt parisuhteet, de facto -parit) ovat aivan tasavertaisia lain edessä. Nämä edut ja velvollisuudet vaikuttavat myös maahanmuuttoon, lähiomaisstatukseen, sosiaalihuoltoon, yhteiseen omaisuuteen ja niin edelleen.


27. huhtikuuta28. huhtikuuta

 • 1987: AIDS- ja HIV-infektion hoitoon käytetty lääke AZT tuli markkinoille. Vaikuttava aine oli zidovudin.


29. huhtikuuta

 • 1978: Kanadan Winnipegissä ja Edmontonissa oli mielenosituksia antihomoaktivisti Anita Bryantia vastaan, kun tämä tuli esitelmöimään Kanadaan.


30. huhtikuuta

 • Vappuaatto
 • 1925: Helsingin raastuvanoikeus tuomitsi helluntaipappi Gerhard Olsen-Smidtin puoleksi vuodeksi vankeuteen ja karkotettavaksi maasta. Syynä oli haureus saman sukupuolen kanssa. Kumppani sai puoli vuotta ehdollista. Olsen-Smidt oli alun perin norjalainen, ja hän kävi Amerikassa tutustumassa helluntailiikkeeseen. Hän perusti ensimmäisen seurakunnan Helsinkiin 1920.
 • 1971: Richard Chinn and John Cantrell ja pidätettin Chicagon keskustassa suudeltuaan kaikkien nähden kadulla.
 • 1988: Noin 30 000 mielenosoittajaa - joukossa rokkitähtiä ja muita julkkiksia - protestoi Lontoossa pykälä 28:n hyväksymistä. Margaret Thatcherin vuonna läpiajama homofobinen laki kielsi homoseksuaalisuuden "edistämisen" kouluissa. Laki jäi historiaan marraskuussa 2003.
 • 1999: Lontoossa räjähti pommi Old Compton Streetillä, Sohossa. Kohteena oli Admiral Duncan -homopubi. Kolme kuollutta. Tämä oli kolmas räjäytys vähemmistöjä vastaan suunnatussa pommisarjassa.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy