ranneliike.net - Homokansan yhdistävä tekijä
Tunnus    Salasana    
  


Palveluoppaassa mukana
IT-Palvelu Taitava
Kotisivut ja IT-tuki taitavasti. Kotisivuihin kuuluu suunnittelu, toteutus ja hostaus. IT-tukeen kuuluu mm. opastus uusien laitteiden hankinnassa, nykyisten laitteiden huollot ja korjaukset, ohjelmistojen asennukset sekä käytön neuvonta. Myös kotikäynnit.
yhteiskunta ja politiikka terveys ja tutkimus urheilu viihde ja kulttuuri pride vapaalla yleiset sattumat näkökulmat HLBTI-historiaa ihmisiä ja ilmiöitä tapahtumaraportit
homohistorian merkkipäiviä linkit kaikki artikkelit

Homohistorian merkkipäiviä kuluvalla viikolla

Mitä homohistoriaan vaikuttanutta tapahtui näinä päivinä? Mitkä ja ketkä ovat muistamisen arvoisia tapahtumia ja henkilöitä? Sivun alaosasta pääset tutustumaan haluamaasi päivään.

17. heinäkuuta18. heinäkuuta19. heinäkuuta

  • 1964: Kirjailija ja journalisti Olavi Paavolainen kuoli Helsingissä. Hän vaikutti tulenkantajissa. Hänen tunnuslauseensa oli 1920-luvulla "Ikkunat auki Eurooppaan". Hän harrasti mm. dadaismia ja alastomuutta. Hän pukeutui hyvin, ja hänen seksuaalisuudestaan on paljon käyty keskustelua. Viimeisinä vuosinaan hän seurusteli kommunistien kansanedustajan Hertta Kuusisen kanssa. Hän syntyi 17.9.1903 Kivennavalla.
  • 2005: Iranissa Mashadin kaupungissa hirtettiin 19. heinäkuuta julkisesti kaksi teinipoikaa, sillä he olivat oikeuden mukaan syyllistyneet homoseksuaalisuuteen. Pojat, Ayad Marhuni (18) ja Mohammad Askari (16) olivat myöntäneet - mahdollisesti kidutuksen jälkeen - harrastaneensa seksiä keskenään. Ennen teloitusta poikia oli pidetty vankilassa 14 kuukautta ja heille oli annettu 228 raipaniskua. Teloituksista kertoi ensin uutistoimisto ISNA (Iranian Students News Agency). Myöhemmin maan virallinen uutistoimisto välitti ISNA:n uutisen, mutta siihen oli lisätty väite, että tuomitut olisivat käyttäneet 13-vuotiasta poikaa seksuaalisesti hyväkseen. Yleisesti arvellaan, että hyväksikäyttösyytteillä pyrittiin mustamaalaamaan tuomittujen mainetta ja vaimentamaan kansainvälisiä protesteja.
  • 2013: Porissa järjestetään ensimmäinen pride-tapahtuma.


20. heinäkuuta

  • 1936: Natsi-Saksan SS-johtaja ja poliisin päällikkö Heinrich Himmler määräsi, että Berliinin olympiakoisojen aikaan ulkomaalaisia kisavieraita saa pidättää ja kuulustella homoseksuaalisuuden takia vain Himmlerin henkilökohtaisella luvalla. Kisojen ajaksi saa avata homobaareja.
  • 2004: Suomen ensimmäinen julkihomo kansanedustaja aloitti toimessaan. Pirkanmaan vaalipiirin Oras Tynkkynen (vihr.) nousi varakansanedustajan paikalta varsinaiseksi kansanedustajaksi Satu Hassin tultua valituksi Euroopan Parlamenttiin kesäkuisissa vaaleissa.
  • 2005: Kanadan liittovaltio hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot. Jo aiemmin monissa osavaltioissa oli mahdollista solmia avioliitto kahden samaa sukupuolta olevan välille.


21. heinäkuuta22. heinäkuuta

  • 1992: Monsieur Mosse eli Raimo Jääskeläinen kuoli. Hän tuli näkyvästi kaapista 1971 ja oli ehkä Suomen ensimmäinen julkihomo. Ammatti oli parturi-kampaaja ja maskeeraaja. Hän esiintyi paljon Hymyn skandaalijutuissa, ja paljasti homojen elämää. Kuuluisa oli esim. Mossen kultainen shampanjavispilä. Hän syntyi Helsingin pitäjässä 26.5.1932.


23. heinäkuuta

  • 1974: Ensimmäisessä SETA:n järjestämässä julkisessa tempauksessa - ja samalla Suomen ensimmäisessä seksuaalivähemmistöjen mielenosoituksessa - tuomittiin Helsingin Vanhankirkon seurakunnan nuorisotyöntekijän Seppo Kivistön erottaminen virastaan. Järjestö on sen jälkeen järjestänyt vapautuspäiviä ja vuodesta 2000 Pride on jatkanut vapautuspäivien perinnettä.
  • 2005: New Brunswickin osavaltio (Kanada) hyväksyi samaa sukupuolta olevien avioliitot.


» vihjaa merkkipäivästä palautesivun kautta

tammi helmi maalis huhti touko kesä heinä elo syys loka marras joulu     tämä viikko
   
© Sateenkaariyhteisöt ry 2001-2017 - Tietoa meistä - Yhteystiedot ja palaute - FAQ - Käyttöehdot Tekstiviestipalvelut tarjoaa Labyrintti Media Oy