• inessiv

nuk nuk

kas kas.
aamulla kummastelin kun en millään jaksanut nousta vuoteesta, uni vain maittoi ja kerta toisensa jälkeen vaivuin horteeseen. (näin muuten tosi kummallisia unia, esim. pukuleikki prisman yläkerrassa [3A:n tytöt + satu + irene, jolla oli hyyyviin pitkät sääret], seremonialliset 18v syntymäpäivät kirkossa etc.) ...kun sitten siinä puoli kahdelta viimein heräsin/nousin ja sain lehden nenäni alle niin jopa huomasin että olen UNIKEKO. eli unikakki(ai)nen tai unikekko kuten lehdessä selvennettiin. en sentään gekko, se tuo jo etovia mielleyhtymiä.

A.Ponchielli: La Gioconda - Suicidio (Maria Callas) ..miten tuo tenori on voinutkin suorittaa roolit sellaiset kuni gilda, lucia (di L.) etc. aika kone. harvapa pystyy tekemään uskottavasti niin violettan, lady macbethin, mme butterflyn tai isolden kuin, mikä omituisinta, rosinan ja carmeninkin.
(täytyy myöntää että edita gruberovan varhaisrepertuaariin kuuluu rosina mutta se onkin tuollainen ilotulitusvitsi, tekniikkaharjoitus. sen sijaan aida, tosca, tai brünnhilde!! naurettavia ajatuksia. tosin dame J. sutherlandkin on levyttänyt ellei koko turandotia niin ainakin osia. mutta mumisee)
lauleskelin taas. händeliä vähän, aikas hupaa. tosin jotkut koloratuurit piti improvisoida kun en muistanut.
kalseaa. vettä ei varsinaisesti sada, vähän yritti ukkostaa. vaan ei. harmaata. ja kopfschmerzen, sen siitä saa kun uneloitsee pitkin päivää. ai muuten hyvä uutinen, kielestäni katosi rakkula joka oli siitä vaivalloinen että kun lauloin sanan schmerz, siihen koski kaksi kertaa.
tahtoisinpa ehkä meren rannalle. mutta en yksin kuten niin usein viime syksynä. kaipaan silmien väristä sumua. tai päinvastoin.

päivän haiku:

kuinka kummassa
et ole todellinen?
tuohan riuduttaa

hai()un runoiltuani gekoudun valveuneen.