• inessiv

Allein

yksin kotona.

[alkuhuomautus: vaikka tämän blogin varsin omahyväisesti oletetaan imevän puoleensa joitakuita seikkailumielisiä lukijoita/-jattaria, ei tekstissä mahdollisesti esiintyviä ulkopuolisia henkilöitä tahi paikkoja vaivauduttane esittelemään. pahoittelu. pyydetään myös anteeksi isojen kirjainten puuttumista (asiateksteissä moiset esiinty(ne)vät) ja toivon ettei ko. kuriositeetti anna kirjoittajan älykkyystasosta ala-arvoista kuvaa. sillä jokainen päivitys on runo. eikä runo tunne sääntöjä]

muut menivät kajaaniin, hakemaan innen ja eelin. en jaksanut. tosin lankesi näin ristikseni pyykkäystä (sitä tässä talossa riittää) mutta hoidin toimen ripeästi. lievää pianismia sitten. havaitsin myös ettei talossa ole oikein ruokaa. söin sitten valtavasti ruisleipää, joka oli tapojensa vastaisesti vieläkin maittavampaa. ja liinun suklaapiirakkaa. ai ja autoi(li)n aapon iihin. yöksi. en sitten mennyt käymään, pettyivät kaiketi. mutta kuinkas tuota ilman sukkia.

(harkitsee vielä isoja kirjaimia)

sataa. enkä löydä asuntovaunun avainta, se on kai isällä. todellisuudessa en edes tiedä millainen se on joten etse lie turha.
unna palaa tänään sieltä jostain. tavannemme ensi viikolla, yritystä ainakin on piisannut.

eilen oli mahtava ukkonen. ennätimme (liinu aada otto) käydä uimassa. aaltoja ei kyllä ollut juuri nimeksikään. ja vesi oli aika kylmää jo. några sevärdheter. ja junttilan perhe, mikä marsipaani-idylli. kädet pohjaan ja oo-jeeennus. sametti tukee, kuin pehmeä paasi taipuu, linssi siivilöi helon, valonväreiden leikin rikkoo ilmaantuessaan hiljaa, hylkeen kuono. mutta kukaan ei näe. krokotiilin kyynelet sekoittuvat suolaiseen veteen, hajoavat. todellisuus on kylmempi.

perjantaina ranua? kuinka kieltäytyisin?

nyt ehkä oopperaa. mielenkiintoista että aapo tykkäsi viime(ö)isistä kiusauksista. tai maria callas: mad scenesistä (sanalla sanoen mykistävä äänite, aivan loistava). mozartia ehkä, schauspieldir. tai entführung. sparafucilea koetan tässä joku päivä.
mutta nyt.
fine dell' atto primo