Voces Intimae

Näytetään bloggaukset elokuulta 2006.

..

Tämä sisäinen maksan maku.
Tunkkainen, sijoita sana 'homo' syvälle suun takaosaan, melkein nieluun ja sano se hiukan huokoisella äänellä. Maksan maku. Maksa on hyvää mutta maistuu pahalle.
Ja eroosio. Kun olisi emootio, tai edes erootio.
T10 on ruotsiksi kymmenen.

Voittanen vuoden saamattom(imm)an kuivakakun tittelin. Psykosomaattista hilseilyä varmaan. Vaikka olenhan saanutkin, paljon. En enempää kuin odotin, sillä odotan aina liikoja. Kohtuuskin on, että välillä saan. Tahtomatta olla epäkiitollinen, päin vastoin.

Eräs epäitsekäs urakka on loppusuoralla. Mitäpä teoista, muuta kuin että ovat erinomainen (ilmaisu)väline.

Olen miettinyt ystävyyttä. Ja rehellisyyttä, ja sinisilmäisyyttä. Maailman menoa. Mitä on pinnan alla. Enkö olekaan ainoa laatuani, musta lammas yksinäisen suden vaatteissa.

päivän haiku:

Arvon lukija,
odotus ei ole turhaa,
kohde kenties lie.


oranssi

Tunnen syksyn lähestymisen ns. luissani, toki pikemminkin jossain fyysisesti määrittämättömässä paikassa sisälläni. Syksy tarkoittaa kaunista kaihoa, pimeneviä iltoja, harmaata sumua meren yllä, ruskeita, liian ruskeita lehtiä. Ruohoa verhoavan kuuran neitseellisyyttä, jonka askelet risahdellen tuhoavat. Sadetta, kylmää sadetta. Kynttilää väärällä puolella ikkunaa, aina väärällä puolella, ja silti oikealla, siellä missä sen tulee olla.

Mutta tänä syksynä jokin on toisin. Kaiho ei kenties muserrakaan minua, meren sumuun ei sekoitu ikävän kyyneliä, pimeyden pehmentää lempeästi pilvien lomasta hymyilevä kuu. Sade ei piiskaa nauloillaan minua kuoliaaksi, ei, sillä minulla on syy olla voimakas sitä vastaan; minua odottaa lämmin kylpy, minulle valmistettu, minun repeilevän kylmyyteni sulattava kylpy, minut hengissä pitävä kylpy.

Tänä syksynä jokin on toisin. Tänä syksynä kynttilä palaa oikealla puolella ikkunaa, siellä missä sen tulee olla. Meidän kynttilämme.


Tukka takana

Niin vain pahasti näyttää siltä että kuukauden kuluttua kirjoittelen toiselta puolen maata, tarkemmin sanottuna Helsingistä (sen tarkemmin en vielä sano;)
Kerroin tänään suunnitelmistani kotonakin, lähinnä tyynen yllättyneinä ottivat vastaan tiedon, kuin myös sen etten siis aio yliopistopolkuja tällä erää jatkaa.
Töitä pitäisi siis kovin koettaa hankkia, samalla kuin yrittää saada kulutettua nykyisiä "työ"päiviä vähemmäksi. Lisäksi taiteellinen projektini tulisi saada loppuun()saatetuksi ennen h-hetkeä.

päivän haiku:

Kuriiri saapui
tuoden tiedon tuonesta:
Yrsa on kuollut.