2 kommenttia

Mixa

1.10.2017 09:39

Oikeus mielipiteeseen kuuluu universaaleihin ihmisoikeuksiin, myös äärinäkemysten kannattajille. Poliisilla on velvollisuus suojella myös näitä mielenosoittajia, koska ovat pyytäneet marssilleen virallisen luvan. Kieltämällä ei ongelmaa hävitetä, sillä vain yritetään osoittaa olevansa "parempi" ja ajattelevansa "oikein" muihin verrattuna. Itse uskon vain ja ainoastaan dialogiin ongelmien ratkaisemisessa.

Päästämällä maahan? Enemmistö marrsijoista taisi olla ihan ruotsalaisia ja siellä syntyneitä.

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi

Havainnoija

21.10.2017 00:11

Torontosta kirjoitti:
”Swedes people js covermet on tehnyt pahan paastamalla niita ihmisia maahan.”

Ruotsi ei ole päästänyt ketään rähinöimään. Göteborgin mielenosoituksen järjesti ruotsalainen Nordiska Motståndsrörelsen (NMR), suomeksi Pohjoismainen vastarintaliike, englanniksi Nordic Resistance Movement. NMR on Ruotsista johdettu Pohjoismaissa toimiva äärioikeistolainen uusnatsien järjestö. NMR:n tavoitteena on muuttaa Pohjoismaat kansallissosialistisiksi valtioiksi. NMR:n ihailun kohde on Adolf Hitler.

NMR:n tavoitteisiin kuuluu esim. perustaa instituutti, joka määrittelee, kuka on pohjoismaalainen. ”Epäkelvot” ihmiset lähetettäisiin täältä pois. Ne jotka vastustavat rasismia, esimerkiksi poliitikot ja toimittajat, ovat kansanpettureita ja heidät tulisi tuomita erityistuomioistuimissa kuolemaan. NMR ei hyväksy ruotsalaista demokratiaa, vaan haluaa kumota sen vaikka väkivalloin.

Yli puolet NMR:n johtohenkilöistä ja aktivisteista on tuomittu rikoksista eli NMR on rikollisten johtama järjestö. NMR:n aktiivit ovat syyllistyneet 10 vuoden aikana useisiin väkivalta- ja omaisuusrikoksiin, joihin kuuluvat mm. murha, murhapoltto, aserikokset ja monet väkivallanteot. Ruotsin suojelupoliisi SÄPO luokittelee NMR:n Ruotsin vaarallisimmaksi natsijärjestöksi.

Uhka hlbt-kansalaisille
NMR luokittelee homot ja lesbot ali-ihmisiksi. Ruotsin äärijärjestöjen teoista raportoiva Expo kertoo, että äärioikeisto-/natsijärjestöjen homoviha on lisääntynyt huomattavasti viime vuosina. Nyt uusnatsien ohjelmaan on tullut ”homolobbyn” tuhoaminen. Esimerkiksi tänä vuonna NMR on muun muassa hyökännyt Kalmarin ja Karlstadin pride-kulkueita vastaan, tuhonnut Bodenin ja Helsingborgin hlbt-järjestöjen omaisuutta, murtautunut Ruotsin hlbt-järjestön RFSL:n varapuheenjohtajan kotiin, uhkaillut häntä sekä muita järjestön työntekijöitä jne.

Suomi
NMR:n veljesjärjestö Suomessa on Pohjoismainen vastarintaliike PVL. Sillä on samat tavoitteet kuin ruotsalaisella pääjärjestöllä. PVL:n johdossa ja aktiiveina on rikoksista tuomittuja samoin kuin Ruotsissa. PVL:n johtajien ja aktiivien rikoksista ja väkivallanteoista voi kertoa enemmän toisella kertaa.

PVL:n lakkauttaminen
Suomen poliisihallitus (National Police Board) on nostanut oikeusjutun Pohjoismaisen vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi, koska PVL:n toiminta on Suomen lain vastaista. Pirkanmaan käräjäoikeus Tampereella päättää vielä tässä kuussa (10/2017) PVL:n lakkauttamisesta.

Uusnatsien mielenosoitus tänään lauantaina 21.10. Tampereella

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005416511.html

Vastaa kommenttiin

Jätä tyhjäksi