Viron pyhä sota homoja vastaan

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • vaeltaja2006
  • 1

Vuodesta 2004 Virossa on syrjinnän kieltävä lainsäädäntö. Syrjintä seksuaalisen suuntautumisen perusteella on kiellettyjen asioiden joukossa. Laki tuli, kun Viro liittyi EU:hun.

Rekisteröity parisuhde ei kuitenkaan ole Virossa mahdollista. Riigikogussa eli Viron parlamentissa keskusteltiin aiheesta kesällä 2008 hyvin tunnepitoisesti. Pro Patria Respublica -unioni kuitenkin on estänyt homoliittolain, koska "yhteiskunta ei ole vielä valmis homoliittoihin". Viron opetusministeri Tõnis Lukas (ProPatria) valoi bensaa liekkeihin ja kommentoi hollantilaisia oppikirjoja, joissa tulevaisuudessa kuvataan myös homopareja. Opetusministerin mukaan se olisi sukupuuttostrategiaa. Hollannissa ei pidetty tuosta lausumasta.

Sosiaalidemokraattien nuorisoliitto Juso esitti opetusministerille epäluottamuslausetta. Juson puheenjohtaja valitteli, että häntä hävettää Viron tiukkapipoinen ja ahdasmielinen opetus- ja sivistysministeri. Baltische Rundschau -lehti yritti haastatella opetusministeri Lukasia, mutta tällä ei ollut aikaa.


Viro vaikenee eikä selvitä asioita


Pro Patria Respublica -unionissa ei oikein hyvin tiedetä, että Saksassa sisarpuolue Kristillisdemokraatit suhtautuu myönteisesti homoihin ja lesboihin ja Saksan ulkoministeri on homo ja juuri mennyt homoliittoon.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Viron opetusministeri Lukas on myös unohtanut syrjintäkieltolain. Europarlamentti on myös kiinnittänyt huomiota vuonna 2006 kahdessa päätöslauselmassa Viron homofobiaan. On ollut mielenosoituskieltoja, poliitikkojen ja kirkonmiesten vihapuheita ja juristisia operaatioita samaa sukupuolta olevia pareja kohtaan. Opetusministeri Lukasin ja pääministeri Ansipin pitäisi käynnistää selvitystyö, mutta sitä ei tule.

Yksikään johtavista politikoista, ei edes valtion johto, ole ryhtynyt vastustamaan homojen syrjintää tai ei ole sanonut sanaakaan suvaitsevaisuuden puolesta. Netissä jatkuu kiihotus homoja vastaan.


Johtaja Polikarpus syyttää homoja

USAsta palannut maahanmuuttaja Viido Polikarpus hoiteli ensin Eesti Maja -ravintoloita, mutta yritys meni konkurssiin., Nyt hän puuhaa tuulienergian kanssa. Mutta häntä kiinnostaa myös homokeskustelu. Joitakin viikkoja sitten hän kirjoitti Kanadan, USAn ja Ruotsin vironkielisissä lehdissä siitä, mikä rooli on homoilla biologisesti. Tiedemiehet ovat todenneet, että kun rotilla on vähän elintilaa, niistä tulee homoja. Homoseksuaalisuus on luonnon vastaus ylikansoittumiseen. Mutta sehän olisi parempi kuin sota tai rutto väen vähentämisessä. Hollannissa asutaan tiheästi. Siellä homot ymmärtää. Mutta Virossa on alle 1,5 miljoonaa ihmistä. Homoavioliittojen laillistaminen olisi Polikarpusin mielestä katastrofaalista. Samaa mieltä on ollut Tarton yliopiston uskontopsykologi Tõnu Lehtsaar: Jos homot avioituvat keskenään, he eivät täytä velvollisuuttaan synnyttää lapsia.


Pakottaako valtio lasten synnyttämiseen

Tõnis Lukas, Viido Polikarpus ja Tõnu Lehtsaar syyttävät homoja siitä, että nämä tuhoavat Viron väestökehityksen eli homot eivät synnytä lapsia. Sama näkemys on monissa lehtikirjoituksissa. He eivät puhu siitä, että myös heteroliitoissa saa elää ilman lasten synnyttämistä. Yhdessä asiassa Viro on Euroopassa kärkisijoilla: Siellä syntyy eniten lapsia avioliiton ulkopuolella.

Virolla ei ole kunnollista perhepolitiikkaa, ja monet naiset valitsevat mieluimmin ehkäisypillerin.

Virossa vallitsee ehkä patrioottinen kansakunnan säilyttämisen henki. On suojeltava identiteettiä, kieltä ja kulttuuria. Synnyttäminen on tärkeää.


Professori Lehtsaar: homo-ongelmaan ratkaisu islamistisesta vallankumouksesta


Keäsllä 2009 uskontopsykologi Lehtsaar kirjoitti Delfissä, että homoseksuaalisuus on luonnotonta, likaista ja sairasta. Hänen mielestään samaa sukupuolta olevien suhteet ovat ideologiaa. Homoutta levitetään tiettyjen myyntimenetelmien mukaan. "Normaaleja" ihmisiä yritetään pakottaa homouteen. Tartolaisen psykologiaprofessorin mukaan historia on osoittanut, että mikään ideologia ei elä ikuisesti. Saksasta katosivat sodan jälkeen natsit, Virosta itsenäistymisen jälkeen kommunistit. On mahdollista, että islamilainen vallankumous ratkaisee homo-ongelman.

Tämä uskontopsykologi on saanut lisäkoulutusta Louisvillessä ja Kentuckyssa baptistien seminaareissa. Baltische Rundschau -lehti ei saanut selvitettyä, miten Tarton yliopistossa tulevia medisiinareita tai sosiaalityöntekijöitä koulutetaan homoaiheista.


Virolaiset estoisia oman seksuaalisuuden suhteen


Virolaiset ovat aika estoisia seksuaaliasioissa. Sosialistisissa maissa ei ollut sellaista seksuaalivallankumousta, joka koettiin lännessä. Nuorille ei koskaan ole kunnolla kerrottu asioista. Kouluissa ei sosialismin aikana ollut seksuaaliopetusta. Nuorison lehdissä aihe oli tabu. Porno oli kiellettyä. Perheissä vanhemmat vaikenivat seksuaalisuudesta. Seksi oli jotain likaista. Tytöt helposti leimattiin huoriksi, jos heillä oli useampi partneri. Kommunismi-mallin mukaan seksi kuului vain avioliittoon. Tilastojen mukaan Neuvostoliitossa ei ollut pedofiileja eikä raiskaajia. Homous oli sairaus, joka voi tarttua tai se oli rikos.

Neuvostoaikana ainoa mahdollisuus oli joko itse kokeilla seksiä tai seurata tohtori Kadastikin hyviä neuvoja.


Neuvosto-tohtori Kadastik: Se joka masturboi, muuttuu homoksi


Länsi-Euroopassa oltiin jo seksuaalivallankumouksen kynnyksellä 1966. Neuvostoliiton valtaamassa Virossa julkaistiin kommunistisen puolueen tilaama oppikirja: Keskusteluja nuorten kanssa. Kijroittaja oli Tarton kliinisen psykoneurologisen sairaalan johtaja Heiti Kadastik. Kirjassa on kappale: "Varokaa". Sivuilla 48-49 kerrotaan, miten tulee homoksi.

Kirjoittaja puhuu homoseksuaalisuudesta, pedofiliasta ja seksuaalirikollisista ikään kuin samana asiana. Homous alkaa masturboinnista. Se taas on seurausta yksinäisyydestä, passiivisuudesta ja individuaalisuudesta. Homouteen auttaa kollektiivinen toimintaterapia. Mitä enemmän homo hyväksyy valtion tarjoamaa toimintaa, sitä vähemmän on aikaa onanointiin ja homosuhteisiin.

Kirjaa painettiin 100 000 kappaletta ja se heti loppuunmyytiin. Kirjasta otettiin yhä uusia painoksia, ja siitä ihmiset saivat seksuaalitietonsa. Sama henki vallitsee yhä Virossa. Intellektuelleilla, lääkäreillä tai tiedemiehillä ei ole rohkeutta nostaa ääntään seksuaaliasioissa.

Neuvosto-Virossa oli homoja, vaikka heitä yritettiin vaientaa rangaistuksin. Barcelonassa asuva kirjailija Jan Beltran kertoo kirjassaan La mala vida - kirottu elämä, miten päähenkilö ei tule kaapista, koska seurauksena on vankila. Tavataan salassa, ahdistuneina. Päähenkilö pakenee maasta länteen.


Journalisti Pullerits: homoparaati on eksentrisyysdemonstaatio


Vieläkään monet homot eivät uskalla tulla kaapista. Maassa on ollut itsenäisyys jo 20 vuotta, ja yhä pelätään. Nyt ei pelätä viranomaisten vainoa, vaan muita kanssaihmisiä. Priit Pullerits kertoi Postimees-lehdessä kesäkuun 18. päivänä 2007, että homoparaatin tarkoitus on eksentrinen. Halutaan seksuaalisia asioita julkisuuteen. Mutta seksuaalisuus on jokaisen oma yksityisasia, eikä niitä pidä tuoda muiden nenän eteen.

Sama Pullertis kirjoitti myös kuukausi sitten jälleen homoista ja homoliitoista.

Pullerits unohtaa yhä uudelleen, että heterot mielellään esittelevät seksuaalisuuttaan. Käykääpä vaikka punaisten lyhtyjen alueella tai katsokaa yöllä kaapelikanavia. Pullerits on johtava journalisti Virossa, mutta hän ei tiedä homoparaatien taustaa. Stonewallin kapinassa noustiin poliisin mielivaltaa vastaan.

http://www.baltische-rundschau.eu/2010/09/18/estlands-heiliger-krieg-gegen-die-homosexuellen/

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • Olli Stålström
  • 19.9.2010, 19.37
Kiitos Vaeltaja tästä ja muista mielenkiintoisista uutisistasi.

Minua kosketti henkilökohtaisesti tohtori Polikarpuksen "teoria", jonka mukaan rottakokeet osoittavat homouden syntyvän ja leviävän ahtaan elintilan johdosta.

Kirjoitit "Tiedemiehet ovat todenneet, että kun rotilla on vähän elintilaa, niistä tulee homoja. Homoseksuaalisuus on luonnon vastaus ylikansoittumiseen."

Tämä ei ole mitään uutta, vaan siinä on Setan jakaman Rotta-palkinnon historiallinen juuri. Palkinto sai alkunsa siitä kun vuonna 1973 olin niin masentunut kokemastani yhteiskunnallisesta syrjinnästä, että harkitsin itsemurhaa. Siinä yhteydessä luin mm. teoksen Kalle Achté ym (1973) Itsemurhat ja niiden ehkäisy. Siinä teoksessa Achté esitti olettamuksen, että homous leviää viettelyn kautta ja perusteli sitä viittaamalla "tutkimukseen", jossa rottia oli tungettu ahtaaseen laatikkoon, jonka seurauksena ne alkoivat nylkyttää toisiaan.

Tästä sain sellaisen sisäisen raivokohtauksen, että päätin omistaa elämäni homojen psykoanalyyttisen sorron vastustamiselle. Juuri samoihin aikoihin oli tullut tietoisuuteen, että natsit olivat Kolmannessa valtakunnassa rinnastaneet homot rottiin, mikä auttoi heidän joukkotuhontansa käsittämistä puhtaanapidon muotona. Kaasukammioihin toimitetun myrkkykaasun oli valmistanut syöpäläisten torjuntaan erikoistunut tehdas. Silloin sain myös selville, että Asser Stenbäck oli ylistänyt kristillisessä lehdessä julkisesti Hitlerin toimintaa sodan aikana, kehottanut kastroimaan ja suositellut sensuurilakia.

Stenbäckin aatetoveri ja kollega Kalle Achté ylisti samoihin aikoihin lääkäri Mauno Vannasta, joka oli fasistisen järjestön johtajana asetettu ehdolle Suomen Fuhreriksi siltä varalta, että Hitler olisi voittanut sodan. Tämä oli parasta mitä minun elämässäni on tapahtunut. Muistin miten isäni puoleisten esi-isieni sukulaiset olivat nousseet aseelliseen kapinaan Varsovan juutalaisgetossa ylivoimaista vihollista vastaan. He olivat päättäneet ryhtyä vastarintaan ja kuolla kunnialla.

Päätin itsekin nousta vastarintaan kaikin keinoin mitä siloin oli käytettävissä. Kokosin Martin Schreckin ja Seppo Kivistön kanssa Setalle periaateohjelman, jossa vaadittiin syrjinnän lopettamista ja tein aloitteen Rotta-palkinnon myöntämisestä taholle, joka on pahiten loukannut hlbt-ihmisiä.

Siis joka kerta kun jaamme Rotta-palkinnon, hiljennymme muistelemaan pappi-psykiatri Asser Stenbäckin ja psykoanalyytikko Kalle Achtén harjoittamaa leimaamista ja syrjintää. Myös kansainväliset psykiatriyhdistykset ovat yhtyneet tuomitsemaan psykoanalyysin nimissä harjoitetun vähemmistösyrjinnän ja sananvapauden rajoittamisen.

Vuonna 1996 Yhdysvaltain psykiatriyhdistyksen APA:n presidentti totesi kv. konferenssissa julkisesti että "Asser Stenbäck on häpeäksi maailman psykiatrikunnalle".

Lähdeviite:
http://www.finnqueer.net/pdf/Homoseksuaalisuuden.pdf