Leipomon verkkosivuilla esitellään kahden äidin perhe - sosiaalisessa mediassa syytöksiä "homolobbauksesta"

  • Artikkeli
  • Ihmisiä ja ilmiöitä
  • Sami Mollgren
  • 1

Suomalainen leipomoalan yritys Vaasan Oy markkinoi tuotteitaan esittelemällä kahden äidin vanhemmoiman Boströmin perheen verkkosivuillaan otsikolla "Kaksi äitiä ja jokailtainen leipämme" osana erilaisia perheitä ja heidän elämäänsä iltapäivähetkineen esittelevää juttusarjaa.

Hieman yli kolmekymppisellä naisparilla on kolmevuotiaat kaksoset. Lisäksi perheellä on kaksi koiraa. Aikuisista Nina Boström on mamma. Hän on näyttelijä- ja musiikinopiskelija ja kotiäiti. Milja Boström on äiti, ammatiltaan personal trainer ja toimittaja.

- Vaikka me olemme sateenkaariperhe, monikkoperhe ja kaksikielinen perhe, me olemme aivan tavallinen suomalainen perhe, sanovat jutussa perheen aikuiset.

Perheiden arjen asioiden lisäksi juttusarjassa käsitellään myös esiteltävien perheiden erityispiirteitä. Boströmien kohdalla erityispiirre on perhemalli.


Leipomon Facebook-sivuilla Boströmin perheestä kertova juttu on saanut osakseen paitsi myönteisiä kommentteja, myös kielteisiä huomioita esimerkiksi "homolobbauksesta" - ja jopa yrityksen tuotteiden boikotoimisella uhkaamista. Erään kommentoijan mielestä "Vaasan todellakin haluaa korostaa spn-linjaansa ja samalla tuomita normaalin/oikean perhekokonaisuuden".

- Juttumme Boströmien perheestä ei tarkoita sitä, että olisimme muita perheitä vastaan. Kuten olet ehkä lukenut aiemmista vastauksistamme, niin teemme juttuja kaikenlaisten perheiden puolesta ja tosiaan olemme käyneet useissa erilaisissa perheissä vierailulla tämän vuoden aikana, joista Boströmit on yksi, vastaa Vaasan leipomo.

Samaa sukupuolta olevien vanhempien perheitä arvostelevia kommentteja esittäneistä ainakin osan tiedetään olleen keräämässä kannatusilmoituksia tasa-arvoista avioliittolakia vastustavalle Aito avioliitto -kampanjalle.

Vaasan.fi: Kaksi äitiä ja jokailtainen leipämme
Vaasan Oy Facebookissa

1 kommenttia

  • 1 / 1
  • xxx
  • 22.6.2016, 23.33
"Leipomon Facebook-sivuilla Boströmin perheestä kertova juttu on saanut osakseen paitsi myönteisiä kommentteja"

Mietin juuri, että olisikohan aika vetää linja siihen, että tuodaan näitä positiivisia asioita uutisesta otsikkoon, eikä anneta negatiivisuudelle ja vastustajille palstatilaa, kuten esimerkiksi eräskin palstan kristofobi tekee. Hieno uutinen oli jo se, että samaa sukupuolta oleva pari pääsi suomen syödyimmän (?) leivän leipämainokseen, saatika siitä saatu hyvä palaute. En tarkoita nyt sensuuria, vaan painotusta niihin positiivisiin asioihin tälläisissa uutisissa.